[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 22 noiembrie 2009

Mergeti la vot

Bai, mergeti la vot. Mergeti la vot. Sentimentul ca ai incercat si ca nu ai capitulat nu trebuie inlocuit cu resemnarea si scarba. Astea sunt optiunile, pentru moment, mergeti la vot.

44 de comentarii:

  1. am mers. am votat.
    iar acum chiar tin o bere-n mana :)

    RăspundețiȘtergere
  2. OK. Ma duc sa ma schimb, vorbim dupa :))
    P.S.: Vezi ca, in ritmul asta, iar o sa te dea astia drept exemplu pozitiv

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt profesor de liceu si inteleg mai bine decat altii de ce Crin te-a considerat reper de moralitate. Tinerii chiar te considera asa. Ei te iubesc mult si te apreciaza ca om. Elevii mei din Media ar fi fericiti sa te aiba in mijlocul lor. Eu voi face ca ,,Scrisoarea catre liceeni'' sa fie auzita de toti elevii mei in pauza de dinainte de ora mea de istorie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mers bai la vot, ca sa am dreptul sa i critic dupa si sa fiu nemultumita..Pana nu faci ceva sa schimbi lucrurile nu ai dreptul a te plangi..aa ca am votat

    RăspundețiȘtergere
  5. Am fost, am stat 3 ore la doua cozi speciale si am votat. Stateam si 5 ore daca era nevoie, macar sa stiu ca am facut tot posibilul sa schimb ceva. Culmea, mai erau cateva sute asemenea mie. 99% dintre ei tineri - m-a surprins placut. Jumatate dintre acestia nu vor prinde urnele deschise, in ciuda orelor de stat in picioare; halal incurajare de mers la vot.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa nu se inteleaga gresit, am stat la 2 cozi de bine organizati ce erau oamenii. De votat, am votat o singura data:)

    RăspundețiȘtergere
  7. mai avem o ora pana la marea surpriza...
    va fi o surpriza oricum; ganditi-va!
    Si asta pentru ca niciunul nu merita sa fie ales dar inevitabil va fi .
    pentru ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita.

    RăspundețiȘtergere
  8. am votat si eu, pentru prima data. sper sa iasa bine pentru Romania, orice ar insemna asta..

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost la vot si nu am votat pentru ca nu am avut rabdarea sa stau cateva ore la coada, mi s-a parut ridicol sa pierd atata timp...si sa imi amintesc cum stateam la cozi inainte de 1989.
    Ce schimbare!
    Foarte buna organizarea in Bucuresti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru ce? Eu nu am mers caci nu am putut dar acum cand stiu ce romani de cacat sunt in tara asta nu regret deloc...scuza-mi Tudore exprimarea dar pur si simplu sunt frustrata si foarte dezamagita de tara asta...nu pot sa cred ca dupa 4 ani avem si noi sansa sa schimbam ceva si romanii s-au tampit...si-apoi se mira unii ca multi se duc dincolo si nu se mai intorc...am ajuns sa-mi fie rusine ca sunt romanca...de fapt, eu nici nu am fost la vot...insa, daca mergeam, sigur mi-as fi luat mintea cu mine nu ca restul romanilor care si-au lasat-o acasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. P.S. Dan ai dreptate. Romania va avea conducatorul pe care il merita!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hey..nup nu am fost la vot pt ca am sub 18 ani:)) Dar nu despre asta vroiam sa iti vorbesc :D Vreau si eu sa vi la mine in liceu! Sunt in Socolescu si mi'e dor de tine.:(( Intra pe blogul meu si o sa vezi si poza cu tine de la piscina http://lauraantoni.blogspot.com . te pup. laura

    RăspundețiȘtergere
  13. Stiu ca indemnul meu vine destul de tarziu,insa de abia acum seara am intrat pe blogul lui Tudor si am mai citit postarile lui si comentariile voastre.Indemnul meu,care deja se refera la alegerile viitoare,este sa nu stati ca legumele,sunteti tineri,luati atitudine si mergeti la vot.
    Indiferent de preferinta politica,trebuie sa-ti simti sangele mai involburat si sa crezi ca votul tau poate schimba ceva.
    Sunt din Rep.Moldova si din pacate nu am putut sa votez astazi.Dar sincer va spun ca eu as fi mers la vot.La fel cum am facut-o la 5 aprilie cand,cu saptamani inainte,aveam emotii si asteptam "ziua cea mare",sperand ca votul meu va contribui la eliminarea dictaturii conuniste din RM.Am fost si eu in Piata si am strigat din toate puterile,am "luptat" cu toata fiinta mea.Desi imi fac studiile in Romania de 7 ani,gandurile mele se indreapta mereu catre tarisoara mea,caci acolo sunt parintii si bunicii mea,acolo e casa mea.
    Cea mai mare problema a generatiei de azi e resemnarea.Parintii vostri au stiut sa ia atitudine in '89,insa voi sunteti o generatie de resemnati.Sau va doriti si voi 8 ani de dictatura comunista ca sa se trezeasca in voi initiativa si entuziasmul?!Mergeti la vot,ganditi-va la viitorul vostru si al familiilor voastre!

    RăspundețiȘtergere
  14. Tudor: Am mers la vot si degeaba!

    A si bravo pentru faptul ca esti modelul lui Antonescu!

    RăspundețiȘtergere
  15. du-te la vot, sa stai ca prostu la coada doua ore sau chiar trei, pentru ca pentru plebe de ce sa punem mai multe sectii speciale cand pot fi doar 34, asa, ca sa stai ca prostu si sa te umilim cand tu ne sustii?

    RăspundețiȘtergere
  16. Am votat! Cred ca asta este cel mai important, pentru cei care si-au exercitat acest drept!

    Nimeni nu s-a folosit de "votul" meu...Este un drept, dar si o obligatie civica...

    Rezultatul nu va fi si unul dorit, dar macar n-am stat pe bara...sa ma plang ca nimic nu se schimba...!

    RăspundețiȘtergere
  17. pfff....am fost la vot...trebea sa votez la sectie d-asta speciala pt cei din provincie.era una in caminu meu, in tei.a fost coada toata ziua.eu am stat de la ora 18:20 la coada,mi-a fost si frig,mi-a fost si foame...s-a facut ora 21:00,in fata mea mai erau vreo 20 persoane, in spatele meu vreo 100.n-am apucat sa votez pt ca s-au inchis urnele...asta e...data viitoare

    RăspundețiȘtergere
  18. nu am votat pentru ca nu am 18 , dar in turul 2 ii voi avea si voi merge:D dar, favoritul meu nu e in turul 2 si dintre 2 incompetenti nu stiu pe cine voi alege ...probabail nu pe cel mai mare

    RăspundețiȘtergere
  19. Am mers mai . Si la Pink Martini :) Unde se discutau in pauza exit-pool-urile :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Am votat! Am continuat pe aceeasi linie coerenta pe care ma orientez de doi ani. Am sentimentul datoriei indeplinite. Si indeplinite bine. Daca nu as fi mers la vot, asa cum imi propusesem nu mi-as fi iertat-o niciodata!
    NU am reusit sa obtinem schimbarea. Nu inca! Mai sper! Nu in orice fel de schimbare. Ci in aceea mai buna. Nu ne mai putem permite sa facem experimente paguboase! Le-am facut deja pentru prea multa vreme: 20 de ani! Gata! Trebuie sa fim mai responsabili IN DECIZIILE NOASTRE, IN ALEGERILE NOASTRE, IN NAZUINTELE NOASTRE.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am votat! Am continuat pe aceeasi linie coerenta pe care ma orientez de doi ani. Am sentimentul datoriei indeplinite. Si indeplinite bine. Daca nu as fi mers la vot, asa cum imi propusesem nu mi-as fi iertat-o niciodata!
    NU am reusit sa obtinem schimbarea. Nu inca! Mai sper! Nu in orice fel de schimbare. Ci in aceea mai buna. Nu ne mai putem permite sa facem experimente paguboase! Le-am facut deja pentru prea multa vreme: 20 de ani! Gata! Trebuie sa fim mai responsabili IN DECIZIILE NOASTRE, IN ALEGERILE NOASTRE, IN NAZUINTELE NOASTRE.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am fost la vot si s-a intamplat asta: http://who-is-moo.blogspot.com/2009/11/alegerile-privite-din-strada.html . Dezamagire...

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Vezi tu,de-aia ai maximum 30 de comentarii per postare.Pentru ca te contrazici singur.De ce n-ai putut sa te abtii,sa nu indemni tu sa se mearga la vot(si-asa,trebuia un semn al exclamarii),cu ce scop sa mergi la vot ?! Asta e intrebarea,cu ce scop sa mergi la vot ?

    RăspundețiȘtergere
  25. Am o intrebare,Tudor.De ce sa mearga lumea la vot daca si asa optiunile sunt limitate si destul de nesatisfacatoare?
    Nu mai bine nu ar merge NIMENI la vot?Pentru ca sunt sigura ca daca le dai batranilor ceea ce le dau acum candidatii,vor prefera sa stea acasa la caldurica decat sa mearga la vot.;)

    RăspundețiȘtergere
  26. Terra Mater,fara suparare(daca este posibil) dar mi se pare destul de patetica postarea ta si daca ceea ce ai scris in ea reprezinta chiar convingerile tale este destul de grav,din pacate.
    Ai continuat pe aceeasi "linie coerenta"?De ce nu incalci o regula si faci linia aceea curba,stramba dar nu coerenta.Asa e si Romania,merge pe o line coerenta(aceea a coruptiei si bataii de joc) de vreo 10 ani.Asta vrei si tu?Daca da,nu am dreptul sa te contrazic,e alegerea ta,dar imi permit sa te sfatuiesc sa nu faci asta.
    Nu ti-ai fi "iertat-o" daca nu ai fi mers la vot?Scuza-ma,dar cat ani ai ?Asta este o exprima de elev de clasa a 5a.Si cum sa obtii,sa obtinem schimbarea daca prin vot este imposibil!?Wake up;)

    RăspundețiȘtergere
  27. Si acum... dupa primul tur, ce ne facem?!

    RăspundețiȘtergere
  28. Am mers la vot...si? Si??? Votul tinerilor nu o sa schimbe nimic,niciodata,in tara asta! Dobitocimea e in numar prea mare!

    Trist!

    RăspundețiȘtergere
  29. Am mers la vot! Era lume multa, galagie, etc. Am stat si am votat! Ce anume? O schimbare?! Care e ea? Oare nu va fi la fel? Oare vom trai mai bine?! Raminem cu speranta si atit...

    RăspundețiȘtergere
  30. Tya,
    Ati fost 27% la vot.E ceva!
    Citeste scrisoarea lui tudor si o sa vezi ca veti schimba TOTUL!
    Nu respingeti pe nimeni!Crin a intins o mana de solidaritate, avea nevoie de voi cum voi aveti nevoie de el, precum toti avem nevoie unii de altii, intru solidaritate!

    RăspundețiȘtergere
  31. emmyema, tare frustrata trebuie sa fii (oare, de ce?!) din moment ce ai asemenea idei! Ce stii tu despre convingerile mele ca sa iti permiti sa "analizezi" optiunea mea?! Esti cumva "analist politic" sau..."sociolog" de profesie? Ce inseamna pentru tine a fi coerent? Eu ma refeream la o coerenta personala,; am continuat sa raman coerenta cu convingerile si faptele mele. Mi-am format o convingere si continuu sa cred ca nu am gresit. Deci, actiunile mele vin ca o consecinta a convingerilor personale (pe care in niciun caz nu incerc sa le impun nimanui!) sau daca iti suna mai placut... ca o oblajeala a unor rani adanci, purulente.
    Postarea mea este "patetica"? Tu imi lasi impresia ca nu cunosti semnificatia cuvantului "coerenta". De unde stii tu cat de dreapta sau stramba este linia mea de orientare?
    Eu am o jumatate de secol, papusa! Si fara a avea intentia sa te pun in dificultate, consider ca sunt mult mai profunda in gandire decat tine, care ai demonstrat doar superficialitate si... aroganta.
    Nu ti-ar strica poate sa fii un pic mai... moderata si... mai umila.
    La anii mei, eu prefer sa raman coerenta cu mine insami. Cu indivizi care gandesc sub impulsul plinatatii de sine, asa ca tine, evident ca nu se va produce prea curand schimbarea in bine.
    REFLECTA!

    RăspundețiȘtergere
  32. Terra mater,ramai cu anii dumitale duduie!

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu vreau ca acest comentariu sa para o reclama. M-am gandit ca voi, cititorii blogului lui Tudor veti fi interesati de acest subiect si ma veti ajuta.
    Am luat decizia de a incerca sa mai schimb ceva in legatura cu alegerile de ieri sau cel putin sa ofer oamenilor posibilitatea de a-si exprima nemultumirea. Au fost mii de oameni, in special studenti, in toata Romania care nu au reusit sa voteze.
    Pentru mine si pentru ei am decis sa fac o petitie online.
    Cei care nu au reusit sa voteze desi au stat ore intregi la coada si cei care sunt nemultumiti de proasta organizare a alegerilor sunt rugati sa semneze aceasta petitie aici: http://www.petitiononline.com/voteaza/petition.html
    Raspunsul multora la demersul meu va fi urmatorul: "Esti prea mic pentru a te bate cu o hotie atat de mare!"
    Raspunsul meu: "Singuri suntem mici. Impreuna suntem mari! Schimbarea incepe cu noi! Implica-te!"

    Sper sa reusesc sa schimb ceva cu aceasta petitie. Macar o atitudine...

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu sunt unul dintre "electorii" castigati de antonescu dupa ce te-a dat drept exemplu de moralitate... dar da, am fost la vot si am votat cu antonescu !

    Din pacate, doar noi in bucuresti am facut asta...

    RăspundețiȘtergere
  35. Terra Mater,nu sunt frustrata sunt realista.
    Multumesc pentru clarificarea asupra varstei,multi inainte.
    Sociolog as putea fi si chiar si analist politic.Asta studiez,pe asta ma "ghidez" sa zicem asa.
    Stii ce e ironic?Ca ai declarat ca esti mai profunda in gandire abia dupa ce ti-ai precizat varsta(sa fie o consecinta a "mandriei" si frustarii ce apare la o asemenea varsta?!).Si sincer nu cred ca esti mai profunda in gandire,pur si simplu esti inradacinata in niste convingeri.Nu am dreptul sa ti le contest,dar sa le comentez pot oricand fara a ma implica subiectiv.
    Mai umila?:))acum spune-mi si ca o sa ma bata"Dumnezeu"!Stii cat de idiot de-a dreptul trebuie sa fie cineva ca sa se afiseze"umil"?!
    Nu imi permit sa te contrazic sau sa comentez asupra faptului ca esti coerenta cu tine insuti,"la anii astia".Dar crede-ma la 50 de ani viata nu e pierduta.Asadar poti sa mai incalci regula.
    Nu e vorba de mandrie si orgoliu,sau "plinatate" de mine cum spui tu.Si nu ma intereseaza sa schimb viitorul acestei tari ca nu dau doi bani pe ea si la fel fac majoritatea tinerilor.O fi trist?Poate,pentru voi,nu si pentru noi,nu deocamdata.
    De reflectat?Asupra ce?Nu prea mai are sens sa reflectezi uneori....

    RăspundețiȘtergere
  36. Te...inteleg. Ai obosit. Ti-ai castigat locul in turma! Poti sa-ti improsti ideiile cat vrei pe-aici. Cine va avea de pierdut nu voi fi eu. Este ultima data cand mai intru aici. Am lucruri mai serioase de facut dacat sa polemizez cu o nesimtita ca tine. La 5o de ani eu stiu nu numai ca nu este totul pierdut, dar chiar ca abia acum incepe viata sa devina cu adevarat frumoasa. Mai cu seama cand ai reusit sa te smulgi din ghearele mortii. CE-AR FI SA INCEPI SI TU SA VEZI LUCRURILE DIVERS, SA LE CANTARESTI SI PRETUIESTI ALTFEL, NU CA PE SIMPLE CAPRICII, CA PE SFIDE CU CEILALTI CI CU TINE INSATI? SA ACTIONEZI NU PENTRU A DEMONSTRA ALTORA CAT ESTI DE "DOXA" TU CI TIE INSATI CAT ESTI DE PROFUNDA, COERENTA SI DEMNA DE INCREDERE... Dar... imi irosesc timpul aiurea cu tine si in alte locuri sunt multe alte persoane care deja asteapta ca eu sa le acord un picut din el. Cu elemente ca tine Romania va continua sa lunece pe pista degradarii pana va disparea asa cum au proiectat cei care au facut posibila spalarea creierului tau. Inca mai sper ca nu sunteti asa de multi "inteligenti" de acest calibru. Din momentul asta faceti ce vreti! Eu stiu cum sa imi cresc copiii si nepotii in respect pentru adevaratele valori. Si sunt sigura ca asa mai sunt multi romani carora le pasa cu adevarat de destinul patriei. Asa ca... spumega cat vrei; pe mine acizii spumelor tale nu ma vor atinge.

    RăspundețiȘtergere
  37. stiu ca nu e bine cum gandesc, poate ar trebui sa merg la vot, doar totul se face picatura cu picatura, dar nu stiu pe cine sa votez. cine este cel bun din toata povestea asta? eu inca nu l-am cunoscut. daca ma poti indruma, nu numai la faptul de a vota, ci si pe cine sa votez, te rog sa ma anunti.

    RăspundețiȘtergere
  38. Terra Matter,de fapt te inseli.Recunosc,ca nu in totalitate.Da,am obosit.Desi suna ciudat avand in vedere ca am doar 15 ani.
    Locul in turma?Daca mi l-am castigat?Cred ca toti il au rezervat daca il vor?Si e adevarat ca am vrut sa ma refugiez acolo in ultimul timp din cauza unor evenimente triste din "viata mea"(ce o fi si aia viata).Si nu e un loc bun de refugiu,"stana".
    Acum incerc sa fug.Ma bucur pentru tine daca nu ai ajuns in situatia asta.Creierul nu mi-a fost spalat de catre altii,pur si simplu la un moment dat am ales eu sa ma mint,sa pun o folie deasupra lui si sa cred ca totul e OK.Ei bine nu e totul OK,e mai rau ca la inceput,reminescentele au inceput sa-mi gadile punctele sensibile si incep sa realizez ca trebuie sa imi caut un alt refugiu.Ai vreo idee,te rog?
    Nu iti stiu experientele de viata.Nu iti pretind sa mi le insiri.Vreau doar sa-mi cer scuze.Sunt prea vulcanica ca sa nu fac si greseli.
    Si tu m-ai judecat pripit,dar corect din perspectiva a ceea ce vedeai.Nu stiu daca in cuvinte se va remarca schimbarea,va trebui sa o iau de la capat,sa devin iar copil,sa merg "nitel de-a busilea" si sa uit iar regula ca sa pot fi sincera,cu mine insumi.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  39. Ipocrizia PNL.
    http://www.youtube.com/watch?v=LOlNEouKaig&feature=player_embedded#

    RăspundețiȘtergere
  40. Eu n-am votat si nici nu voi vota.
    Uite de ce:
    http://baldovin.blogspot.com/2009/12/cum-se-carpeste-democratia.html

    RăspundețiȘtergere
  41. Vreau sa vorbesc si eu cu tine.Vreau sa inteleg mai multe lucruri, si te rog sa ma ajuti. cum pot vorbi cu tine? cla_von_d e id-ul meu de messenger.


    si apropo de ce spuneai tu , ca nu avem nevoie de prea mult, vreau sa spun si eu ceva: "Sunt milioane de oameni care isi doresc nemurirea, dar care nu stiu ce sa faca intr-o dupa-amiaza ploioasa de duminica"

    RăspundețiȘtergere