[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 4 august 2010

Un citat fermecat.

Din cand in cand am hotarat sa postez aici pe blog cate un citat remarcabil desprins din vreo carte asupra careia zabovesc. E pana la urma si asta o forma de a ma defini stilistic, nu?

"Si fiecare masina avea in ea inventatorul sau, cum are panza de paianjen paianjenul sau inseparabil." Gabriele d'Annunzio - Poate ca da, poate ca nu.

Apoi mi-aduc aminte de o formula celebra a lui Andrei Plesu din care este important sa invatam cu totii: "Sa nu citezi mai mult decat citesti" :)

10 comentarii:

  1. Foarte adevarat! Sunt multi care citeaza mai mult decat citesti, mai ales ca internetul le ofera pe toate pe tava. Multi tineri au incetat sa mai citeasca, uneori recunosc ca si eu din lipsa de timp sau din cauza oboselii prea mari prefer un rezumat pe net decat cartea citita pana a doua zi... . Si e grav:|

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, și tot Gabriele d'Annunzio spunea că nu există limite pentru curaj...Oare mai există curaj, astăzi, când cuvintele sunt goale...

    RăspundețiȘtergere
  3. d'annunzio isi permitea sa zica asta :) era un estet si , ca toti , estetii , un paianjen .

    RăspundețiȘtergere
  4. Da! Sau este la fel de valabil ce mi-a zis mie cineva: "the tragedy is when you quote from others instead of thinking of ur own".

    RăspundețiȘtergere
  5. ''Un copac loveste o masina numai in caz de legitima aparare."
    Proverb american

    Tinerii in ziua de azi cred ca a citi si avea cultura generala e prostie.

    RăspundețiȘtergere
  6. En dehors du sujet

    Printre zidurile menite sa ocroteasca separand, printre cladirile cu doua coduri de intrare, printre cele trei aeroporturi - porti de duca, printre restaurante si muritori de foame, printre loviturile de ciocan urias menite nu sa te striveasca, ci doar sa iti taie tulpina viselor, printre zdrentele glorioase ale orasului - curtezana mumificata, printre oameni de care mi-e teama - cum ii e teama unui copil, si ii infrunt - cum infrunta un copil, departe de muma ce ma crescu si iubi, am gasit echilibrul, dar aproape ca mi-am pierdut iubirea. I-am dat de urma in muzica Vamei, veche ori ba; nu am regasit-o, dar i-am auzit plansul. Doare, si bine ca doare! Multam'.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar poti sa citesti mai mult decat citezi ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. as putea sa spun... vrei sa inveti? citeste!

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut! Ai cateva minute libere pe zi? si vrei sa faci ceva bani pe net? fa-ti un cont GRATUIT pe NeoBux si esti platit pentru a vizualiza reclame (Paid to click). Castigi 0,01$ pe click si 0,005$ pe click-urile date de cei inscrisi dupa tine. Plata minima este la 2$ si se face INSTANT! prin PayPal sau AlertPay .Nu sunt sume fabuloase dar... mic cu mic se face mare. Eu am scos deja cativa dolari.

    Poti incepe si tu folosind acest link invitatie : http://www.neobux.com/?r=cinevadin92

    mult succes ...

    RăspundețiȘtergere