[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 2 aprilie 2010

Paris. Demnitate la metrou.

Oriunde s-ar intampla, muzica clasica confera demnitate celor care o practica. Nu exista niciun moment sentimentul ca acesti tineri ar fi stanjeniti de situatia in care se afla.
Frumusetea la Paris este ca speranta e mai vie decat in alte parti. Iar speranta e piatra de temelie a fiintei umane.
Un mic video de Tudor Chirila:)

14 comentarii:

 1. la paris si viena asculti muzica clasica pe strada... la noi manele sau gangaveli latratoare... e si asta chestie de clasa.

  RăspundețiȘtergere
 2. pentru cine vrea sa vada Parisul de acasa - http://www.paris-26-gigapixels.com/index-en.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumoasă muzica asta, într-adevăr.

  Și, Zoli ZzZ, e superb site-ul, o oră m-am tot holbat pe el.

  RăspundețiȘtergere
 4. La Paris... Da... La Paris orice e posibil. In orasul in care romanta inca isi cauta personajele, un el si o ea, un sarut, o floare si un vis. La Paris scena e pretutindeni, in metrou sau pe Sena. La Paris iubesti si tot la Paris merita sa traiesti. Ah... trebuie sa vad intr-o zi Parisul.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce n-as da sa aud "Carmen" prin metroul sau RATB-ul bucurestean.

  Cu referire la o postare mai veche, cred ca maneaua dezumanizeaza...


  Seara buna

  RăspundețiȘtergere
 6. excelent moment...pentru o perioada in care sufletele noastre tind spre profunzime...:)

  RăspundețiȘtergere
 7. Cu aprobarea celor de la metrou s-ar putea realiza cateva mici evenimente culturale in anumite statii... N-ar fi o idee rea sa se intereseze cei la la Conservator care vor sa incerce asa ceva... Oricum, mici grupuri de fotografi accepta, muzicieni n-as vedea de ce sa nu accepte...

  Referitor la ce a zis "Miha"... de ce "Carmen" si nu "Valurile Dunarii" ?
  Marius

  RăspundețiȘtergere
 8. Stii, mi-a trimis de curand cineva un filmulet cu un violonist celebru care canta la o vioara stradivarius intr-o statie de metrou din anglia, si nimeni nu l-a bagat in seama, toti oamenii treceau nepasatori pe langa el si abia stransese cateva lire sterline. Nimeni nu si-a dat seama cine e. Mi se pare incredibil.

  RăspundețiȘtergere
 9. marius, la Unirii sunt periodic spectacole marca Teatrul Masca, trebuie doar sa le cauti.

  Metroul parizian iti da senzatia unei vieti paralele: oameni fara adapost, miros intepator, oameni cersind, acordeoane romanesti, muzica clasica, oameni grabiti, turisti dezorientati, mult zgomot, multa agitatie, oameni care imping alti oameni, nebuni care iti fac vant in fata trenului, afise pentru filme, concerte, o viata sanatoasa (mancati 5 fructe si legume in fiecare zi), un labirint uneori fara iesire. Si multa dragoste pentru Paris.

  RăspundețiȘtergere
 10. WOW, nu imi vine sa cred! Multumim pt video!

  RăspundețiȘtergere
 11. @Miha
  http://teatrulmasca.wordpress.com/2010/01/11/atheneul-underground/

  RăspundețiȘtergere
 12. Buna Tudor,

  Ma bucură postul tău, fiindcă Asociația ”Arta nu mușcă” a lansat proiectul ”Muzică clasică la metrou”-16-22 septembrie, în 4 stații de metrou, cu spectacole susținute concomitent -de tineri artiști, de la George Enescu, Dinu Lipatti sau Conservator.

  Publicul a reacționat enervant de bine. Imi aduc aminte că în ziua a doua, am zărit un tânăr (mai de cartier)si l-am intrebat dacă îî place. El îmi răspunde senin-” Nu sunt fan al muzicii clasice, dar îmi place ce văd!”.

  Eu zic că se poate, contează doar modul în care prezinți ceva. Eu cred în oameni, cred și sper că e loc de foarte mult bine din noi.

  Cu drag,
  Loredana

  RăspundețiȘtergere