[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 5 august 2010

O multumire

12 oameni de pe acest blog si-au anuntat intentia de a se testa pentru a da o mana de ajutor cazului expus cu doua zile in urma. Mi se pare putin si mult in acelasi timp. Putin din perspectiva sansei de reusita, mult pentru ca asteptarile mele erau aproape zero. Ma bucur insa si parca intrevad o raza de speranta in ceea ce ne priveste. Ma doare sufletul ca Romania zilelor noastre este tara unei media iresponsabile care nu face mai nimic pentru a educa o societate in deriva sau o tara a unor "politicieni" iresponsabili si inculti. Dar, pentru cei doisprezece oameni care au inteles ca a ajuta inseamna a trai frumos, merita sa mergem inainte chiar daca impovarati de mizeria de pe sufletele unei clase politice la limita moralitatii care nu e in stare sa-si asume nimic.

O prietena din Austria mi-a facut o excelenta sinteza a situatiei din Grecia. Tudor, mi-a spus ea odata, Grecia a ajuns in situatia in care se afla din cauza a doua formule: 1. - Ce pot eu sa fac? 2. - Eh! (interjectie cu ton fatalist, nepasator, neasumat). Va suna cunoscut?

Inainte sa avem un brand de tara ar fi super daca am avea o TARA.

9 comentarii:

  1. si cred ca ar fii fost mai multe persoane, eu de exemplu daca aveam drum in Bucuresti in viitorul apropiat ma inscriam, dar din pacate nu imi permit... :| si stiu ca mai sunt multi ca mine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand ti se spune de la cel mai "inalt" nivel, sa pleci din tara pentru ca tara ta nu are cum sa te tina...adica nu te vrea pentru ca esti medic, profesor, actor, inginer etc, e foarte greu sa crezi ca mai apartii unei tari, e foarte greu sa mai simti ca cel de langa tine e roman ca si tine. Daca am face o Romanie in alta parte din toti cei care suntem "alungati", un apel umanitar ar insemna poate mai mult pentru ca acum atat de des suntem chemati sa luptam pentru ceva in tara asta, ca parca iti pierzi puterile si nimeni nu vine sa iti ia locul. Sa-i ajute Dumnezeu Cristinei prin toate caile pe care le gaseste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Suntem 13 si mie 13 imi poarta noroc, nu ghinion! :) Hai ca putem, hai ca mai sunt oameni in tara asta! Hai!...

    RăspundețiȘtergere
  4. Tudor, sa stii ca sunt mai multi de atat! Numai sa fi fost acolo sa ii vezi! Pentru prima oara, m-am simtit bine in Romania. Restul, este poezie. Dar se poate schimba ceva daca luptam pentru asta!
    Ai sa vezi! Am sa ma asigur de asta!
    Pentru ca avem cu cine, pana la urma!
    Iti multumesc! Si le multumesc din suflet si lor!
    Cristina Dinu

    RăspundețiȘtergere
  5. Am fost marti la spitalul de oncopediatrie din Timisoara. Acolo am intalnit un pusti de 6 ani caruia i se recoltau celule stem pentru fratele lui, bolnav de leucemie. Desi in "viata de zi cu zi" pustiul e un mare nazdravan, dupa cum povestea mama, acum statea cuminte ca un inger...
    L-am intrebat ce face. Mi-a raspuns: "dau sange pentru fratele meu, ii trebuie ca sa traiasca" Daca am putea invata de la copii, lumea asta ar fi mult mai buna.
    Din pacate, copiii invata de la adulti...

    RăspundețiȘtergere
  6. Am fost chiar 14 :). Datorita blogului tau am putut fi acolo. Intamplator, sau nu, am intalnit-o si pe Cristina si pe sora ei, Nicoleta.Dupa ce mi s-a luat proba de sange si am vorbit putin cu Nicoleta am plecat. Ca o lasa, ar spune unii, dar nu-mi puteam controla lacrimile. Erau lacrimi in fata tineretii, in fata unei boli atat de ... urata sa ii spun, in fata unui OM. Sunt sigura ca in scurt timp se va gasi donatorul perfect, asta pentru ca merita. Oricine are dreptul la a doua si unii chiar la a noua sansa. Iti multumesc mult Tudor!

    RăspundețiȘtergere
  7. din pacate, eu am anticorpi de hepatita B, nu pot face donatii de sange...
    dar sunt multe feluri in care putem spune altceva decat "eh"
    Eu ma implic in "Let's do it, Romania !"
    www.letsdoitromania.ro

    Tudor, nu vrei sa vii alaturi de noi ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Tudor, iti fac un update : cu ajutorul tau si al oamenilor care au inteles ce inseamna si ce poate insemna, cei care pot si sunt dispusi sa mai schimbe ceva in tara asta, am ajuns la 141 de oameni inregistrati in Registrul Roman al Donatorilor Voluntari de celule stem, dintre care, pentru 51 dintre cei testati exista deja si rezultatele. Si asta in numai doua saptamani! Iar testarile continua.
    http://cristinalilianadinu.blogspot.com/
    Iti multumesc si va multumesc din suflet!
    Cristina Dinu
    dinucristina8223@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere