[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 24 decembrie 2007

Craciun Fericit

Craciunul mai mult decat orice alta sarbatoare este un moment al zambetului.De multe ori romanii uita asta in buluceala egoista din malluri si in lupta acerba soldata cu victoria carnatilor care trebuie dusi acasa la TINE. In casuta unde vei manca porcul, vei bea spritul si vei face bradul.

Daca uitam insa de zambet de lumina pe care colegii de oras ar trebui s-o descopere in ochii nostri suntem mai saraci.Craciunul nu este o sarbatoare individualista este una a comunitatii. Bucuria nasterii lui Isus este a noastra a tuturor Ar trebui sa ne faca sa aruncam cu zambete in stanga si in dreapta. Vreau sa petrec Craciunul intr-un oras in care isi oamenii isizambesc desi nu se cunosc sau se saluta cu politetea venita dintr-un ideal de fericire pe care cu totii il impartasim.

Goana exclusiva si egoista dupa "produsele' care vor asigura 'linistea sarbatorilor" ne face sa uitam ce e mai important. Craciunul e o sarbatoare a spiritului ianinte de a fi o celebrare a porcului. Bradul, cadourile, masa de Craciun sunt doar consecinta unui eveniment care marcheaza inceputurile noastre intru credinta; nasterea lui Isus.
Daca uitam asta nu avem de-a face decat cu un ospat ca oricare altul.

Eu am sa incerc sa zambesc celor care imi ies in cale.

Un prieten de-al meu a dus haine batranilor dintr-un camin.Nu are rost sa va intristez cu imagini pe care le cunoasteti.Cei mai multi dintre locuitorii azilurilor sunt oameni care si-au pierdut familiile sau mai rau, sunt abandonati de acestea, condamnati la singuratate.

Cand prietenul a ajuns la unul dintre ei si i-a propus sa-si aleaga haine dintr-un sac plin, batranul, imbracat la limita acceptabilului, i-a spus; "Nu am nevoie.Am trait mult.Eu sunt foarte bogat.Nu am nevoie de nimic.Mai bine da-le cuiva care are nevoie."

Craciun fericit!

PS. faceti va rog acest exercitiu zilele astea: aruncati zambete necunoscutilor.

24 de comentarii:

  1. Cu toate ca`s la pamant zilele astea , am sa incerc sa fac ce ai propus tu aici. :)

    Sarbatori fericite tie si celor care trec pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Totusi, prea multe zambete strica... mai ales in romania... nu stii cum vin cocalarii sa te intrebe de ce le zambesti... sa te intrebe daca cumva esti gay si de aceea le zambesti... Craciun fericit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cit mai multe zimbete in viata ta cu siguranta vor insenina mai departe alte vieti.

    Craciun fericit, Tudor! Plin de Lumina si bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Crăciun fericit tuturor!
    De zâmbit ar trebui să zâmbim mai des nu numai cu ocazia sărbătorilor, ar trebui să luăm exemplul ăsta din occident... suntem o ţară tristă în cea mai mare parte a timpului, dar toate astea se trag dintr-o mie de motive... probabil că atunci când vom fi şi noi împăcaţi cu noi înşine şi mulţumiţi de rolul nostru pe pământ, atunci, vom învăţa să şi zâmbim mai des, fără un motiv aparent si cum spunea "name?" vom învăţa să şi acceptăm zâmbetele celorlalţi... poate că suntem pe drumul cel bun... sper!
    Multă căldură în suflete vă doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un batrân stătea la coadă în faţa mea şi a cumpărat ...o ceapă. Am vrut să îl ajut, dar nu a primit. Avea o demnitate şi o ţinută dreaptă cum nu am văzut de mult timp. I-am privit ochii, mă aşteptam să văd o privire tristă, dar nu, era o lume în ochii lui, cum numai oamenii bogaţi spiritual au. Cred că avea un Craciun mai fericit decât mulţi.

    Craciun fericit şi vouă, care cercetaţi din când în când blogul lui Tudor şi deveniţi mai bogaţi.

    RăspundețiȘtergere
  6. eram in piata si un copil se uita la mine si ma intreaba: "de ce nu zambeti ?" i-am zis ca nu am motive sa zambesc ... s-a uitat trist la mine si a plecat ... in drum spre casa, pe geamurile masinilor erau desenate zambete... tot n-am reusit sa zambesc

    in fine...
    Un Craciun cat mai fericit alaturi de persoanele dragi tie si multa pace sufleteasca

    Craciun Fericit tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Craciunul a ajuns sa fie o scuza. De ce sa zambim pt ca e Craciunul? De ce sa nu zambim pur si simplu? De ce sa nu injuram pentru ca e Craciunul? De ce sa injuram pur si simplu? De ce sa nu fim mai buni pe 29 decembrie? Sau 12 iunie? Nu putem sa cream noi o sarbatoare? O sarbatoare a oamenilor? In fiecare zi a anului?
    Ma deprima cum bunatatea asta ia forma unei masti doar pentru a impresiona, pentru a primi daruri mai multe, pentru ca “s-a nascut Isus”. Multi uita asta. Craciunul devine o sarbatoare a porcului. Un pretext.
    Imi pare rau. Mi-e dor. Din pacate kitchul asta nu ma (mai) lasa sa ma izolez.

    RăspundețiȘtergere
  8. Craciun Fericit Si Tie !


    La Multi Ani 2008 !

    RăspundețiȘtergere
  9. Craciunul ar trebui sa aduc lumina si pace in casele tuturor...fiti fericiti ca sunteti acasa si ii aveti pe cei dragi alaturi de voi,bucurati-va de acest Craciun nu doar mancand bine si facand tot felul de alte lucruri...
    eu va doresc tuturor...Craciun cu adevarat fericit!

    RăspundețiȘtergere
  10. Intradevar, sarbatoarea aceasta este una a spiritului. Am scris ceva "de spirit" pe blogul meu, caci sunt student la teologie. Va invit sa cititi, sa meditati si....sa traiti adevaratul spirit al Craciunului!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cristos sa se nasca in inimile voastre,in ochii vostrii,in chipurile voastre,aceasta nastere sa va transmita bucurie lina,si dor de aproapele.
    Deci asa cum vrea si Tudor, azi sa ne contopim intr-un zambet.
    Un Craciun fericit si luminos!

    RăspundețiȘtergere
  12. Craciun Fericit!
    Sa fiti inconjurati de iubire.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  13. Un craciun fericit alaturi de cei dragi!!
    si..referitor la prietenul tau care a fost la o casa de batranii...din pacate sunt prea multi oameni care nu au ce pune pe masa de craciun..si prea multe persoane care uita sa multumeasca pentru ce au..noi ne plangem ca nu avem ultimul model de pantofi si unii nu au nici picioare..
    Dar sa lasam realitatea cruda si macar acum sa zambim si sa visam..
    TAKE CARE!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nici fratele meu si nici eu n-am simtit ca e Craciunul. Nici altii. Poate pe ei nu ii intereseaza. Poate ar trebui sa-i trezim. Ma lupt in tacere cu cei din jur, am impresia ca vor intelege si ca anul viitor va fi altfel... Am ramas un copil!

    Vineri am fost in oras, asa, doar pt. mine. Am mers cu drag, zambind si lumea a fost mai frumoasa, banda mea libera, autobuzele au venit la timp, fara imbulzeala.
    Lächeln : )

    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  15. Craciun fericit tuturor ! :)

    Zambiti ca nu e asa greu..:D
    Nu puteti sa ziceti ca nu aveti motive..uita-ti-va in juru` vostru si veti gasi multe lucruri frumoase..

    RăspundețiȘtergere
  16. Craciun fericit tuturor! chiar dak nu avem cu totii alt motiv de bucurie..decat ca e Craciunul...sa incercam sa fim mai optimisti si mai buni... :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Dracushorul rosu e deja exasperat de toata "mila" asta falsa (si ii spun falsa ca o vad doar de sarbatori si pe cazuri mediatizate), in care dorim sa ne cumparam "nobletea sufletului"... dand obiecte celor "nevoiasi".

    Mai bine am oferi "TIMP", decat bani.

    Little Red Devil

    http://littlereddevil.weblog.ro

    RăspundețiȘtergere
  18. Cu siguranta, fiecare dintre noi ar trebui sa fie fericit. In primul rand pentru simplul motiv ca exista. Si doar pentru acest lucru ar trebui sa zambeasca in fiecare zi. In al doilea rand pentru ca ar putea sa faca un bine semenilor sai chiar prin schitarea unui simplu zambet, vorba lui Tudor. Ca poate ajuta efectiv familia, prietenii, colegii si necunoscutii, material si spiritual, depinde de fiecare in parte. Depinde de atitudinea fiecaruia. M-as bucura daca, in urma Sfintelor Sarbatori, romanii mai putini fericiti ar incepe sa gandesca pozitiv, singuri sa isi gaseasca o motivatie palpabila care s-o si indeplineasca usor astfel incat, la finalul ei, multumiti, sa treaca la urmatoarea.

    RăspundețiȘtergere
  19. Asta fac in fiecare zi. Zambesc tuturor, dar oamenii se simt intimidati de zambetul si veselia mea :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere