[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 14 ianuarie 2010

Sarah Chang: „România este incredibilă.”

„Bătălia Viorii” este prima confruntare din cadrul Cruciadei Culturii. Pe 14 februarie, începând cu ora 19.00, Ateneul Român va fi gazda unui recital de excepţie, susţinut de violonista de renume mondial Sarah Chang alături de pianistul Andrew von Oeyen.

Cu această ocazie, violonista a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radio România Muzical. Monica Isacescu a stat de vorbă cu Sarah despre recitalul din 14 februarie, dar şi despre amplul său turneu internaţional din 2010.

„Acesta este primul turneu de recitaluri din ultimii trei ani şi sunt foarte entuziasmată.”

„Ceea ce este diferit de această dată este faptul că va fi un turneu de recitaluri. Cea mai mare parte a concertelor pe care le susţin sunt împreună cu o orchestră, sunt concerte mari. Nu dau prea multe recitaluri. Acesta este primul turneu de recitaluri din ultimii trei ani şi sunt foarte entuziasmată.”, declară Sarah Chang.

„Este un program superb. Mă caracterizează foarte mult, pentru că este un program romantic.”

În cadrul recitalului din 14 februarie artista le-a pregătit melomanilor un program de recital deosebit: „Voi cânta Sonata de Brahms, Sonata de Franck şi o piesă nouă care a fost scrisă pentru mine de compozitorul american de origine greacă Christopher Theofanidis. Este un program superb[...]Mă caracterizează foarte mult, pentru că este un program romantic. Acesta este tipul de repertoriu în care mă simt cel mai confortabil.

Fantezia de Christopher Theofanidis, în premieră românească

Brahms este unul dintre compozitorii mei favoriţi. Tocmai am înregistrat Concertul său pentru vioară şi mi-am petrecut în compania lui Brahms un an întreg, aşa că sunt încântată să interpretez acum Sonata. Despre Sonata lui Frank pot spune că este preferata mea. O piesă absolut minunată. Iar lucrarea nouă, cea care mi-a fost dedicată (Fantezia de C. Theofanidis) caracterizează preocupările mele actuale. Încerc să cânt cât mai multe piese contemporane, lucrez mai mult cu compozitorii actuali. Cred că întregul program mă reprezintă foarte, foarte bine.”, declară artista.

„România este incredibilă. Îmi amintesc de publicul deosebit de entuziast şi de cultivat din punct de vedere muzical.”

Sarah Chang nu se va afla pentru prima dată în faţa publicului romănesc. Violonista a concertat şi în cadrul ediţiilor 2001 şi 2003 ale Festivalului Internaţional George Enescu, experienţă în urma căreia a rămas cu impresii plăcute: „România este incredibilă. Îmi amintesc de publicul deosebit de entuziast şi de cultivat din punct de vedere muzical. Am fost impresionată de cât de iubită este muzica clasică. Festivalul „George Enescu” are un renume internaţional şi toată lumea îl cunoaşte. Ştiu că am mâncat prea mult în România, pentru că mâncarea era foarte bună. Îmi amintesc ce ţară frumoasă este şi de-abia aştept să mă întorc acolo.”

„Este un turneu foarte amplu şi sunt foarte încântată.”

De-a lungul carierei sale, violonista a avut ocazia de a concerta în cadrul celor mai mari centre muzicale ale lumii, iar turneul din 2010 nu face excepţie. După cum i-a împărtăşit Monicăi Isăcescu: „În cadrul acestui turneu am fost deja în Asia – Coreea, Vietnam, Hong Kong. În Europa voi cânta în România, apoi în Marea Britanie, la Londra, în Elveţia, la Zürich, în Italia, Germania şi în multe alte locuri. După ce voi străbate Europa, voi merge în SUA, la New York, Los Angeles, San Francisco. Este un turneu foarte amplu şi sunt foarte încântată.”

Biletele pentru recital se găsesc la Sala Palatului, Magazinul Muzica, reţelele de magazine Germanos şi Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas sau online la www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro.

LG a ales să lupte pe frontul frumosului şi să susţină „Bătălia Viorii”: "În 2010, LG continuă să investească în marketingul cultural pentru a-şi consolida poziţia de brand premium. Angajamentul LG este de a promova arta şi educaţia prin susţinerea unor proiecte culturale de mare impact în România. Susţinerea concertului renumitei violoniste Sarah Chang vine ca o urmare firească a proiectelor susţinute de către LG în anii trecuţi, precum: turneul MusicOn LG, ce promovează muzica clasică şi concursul "Artă fără limite", organizat de către LG pentru elevii Liceului de Artă N. Toniţa. În plus, LG a fost sponsor tehnologic al festivalului TIFF 2009, demonstrând încă o dată implicarea în proiecte de impact", a declarat Dl. Roh Pan Och, Preşedinte al LG Electronics România.

Recitalul susţinut de către Sarah Chang alături de pianistul Andrew von Oeyen se desfăşoară în cadrul Cruciadei Culturii, o luptă pentru eliberarea oraşului asuprit de urât, iniţiată de Agenţia de Vise. „Bătălia Viorii” este doar prima confruntare din cadrul Cruciadei Culturii. De-a lungul timpului, prin diverse manifestări culturale din cadrul proiectului, tot mai mulţi cruciaţi se vor alătura cavalerilor frumosului.

5 comentarii:

  1. Cred ca e un bun mod de a ne mai imbogatii cu lucruri pozitive mintile atat de stalcite..

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. pacat ca biletele sint atit de scumpe si, deci, inaccesibile prea multora. nici o sansa sa scapam orasul de urit in felul acesta. organizatori, sponsorizati o parte din pret, si sansele vor creste. altfel, la acest concert vor veni tot cei care oricum au posibilitatea sa traiasca printre lucruri frumoase.

    RăspundețiȘtergere