[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 8 iulie 2007

BED FOR LOVE - The Story(2)

Filmarile
Au fost 22 de ore de filmare neintrerupte.Aici as vrea sa punctez atitudinea profesionista a fetelor care si-au asteptat randul la cadru cu calm fara sa-si risipeasca energia cum se intampla adesea cu amatorii care se plictisesc pe platouri.Unele fete au asteptat zece ore pina la primul lor cadru.Desi am incercat sa fim eficienti in organizare si sa nu chemam toata lumea de la inceputul filmarilor celebrele "desincronizari de productie" ne-au adus in situatia de mai sus.

Ne-am confruntat si cu un incident de munca la inceputul zilei, o nefericita criza de epilepsie a unuia dintre baietii din echipa tehnica.S-a intamplat langa mine si una din fete chiar in momentul in care repetam prima secventa a "trezirii" de dimineata.Omul s-a prabusit langa noi, in tacere, apoi trupul i s-a chircit si mainile s-au inclestat vrand parca sa apuce aerul...in timp ce fata i se schimonosea intr-o grimasa care l-a metamorfozat complet.Am ramas blocat si tot ce am putut face a fost sa strig niste ordine tampe legate de degetul mic care ar trebui muscat caci asa auzisem din povestiri...Jojo, tehnicul nostru l-a muscat de deget dar nu a parut sa aiba vreun efect imediat.In cele din urma omul si-a revenit incet-incet muschii fetei s-au desclestat facand loc unei expresii de uimire si rusine in acelasi timp.A fost un moment din care s-a desprins puternic un sentiment ciudat: neputinta de a face ceva petru un semen de-al tau in durere.Ne-am intos la filmari.

Cu toate ca am avut la dispozitie un platou de vreo 1000 de metri patrati nu am reusit sa il aranjam in asa fel incat sa putem filma fara intreruperi.Elemente de decor se mutau de la un cadru la altul si luminile se mutau si ele in acelasi timp.Ar fi fost ideal sa nu fim nevoiti sa mutam lucuri dint-o parte in alta dar asta ar fi insemnat un supliment de lumini si de timp pe care din pacate nu ni l-am putut permite.S-a lucrat insa cu calm si veselie ba chiar a fost timp de repetitii.Ne-am umflat rau cu fulgi si lapte in incercarea de a ne sincroniza cand turnam in pahare si boluri.Pe Irina o apuca de fiecare data rasul cand vedea ca unul dintre noi toarna mai mult si trebuia sa refacem miscarea dupa ce in prealabil ne ghiftuiam cu amestecul de fulgi si lapte.Intr-un final am reusit sa ne sincronizam spre fericirea Irinei careia inca vreo cateva duble i-ar fi distrs cariera de fotomodel.

O alta problema a fost oboseala.Dupa 16 ore de filmare e greu sa mai fii la fel ca la inceput.Ceva se automatizeza in tine si nu-ti mai poti controla reactiile in fata camerei asa cum ti-ai dori.Creierul da comanda muschilor dar oboseala filtreaza si transforma rezultatul scontat.Asa ca intr-un final ceea ce se vroia un zambet se transforma in ranjet sau grimasa.Din fericire toata lumea a luptat bine cu chestia asta si dupa ce am vazut clipul montat n-as mai putea spune care cadre au fost trase la sfarsitul zilei "duble" de filmare.

La montaj ne-am confruntat cu una din greselile pe care le-am facut in filmari.Desi eu am insistat sa filmam pe muzica lucrul asta nu s-a intamplat si in montaj a fost un dezavantaj.Chiar daca secventa filmata nu e un sincron de trupa( mimarea cantarii) ci o actiune oarecare daca se filmeaza pe muzica si se tine cont de tempo, secventa va avea aceeasi dinamica cu piesa.Altminteri exista riscul ca actorii sa filmeze intr-un cu totul alt ritm, de exemplu mult mai lent, ceea ce ar ingreuna editarea finala, montajul.S-a intamplat si in cazul nostru si de multe ori taieturile au fost altfel decat ni le-am propus.Oricum varianta finala a clipului este a treia varianta de montaj.

Concluzii
Ne-am propus un videoclip curat si o poveste bine determinata care sa vorbesaca despre rutina si obisnuita in cuplu.Am mizat mult pe o cromatica simpla pentru ca nu ne place varza coloristica.Am incercat sa nu exprimam mai multe mesje decat e cazul pentru ca trei minute sunt pana la urma trei minute si nu poti filosofa vizual prea mult.BED FOR LOVE e primul single de pe un disc cu piese foarte diferite.

PS.Toate comentariile pe acest blog sunt binevenite.Polemicile sunt deasemenea binevenite.In general nu voi raspunde comentariilor decat in masura in care o precizare este ABSOLUT necesara.Altminteri salut "democratia" si "curajosii" din spatele display-uri-lor.Nu sunt tolerate comentarii vulgare sau cuvinte explicite.

Sa fiti iubiti!

7 comentarii:

  1. Am avut ocazia sa ascult aseara in Oradea o alta piesa Vama, cantata direct "de pe hartie", adica in prima auditie...cred, piesa care mi-a placut mai mult decat Bed For Love. Se numeste Modele, sau ceva de genul asta, absolul superba. De altfel tot concertul a fost de nota 10! Multumim si sa veniti mai des pe la noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai..ce-as putea spune..am fost o mare fana Vama Veche..dar si melodiile vamei imi plac [si inca cum 8-}]..Cartita,fotomodele,bed for love...pe astea le stiu..:> sunt divine..defapt vocea ta e divina..:X:X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  3. Fotomodele e la a 3-a auditie, dar inceputu adica textu de la inceput e cam greu de retinut, si eu care ascult mel zilnic ma incurc l inceput in versuri ... e o mel zic eu trista si adevarata, multe fete se regasesc in ea, cum a zis si Tudor intr-un concert e una din putinele piese aplaudate la sfarsit, ca la teatru :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu, vocea ta nu e divina, e doar buna. Dar muzica pe care a(t)i facut-o pana acum e cu adevarat exceptionala. Inceputul e bun si in noua formula, sper ca despartirea de baieti sa nu fie un pas inapoi. Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu....dak te apuci sa citesti...nu poti sa te opresti! eu m-am apukt sa citesc...si dupa 4 randuri suna telefonul...ce sa raspund frate k nu am putut...eram prea cuprins de vraja! pe bubne! FOARTE interesant! Foarte tare si videoclipul! L-am vazut si eu azi pe un site! numai bine!!

    RăspundețiȘtergere
  6. am si eu...o silly question: De ce trebuie mereu toate videoclipurile din lumea asta sa fie realizate intr-un timp foarte compact, fara pauze?

    RăspundețiȘtergere
  7. ah, si apropo de videoclipul in sine, am apreciat simplitatea lui si faptul ca e f sugestiv. way to go! haha.
    Versurile melodiei de asemenea sunt excelente.
    my fav part: I’ve been your puppet, been your friend, I’ve been your backstage door
    I was your best supporting act, can’t play no more

    RăspundețiȘtergere