[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 19 noiembrie 2009

Mergeti la vot !?!

Pe cititorii acestui blog ii indemn sa mearga la vot. In pofida scarbei care ne guverneaza pe toti zilele astea cred ca este important sa ne exercitam acest drept. Paradoxul ar fi ca in momentul de fata acest drept reprezinta de fapt o obligatie. Mergeti, asadar, la vot.

Am tinut sa public acest mesaj pentru ca adesea am fost perceput ca un instigator la neparticipare, desi niciodata nu am facut vreun indemn in sensul acesta.

45 de comentarii:

  1. chiar am de gand sa merg la vot...am 18 ani si inca sper k se va schimba ceva in Romania asta bolnava...

    RăspundețiȘtergere
  2. merg chiar si numaipentru a stampila toata pagina

    RăspundețiȘtergere
  3. Refuz sa mai aleg iar intre doua rele pe cel mai mic! Sunt secatuita!

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu sa am sa merg la vot, e dreptul meu (si intr-adevar nu obligatia - pentru ca suntem o tara democratica) ca cetatean sa imi exprim parerea cu privire la un viitor presedinte. Pana nu de mult timp am fost apolitica, insa acum am o afinitate pentru liberali si implicit pentru Antonescu care mi se pare cel mai demn pentru functia suprema in stat. Dintre toti concurentii prezidentiali prefer sa pun stampila pe un canidat care pare decis sa schimbe macazul si demersul spre normalitate si asta nu prin promisiuni abulice si minciuni.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu merg sa votez. nu am pe cine. pana acum chiar imi doream sa merg. l-am votat pe basescu acum 5 ani, am iesit la universitate, m-am bucurat. acum imi e sila, lehamite, sila, scarba. nu o sa merg sa votez. nu am niciun candidat in care sa ma regasesc. sa spun asta e omul meu, merg sa il votez pe x pentru ca asa simt, pentru ca trage cu mine. nu e exista omul asta si prin urmare nu merg sa votez. imi pare rau pentru ca sunt tanar si deja am obosit. poate nu e normal ce spun si ce fac. poate nu e bine, poate nu e civic, poate nu e corect fata de pustii aia care in 89 au murit pentru ca noi sa votam. si acum a murit ceva: a murit speranta ca o sa fie mai bine daca merg sa il votez pe x sau y. toti sunt o apa si un pamant. niste hoti ordinari, talhari, nesimtiti, lipsiti de scrupule. toti trag pentru ei si atat. nu vad ca pentru ei exist si eu, tu si toti ceilalti. nu existam pentru ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. ...mergeti la vot?...pai de ce as merge?...doar de dragul sa pun o stampila si atat?...din punctul meu de vedere nimeni dintre cei care candideaza pt presedentie nu este competent pt aceasta functie...si cu asta cred ca am spus totul...

    RăspundețiȘtergere
  7. Merg la vot!
    Am asteptat de mult momentu`asta. :D
    Sper sa se schimbe ceva.
    Intotdeauna speranta moare ultima!

    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ne vedemmmm aziiiiii ca e joiii!! si o sa ne vedem si la vot daca se pune problema. O sa.mi conving parintii sa se duca . Ha. si astfel vom fi condusi de alt sau acelasi incompetent!

    RăspundețiȘtergere
  9. cica nu merg sa votez ca nu am pe cine??? fratilor, macar pe unu dintre candidati trebuie sa-l considerati mai bun decat altul...trebuie sa mergem la vot...

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu as merge, dar nu am inca 18 ani (mai am cateva luni).
    Oricum, indata ce implinesc 18 ani si vor fi alegeri, cu siguranta voi merge.
    Mergeti la vot! :)
    Si cum se spune la TV: "Votul tau CONTEAZA!"

    RăspundețiȘtergere
  11. Este prima oara cand ma simt obligata sa merg la vot din cauza a tot ce se intampla in jurul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  12. Doua intrebari:

    1.Apropos de "trebuie"....
    Presupunem ca in oras este doar o macelarie.
    Si in macelaria asta se vinde doar carne putreda.
    Ce faci, cumperi sau mananci altceva?

    2.Cat de crestin trebuie sa fi incat sa intorci obrazul plin de sange la nesfarsit? Over and over again?

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie mi se pare ca toti viseaza ei asa la "o lume minunata" si "o Romanie perfecta" si se plang ca nu e. Pentru situatia in care suntem, orice e mai bun decat ce e acum si ce a fost in ultimii ani. Nu putem fi intr-atat de incapabili incat sa nu putem face diferenta intre doi oameni.

    Cand ceva merge prost, toti stau si se intreaba "De ce nu se gandeste dom' presedinte si la amaratul de mine, care o duc atat de rau?". Presedintele conduce o tara nu sta sa ne dadaceasca pe toti. Daca stii sa te descurci, bravo tie. Daca nu, stai si indura. Presedintele ala, oricare ar fi, ar trebui sa scoata tara din noroi si implicit sa o duca populatia mai bine, invers nu are cum.

    Toti ne cerem drepturi dar uitam cu desavarsire de obligatii...

    RăspundețiȘtergere
  14. mai am o luna pana fac 18 ani si sincer as vrea sa ramana asa pentru totdeauna, doar ca sa nu votez niciodata :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Am 18 ani. Si consider ca eu merit o schimbare. Vreau sa pot trai in tara mea. Sa nu mai simt nevoia disperata sa ies din cacat.
    Deci merg la vot!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu votez frate... ca sa pot comenta dupa! Ma enerveaza persoanele care se plang ca tara asta merge atat de rau...dar nici macar nu s-au dus sa aleaga...rau sau bine, nu conteaza!
    Daca nu votezi, nu ai dreptul sa comentezi sau sa ceri ceva dupa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Recunosc ca este pentru prima oara cand merg la vot cu scarba, satula de circul politic si de maimutarelile continue. Si tot pentru prima oara ii indemn pe ceilalti sa voteze constient si nu pentru ca asa trebuie. Un singur lucru trebuie luat in calcul: viitorul nostru. Si acesta conteaza cel mai mult. Perspectiva din care trebuie sa abordam lucrurile depinde de noi. Votati cu cap! (scuzati cacofonia)

    RăspundețiȘtergere
  18. nicidecum turmentat te intreb: eu cu cine (sa) votez?

    RăspundețiȘtergere
  19. D-le Chirila,
    Consider ca a-ti ajuns la concluzia corecta si e bine ca mergeti la vot.
    Eu n-am mai fost la vot de vreo opt ani, sunt plecat dar recent am luat decizia sa ne intoarcem. Stiu ca in politica nu e loc de idealisti, eu insa am sa ma incapatinez sa votez reintrarea in normalitatea, asa cum o vad eu. Nu stiu daca esti interesant si de optiune, oricum o s-o dau, e d-l Antonescu. Poate timpul ma va contrazice, dar aleg sa particip si sa-mi asum votul
    Radu

    RăspundețiȘtergere
  20. Fiind ardeleanca, eu spun că-i musai sa merem. Daca-i musai, îi musai. Adică , ne prezentăm, ce mai?

    RăspundețiȘtergere
  21. merg la vot pentru ca acum am cu cine sa votez. Il consider pe Antonescu un om destept, cu bun simt, invatat cu care rezonez. Si sper ca toti oamenii cu studii, cultura si cei 7 ani de acasa sa iasa la vot ca sa nu mai vedem inca 5 ani cum EBA si Becali ne reprezinta in PE.

    RăspundețiȘtergere
  22. Wanna are dreptate. Cei care nu voteaza n-au voie sa se comenteze. Chiar daca e sa alegem raul mai mic, macar putem spune ca n-am stat pe coada asteptand sa faca altii "ceva" pentru noi.

    Nu va convine situatia? Mergeti la vot si aratati ca "noua generatie" stie si altceva decat sa stea si sa planga ca nu merge nimic bine. Faceti-va timp sa cunoasteti candidatii, informati-va, cititi blogurile si site-urile lor si VOTATI. Cu atitudinea asta apatetica nu o sa schimbati absolut nimic, si apoi cinci ani de zile iarasi o sa va plangeti...

    RăspundețiȘtergere
  23. sa treaga o data si alegerile astea ca m-am intoxicat

    RăspundețiȘtergere
  24. Pot spune ca ma simt usor frustrata ca nu pot vota(imi lipsesc 2 luni pt a avea varsta necesara).
    Cred ca am ajuns intr-un punct in care ori ne ridicam, ori ramanem pentru inca 20 de ani in mocirla. Si din (ne)fericire asta depinde doar de noi. Alegeti cu cap!

    RăspundețiȘtergere
  25. la inceput nu vroiam sa ma duc dar acum m-am razgandit pentru ca nu vreau sa-mi fure votul. si probabil o sa-i votez pe toti nu ca as fi vreun cocalar dar sincer nu am pe cine sa votez si asa o sa mi se anuleze votul dar eu mi-am exercitat dreptul (asta cu exercitatul e o porcarie, parerea mea). inafara de asta cred ca o sa le las si un mesaj pe buletinul de vot :D sper sa ajung la tv =))

    RăspundețiȘtergere
  26. Crin Antonescu tocmai a spus acum vreo 5 min. ca esti modelul lui. Si ca sa raspund la intrebarea din titlul postarii, da, merg la vot ;)

    RăspundețiȘtergere
  27. Tocmai a spus Crin Antonescu ca esti un model ... eu inclinam spre a-l vota, iar acum mi se pare un rau mai putin rau acest lucru :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Dl. Crin Antonescu tocmai te-a dat exemplu de model de moralitate :) ( in confruntarea finala de la tv )

    RăspundețiȘtergere
  29. Draga Tudor, tocmai ai fost desemnat model moralitate pentru romani de catre Crin Antonescu. Ma asteptam la raspunsul asta. E dragut ca un politician iese din randul ideilor de masa si chiar e de apreciat. Eu m-as bucura ca aceasta chestiune sa nu fie doar de campanie, sper sa fie sincera opinia dumnealui.

    ps: ai fost bagat in rand cu doamna Basescu si PS Partriarh Daniel. Bravos! :D

    RăspundețiȘtergere
  30. da, am auzit si eu ca ai fost desemnat model de moralitate pt romani de CRin Antonescu. Ceea ce e bine, presupun. Sincer simt ca daca ma duc la vot voi fi pacalita. Sunt un om caruia nu-i place sa fie pacalit, deci nu ma duc la vot.

    RăspundețiȘtergere
  31. O miscare inteligenta, cred. Oricum Tudore, in modul asta este recunoscuta influenta ta asupra publicului tanar. Ce zici de responsabilitatea asta? Eu zic ca ti-o poti asuma cu succes!

    RăspundețiȘtergere
  32. Iar Petre Roman a intrebat cine e Tudor Chirila...

    RăspundețiȘtergere
  33. meriti desemnarea ^^
    chiar ma bucur ca cineva din politica romaneasca chiar apreciaza ceea ce faci tu. chiar si daca o fi doar de campanie[desi parea sincer], macar a auzit o tara intreaga.

    RăspundețiȘtergere
  34. Staff'ul de campanie se uita peste tot dragilor, automat si pe bloguri.
    Ia sa vedem blogurile, cine e citit?.. aham, deci Tudor Chirila, ala cu scrisoarea... ravasit asea, dupa care suspina mereu fetiscanele de liceu.
    Ea' sa fie el "reperu moral" ca sigur mai castig ceva voturi.
    Treaba sta altfel oameni buni si nu as vrea sa va dezamagesc pe unii din voi care chiar cred in vise.
    Asa cum va zicea si Tudor, judecati cu capu vostru.
    Incercati sa intelegeti ce zic oamenii aia si sa vedeti singuri, unde, de foarte multe ori, se contrazic singuri sau mint fara scrupule. As avea cateva exemple de dat, in urma "marii confruntari", dar nu as vrea sa ma acuzati ca sunt partinitor.
    Votati si nu fiti naivi!

    RăspundețiȘtergere
  35. bv tudore , bine ai facut, nu ne putem plange pana nu ne asumam responabilitatea votului , indiferent ptr cine e el.

    RăspundețiȘtergere
  36. No, mi se pare tare dragut! Nu prea am cum sa cred ca esti un ex de moralitate pt Crin. Din punctul meu de vedere a dat in bara. Insa pe el tot il votez, iar pe tine tot te admir si respect. Tine-o tot asa !

    RăspundețiȘtergere
  37. Revin. Nu ma pot abtine. Desi am sa-l votez in primul tur, nu pot sa nu ma intreb ce s-ar intampla daca presedintele nostru ar avea, asa, o perioada in care sa sa-si spuna "nu am cheeef azi...!!!" si plec sa fiu boem in Mykonos, pe perioada nedeterminata.
    E, oricum tot mi se pare cel mai bun. Iar tu scrii foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  38. Bineinteles ca merg. A nu vota inseamna a-i lasa pe cei care voteaza sa aleaga pt. tine. A nu vota inseamna ca esti de acord cu orice vor alege ceilalti, ranuntand la dreptul de a te plange dupa.
    Ca de fiecare data cand este un scrutin in 2 tururi, in primul tur merg sa votez pentru cea mai buna varianta, din convingere, in cazul de fata fiind vorba de Remus Cernea, candidatul Verzilor, iar in turul 2 merg sa votez impotriva celei mai rele variante, in cazul de fata (excluzandu-i pe Vadim si Becali) fiind vorba de Geoana (sau poate nu el in sine, dar PSD), iar in cazul in care cumva Geoana n-ar intra in turul 2 as vota candidatul care are cele mai mari sanse de a tine PSD-ul sub control.

    RăspundețiȘtergere
  39. Probabil ai vrut sa zici ce-a zis si Crin,: "mergeti la vot sa ma ajutati sa ajung eu prejedinte". Care e garantia ca ne poate scapa Crin din rahat sau Geoana? ... ai vreo garantie asa macar cum se da la frigidere, 3 ani garantie, adica macar 2-3 ani sa avem garantia ca nu ne afunda mai rau in rahat decat sa ne traga afara...

    RăspundețiȘtergere
  40. Din pacate, toti cei pe care ii cunoastem si ii vedem de 20 de ani sunt la fel. Am votat crezand sincer ca se va schimba ceva - si macar s-a obtinut cota unica de impozitare! Crin? Vorbeste extraordinar, si e incantator sa te regasesti in speech-urile lui cu toate adevarurile spuse. Dupa care mi-am dat brusc seama...unde era in ultimii 4 ani din 5, cand partidul sau a fost singur la guvernare si s-au petrecut toate cate s-au petrecut? Se poarta de parca s-a nascut ieri, si sunt profund dezamagita de atata ipocrizie, si intristata ca oamenii uita atat de repede trecutul... Eu am sa votez cu Partidul Verde - macar nu m-a dezamagit inca si poate insemna ceva pentru dezvoltarea durabila, actualmente inexistenta la noi.

    RăspundețiȘtergere
  41. am auzit mai multe indemnuri de genu.. "mergi si voteaza ca sa nu voteze altcineva in lcoul tau".. scuza-ti-mi naivitatea... dar chiar se intampla asa ceva la noi???

    RăspundețiȘtergere