[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 17 noiembrie 2009

Scrisoare din trafic

Neata, va scriu din trafic. E o zi inaltatoare. Oamenii de la trenul de sub pamant sunt in greva. E un prilej de bucurie pentru noi ceilalti sa ne intalnim cu totii deasupra, pe strazile orasului. Lumea e vesela, fericita cu prilejul acestei intalniri colective. Claxoanele se inalta in vazduh ca un strigat de bucurie al revederii. Zeul traficului, pun pariu ca nu stiati ca exista asa ceva, e bucuros sa ne vada impreuna. Peste tot vezi masini. E o explozie de culoare. Masinile abunda, bucuroase ca stapanii lor le-au scos la plimbare cu ocazia acestei sarbatori intempestive. Pe strazi, pe trotuare, pe aleile parcurilor, pe iarba, in fata frumoasei noastre Case a Poporului. Multi soferi sunt atat de entuziasti incat parcheaza pe mijlocul strazii, blocand circulatia vesela. Nimeni nu se supara, caci astazi este prilej de bucurie pentru ca celebram bunastarea si buna ordine, ziua atat de mult asteptata in care am aflat ca sunt mai multe masini decat oameni. Tocmai am trecut pe langa o femeie minunata care inalta strigate de multumire providentei in timp ce parca pe un trotuar complet nefolositor pietonilor. Blestemati pietonii astia care umbresc aceasta zi de nemarginita bucurie in care masinile si stapanii lor isi exprima nestavilit fericirea ca s-au adunat pe strazile orasului. Se gramadesc pe trotuare si in calea masinilor cu trupurile lor firave si obraznice gata sa strice soferilor bucuria traficului. Nu-i inteleg, chiar nu-i inteleg. Unde vor sa ajunga, asa grabiti? De ce nu inteleg ca nu e cazul sa stirbeasca prin prezenta lor vulgara aceasta mare festivitate a traficului? E oare atat de complicat sa accepti ca nu trebuie sa ajungi neaparat undeva? Bine fac cei din masini ca ii invata minte asurzindu-i cu claxoanele lor puternice. Asa le trebuie daca se amesteca intre soferi. Refuza cu obstinatie binefacerile progresului si ale tehnologiei, iar asta franeaza orasul. Pentru ca noi asteptam cu infrigurare ziua cand nu vom mai vedea pietonii astia nefolositori pe strazile orasului nostru. Ah, dar de ce sa ma enervez cu gandul la ei. Treaba lor. Cateodata se mai lovesc de masini producand pagube semnificative, dar, slava Domnului, s-au inventat asigurarile si putem sa stam linistiti. De ei se ocupa medicii din spitalele noastre. Ah, as avea atat de multe sa va spun, dar iata ca am ajuns la destinatie si trebuie sa-mi abandonez masina intr-o parcare plina de alte cateva sute de minunatii ale transportului. M-am bucurat insa pe indelete de aceasta zi mareata, de privelistea minunata si de ceilalti participanti la sarbatoarea traficului pentru ca am facut un kilometru cam intr-o ora si jumatate. Mi-as fi dorit sa dureze mai mult, dar sigur vor mai fi asemenea ocazii. Va salut pe toti cu drag!!!

33 de comentarii:

  1. amuzant rau:) un pic mai aveti si o luati razna cu totii prin minunata capitala

    RăspundețiȘtergere
  2. cata ironie in ce ai scris... mai sa-ti sfarmi dintii in gura de nervi. te inteleg perfect.

    RăspundețiȘtergere
  3. e bine ca faci haz de necaz..cred ca altii s-au imbolnavit de nervi azi..totusi e xista biciclete

    RăspundețiȘtergere
  4. m-am plimbat o ora jumatate pana la liceu.
    faina zi de toamna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Azi fu 'razbunarea pe restul Buc.'a celor din Dr. Taberei, care au circulat ca de obicei... fara metrou, nevoiti ( ca nu au ) Inca !

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat post.... :)
    Ai ratat trairile din mijloacele de transport in comun (sa fii atat de aproape de cineva necunoscut, sa-i simti respiratia, mirosul... de neinchipuit; dar cum bine spuneai, mai sunt ocazii :D.

    RăspundețiȘtergere
  7. asta da perceptie pozitiva..:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place ironia :) Dar kilometrul ala nu ar fi fost mai frumos parcurs pe jos? Iti crestea adrenalina numai strecurandu-te printre masini :))

    RăspundețiȘtergere
  9. cred si eu ca a existat TIMP, NERVI si RABDARE sa scrii din trafic. Niciun claxon nu ti-ar fi disturbat gandurile, niciun ambuteiaj nu te-ar fi incomodat sa inaintezi spre destinatie, niciun pieton nu a blocat accesul pe trotuar s.a.m.d. Si cred ca ajungeai mult mai repede pe jos cu toate ca trebuia sa te strecori printre acea mare de culori.

    RăspundețiȘtergere
  10. Genial! Parca parca mi se face dor de Bucuresti..

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand o sa vedem si la noi biciclete in loc de masini?? sau suntem prea comozi pentru asa ceva..

    RăspundețiȘtergere
  12. foarte amuzant postul... mi-a placut indeosebi partea cu pietonii..

    RăspundețiȘtergere
  13. o sa ai parte si maine de o zi la fel ca asta de azi! traiasca oamenii de la metrou!

    RăspundețiȘtergere
  14. chiar ca era nevoie de multa vreme de putina ironie in legatura cu traficul...oricum tare.

    RăspundețiȘtergere
  15. hello,

    lasa-ti feedul de pe twitter sau de pe blogul personal pe www.kosmobil.ro , si toate update-urile vor fi cu link catre siteul tau !

    RăspundețiȘtergere
  16. Of Doamne, in Bucuresti numai sofer sa nu fi! Si eu ma intreb cateodata ce cautam noi pietonii in toate nebunia asta, mai ales in ziele in care ploua, ninge sau e greva la metrou. :))))

    RăspundețiȘtergere
  17. stiam eu ca e bine ca n-am iesit din casa azi! :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum a mai spus cineva mai sus, ce ai scris seamana foarte mult cu 1984 sau cu Al doilea mesager de Bujor Nedelcovici :) Adevarul e ca incepe sa fie o distopie orasul nostru...

    RăspundețiȘtergere
  19. propun sa se schimbe denumirea de "trafic" in "tragic"

    RăspundețiȘtergere
  20. :))))))))
    de la agonie la extaz
    se vede furia ta, se simte nemultumirea ta, se aude suieratul printre dinti si se vad miinile tale gesticulind de parca ar voi sa zbore
    :))))))))
    pe cind continuarea scrisorii?

    RăspundețiȘtergere
  21. ehh..stiu ca fac nota discordanta da' eu chiar m-am bucurat de azi. stiu ca nu pare mare lucru da' macar o zi in care sa nu trebuiasca sa mergi o ora pe sub pamant ca sa semnezi condicuta e de-a dreptul binevenita. deci traiasca binefacerile tehnologiei moderne si "lucrul de acasa":P..ah!da..si greva:)

    RăspundețiȘtergere
  22. Ai uitat sa mentionezi... taxiurile din trafic! :D Galbene, dragute, dau culoare si savoare traficului. Pe langa faptul ca noi, astia "norocosi", pe care ne-au lovit altii in... trafic, si care avem masina in service, am suportat, pe langa cele 3,5 h de la Muncii in Militari si cele 1,5 h la telefon cautand un taxi... "And I say: Romania is my country" :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Traiesc in Bucuresti si asta ma streseaza tot timpul :-)
    Foarte amuzant articolul, stilul asta ti se potriveste mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  24. @dada: Sau poate mai bine "Scrisoare din infern"

    RăspundețiȘtergere
  25. Curajul de a trai o secunda intr-o lume definita de o culoare fada, e un motiv in plus pentru un zambet in fotografia dimineatii.

    RăspundețiȘtergere
  26. greva de ieri de la metrou, pe langa febra musculara si dureri de sold, mi-a adus si o mare bucurie...nevoita sa merg pe jos, in loc sa tin drumul soselei, am traversat parcul, gandindu-ma ca decat sa stau in autobuz, mai bine fac putina miscare...dincolo de parc ziceai ca esti la balamuc: claxoane, injuraturi, bara la bara pe un sens...gol pe celalalt...intersectia blocata...in parc, daca eram un pic mai atenta, cred ca puteam sa il aud pe Dumnezeu...parca eram in Rai...un traseu, pe care de obicei il strabat in 25 de minute, s-a transformat intr-o excursie de 2 ore jumatate...cand am coborat din autobuz, am retinut numarul...surpriza mare: a ajuns in statia unde doream sa cobor, cu doar cateva secunde inaintea mea...asta inseamna ca nu am pierdut nimic...am castigat insa, poate ultima priveliste de toamna, pe anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  27. http://www.youtube.com/watch?v=mTrHpUapvTw&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  28. Da. Frumoasa sarbatoare. Pacat ca nu e anuala. O sa fie din 5 in 5 ani (in cel mai bun caz si din 4 in 4 ani - altii decat cei 5)

    RăspundețiȘtergere
  29. Ti-as recomanda sa te duci in Somalia, acolo n-ai avea probleme nici cu traficul, nici cu pietonii, poti sa dai peste cati vrei cu 120 / ora, eventual sa mergi si pe contrasens, n-au radare si nici gabori pe strada. Apoi un kilometru l-ai face in 30 de secunde. Hm? Ce zici? Faci un serviciu pietonilor si sarbatoresti festivalul traficului in Africa? Pietonii ar fi bucurosi ca scapa de un ..... la volan (acolo la puncte puncte pui ce vrei tu). Apropo, Crin a cam dat cu bata-n balta zicand ca esti un model. Nu esti deloc, n-ai 90-60-90. Stii tu melodia lui Artan..."Fata mea este model"...

    RăspundețiȘtergere
  30. da si acum,o data cu incetarea grevei, va intoarceti la acelasi trafic, de capitala... vreau si eu masina:)

    RăspundețiȘtergere