[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 6 februarie 2010

Am ars televizoare. Yeeahh!!

Azi ne-am trezit devreme. Aproape inaintea cafelei.Asta in conditiile in care cafeaua doarme. Filmare. Primul clip din seria Cruciada Culturii. Undeva pe un camp alb, nesfarsit. Au anuntat cod galben. Noi filmam. Suntem cinci oameni si 18 sandwichuri. 4 televizoare. Doua carti. Doua tarnacoape. Chibrituri de gratar. Doua scaune. Un camp alb. Acum scriu cu mainile inghetate. E o echipa misto. Barbu(camera), Victor (productie), Paul (productie), Andra (fotografie), Stefan(grafica, postprocesare) si eu (regie, actorie). E o magie care leaga echipele de filmare. Oamenii devin dintr-o data foarte apropiati ca si cum se stiu de ani. Apoi, dupa ce totul se termina, se raspandesc in patru zari. Am mainile inghetate. Randurile astea sunt scrise din ora in ora. Acum am terminat. Am avut noroc de vreme. Ce usor pare filmul cand e gata. Rabdarea e cheia. Preproductie, productie, postproductie. Daca ne intreaba cineva ce-am facut azi: pai ce sa facem, am ars televizoare pe la Branesti. Dupa aia, le-am pus in saci de gunoi si-am plecat acasa. Victor a avut poanta zilei. Unul din televizoare fumega vehement, revoltat. Victor, usor impacientat: -Gata, ma, stingeti-l ca n-o sa mai filmam. O sa vina politia, ca vede fum! - Victoreee! In ce tara crezi ca traiesti ca sa vina politia cand vede fum?
Cand am plecat, pe marginea drumului un carutas vorbea la mobil. In caruta erau lemne. Am vrut sa-i dam gratis un televizor bun de reciclat, dar i s-a parut scump. Lumina incepea sa murdareasca zapada de pe campul alb, nesfarsit. In curand, aici pe blog, the little movie.

15 comentarii:

  1. Tu ai darul de a face o munca dificila, de cateva ore sa para o joaca de copii. Sincer, mi-as dori ca pe viitor sa imi placa munca pe care va trebui sa o fac atat de mult cum iti place tie munca pe care o faci.
    Abia astept sa vad filmuletul. Subcultura , superficialul , vulgaritatea , cele impotriva carora luptati, n-au nicio sansa in fata entuziasmului vostru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare. Ma bucur ca ati reusit sa filmati pe o asemenea vreme. Si ca nu sunt singura care s-a trezit sambata devreme ,ma consoleaza gandul asta. Sunt sigura ca a iesit ceva frumos. I'll wait for the "little movie" .

    RăspundețiȘtergere
  3. tare cate sacrificii:)) las ca poate iasa ceva frumos la sfarsi

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Tudor,
    Am reusit, din cauza prietenilor, sa ma inscriu in randul bloggerilor seriosi.
    Acum am primit si un premiu, pe care ti-l dau tie.
    Il gasesti la ultima mea postare.

    Sa fie intr-un ceas bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ia-l si pe al meu!!!NUU...nu stinge inca focul!...mai sunt atatea astfel de aparate ce trebuie arse...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Duamne. N-am intrat de secole pe blogul tau. Dar am vazut asta http://media.tilllate.com/eventpictures//2010/02/04/100204_vama_Ro/54denlsj41i6qcdiwtk97rmcd_g5bk4mcu.jpeg si mi-am dat seama ca te imbraci splendid lately. Respect.

    RăspundețiȘtergere
  7. randuri simple,cuvinte magice ascund ..la asta s-ar rezuma parerea mea despre blogul tau ..felicitari ..nu toti artistii au curajul sa spuna ce simt cu adevarat ..sa accepte criticile celorlalti..si nu toti stiu sa primeasca cu adevarat aplauzele...

    RăspundețiȘtergere
  8. In "Fahrenheit 451", de Ray Bradbury, se ardeau cărţile. Voi aţi trecut la televizoare, etapa următoare şi imediat superioară. Acum să ne spui, clipul se va numi "Televizoare înzăpezite", ori "Televizoare în flăcări"? Stilul pompieristic de la final a salvat secvenţa, căci risca să înalţe o vâlvătaie uriaşă din televizorul cuprins de flăcări. Apropo, ard mai bine televizoarele româneşti vechi, Snagov, Olt, Diamant, cu carcasa de lemn. Astea mai noi au caracase de plastic, doar fumegă, sunt cam nepractice.

    RăspundețiȘtergere
  9. bv tudor si sper sa iasa o filmare super in spiritul care va caracterizeaza

    RăspundețiȘtergere
  10. intotdeauna atat de plin de entuziasm...sincer te invidiez...astept cu nerabdare ca toti ceilalti filmuletzul:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Asteptam rodul muncii atunci :D
    P.s Ce naiv era carutasul...

    RăspundețiȘtergere