[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 22 noiembrie 2007

Instructiuni de linistire a sinelui

Muchiile trebuie sa fie drepte.Perfect drepte. Imperfectiunea dauneaza ochiului atunci cand nu este asumata. Cum spuneam: muchiile trebuie sa fie drepte. Peretii albi, de un alb laptos care sa imi creeze o senzatie de burete. Apoi lumina trebuie sa fie difuza, filtrata. Nu trebuie sa ii vedem sursa. Ar fi obositor. Podeaua ca de ceara translucida dintr-o rasina de calitate. Din loc in loc, incastrate in podea la acelasi nivel, forme geometrice de aluminiu sparg monotonia alba.

Camera nu are o usa evidenta si asta iti da o senzatie de neliniste. Atenuata de un scaun rosu din lemn lacuit. Nu e un rosu arzator este un rosu sangeriu. Nu e plasat chiar in mijlocul camerei.Undeva spre nord-vest aproape de centru.Ca dintr-o camera alaturata se aud sunetele unei pianine hodorogite. Nu se canta la pian. Sunt mai degraba incercari nesigure izvorate din degetele unui copil curios. Sunetele sunt astfel inegale in intensitate. Egale in ritm. Ca distanta.

Langa scaunul rosu alegeti sa puneti orice obiect va trece prin cap. Pe masura ce veti auzi notele pianului obiectul se va topi inr-ul lichid argintiu, fierbinte asemenea mercurului. Podeaua se va topi la randu-i si se va forma o gaura. Daca va apropiati si priviti prin gaura lasata in urma de argintul fierbinte, veti vedea stelele...

19 comentarii:

  1. .......ce constelatie se vede prin gaura din podea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha! Deci e o liniştire a sinelui într-o lume cu susul în jos...Bun. Atunci personajul meu preferat este scaunul roşu din lemn lăcuit. De fapt e singurul personaj de acolo. Restul doar pofteşte la cadru :)

    RăspundețiȘtergere
  3. da... o camera... de ce o camera? pentrue ca acolo te simti prizoier... si ai vrea sa ajungi undeva, departe, la visele tale cele mai profunzi, ascunse dupa stele. De-asta se zice ca stelele cazatoare iti implinesc o dorinta, pentru ca iti ascund visele... si eu am scris un articol despre o camera pe blogul meu... camera mea se numeste CAMERA CU FLUTURI IN STOMAC... http://zuuz.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se intampla cateodata sa ating acea liniste, devin lucida...de obicei seara.dimineata totul e uitat...as vrea sa-mi las un semn,sa imi incrustez ceva pe mana pt ca ziua urmatoare sa nu mai fie negura, sa fie fie totul clar din nou.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudor, esti creativ, scrii oarecum frumos, dar...incearca sa te concentrezi, sa termini ideile.
    E frumos sa citesti frazele tale, dar salturile foarte dese dintr-o imagine in alte nu-ti permit sa fugi cu imaginatia.
    Opreste-te la un moment dat. Nu din creatie, ci in loc. Si poveste ce vezi.
    Sau faci cum vrei.

    RăspundețiȘtergere
  6. curiozitate:http://dalia-octavia-pusca.blogspot.com/2007/11/exercitiu-de-sinceritate-vot-are.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Tudor,

    exercitiul functioneaza,nu?...sunt frumoase stelele.
    ...poate daca scoti muchiile cu totului din incapere,muchiile sunt obositoare,sa se imbine totul prin contopire fara muchii....

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu siguranta nu este dormitorul .. totusi acel scaun rosu denota pasiune .. pp ca este livingul ..

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. prea frumos :|
    reading this just made my day :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Waw...Am vazut la inceput ca scrie Tudor Chirila si am intrat curioasa sa vad ce scrie si-am inceput sa citesc.Citeam si la un moment dat m-am pierdut cu totul in lectura,nu ma mai puteam opri parca imaginile acelea haotice se declansasera si nu mai puteau fi stapinite.Dupa ce am terminat de citit iti jur ca nici nu mai stiam cine le-a scris,defapt nici nu mai era important.Sincer ma asteptam sa-ti gasesc cine stie ce jurnal cu picanterii oarecum plictisitor...dar am ramas uimita...si nu doar uimita.Fara nici un pic de modestie...esti genial!

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere