[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 7 ianuarie 2010

Cruciada Culturii

Acesta este mai mult decat un comunicat. Este o chemare la lupta. Suntem putini, acum, la ora acestor randuri. Suntem, insa, foarte hotarati. Si, cu ajutorul vostru, vom fi mai multi. Cruciada Culturii incepe acum!
Pornim Cruciada Culturii
Prima confruntare: Batalia viorii. Sarah Chang la Ateneul Roman. 14 februarie, ora 19:00

Romania este sub asediu. De ani buni. Mediocritatea, Prostul gust, Facilul, Vulgarul, Valorile Inversate, toate la un loc au lansat o ofensiva fara precedent impotriva Frumosului. Va suna familiar cuvintele de mai sus, nu?

Cultura unui popor este cartea lui de vizita. Este codul genetic dupa care poate fi identificat in Istoria universala. Din aceasta perspectiva, Romania e pe moarte. Criza morala, criza culturala.

Atacurile furibunde ale subculturii, cu reprezentantii ei odiosi si produsele lor de cea mai joasa speta, au reusit sa creeze brese si santuri in teritoriul cultural romanesc. Artistii autentici, oamenii de cultura, spectatorii avizati sunt izolati in grupuri si nu mai stiu unii de altii. Nu se mai gasesc. Nu se mai regasesc. Teritoriul cultural e scindat. E minat. Frumosul risca sa devina o notiune pe cale de disparitie.

Acest asediu trebuie sa se opreasca. Acum.

E timpul sa fim responsabili. Fata de frumos. Fata de cultura. Fata de arta. Fata de noi insine. E timpul sa luptam cu Mizeria. E timpul sa repunem frumosul in drepturi. Fie ca suntem spectatori, artisti, producatori, critici sau promotori ai fenomenului cultural, trebuie sa luptam. Trebuie sa pornim Cruciada Culturii.

Luptam pentru arta, iar frumosul ne este arma si scut. Cu fiecare spectacol de teatru, recital sau expozitie din cadrul Cruciadei culturii recucerim orasul asuprit de urat. Pentru ca in lipsa unei agende culturale incarcate mediocritatea va domina in continuare. Cavalerii frumosului ne vin in ajutor, iar alaturi de ei pornim colonizarea.

Sarah Chang, unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii, este primul aliat al Cruciadei Culturii. Sub conducerea ei, pe 14 februarie iubitorii muzicii clasice vor porni Batalia viorii. Incepand cu ora 19:00, Ateneul Roman va fi gazda unui recital de exceptie sustinut de Sarah Chang alaturi de pianistul Andrew von Oeyen.
Dupa ce au incantat publicul celor mai mari orase ale lumii, Sarah Chang si Andrew von Oeyen vin la Bucuresti cu un program de recital deosebit:
Cesar Franck – Sonata in La major pentru vioara si pian
Christopher Theofanidis – Fantezie
Johannes Brahms - Sonata nr. 3 op. 108 in re minor pentru vioara si pian.

Biletele pentru recital vor fi puse in vanzare in reteaua Eventim. Astfel, intr-un an de pauza pentru Festivalul International “George Enescu”, Batalia viorii va raspunde cererii, mereu in crestere, pentru evenimente culturale.

Batalia viorii este doar prima lupta din cadrul Cruciadei Culturii. Noi teritorii asteapta sa fie cucerite. Noi cruciati vor lupta, an de an, pentru cauza frumosului.
Cruciada Culturii este o initiativa Agentia de Vise, agentie care concepe si implementeaza strategii de promovare a produselor prin cultura si entertainment, atat pe media clasice, cat si prin campanii creative de Internet marketing.

Extra info
De-a lungul timpului, Sarah Chang a sustinut recitaluri alaturi de mari orchestre ale lumii precum Orchestra din Philadelphia si din Londra, Filarmonica din New York, Berlin sau cea din Viena. Printre numeroasele premii obtinute de catre Sarah Chang se numara si Avery Fisher Grand Price, cea mai importanta distinctie din domeniul muzicii clasice. In cadrul turneului international din 2010 Sarah Chang va mai concerta si in orase precum Londra, Zurich, Moscova, St. Petersburg si Macao.

Andrew von Oeyen este considerat unul dintre cei mai buni pianisti ai generatiei sale. De la debutul sau alaturi de Filarmonica din Los Angeles, a sustinut recitaluri alaturi de cele mai mari orchestre ale lumii. Printre aparitiile sale mai recente se numara recitaluri la Wigmore Hall din Londra, festivalul francez "Piano en Valois", precum si in toate marile sali de concert ale Japoniei.

23 de comentarii:

  1. ascultati aici si mergeti la Ateneu, este exceptionala :
    http://www.youtube.com/watch?v=qOVwokQnV4M

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor multumim frumos, ne vedem acolo. Ii anunt si pe prietenii mei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite inca un motiv foarte bun sa imi para al naiba de rau ca nu stau in capitala.. :( nup, nu am cum sa ajung pe acolo la data respectiva :(

    RăspundețiȘtergere
  4. O lumina blanda e la fereastra mea, canta visele la corzile sperantei. De dupa asteptari, Soarele mangaie pentru prima data in acest an fereastra mea. Zambesc viorile sufletului.

    Astazi, multumesc viselor ca se nasc. Si oamenilor, ca le prind de stele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru cultura merita sa te lupti..Succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. As vrea sa fiu in Bucuresti si sa-mi adun prientenii si sa venim cu mic cu mare sa te sprijinim in lupta :D

    RăspundețiȘtergere
  7. As vrea sa te rog ca in cadrul acestei Cruciade sa propui si carti care merita a fi citite. Ce carti recomanzi adolescentilor sa citeasca, carti care sa le schimbe viata in bine si sa le arate o alta perspectiva a lumii? Si ce carti propui pentru cei maturi?Ce carti ai citit tu, care te-au impresionat?

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc fosrte mult de invitatie si pentru initiativa acestei Cruciade.
    Imi iau prietenii si venim, ne vedem acolo!

    RăspundețiȘtergere
  9. E foarte important sa citesti,dar trebuie sa intelegi tot ceea ce citesti,sa te documentezi iar si iar si sa pastrezi vie setea de cunoastere.

    RăspundețiȘtergere
  10. http://209.85.135.132/search?q=cache:CZWsuCxM--YJ:www.crestinortodox.ro/cuvinte-duhovnicesti/68678-a-ierta-inseamna-a-iubi+se+ierte+el&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
    Waaaa, ce articol frumos...mai nou gasesc tot felul de chestii interesante pe net.:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Vreau sa subliniez ca vad frumosul poetic, nu inseamna ca aprob si ceea ce spune. Parerea mea e ca e waaaay prea in zona dreapta a creierului, dar e "religie" so it makes sense. Daca vreau zona gri, caut in alta parte.

    RăspundețiȘtergere
  12. foarte bine ca a inecput batalia asta. am si eu o propunere: un am care face ceva unic in lume, care canta asa cum o faceau stramosii. grigore lese. va rog sa iroriti 5 minute din viata ascultand o piesa de la omul asta

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu zic, este corect articolul, scris cu multa pasiune si convingere, dar in mine nu a trezit nimic. Probabil sunt resemnat cu gandul ca in tara asta totul va deveni din ce in ce mai penibil

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce-ar fi Vlad daca ne-am resemna toti? :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi se pare o idee extrem de buna, sper sa aiba succes. Probabil ca ar trebui sa se uneasca mai multi in efortul de promovare al evenimentelor culturale din Bucuresti si din restul tarii. Cred ca pentru cei peste 40 de ani, care obisnuiau sa mearga la concerte, teatru si expozitii, va fi o incantare. Sper ca si tineretul va iesi "dintre blocuri" pentru a simti gustul adevaratei arte, pentru a cunoaste artisti adevarati.

    RăspundețiȘtergere
  16. bun bun, cruciada culturii. acolo la voi. acolo unde oricum daca ai putin interes ii gasesti si pe ceilalti :) da' noi? astia mai izolati? ce facem? internet...si din cand in cand strangem bani pt bucuresti, cluj timisoara si ce'o mai fi :) tot e ceva...

    RăspundețiȘtergere
  17. Mie mi se pare cam scump biletul, 150 ron(cel mai ieftin)asa ca voi zice pas. Cu banii astia pot merge la 3 spectacole la Ateneu si sunt convinsa ca si cantaretii romani canta bine.
    Ar trebui incurajata mai mult "productia" autohtona!

    RăspundețiȘtergere
  18. Citesc de ceva timp blogul lui Tudor si m-am gandit ca pot incerca sa schimb ceva in gandirea romanilor,in special a tinerilor,asa ca mi-am facut un blog si sper sa pot face mai mult decat atat. http://arthur-romaniatrezeste-te.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma bucur ca acest concert va avea loc la Ateneul Roman si nu la Sala Palatului. Si imi pare rau ca nu voi fi in Romania in februarie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut! Este o initiativa laudabila, frumoasa si pe care o sustin! Nu sunt insa lamurita asupra titlului ales: de ce "Cruciada"? Are vreo legatura cu religia? Figurativ, stiu ca are si sens de lupta, atac, asalt. Dar termenul "cruciada" ma duce cu gandul la o lupta in numele crucii si nu pare prea "religiously correct" alaturarea...
    Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  21. aici, filmul Cruciada Culturii (Net Trailer) și comentarii...

    http://ro.netlog.com/anulSoareluiLinistit/videos/videoid=ro-1770693

    baftă!

    LeNeH

    RăspundețiȘtergere
  22. Am experienta imediat rezultatul in termen de 3 zile de partea de farmec ortografie lansat in numele meu de catre un spioncaster Dr.oduduwa, am fost in cautarea disperata pentru o solutie instant pentru a aduce inapoi partenerul meu ex iubire. Am încercat atât de multe alte canale de vrăjitorie online, niciunul nu a putut să mă ajute, până când un prieten de-al meu Theresa ma sfătuit să contactez mai degrabă o adevărată vrăjitoare dragoste Oduduwa, i-am dat o ultimă încercare de a trimite un mesaj pentru a contacta adresa Dr.Oduduwa prin e-mail de mai jos:

    {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

    Astăzi mă bucur foarte mult să spun că povestea relației mele de dragoste sa schimbat pentru totdeauna. Ex-soțul meu se întoarce acasă ieri după câteva luni de separare. Dr.Oduduwa dragoste vraja farmec este real puternic de lucru instantaneu în termen de 3 zile de activare porc vraja dragoste. funcționează ca o magie pentru mine să restaurez înapoi iubirea pierdută și încrederea în casa căsătoriei. Îmi recomand foarte mult canalul de vrăjitorie Oduduwa tuturor celor care doresc să se împace cu ex iubirea, vraja de iubire pentru a-ți face partenerul de dragoste îngrijirea și vraja magică să găsească o nouă iubire adevărată. imediat refacerea rezultatului iubirii pierdute și a încrederii în căsătorie, am sfătuit cu sinceritate să trimiteți mesajul către personalul Oduduwa WhatsApp nr: +79268011965

    RăspundețiȘtergere