[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 8 ianuarie 2010

Zece motive pentru care sa faci sport

1. Pentru ca te respecti, daca nu te iubesti.
2. Pentru ca o sa ai un copil si o sa vrei sa alergi cot la cot cu el. Sau sa inoti. Sau sa ll inveti fenta ta favorita.
3. Pentru ca iti spala creierul de toate mizeriile de peste zi.
4. Pentru ca o sa traiesti mai mult.
5. Pentru ca o sa-ti faci prieteni. Neinteresati chiar.
6. Pentru ca sportul iti aminteste ca esti Om.
7. Pentru ca e una din ultimele legaturi pe care le mai ai cu Natura.
8. Pentru ca vrei sa mori sanatos.
9. Pentru ca doar mintea nu-ti ajuta trupul la fel cum trupul nu-ti dezvolta mintea.
10. Pentru ca te oglindeste cinstit.
11. (Bonus) Pentru ca te impaca cu tine.

21 de comentarii:

  1. Foarte bine punctat. Pacat ca din ce in ce mai multi copii au uitat ce inseamna sa alerge sau sa practice sportul favorit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietene, lucrez in domeniu de 3-4 ani si crede-ma, ca nu am vazut pana acum un mod mai bun ca al tau de-a pune problema. Bravo. Un blog care Merita Citit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite apropo de sport, povestea unui roman care si-a propus sa alerge un maraton..si a reusit (cred ca ar putea inspira pe multi):

    http://www.maraton.info.ro/maratonul-new-york-2009.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru ca iti umpli placut timpul, atunci cand nu stii ce sa mai faci... Pentru ca te ajuta sa iti recapeti increderea in tine... Pentru ca inveti sa joci corect... Pentru ca te ajuta sa faci exercitii de vointa cu tine, cand crezi ca esti slab... Pentru ca iti imbogatesti inclusiv cultura generala (unii ar rade)... etc etc... Foarte frumos post. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  6. ...pentru ca atunci cand faci sport esti doar tu cu tine...pentru ca te simti viu...pentru ca te face sa apreciezi "lucrurile adevarate" luate de bune...( de exemplu faptul ca poti alerga, inota...)

    RăspundețiȘtergere
  7. 11.Ca sa ai, culmea, MAI MULTA energie.
    Facand sport devii mai atent, mai alert si mai dornic sa faci tot felul de lucruri. Impreuna cu energia vin si optimismul, creativitatea si starea de bine, care nu prea se gasesc in cola, energizante, tigari sau cafea. Ba chiar te poate ajuta sa scapi de dependenta cauzata de unele din cele de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si ideal ar fi sa incepi de la 6 ani, cu o racheta de tenis, in loc sa stai in fata calculatorului...si mai tarziu sa faci un sport de echipa, ca sa inveti ce inseamna cand depinzi de altii si ei de tine....si mult mai tarziu sa-ti inveti si copilul sa faca la fel in perfecta cunostinta de cauza.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu recomand lectii de dans!:) Salsa de ex. este un dans magic. Pentru fete: Dansul va modeleaza un corp superb!;)

    RăspundețiȘtergere
  10. pentru a-i da un exmplu copilului tau deja obez care sta tot timpul in fata pc-ului. Felicitari! putini se mai gandesc la sport, si mai sunt si niste nenea grasi si somnorosi care propuneau ei demult sa se si scoata din scoli

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) Tare! Insemnarea asta vine la fix, azi, cand am ajuns la sala dupa nu-spun-cat-timp de absenta nemotivata :)) Da, cam astea sunt motivele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu practic în fiecare dimineaţă alergatul după tramvai. Un alt sport favorit este săritul peste mese care mă menţine suplu ca un ogar.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru ca iti dezvolta muschii! Pentru ca vei dormii mult mai bine!
    Pentru dusul de dupa :X

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna sunt redactorul revistei consiliului elevilor de la mine din liceu, Colegiul National "Al.I.Cuza" Galati si ne-ar face o enorma placere daca ai dori sa ne povestesti putin despre acel Tudor Chirila din liceu...
    Daca nu te deranjeaza te rog mult sa-mi dai un accept eventual refuz pe mail-ul meu de " denissa.sava@yahoo.com" sau pe blog.
    Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  15. 9. Pentru ca doar mintea nu-ti ajuta trupul la fel cum trupul nu-ti dezvolta mintea.

    Mai ajuta si mintea corpul.. si inca destul de mult. Nu e ca si cum ti-ar face muschi, dar fara psihic nu prea merge nimic. Asta e de baza!

    RăspundețiȘtergere
  16. Miscarea este viata si viata e miscare. Principalul motiv pentru care omul trebuie sa inteleaga miscarea, mai bine zis exercitiul fizic sau sportul (pentru ca mersul la servici sau la piata nu face parte din sport, pentru ca nu te intreci cu nimeni mergand la piata...) este acela ca-ti ofera o sanatate de fier. Si cum sanatatea nu e totul dar fara sanatate totul e nimic, putem face miscare pentru propria sanatate, nu exista motiv mai bun decat asta. daca te iubesti, daca tii la cei din jurul tau, fii sanatos. Sedentarismul, stress-ul, alimentatia nesanatoasa creeaza dezechilibre in organism. Spre exemplu: in starea de stress, in organism se descarca o serie de hormoni care in mod normal ar trebui sa ajute organismul in alte situatii, dar in aceasta, de stress, roul lor firesc e inutil pentru organism, transformandu-se astfel in hormoni nocivi atacand organele interne si apoi transformandu-se in toxine ce se imprastie in tot organismul generand o stare neplacuta, iar aceasta stare alimenteaza stress-ul. Astfel se da nastere la un cerc vicios stress-hormoni ai stressului-stare neplacuta-stress... Cum rupem acest cerc vicios? e bine stiut ca miscarea ajuta la eliminarea toxinelor din organism, apoi iti da o stare de confort fizic si psihic si inlatura stress-ul. Asa ca faceti exercitii zilnic, suntem proiectati pentru a ne misca. (mihai_mirea79@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  17. Sportul este cultivarea consecventă şi voluntară a efortului fizic intensiv.
    Pierre de Coubertin
    Sportul iti deschide Chakrele inchise.

    RăspundețiȘtergere
  18. Zicea cineva "Pentru dusul de dupa :X"
    Mai acesta,adica..daca tu nu faci sport..nu faci dus? :)
    Eu am 5 ani de performanta,2 ani handbal,putin canotaj si atletism si acum am 3 ani si ceva de volei.
    Pentru ca te dezvolta armonios.Nu am ajuns la 1.95 stand degeaba :)

    RăspundețiȘtergere
  19. zece motive pentru viata mai frumoasa. foarte bine gandite si adevarate. pacat ca se pierd aceste lucruri in timp si lumea uita sa mai faca si sport, in special copiii care pot sa-si foloseasca toata energia prin sport.mi-a placut postul :)

    RăspundețiȘtergere
  20. gata ! o sa incep si eu sa inot cat de curand !

    RăspundețiȘtergere