[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 20 mai 2011

Un sfat

Este foarte important sa va alegeti cu grija oamenii cu care plecati la drum. Va rog frumos sa va asigurati ca sunt oameni cu care impartasiti aceleasi idealuri si aspiratii. O sa va petreceti mare parte din timpul zilelor muncind cot la cot cu ei. Prin urmare e vital sa fiti pe aceeasi lungime de unda pentru ca daca atunci cand e bine diferentele dintre oameni sunt o disfonie acceptabila, la greu ele devin fracturi care nu pot fi recuperate.

E nevoie de o tonalitate comuna la care sa fie dispusi sa se acordeze toti membrii unei echipe. Daca banii nu inseamna un scop in sine pentru voi, ci sunt doar o consecinta a unei munci pasionale, feriti-va de zgarciti; daca sunteti dispusi sa munciti pana la epuizare pentru visele voastre, feriti-va de lenesi, ei n-au sa va inteleaga niciodata pentru ca disponibilitatea lor de a investi in orice e limitata de propria neputinta; daca aveti initiativa si entuziasm, feriti-va de fricosi si blazati.

Feriti-va de prosti mai mult decat orice. Si nu pentru ca prostii fac greseli, asta ar mai fi cum ar mai fi, greselile pot fi reparabile, ci pentru ca prostilor le lipeseste un singur lucru cu adevarat important: viziunea. Ei nu vad marea, ci valurile, nu vad painea, ci firimitura, cand se uita pe fereastra cred ca cerul e reprezentat doar de marginile ei, prostul nu-si imagineaza ce se intampla in stanga si in dreapta scenei, in culise, dincolo de arlechini. Savoir c'est prevoir spune francezul, dar sigur nu se refera la prosti. Cand porniti la drum cercetati-i bine pe cei care va vor fi alaturi. Drumurile frumoase sunt lungi si anevoioase.

20 de comentarii:

  1. Si, ce mi se pare mie cel mai important, este ca atunci cand pornim la un drum, inconjurati sau nu de o echipa, este sa avem incredere numai in noi. Dar incredere autentica, nu fatisa, nu indusa de un sfat. Incredere in propria persoana si in propriile capacitati!

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de acord cu tine
    insa...uneori mai cred si in toleranta, si in puterea de a accepta ca ai tai tovarasi de drum sunt diferiti de tine...sa inveti sa-i iubesti asa cum sunt, sa ai puterea sa treci peste diferente.
    fiindca uneori, esti NEVOIT sa pleci la drum cu oameni despre care initial nu stii mare lucru.si e altfel daca pleci totusi cu disponibilitatea de a-i intelege. because nobody's perfect.mersi pentru gand.

    RăspundețiȘtergere
  3. E un sfat bun.Dumneavoastra definiti prostul ca pe un om cu o viziune limitata.Cred ca fiecare e prost cateodata...Dar oamenii pe care ii vrem langa noi trbuie,intradevar alesi cu grija.Altfel riscam sa fim convinsi ca cerul se limiteaza la marginile ferestrei:)

    RăspundețiȘtergere
  4. vama veche a fost o trupa sau mai mult un concept ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Am 27 de ani si de cand am intrat in campul muncii numai de patroni prosti dau,iar colegii cu care sunt pe aceiasi lungime de unda as putea sa-i numar pe degete.Ce vreau sa spun este,ca e foarte greu sa lucrezi cu oameni nepotriviti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar asa, sper ca e totul ok intre voi.

    RăspundețiȘtergere
  7. pana acum, majoritatea contactelor noi, din astia, 'realizatii' in viata, au fost groundhog day:
    - trecerea, iar, prin limbajul de partenre-sot-romantism ca dialect al unei uniri
    - facut misto sau luat in deradere (ori de mine, ori de tematica), ca defensiva
    - atacat, pus jos, a ce nu ii convine (supra-uz de forta de cultura de 'jinn' ii zic eu)
    si cam dupa o perioada, ori aparat propria industrie cu fervoare (muzica-turism-fitness-politici, fie ce-o fi), ori recunoscut de catre maretul exact cam cat efort este dispus sa faca in a vorbi un simplu adevar, si cam cat 'teatru' sa faca pentru a-si sustine propriul status quo in industria-cultura in care simte ca 's-a realizat'.

    spune-mi lenesa si proasta, si simte-te mai bine evitand sa admiti cat de aproape poate fi un suport adevarat, real pentru a schimba ceva in lumea asta.
    spune-mi lenesa si proasta, si simte-te mai bine sustinand un sistem care face oamenii sa alerge prin labirinte si isi bate joc de mine de cate ori m-am opri sa intreb simplu...mai, da de ce?
    pentru ca da, dupa criteriile lumii de success, par lenesa si proasta (dupa unii, chiar si bolnava/dusa mintal), esuata, fara constiinta, si lista poate continua.

    RăspundețiȘtergere
  8. Totul e când plecăm la drum să facem drumul de partea noastră mai mult decât a celorlalţi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ne putem petrece intreaga viata alaturi de o persoana, pe care credem ca o cunoastem, iar dupa cativa ani sau chiar cateva decenii sa constatam cu stupoare ca ne-am inselat amarnic. Cine a fost de vina? Dragostea oarba, nepasarea sau chiar lipsa noastra de dorinta pentru a cerceta in detaliu fiecare gest, fapta si vorba a persoanei in cauza?

    Cei mai periculosi oameni sunt aceia prosti - de ce? Pentru ca nu au constiinta si deci remuscari. Sufera de imposibilitatea de a regreta, asadar faptele lor se pot dezlantui necontrolate. De aceea ar trebui sa spunem tine-ti prietenii aproape, iar prostii si mai aproape.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ne putem petrece intreaga viata alaturi de o persoana, pe care credem ca o cunoastem, iar dupa cativa ani sau chiar cateva decenii sa constatam cu stupoare ca ne-am inselat amarnic. Cine a fost de vina? Dragostea oarba, nepasarea sau chiar lipsa noastra de dorinta pentru a cerceta in detaliu fiecare gest, fapta si vorba a persoanei in cauza?

    Cei mai periculosi oameni sunt aceia prosti - de ce? Pentru ca nu au constiinta si deci remuscari. Sufera de imposibilitatea de a regreta, asadar faptele lor se pot dezlantui necontrolate. De aceea ar trebui sa spunem tine-ti prietenii aproape, iar prostii si mai aproape.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am scris niste versuri foarte misto in engleza. Ar putea ajunge un succes international. Am nevoie de promovare. Va rog ajutati-ma!
    http://www.youtube.com/user/MillionDollarLyrics?feature=mhee

    RăspundețiȘtergere
  12. Un sfat este bine primit, mai ales daca este dictat de experienta.
    Anul acesta am aflat ca cel mai usor sa-ti cunosti prietenii este sa manaci din aceiasi farfurie cu ei si sa fii acolo cand se trezesc in moroncaneala diminetii.
    Dupa ce vezi omul asa, cred ca iti poti da seama daca este sau nu unul din prietenii de luat in 'rucsac'

    RăspundețiȘtergere
  13. Tudor.. zi-mi ceva ce nu stiu...
    Cred ca durerea cea mai mare pe care o poate avea cineva, e aceea a unui idealist, ca mine.
    Sunt destept, dar conform societatii noastre, toate alegerile pe care le-am facut, sunt proaste.
    Pe langa asta, te astept in Cluj, la un spectacol, sa te cunosc si ca persoana. Sa vad diferenta intre eul interior exprimat aici si cel pe care-l arati afara.

    RăspundețiȘtergere
  14. nu exista prosti exista doar nepasare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Un prost gaseste totdeauna unul mai prost care sa-l admire:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Un prost gaseste totdeauna unul mai prost care sa-l admire:)

    RăspundețiȘtergere