[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 25 ianuarie 2010

America dicteaza

Una din marile probleme ale Americii este ca nu are ce nega. Dandysmul s-a nascut din incremenirea scortoasa si pretins eleganta a conservatorilor englezi. Impresionismul s-a enervat pe reproducerea fidela a realitatii si a inventat unghiul subiectiv. Curente au negat curente. Ca sa poata sa se nasca.

America a fabricat democratia perfecta. America nu are ce nega. Supararile ei nu tin niciodata de sine, ci de restul lumii. Or, fara sa vrei, asa devii arogant. Cand n-ai nimic de negat in ceea ce te priveste. Oamenii fac progrese din revolta fata de ei insisi. Natiunile la fel. E un ciclu firesc. In absenta acestor conflicte interne e foarte usor sa dictezi. Iar cand dictezi, se numeste...?

12 comentarii:

  1. As putea sa te combat si sa le combat aroganta doar prin demostrarea faptului ca S.U.A. nu este o democratie perfecta.
    America dicteaza pana unde i se permite sa dicteze [sic].

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu evoluarea dialectica a artelor si a societatii, sunt de acord... Dar ceea ce e in America nu este democratie!

    Dar daca ar fi democratie, este foarte departe de a fi perfect!

    Motivul din care oamenii nu se revolta este altundeva.

    RăspundețiȘtergere
  3. America e cel mai mare commercial brand al lumii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar cand dictezi, se numeste, in cazul Americii, political correctness:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Americanii nu se pot nega doar pentru motivul ca nu exista ca popor. Ei sunt cetateni ai lumii care s-au mutat pe "New Land" si s-au autobotezat americani, dupa Amerigo Vespuci. Ei nici acum nu au reusit sa construiasca o natiune , cu obiceiuri, traditii, arta, cultura proprie. Nu au cum : fiecare , cand se manifesta, dezvaluie cunostintele transmise din stramosi, de pe toate continentele. Ei sunt state "unite" ale Americii. Democratia lor este lipsa tuturor drepturilor in spiritul libertatii fiintei umane. NEGATIA ESTE PENTRU AMERICANI PASAPORT DE IDENTITATE !
    NEGAREA NEGATIEI INSA II OBLIGA SA DUCA RAZBOAIE IN INTERESUL PROPRIU !
    EU ASA VAD AMERICA ACUM, IAR PE VIITOR NU O MAI VAD DE LOC. Unii "americani" se vor intoarce la casele lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand dictezi in absenta acestor conflicte interne se cheama dictatura oarba. Care e prin sine cea mai grava forma de dictatura si e cea care va aduce sfarsitul acestei mandre natiuni.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Capitalismul este un sinonim pentru razboiul in afaceri" - am citit pe undeva, dar nu retin unde. Democratia inseamna, concret, un set de legi care ajuta acest razboi sa continue cat mai mult timp posibil. Ea nu are nimic de-a face cu idealurile nobile.

    RăspundețiȘtergere
  8. America, nu imi placea democratia americana pana de curand pana cand mi-am dat seama ce ar insemna lipsa ei...
    Oricum trebuie sa fie cineva acolo sus spre care sa tindem altfel am aluneca spre ce am mai fost: niste totalitari, nu ca ne-ar fi trecut.
    Daca am inteles bine, nu esti de acord cu faptul ca americanii isi impun punctul de vedere. Toate natiunile au nevoie pentru a dainui de apararea interesului, oricare ar fi el.

    RăspundețiȘtergere
  9. da, e un punct de vedere, e ceea ce numea baudrilard "utopie realizata"...

    e clar ca "democratia perfecta" nu pare sa mai aiba ce nega, dar tocmai asta da nastere unor probl interne f grave care nu pot fi reglate. cum ar fi, da, puritanismul si militarismul religios..

    RăspundețiȘtergere