[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 23 noiembrie 2012

Cuvintele dor, nu-i asa?

Va rog sa citit mesajul de mai jos.

Buna ziua, numele meu este Alexandru si am 13 ani. V-am sunat pentru ca imi doresc sa vorbesc cu cineva despre problemele mele. Simt ca nu mai suport. Colegii mei de clasa mi-au facut viata un cosmar, care nu se mai termina niciodata. M-am saturat sa rada de mine tot timpul. M-am saturat sa se stranga in grupuri si pe mine sa ma izoleze, sa nu aud nimic din ce vorbesc. Imi spun intruna ca sunt prea gras, ca arat ciudat, ca sunt “un sac cu grasime”, ca mananc mancarea intregii familii si multe alte rautati.

De cate ori suntem in pauza si vreau sa imi mananc pachetul, ei vin spre mine si imi indeasa sandviciul pe gat, iar in momentul acela eu ma inec si mi se face rau. Am rugat-o pe mama sa nu mai imi dea pachet, insa mi-a fost teama sa ii spun motivul. Asta ar mai lipsi, sa vina si mama la scoala, ca atunci chiar ca voi fi bataia de joc a tuturor. Din cauza lor, am ajuns sa ma simt vinovat ca mananc. Sunt zile in care nu vreau sa ma mai duc la scoala, in care as vrea sa plec undeva unde nu ma cunoaste nimeni – poate o alta clasa- si sa o pot lua de la capat, sa leg prietenii si poate astfel nu va mai rade nimeni de mine.

Poate ca dumneavoastra vi se pare un lucru nesemnificativ, insa din cauza lor, mie imi vine uneori sa mor, sau macar sa imi provoc suferinta, poate asa le va fi mila de mine si nu se vor mai comporta asa. Chiar nu stiu ce sa mai fac. Poate pentru ei este amuzant, dar eu ma simt un copil foarte ghinionist pentru ca mi se intampla toate astea.


Testimonialul e luat de pe  www.cuvinteledor.ro, site-ul campaniei initiate de Romtelecom, "Cuvintele dor, nu-i asa?". In cadrul aceleasi campanii ne vom intalni luni la ora 19:00 in Music Club cu tineri intre 14 si 18 ani ca sa vorbim despre violenta fizica si verbala. Eu voi fi prezent pentru a va impartasi din experientele mele si sper sa veniti cat mai multi.

15 comentarii:

  1. Da, cuvintele dor!!! Si uneori dor mai rau decat o palma... :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred mai degraba ca nu copiii trebuie invatati sa fie blanzi, ci adultii ar trebui sa se comporte in asa fel, pentru ca numai astfel pot invata, prin faptele lor, prea rar, ca sa nu spun niciodata, prin vorbele lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. asta e realitatea, asta e tara dupa 23 de ani de libertate. toti au inteles libertatea cum i-a taiat capul. astia sunt copiii educati de televizor si internet, nu de parinti responsabili.

    RăspundețiȘtergere
  4. in scoala, toti baietii jucau fotbal in curtea scolii, mai putin unul, dar de care nu ridea nimeni,pentru ca nu parea afectat, nu incerca sa joace si eventual sa dea rateuri, doar statea pe margine...Toti cei care se simt maltratati de atitudinea grupului ar trebui invatati sa nu arate ca le pasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Georgiana, soluţia pe termen lung nu e spoirea adevărului cu un strat gros de nepăsare simulată. Dimpotrivă, trebuie să încetăm cu atitudinea aceasta complet nesănătoasă, de a închide sentimentele în noi, ca într-un borcan cu capac etanş, ascuns în fundul cămării. Pentru că adevărul e că victime există de ambele părţi. Copiii abuzaţi fizic sau verbal suferă din motive evidente. Cei care îi abuzează suferă din alte motive, mai puţin evidente. La baza oricărui comportament deviant stă o cauză mult mai complexă decât "e un copil rău" sau "o persoană rea". De cele mai multe ori, persoanele în cauză refuză să vorbească despre problemele lor şi pentru a evita sentimentul de vulnerabilitate simt nevoia să îşi exprime falsa superioritate asupra celorlalţi, pentru a se simţi mai puternici. Înţelegi ironia? Pentru că nu vorbim despre ceea ce simţim cu adevărat, putem ajunge să comitem astfel de fapte greşite, care nouă ni se pare "doar nişte vorbe spuse la nervi" şi care au asupra celorlalţi un impact mai puternic decât ne imaginăm. Apoi vrem să-i învăţăm pe copiii noştri să facă tocmai asta - să ascundă, să tacă, să se prefacă!
    Soluţia e un accent mai mare pus pe dezvoltarea socio-emoţională a copiilor, încă din primii ani. Copiii trebuie învăţaţi că nu e o ruşine să spui că ţi-e teamă, că nu e o ruşine să plângi "pentru că eşti băiat şi băieţii nu plâng", că nu e o ruşine să ceri ajutor atunci când ai nevoie. Trebuie ca generaţiile următoare să crească cu principii mai sănătoase. Trebuie să ne învăţăm copiii că suntem fiinţe umane complexe, cu o paletă largă de sentimente şi trăiri şi mai ales, că nu e un semn de slăbiciune să recunoşti asta, ci de curaj şi putere!

    RăspundețiȘtergere
  6. Propun sa fie difuzat si acest film http://www.imdb.com/title/tt2368749/

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum castiga romanii bani pe internet ?

    unii creaza situri .
    altii vand servicii .
    unii creaza programe si aplicatii .
    altii vand IMAGINI foto .
    unii creaza articole pe ddjobs.ro :) ( felicitari lui DD ) .

    acum postez 2 modalitati prin care castig eu bani , poti castiga si tu

    Modalitatea nr 1
    http://www.neobux.com click pe link pentru a te inscrie
    DOVADA DE PLATA 22.666$ aici -> DOVADA 22.666$CLICK

    Modalitatea nr 2
    http://www.clixsense.com click pe link pentru a te inscrie
    DOVEZI DE PLATA aici -> DOVEZI DE PLATA ( CLICK )

    Modalitatea nr 3
    Pentru fiecare LINK postat pe FACEBOOK TWITTER GOOGLE primesti bani
    Click aici pentru inregistrare -> http://j.gs/1ew1

    mai multe modalitati in curand doar pe DDJOBS.RO .
    raspundem la orice intrebare sau nelamurire despre cele 3 modalitati de castig postate mai sus , va urez SPOR LA BANI !

    VREI CEVA MAI BUN PENTRU ROMANIA ? VOTEAZA INTELIGENT PE 9 DECEMBRIE
    JOS HOTII - VOTATI DAN DIACONESCU !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. multi spuneti" vai saracul copil" dar poate si voi erati exact la fel, rai cu altii care nu intrau "in tiparele voastre". Peste tot e rautate. Nicaieri nu scapam de ea. Asa ca in loc sa tot comentati. dar sa nu faceti nimic, mai bine v-ati uita la proprii copii, sa vedeti cum i-ati educat pe ei. In cazul in care aveti copii. Si asta se refera la foarte multa lume, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne Dumnezeule! Nu pricep cum de se poate instaura atata rautate in niste pusti de generala... nu au parinti? sau frustrarile parintilor s-au revarsat asupra lor?! de unde atata tristete? si atata bataie de joc?
    Evident, trebuie luata o decizie. Ma bucur ca s-a gandit cineva sa faca acea campanie, insa....stiti si voi cum e Romanica...pe hartie si pe net toate merg struna! Dar copii sufera in continuare. Directorul acelei scoli trebuie sa isi dea demisia, ca nu prea se vede ca si-ar face treaba. Permite violenta, injuriile, calomniile, discriminarile si parca se vede de la o posta indiferenta fata de propria meserie. Sa lase pe cineva care ar putea pedepsi "batausii", caruia sa ii pese de dreptate. Daca l-as vedea pe strada, i-as da o mare flegma. Nu copii sunt in totalitate de vina, ci scolile pentru ca permit. Stiu doar sa ceara bani de fondul scolii si alte taxe de rahat, insa, cand vine vorba de protectie....cine plateste? sau..cine se baga? nu au si ei gardieni? ce fac aia in afara de tigari si cafea?! e inadmisibil. Mi-e mila rau de copilul ala ca saracu' va creste cu niste sechele si o ura de sine inimaginabila. Mai bine sa moara ei decat el. Si daca e gras, ce?! e normal sa nu fie lasat sa isi savureze sandviciul?! luati o decizie la intalnirea aia...si da-ti-l pe mana cuiva pe directorul piz...mi scuzi limbajul, dar sunt revolatata. am trait intr-o scoala de sat, unde toti ne aliniam impotriva profilor si le faceam lor farse tampite, nu noua, intre noi. pe vremea aceea noi intelegeam ca suntem de aceeasi parte a baricadei... succes!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu inteleg de ce va plangeti de libertatea asta dupa 23 de ani? Ce treaba are educatia proasta a unora cu libertatea?Unii dintre voi merita sa se intoarca in comunism ca nu mai stiti altceva se pare

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu cunosc copii de nici 18 ani care merg la psiholog pentru ca li se pare ca lumea este prea "grea", iar mama si tata le furnizeaza materialul,scolile transmit informatia prost clasificata, dar afectivul lipseste cu desavarsire. Si ne mai miram...

    RăspundețiȘtergere
  12. Traim intr-o lume fracturata cu oameni de aceeasi nuanta, iar in sufletul nostru ne dorim sa iesim din aceasta lume. Curajul e singurul, care ne poate ajuta sa razbim. Curajul ca nu suntem ca ei, ci mai buni si putem schimba ceva.Asta ar tb sa invatam de la parintii nostri, ca ne-am nascut viteji pentru a schimba lumea.

    www.mychangingworld.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce nr de telefon are baiatul acesta? Sau adresa de mail? Trebuie să vorbim cu el. Altfel comentariile de aici n-au nici o valoare...

    RăspundețiȘtergere
  14. a se face legatura cu cazul fetitei romance din Linz ...

    RăspundețiȘtergere