[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 25 noiembrie 2009

Ce fac eu pentru tara asta?

Diferenta dintre oamenii care vor sa faca ceva si tabloidele care vor sa distruga si sa faca bani din asta prevalandu-se de "gustul si cerintele publicului" este simpla si poate fi ilustrata astfel: Juriul Premiilor Ioan Chirila i-a acordat lui Marian Dragulescu distinctia "Sportivul anului" in timp ce tabloidele au insistat constant sa ne convinga ca este sotul rau al anului sau tatal denaturat al anului, fara niciun fel de beneficiu in afara exemplarelor vandute.

Premiile Ioan Chirila sunt o institutie care incearca sa incurajeze jurnalismul sportiv de calitate si ii premiaza pe adevaratii eroi din sport.

Tabloidele ii dezbraca pe eroi si pun pe ei reflectoare cu lumini diforme "ca asa vrea lumea".
Problema, in definitiv, nu este existenta lor, a tabloidelor, ci calea deschisa spre disparitia celor care mai pot sa reflecte valorile si modelele noastre.

Iar acum, asta este o lupta inegala. De aia, daca cineva ma intreaba ce am facut eu in tara asta ca sa schimb ceva pot raspunde ca sunt multe lucruri printre care si Premiile Ioan Chirila care anul acesta, mai greu decat oricand, si-au desemnat invingatorii. Poate ca e putin, dar nu e NIMIC.
Si intr-o zi, cand lucrurile se vor schimba, voi fi mandru ca impreuna cu o echipa inimoasa, am traversat o mare de orgolii si suspiciuni si AM INCERCAT sa imbracam valoarea in cuvinte frumoase si nu sa o dezbracam de ele.
Da, Premiile Ioan Chirila sunt accesul nostru de moralitate. Si sunt mandru de asta.

P.S. Anul acesta e al treilea in care le finantez si din buzunarul propriu (asta pentru cei care cred ca sunt profitabile)

16 comentarii:

  1. si eu sunt mandra de tine si de toti cei ce nu se complac

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor, o natie de indobitociti prin informatie, sunt mult mai usor de controlat. Punct. Nu este in avantajul nici unui mahar de media care suge din robinetul de miere, sa incurajeze creativitatea si respectul de sine. Acestea duc la oameni rebeli. Societatea are nevoie de oi.
    Exista oameni care se duc cu valul, se opun valului si cei care creeaza valul.
    Eu una, nu citesc aceste mizerii. Imi rapesc din timpul alocat pentru a-l citi pe Osho sau Lazarev. Maestri care au de spus mai mult decat cum se spala rufele in public.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu va mai umflati atat in pene!...
    Sunt niste premii,care in perioada asta de prostie si penibilitate din media-sport,necinstesc spiritul celui care a fost MAESTRUL Ioan Chirila.
    Cand ajungi sa premiezi 'jurnalisti' ca Tolontan,clar e ceva in neregula cu tine.Stiu,o sa zici ca nu voi ati decis,ca s-a votat si bla plus bla.Adevarat,dar tocmai pentru ca votantii au fost aia nu trebuia sa se desfasoare nimic...

    RăspundețiȘtergere
  4. bine spus,un tigan care trage de el si se da la bare sau inele sau mai stiu eu ce,mai bine ca alti concurenti,castiga premiul intai,nu trebuie aratat cu degetul ca si-a batut nevasta,dracu o pune sa stea cu el?
    defapt e un exemplu,toti copii o sa isi doreasca sa devina campioni mondiali la inele,dupa ce l-au vazut pe el,in rest pot sa faca orice
    moral este sa fii un bun sportiv,campion mondial daca se poate,si o jigodie in viata de zi cu zi

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru toate lucrurile minunate pe care le faci Tudor.
    Daca fiecare dintre noi am face din cand in cand un gest cat de mic pentru ceilalti, lumea asta in care traim ar fi macar un pic mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. In zilele acestea de grea cumpana cand lupti doar sa supravietuiesti si nu mai timp nici sa gandesti, vreau sa va felicit ca ati reusit sa transmiteti mai departe din spiritul tatalui tau. Nimeni de aici nu are dreptul sa va judece, mai ales ca aceste premii sunt atent urmarite de persoana care l-a cunoscut cel mai bine si care l-a iubit cel mai mult, mai mult decat toti admiratorii si sustinatorii sai la un loc. Felicitari pentru eforturile depuse, sunt sigura e mandru de voi acolo sus. Suntem prea tulburati in perioada aceasta, dar cand se vor aseza lucrurile suntem datori sa il cunoastem si sa il cinstim asa cum se cuvine.

    RăspundețiȘtergere
  7. bravo. banuiam ca exista unii care cred ca faci bani din asta. dragulescu este un mare sportiv. viata de sportiv nu are legatura cu viata privata. el ramane MARE indiferent ce face in domnitor, in debara, in baie sau pe balcon. lupta asta e grea. tabloidele vor sa vanda ceva ieftin, prost si facut pe genunchi. scandaluri, dezbinari, conflicte, barfe. cacaturi.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ vetrice: daca tolontan nu e ziarst bun atunci cine mai e? 2 nume macar...

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut Otrava! Radu Banciu,Radu Naum punct

    RăspundețiȘtergere
  10. cu banciu sunt de acord. cu naum nu. insa tolontan este fara doar si poate cel mai bun jurnalist sportiv din romania ultimilor ani. citeste blogul lui, articolele. e foarte destept. peste tot ce e acum pe piata. eu mai cunosc inca cativa jurnalisti buni dar din televiziune.

    RăspundețiȘtergere
  11. "binele si raul in jurul tau se vor juca...lumea asta moarta va incerca sa-ti fure dragostea...niciodata sa nu uiti...de inima ta"...

    RăspundețiȘtergere
  12. "Tabloidele ii dezbraca pe eroi si pune pe ei..."

    Corect cred ca ar fi "ii dezbraca pe eroi si PUN pe ei ... "

    RăspundețiȘtergere
  13. E bine ca spui lucrurile astea care ii intereseaza foarte putin.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua ma numesc sophia peter din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrăji numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare, pentru că îl iubeam atât de mult. Așa că m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste de întoarcere asupra soțului meu și tocmai în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine plângând și cerându-mi iertarea. preotul jungunu l-a eliberat să știe cât de mult am iubit și l-am dorit înapoi. Și El a deschis, de asemenea, ochii pentru a imagina câtă dragoste avem în comun. Pe măsură ce scriu această mărturie acum sunt cea mai fericită femeie de pe pământ. Vreau să recomand această casă de vrăjire excelentă oricui are nevoie cu adevărat de o soluție urgentă pentru o distrugere a dragostei Trimiteți un e-mail la; drjungunusolutionspell@gmail.com

    RăspundețiȘtergere