[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 29 august 2010

La revedere

A trecut si vara asta. Ieri un pescarus zbura inaintea mea pe mare ca si cum imi sugera un traseu catre o lume mai frumoasa. La cativa metri, in fata mea. Am zambit, o fi zambit si el si ne-am despartit. El in zbor, eu in plutire. Soarele mi-a mai ars fata cateva ore, vantul m-a batut aprig. Se termina vara asta. Pana la anul n-am sa mai privesc nisipul de pe pielea mea innegrita, firele de nisip ude - marturia unui dolce far niente comportamental cand, pe malul marii nu mai conteaza ce porti, cum te imbraci, cine esti. Revenim acasa, acolo unde se formeaza visele. Ma doare marea innorata. Ma doare fizic, aproape. Nu ne mai gandim atat de des la mare pe timpul iernii. Ea ramane acolo, singura, majestuoasa, imperturbabila, fara sa ne ceara ajutorul. Nu se plictiseste. Isi priveste tarmurile dezolate si trimite spuma rece ca o iluzie a verii. Marea starneste in mine dorinta de personalizare. Mereu incercam sa atribum naturii calitati umane cu speranta ca o vom intelege mai usor asa oglindita. Sau poate ca marea e vie si poetica pur si simplu. Dincolo de proiectiile noastre. Poate ca sufera la fel ca mine odata cu apropierea toamnei. In definitiv, ce e mai viu ca apa? Vara se duce si parca anul asta ia ceva din mine cu ea. Nu e nostalgie, nu e melancolie, nu e nici macar dor. E o senzatie de descompunere. Ca si cum ma raspandesc in patru vanturi si o parte din mine ramane aici sa astepte toamna, sa astepte vesti de la cel care a plecat cu vara, cu simplitatea soarelui, cu fosnetul cearsafurilor umede intr-o noapte fierbinte, fara aer, in care cad stele pentru cine sta cu ochii pe cer.

33 de comentarii:

  1. S-a mai transformat o vara in amintire.
    Am plans azi.E toamna.

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-era dor sa citesc ceva bun azi, si mi-ai indeplinit dorinta. Intotdeauna toamna ea ceva din noi cu ea. Pana vara viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu n-am avut curajul s-o spun cu voce tare. Dar am stiut ieri. Si am facut o poza. Parca anul asta vara a fost prea scurta. Incerc sa ma consolez cu gandul ca si iarna se poate merge la mare. Marea altora ce-i drept, dar ar merge si asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai bine de atat nu cred ca puteai s-o zici! ..
    superb!;|

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-e dor de mare. Sunt la mii de kilometri departare si visez la ea. Sunteti norocosi ca sunteti atat de aproape de ea. Mi-e dor de sclipirea valurilor dimineata - atunci marea mi se pare cea mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Marea e oglindA fiintei noastre, asa cred eu. Foarte frumos ai scris. Acum apar semnele toamnei, desi vara nu a plecat inca din sufletele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca poti pastra vara in inima ta. Daca ti-o doresti. E ca o iubire.



    ps: http://emptypenholder.blogspot.com/2010_08_01_archive.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar nu o sa mai faci kite pana vara urmatoare?? Mi-e greu sa cred, o zice unu care acum invata cu ce se mananca acest sport:)
    Poate ca iti iei la revedere de la marea neagra, dar am inteles ca in Egipt in timpul iernii poti sa plutesti cum vrei cat vrei...
    Si in Boracay am inteles ca merg multi romani si se dau pe timpul iernii...
    Daca sunt suficient de norocos poate o sa ajung si eu acolo...

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutare Tudore!

    In sfarsit mi-am facut timp si curaj sa scriu. Scriu poate pentru ca in dimineata asta sunt mai trista decat in alte dimineti; scriu pentru ca de fiecare data cand te ascult, Tudore, imi dau lacrimile. Stii...nu mi s-a mai intamplat sa plang la un concert; toata lumea in jurul tau extaziata, canta Vama in Costinesti!!! Fredonez si eu cu toti ceilalti dar parca simt cum ceva din mine se rupe usor...si se rupe si simt ca nu mai pot, incep sa-mi curga lacrimi. Multumesc Tudore! Multumesc ca-mi dai posibilitatea sa ma agat de muzica ta atunci cand simt ca ma ingrop in rahatul de zi cu zi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Same feelings here.

    Poate că nu m-aş fi simţit atât de incompletă dacă vara asta aş fi făcut ceva memorabil; ceva care să mă facă să simt vara până în ultimul por din pielea mea.

    Eu, însă, nici măcar n-am văzut marea. De ceva ani buni.

    RăspundețiȘtergere
  11. nimic mai frumos...
    asa stand cu ochii pe cer am primit o stea cuminte in minutul 0:08

    RăspundețiȘtergere
  12. Inchid ochii pentru a pastra ultimul strop din vara ce-am asteptat-o un an intreg si care acum e pe sfarsite...
    Tin ochii stransi pentru ca ultima zi a lui cuptor sa ramana vie in mine pana... vara viitoare.
    Dar ce pacat... cu cat ma gandesc mai mult la vara simt ca si cum valurile marii ar invada-o si ar usca-o pe dinauntru... Si uite-asa prin primavara nu va mai exista decat o coaja de vara, o coaja de vara ofilita si fara consitenta.
    Dar anul asta nu o sa mai fie asa; am facut un pact cu marea, sa-mi lase vara intacta... si se pare ca am ajuns la o intelegere. Oh... marea, draguta de ea, cat de intelegatoare este cateodata...
    Ehh... acum stiu ca vara va fi mereu cu mine si nu ma mai tem nici de ploile toamnei si nici de gerul iernii pentru ca vara asta va fi doar a mea...

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mda ... frumos scris ... simturi dincolo de cuvinte ... glas dincolo de mare ... valuri dincolo de traire sau poate culese doar din ea. Marea ... nu ... nu mi'a placut niciodata ... dar sunt indragostit pe viata de o parte a intrupari ei ... si ea ... ea este departe ... acolo de nasterea'i din spuma a dat contur unui EI. :)

    Iti inteleg cuvintele ... poate mai mult decat simple vorbe asezate intr'o oarecare ordine, motivata prin semne de punctuatie.

    Sa ne traiesti Tudore :)

    www.ingerisidemoni.ro

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut Tudor,

    Imi trimiti te rog pe email caietul program sau descrierea spectacolului tau. Am discutat despre asta vineri la telefon. Am dat cateva telefoane si am primit niste raspunsuri. Am sa ti le trimit si tie.

    Respect,

    Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  16. minunat....ai reusit sa descri in cuvinte exact ce am simtit anii de-a randul si nu as fi putut sa exprim vreodata...simt aceleasi lucruri cand se termina vara,si desi stau aproape de mare nu e acelasi lucru...nu e vara:(
    felicitari scrii tare frumos si imi place sa revin mereu pe bloguk tau pt a citi articolele tale

    RăspundețiȘtergere
  17. Anul asta e prima data cand merg toamna la mare...sper s-o gasesc melancolica, nu trista.Eu ma voi bucura oricum de ea, caci mi-era tare dor s-o simt aproape!

    RăspundețiȘtergere
  18. multora o sa ne fie dor sa traim vara, sa ne umple in plamanii cu aer sarat.
    toamna e cruda

    RăspundețiȘtergere
  19. auzi tataie, lumea se schimba in jurul tau, civilizatia evolueaza, tehnologia se depaseste pe sine, economia la fel, ok, contempla natura, nu e nimic rau in asta, contempla vara care nu e ca iarna, dar come on, man, chiar vrei sa treci prin viata ca gasca prin apa? pentru ce iei drogurile alea? chiar nu iti folosesc la nimic?

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte frumos spus. Marea ramane acolo unde stim ca o putem gasi mereu, calma, stralucitoare, minunata. Ne asteapta.
    Inca refuz sa cred ca e toamna si ca nu mai putem vedea marea asa cum o stiam. Ador vara si intotdeuna mi se pare prea scurta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Marea...
    Un vis ce-l astept de ani.
    Vama Veche.
    Multi cred ca este un loc depravat.
    Dar e un loc plin de vise si amintiri.
    N-am pretuit marea cand am avut-o langa mine.
    Acum mi-e dor din nou.
    Va fi altfel de acum.
    Ma doare.
    Stii cum e..

    http://deekiesblog.blogspot.com/2010/08/counting-to-autumn.html

    Daca vrei,citeste asta.
    Sper sa-ti placa.
    http://deekiesblog.blogspot.com/2010/08/seamy-tourniquet.html

    RăspundețiȘtergere
  22. Vara asta nu am putut ajunge la mare ... Ma simteam de parca port doliu ... Nu pot sa spun ca m'am omorat mereu sa merg la mare, dar anul asta imi doream atat de mult ... Si nu am putut ...
    Ai facut ca marea sa fie vie in sufletele noastre cu randurile astea :X
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  23. Am sansa de a ma bucura de mare si toamna si iarna... E chiar mai deosebita in singuratatea ei.

    http://elisa94a.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Absolut superb...imi place foarte mult sa citesc blog-ul tau,esti talentat intr-adevar...un artist complet..Numai bine,iti doresc in continuare...te pup!

    RăspundețiȘtergere
  26. Absolut superb...imi place foarte mult sa citesc blog-ul tau esti talentat intr-adevar...un artist complet.Numai bine iti doresc in continuare...te pup!

    RăspundețiȘtergere
  27. Absolut superb...imi place foarte mult sa citesc blog-ul tau,esti talentat intr-adevar...un artist complet..Numai bine,iti doresc in continuare...te pup!

    RăspundețiȘtergere
  28. pentru mine marea pe timp de iarna este o binecuvantare...fara agitatia din timpul verii am impresia sublima ca marea este doar a mea

    RăspundețiȘtergere
  29. vara mea s-a terminat la jumatatea lui august. pur si simplu m-am trezit de dimineataa si am simtit ca totul in jurul meu se stinge....si ma stingeam si eu incet....stii, cand scriu randurile astea, e ca si cum as compune o melodie...despre viata in general, iar viata se termina si ea putin cate putin[sau cel putin existenta noastra fizica] cu toamna a venit din nou sfarsitul...e ca o moarte a sufletului...o moarte anuala, dar si renasterea in acelasi timp..a unor sentimente ingropate adanc, nevazute un an de zile...

    PS:eu iarna visez cel mai mult marea...ma face sa ma simt mai libera decat oricand.
    flo va iubeste pe toti!

    RăspundețiȘtergere