[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 10 august 2010

Zeci de motive ca sa NU CITESTI si sa fii OM MODERN

Ce altceva mai bun si mai util poti sa faci decat sa citesti? Chiar daca e vorba de o ora pe zi de lectura. Ce intrebare idioata! Pai cum? Exista Facebook. Asta ia o gramada de timp. Trebuie sa pui poze, sa accepti prieteni, sa-ti promovezi evenimentele sau iesirile in oras, sa vezi cine te mai place si pe cine placi. Apoi YMessenger. E adevarat, s-a invechit putin, dar inca te poate ajuta sa cunosti lume si sa faci sinteza vietii tale de peste zi in cateva randuri care contin multe "k" si "sh" si o sumedenie de emoticonuri.
E vara, seara se iese in oras. De o cola poti sa tragi mai mult de o ora daca te misti cu talent. Fetele sunt aproape dezbracate, e de privit. Dincolo de asta poti sa aplici offline, replicile invatate online. Sau poti sa-ti speli masina mai des, in caz ca ai iesit din multimea pietonilor si te-ai integrat usor in cealalta. Aoleo, ce prost sunt. Imi scapa ceva.

Mecca, Tempul, Piramidele - Mall-ul. Pai Mall-ul este musai de bifat pentru orice aspirant la statutul de cetatean al clasei mijlocii. Mai are vreun rost sa enumar cate se pot intampla la Mall? Poate sa-ti schimbe viata, hainele, coafura, semintele, cafeaua, partenera, culoarea orbitor platinata a partenerei sau prea cuminte pentru o societate in continua miscare, poti beneficia, da, beneficia, beneficia, beneficia de reducerile de la market pentru ca apoi sa le realoci cinematografelor.
E pacat sa pierzi sansa de a comenta la film in acelasi timp cu actorii. Asta este o gimnastica formidabila a mintii, chiar daca niciodata actorii nu-ti raspund, nu-i nimic, asta-ti da curaj, e posibil sa rada cineva de pe randul de vis-a-vis si atunci te-ai scos, esti eroul serii, poti sa vorbesti despre asta toata saptamana. Da, Mall-ul ia timp si ar fi superficial din partea mea sa incerc sa trec in revista aici toate activitatile absolut necesare corpului si mintii noastre care se pot intampla la Mall.

Nu-i bine deloc sa ratezi serile de clubbing si asta de joi pana sambata pentru ca acolo este ARENA, ramai in urma daca nu tii pasul, acolo pulseaza orasul, acolo este informatia, moda, sampania, privirile, fie ca vorbim de o terasa cu bere calda si chelneri obraznici, fie ca ne oprim la valurile de spuma care inunda mucurile de tigara in reflexiile sanilor transpirati, in cele cateva cluburi "glam" ale orasului nostru.
Hai, sa ridice piatra acela care nu se regaseste in aceasta forma de nebuna distractie.

Agora zilelor noastre este Clubul.
Publicitari, medici, avocati, actori, marketingi, vanzatori, coafeze, stylisti, modele, "oameni de afaceri", dezvoltatori, studenti, antrenori de fitness, oameni de televiziune, jurnalisti, elevi, oameni politici, zugravi de lux, arhitecti, oameni de cultura mondeni, mondeni cu o oarecare cultura, bisnitari, samsari, camatari, sportivi, fotbalisti, programatori, toti se perinda pe scena cluburilor interpretand partituri de diverse lungimi, contribuind colectiv la simfonia disonanta a orasului.

Asta nu ia timp? Ba bine ca nu. E normal sa te preocupe aparitia ta pe scena vietii. E absolut normal sa fie prioritara aceasta reprezentare.

E imperios necesar, de exemplu, sa vezi ce scrie zilnic in presa daca vrei sa fii conectat, asumat, informat, un cetatean responsabil al prezentului.
Nu poti sa ratezi jocurile, nu, nu si nu. Plaja e larga de la Toy Story 3 la Starcraft 2, trecand prin dinamicul Wii. E loc pentru pustii de scoala primara, dar e loc si pentru imaginatia fierbanda a adolescentului preaplin de intrebari hormonale, care-si gaseste debuseul in CounterStrike si e loc si de escapadele nocturne la StarCraft ale tatilor de familie care au pus mancare pe masa si isi cauta cu disperare momentul de solitudine si leadership conducand terrani la lupta. Nu, categoric, sa nu te mai joci inseamna sa nu mai fii copil, iar asta nu trebuie sa moara niciodata oricat timp ar costa.

Dar sala? Sala? Da, sala. Nu sala de lectura, sala de fitness. Ce suntem noi fara corpul nostru? Nimic, absolut nimic. Trebuie lucrat, slefuit, sculptat. Cine cauta ironie in propozitiile anterioare jur ca este malitios si nu vede lucrurile asa cum sunt. Da, trebuie sa traim sanatos in mijlocul acestei lumi bolnave care trage de noi in fel si chip. Sanatos e la un pas de frumos si de aia mergem la sala ca sa putem sa scapam de toate relele din corpul nostru si sa prezentam privirilor iscoditoare, analitice, un corp lucrat, muncit, cu toti muschii la locul lor. Asta nu ia timp? Nu e nevoie sa acordam Timp acestei activitati? Poate vreun om cu scaun la cap si cu speranta de viata sa scoata ceva de pe lista de mai sus? Vrea cineva sa traiasca altfel? Altfel cum?

Sunt zile in care poti sa urci pe scara vietii doar daca stai doua trei ore in plus la birou. Sigur, niciodata nu stii care sunt zilele alea cu exactitate, dar trebuie sa incerci, nu? Doar Columb n-a descoperit America impartind confortabil umbra oleandrilor cu regina Isabella.
O spun raspicat, inca o data: nimic din lista care s-a asternut mai sus sub forma a sute de cuvinte nu trebuie sa lipseasca din viata omului modern.

Si atunci, atunci de ce sa citesti, de ce sa scoti din lista zilei una din aceste activitati care te ajuta sa devii OM MODERN? De ce sa sacrifici Timp ca sa citesti?

Raspunsul este simplu si, cu toate ca e continut de intrebarea tocmai formulata, ma simt obligat sa-l enunt. E mai scurt decat ati putea crede: CA SA NU RAMAI PROST.

58 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Omul modern aleargă după valori materiale, după plăceri carnale, uitând complet de valorile spirituale. Omul modern îşi umple maţul, dar îşi lasă creierul flămând.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) pai bine tudore..de ce trebuie neaparat sa fie capra fara varza? e loc si timp pentru toate, daca iti doresti..tu practici toate activitatile enuntate in postul tau. e ceva rau in asta? facebook, sucul de seara, sala toate au partile lor misto..nu trebuie sa le privim ca pe ceva rau, ci sa nu le lasam sa ne acapareze tot timpul nostru. da, e greu. nu, nu prea reusesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de accord cu Liviu.Tu faci tot ceea ce ai spus.Dar din fericire mai si citesti.Cam traiesti un compromis.

    RăspundețiȘtergere
  5. vai, bine ca esti tu destept si cult

    RăspundețiȘtergere
  6. Ok, ramai prost..DAR modern si sociabil si frumos si trendy ! :P

    RăspundețiȘtergere
  7. CA SĂ NU RĂMÂI PROST în viziunea altora...ca să fi în trend...în rest...poţi fi fericit, infinit mai fericit fără Mall şi alte locuri de pierdut timpul...Şi poate fi doar o faţadă...pentru-că se cere. Mă bucur că mai sunt "deştepţi" printre noi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. ma bucur sa vad in blogul tau inca o incurajare la cultura. este cel mai stringent lucru in ziua de azi, desi e criza si, asa cum stim, "foamea da de-a dreptul". solutia pentru maine e cultura, desi multi nu ar crede. ne vom darama ca popor sub povara propriei prostii, daca nu vom deschide ochii pustilor de azi, ei, cei care maine ar trebui sa stie cate ceva. atata vreme cat azi noi ii tinem sub obladuire, macar atat sa faca: sa invete. pentru ei si pentru un maine care sa fie mai bun decat ziua de azi.
    mi-s dori mult sa reinvie cultura in romania si sa ocupe locul pe care l-a ocupat odata.

    RăspundețiȘtergere
  10. In sala in care fac miscare sta scris: "Mens sana in corpore sano". e la fel de important cititul cum e important fitness-ul (sau sporul in general)...

    RăspundețiȘtergere
  11. ...dar nu e o scuza pentru a lasa cartea "pe cand ai timp".

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai dreptate Tudore.In ziua de azi tineri nu au deloc cultura generala si nu citesc...si se cred destepti si smecheri dar in general n-au bune manerii si au mintea goala si asculta manele.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dacă nu citeşti nici măcar o curvă nu vei şti să plăteşti cu graţie ca apoi să vină gratis. Şi pentru asta trebuie să citeşti măcar Miller.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cadar Katalin ar fi mai bine sa te apuci de citit si sa-ti cizelezi limajul,fara a-ti da cu parerea despre"tinerii de azi care nu au deloc cultura".Si chiar te inseli,exista inca "copii" cu multa cultura si multa "maturitate".

    RăspundețiȘtergere
  15. Esti crud. De unde rezulta necesitatea asta? Daca ar fi inofensivi, oamenii astia - grobieni, fara melancolii - ar putea fi lasati sa traiasca asa cum vor. Nu exista nici o obligatie sa inveti sa cunosti lumea. Nu exista nici o regula care sa-ti spuna sa stralucesti.
    Raul e in alta parte - in fapta lor.

    RăspundețiȘtergere
  16. se poate spune aiurea, nu poti condamna si nu poti trage de urechi pe cel de langa tine in legatura cu felul cum isi traieste viata, nu ii poti spune nimanu-i nimic, e modul in care fiecare se simte bine sau nu, daca asa au vazut ca ar trebui sa fie si asta el place... nu poti schimba conceptul de viata.
    desi daca stam pe un scaun la o terasa band o bere si ne gandim ca totusi nu avem multe variante de incercat in aceasta viata cu toate ca par sute, de fapt sunt doar doua, asta si aia. si daca unul alege distractia de moment si "cocalaritatea" asta e viata lui, nu trebuie sa schimbam pe nimeni care nu vrea.
    e lumea in care traim.

    RăspundețiȘtergere
  17. a, uitam, se pare ca doar stiinta avanseaza, omul inca isi ingroapa fiinta.

    RăspundețiȘtergere
  18. E prima data cand las un comentariu si asta pentru ca m-au intrigat prea tare cateva opinii pe care le-am gasit la unii cititori (macar de blg-ui, daca mai mult nu pot, e si asta un inceput).
    in opinia mea exista cateva minti luminate care ne-au vandut toate aceste "preocupari" si care au facut din mall-uri obiective turistice.
    Nu trebuie sa fim culti. Pentru ca daca incepem sa gandim la un alt nivel devenim periculosi.
    Iar noi suntem suficient de oligofreni incat sa ne dorim sa fim moderni.
    Respect incercarea ta de a ne scoate din aceasta mocirla.
    Prea multe sperante nu am.

    RăspundețiȘtergere
  19. Este esential sa citesti "CA SA NU RAMAI PROST" si in acelasi timp cititul te ajuta in toate activitatile pe care le faci ca "om modern".Cum ar fi sa te duci in club si sa nu stii sa citesti denumirile din meniu?Te-ai face de ras si nu ai mai fi "cool" ,nu?

    RăspundețiȘtergere
  20. este o "ecuatie" simpla : cine vrea sa citeasca are timp sa citeasca.....cine vrea mall,are timp de mall :) ...cine iubeste cartile dar iubeste si mall-ul ,clubul, facebook-ul, va avea timp pentru toate astea

    RăspundețiȘtergere
  21. Perfect de acord cu ce spune MIA

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt de acord cu indemnul spre lectura . Dar rolul facebook-ului pt mine e sa aflu si ultimele evenimente : workshopuri , spectacole . ( de psihologie , de dans , de teatru ) si chiar de muzica .

    RăspundețiȘtergere
  23. Da,i totally agree:).De fapt,nu tocmai totally.Vezi tu,sportul e singurul lucru pentru care as milita din toata lista aceea.E foarte important sa te mentii sanatos,in primul rand.Si asta pentru tine,nu pentru altii (doar daca esti destept,daca nu,o faci ca sa arati bine).Pai..si atunci,daca te simti bine,pui mana si pe o carte,nu? :)
    Sa auzim de bine

    RăspundețiȘtergere
  24. Tudore... genial... Problema cu cititul este ca solicita creierasul si asta nu prea place... orice numai sa nu punem neuronii la treaba ca doare. Ceea ce nu pricepe omul modern este ca natura este foarte eficienta si grijulie cu resursele sale si ca ceea ce nu este folosit se atrofiaza firesc.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nici cititul nu mai este bun daca citesti ceva rau. Dar, un lucru , un amanunt mic, este rugaciunea. O activitate pe care omul modern, o practica, dar in mica masura. "Rugati-va neincetat" - eu nu consider asta un rau.

    RăspundețiȘtergere
  26. eram si eu pe-acolo, cu exceptia mall-ului, deci mai imi ramanea ceva timp,dar mereu gaseam ceva 'interesant' pe net.pana cand.. m-am mutat intr-un nou oras,intr-un nou apartament.fara net, fara tv,fara filme pe laptop,cumva nici asta nu mai mergea! am pierdut pana si incarcatorul de la ipod.ce mai..criza totala!..slava domnului.si asa mi-am revenit.am cumparat carti,si uite-asa citesc din nou :D

    RăspundețiȘtergere
  27. cei care citesc nu o fac cu "sacrificiu" ci cu placere si au timp sa isi traiasca si viata.
    eu cred ca inteligenta nu se dobandeste prin citit ci se cultiva atunci cand exista..

    RăspundețiȘtergere
  28. Tudor, tu te-ai transformat in cel mai mare metrosexual ever! Mi se pare ca esti doar ipocrit, sincer! Si judecand dupa comentariile de gradinita ale oamenilor la care a percutat mesajul asta al tau...se pare ca ti-ai atins publicul

    RăspundețiȘtergere
  29. Pai da, acum nimeni nu mai citeste! Mie, personal imi place foarte mult sa citesc...dar imi place sa fac si altceva. De pilda, cine vrea sa citeasca,citeste si cine vrea la mall, se duce la mall. E alegerea fiecaruia. Dar cred ca cineva are timp si pentru citit, cat si pentru mall!

    RăspundețiȘtergere
  30. Pai da, acum nimeni nu mai citeste! Mie, personal imi place foarte mult sa citesc...dar imi place sa fac si altceva. De pilda, cine vrea sa citeasca,citeste si cine vrea la mall, se duce la mall. E alegerea fiecaruia. Dar cred ca cineva are timp si pentru citit, cat si pentru mall!

    RăspundețiȘtergere
  31. Imi place enorm ceea ce ai scris."CA SA NU RAMAI PROST" cred ca este o exprimare foarte buna, dura dar foarte foarte buna. Trebuie sa citim pentru a ne completa sau defini propria personalitate...trebuie sa citim pentru a scapa de "efectul de turma". Nimeni nu va spune sa nu va duceti la mall, in club sau la sala...dar sa nu facem din asta un mod de viata...nu va anulati personalitatea doar pt a fi MODERNI. Cititi, cititi si descoperiti cine sunteti cu adevarat! Este studiat stiintific ca lectura sub diverse forme dezvolta imaginatia si inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  32. Ce dracu mancati ma? nu toti, doar unii, de unde va vin ideile astea cu cartile? nu am citit nici o carte in viata mea in afara de basme, si sunt ok... mai iesiti din casa... chiar daca va duceti in parc sau in mall puteti citi o carte si acolo, sau cine stie, poate va taie ceva si nu aveti hartie...
    stiti voi ce inseamna sa citesti o carte, in adevaratul sens al cuvantului? "nu ma refer la toata lumea care a dat commuri, doar la unii, se stiu ei..."

    RăspundețiȘtergere
  33. am 18 ani si sunt in vacanta.
    am fost un club vara asta, am fost si in mall, m-am uitat si la filme.
    am citit(ca sa iti faci o idee, am inceput in iunie cu ceva light- amurg saga, au urmat: portretul lui dorian grey, jane eyre, la rascruce de vanturi, mandrie si prejudecata etc.)

    intrebarea e ce sa mai citim? ofera-ne exemple de carti, provoaca-i si pe altii sa propuna:)
    mersi.
    inca ceva. te respect:)

    RăspundețiȘtergere
  34. Uneori, putem citi si pe net, dar ne fura conversatiile sau jocurile. Nu putem lasa cartile, nu putem, totusi. Sper ca macar asta sa intelegem

    RăspundețiȘtergere
  35. @RoCSi:)
    Uite Rocsi cateva titluri: Invitatie la vals-Mihail Drumes, Doamna Bovary-Gustave Flaubert, Maestrul si Margareta-Mihail Bulgakov, Lolita-Vladimir Nabokov, Dama cu camelii-Alexandre Dumas fiul, Povestirile mameibatrane-Radu Tuculescu(s-ar putea sa n-o gasesti, in caz ca o gasesti, sigur n-o mai lasi), Alain de Botton-studii despre iubire, de Eliade si Dostoievski cred ca ai auzit:)

    Uhm..si filme: The Godfather, The fearless vampire killers, The pianist, The Lover, Stanley Kubrick's movies, Scent of a woman, Surviving Picasso...

    Sper ca ti-am putut fi de ajutor:)

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu cred ca educatia trebuie lasata la voia intamplarii. Poate nu este ceva vizibil imediat cum vrea domnu Base dar se simte in timp in gradul de dezvoltare al unui popor. O sa ajungem niste inculti, asa, pe nesimtite.piese auto online

    RăspundețiȘtergere
  37. Profesorii mei de la facultate isi puneau problema daca vor mai exista carti sau ziare in varianta tiparita,avand in vedere ca netul e cel care ne ofera astazi toate stirile de care avem nevoie.Insa trebuie tinut cont ca invatamintele pe care le gasim pe net,sunt si bune si foarte proaste.Nu tot ce gasim e bun.E bine sa citim si e drept ca nu orice.Inca mai exista oameni din generatii mai "batrane" care au biblioteci de carti bune.Acolo gasim titlurile din care putem invata sa ne cizelam vocabularul,acolo gasim ceva bun de citit.E important sa citim despre lumi reale,nu sf-uri,e foarte important sa citim ceva despre istorie.Ma intreb de ce istoria e asa de neinteresanta pentru toti?Asa de egoisti sa fim,sa ne dorim sa stim numai de Boc,iar de Napoleon si Carol si de altii care au schimbat lumea cumva,nu?Sa stim numai de noi si de parintii nostri nu?Traim un prezent prost si nu suntem in stare sa citim despre cum am ajuns aici,d-apai sa schimbam ceva.

    RăspundețiȘtergere
  38. Cu adevarat de ce am citi ? Tara ne vrea prosti... Iar tu insuti preferi compania unei proaste.

    RăspundețiȘtergere
  39. nu uita ca Base' te vrea prost si sarac lipit, pt a-ti cumpara votul!!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. @madalina.lazar, @daria: so true.
    Dar cine spune ca lumea nu citeste? bookblog.ro e pe locul 2 pe zelist in fata lui Tudorel.
    Daca ar fi sa aleaga intre o tipa gen top-model si una gen Hertha Müller de pilda, Tudorel ar alege-o pe prima. Ipocrizia e in floare.

    RăspundețiȘtergere
  41. @RoCSi :) incearca Gabriel Garcia Marquez .. orice carte. :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
  42. @iulia, @ madalina, @daria:

    nu vad nici un articol pe blog in care chirila sa va ceara parerea cu privile la viata sa personala.

    asa ca.. cel mai bine ar fi sa va limitati la articolele de pe blog, barfitoare mici ce sunteti :)

    RăspundețiȘtergere
  43. @iulia, @ madalina, @daria:

    nu vad nici un articol pe blog in care chirila sa va ceara parerea cu privire la viata sa personala.

    asa ca.. cel mai bine ar fi sa va limitati la articolele de pe blog, barfitoare mici ce sunteti :)

    RăspundețiȘtergere
  44. @irina fumarel, stai sa vad cum arati dupa placuta cu groupie pe care o ai pe fata. Mda...

    Asa, in primul rand eu nu am facut referire la donsoara. In al doilea rand Chirila face referire la vietile personale ale celorlalti cand. El e zeul care le cunoaste si le cuprinde pe toate. El stie ca oamenii care merg la sala nu citesc. Nu sunt mutually exclusive lucrurile astea pe care le zice el aici. E ca si cand ai zice ca oamenii preocupati de hainele lor ar fi prosti si inculti. Right?

    Si acum pe bune, sa conduci un Volvo, sa ai cea mai in trend freza si accesorii foarte bine alese in timp ce vorbesti despre valori spirituale si ponegresti aspectele materiale ale vietii...mi se pare cel putin ipocrit.

    Ce m-a intristat pe mine cel mai tare e ca inca mai sunt adolescenti pentru care ce zice Chirila e litera de lege

    RăspundețiȘtergere
  45. @fumarel: Nici eu nu vad nici un articol pe blog in care Tudorel sa te roage sa ii iei apararea.

    RăspundețiȘtergere
  46. David a lui Michelangelo perfectiunea masculina.De ce si l-a imaginat asa?Stii cum este descris in Biblie.
    Leonardo da Vinci preocupat de moda ,de activitatile dela Curte (Mall).
    Ai vazut interviul cu Cioran in care isi prezenta anii de studentie? "viaţa trebuie trăită, îndurată, iubită sau urâtă, adorată sau temută, într-un amestec alternant de fericire sau oroare dat de însuşi ritmul fiinţei, de toate oscilaţiile şi disonanţele acesteia."

    RăspundețiȘtergere
  47. @daniela :)) dar un contemporan precoupat cu "activitatile de la Curte" si geniul lui da Vinci sau filosofia lui Cioran sti?

    RăspundețiȘtergere
  48. Ca sa citesti iti trebuie cap. Oamenii cu "tzoale" se inmultesc repede si astfel sfera de lectura este usor transformata in ceva colturos. Acum toata starleta are carte pe care scrie numele ei. E grav. Ne autodistrugem cultura pe buna stiinta.

    RăspundețiȘtergere
  49. Eu cred ca e vorba de o ierarhie, de stabilire a unor prioritati, cititul nu mai apare nicidecum ca un scop...cel putin in ceea ce observin jurul meu. Poate din cauza valorilor degradate ale societatii, ce nu mai apreciaza nivelul de cultura a unui om ci banii sau relatiile cu oameni influenti. Poate ca vedem cu totii aceste vicii da nu este usor sa le analizezi critic si de aceea eu apreciez postarea, mai ales ca regasesc o copie si in orasul meu.

    RăspundețiȘtergere
  50. Mi-ar fi placut sa traiesc epoci in care realitatea secolului XXI sa nu fie nici macar un vis urat. In zilele de acum am constatat si am vazut in jur ca de fapt ne nastem neinvatati si devenim prosti. Prostia este un proces in sine. Reclama efort si devenire. Si are la baza principiul acapararii de teritoriul al iederei. Iar cititul nu face altceva decat sa pompeze glucoza intr-un corp aproape inert. Pana la punctul in care se descurca singur.

    RăspundețiȘtergere
  51. Sunt de acord cu tine TUDOR. Insa tot ce ai scris face referiri la poporul roman. Sunt exemplare si in afara tarii noastre insa nu intr=o proportie atat de mare, concentrata intr-un singur popor.
    Mall-ul , sala de fitness(e sanatos sa faci sport), internetul sunt atractii de moment ale acestei generatii. Insa excesul de ele respectiv eliminarea altor activitati dauneaza.

    Imi place sa citesc insa nu apuc sa citesc mai mult de o carte pe luna. Nu stiu de ce.
    Apropo T U D O R!!!!!!! in urmatorul articol poate faci o lista cu cartile preferate. Sunt tare curioasa

    RăspundețiȘtergere
  52. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  53. "E pacat sa pierzi sansa de a comenta la film in acelasi timp cu actorii"

    poate e unica lor sansa de a avea un fel de conversatie cu ei

    RăspundețiȘtergere
  54. A fi metrosexual un an , doi, sau rocker nebarbierit si cu plete nu conteaza atunci cand esti ACTOR

    RăspundețiȘtergere
  55. "CA SA NU RAMAI PROST."

    Carevasazica - omul este prost iar cititul il va destepta.

    Daca omul este prost, degeaba citeste. Mai bine ramane pe facebook sau se duce in club. Nu este nimic mai rau, mai periculos decat un prost care citeste. Sa nu impulsionam omul prost, sa nu il indemnam spre cultura.

    Daca ce ai scris este pentru un om inteligent, atunci nu are rost.
    In cazul unui om inteligent, curiozitatea, dorinta de a cunoaste, de a evolua, toate acestea isi vor face treaba, nu este nevoie de incurajari, Cred.

    RăspundețiȘtergere
  56. Nu stiu daca sa cred ca lumea citeste tot mai putin sau nu...cum folosesc transportul in comun (nu in Romania, ce e drept) e totusi foarte multa lume infundata cu nasul intr-o carte.Si mai multa in telefon, e drept.Dar totusi...Beneficiile transportului in comun :) Momentul meu intim si ceasul meu de libertate! Daca sunt pe blogul asta inseamna ca apreciez ce aveti dvs de spus, la fel ca ceilalti. Ati fi dragut sa ne faceti cateva suggestii de carti care v-au impresionat? Sa alungim un pic playlistul, cand suntem lipsiti de inspiratie si nu mai stim ce sa citim...si ne abatem pe telefon din lipsa momentana de inspiratie? Multumim anticipat.

    RăspundețiȘtergere