[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 31 ianuarie 2011

Un cantec. Sinapse.

Sunt cantece care iti trezesc o amintire intensa la fel cum exista mirosuri care te trimit inapoi cate zece ani. Dintr-o data. Un cantec care mi-aduce aminte de drumurile nesfarsite cu masina, cand piciorul meu odihnea intins pe bord usor agasat de bataia fierbinte a soarelui. Sau poate amintirea dureroasa si dulce (via Eminescu) a unei prietenii care nu mai exista. Un cantec cat o perioada. Intransigent, visator, gata oricand sa fiu parghia care rastoarna lumea, o bere pe nerasuflate, entuziasm spontan, vise impletite cat sa faca o franghie serioasa pe care sa te poti bizui. Sa urci muntii cu ea. Un cantec serpuind printre curbele de langa Severin in drum spre Timisoara. Un cantec care starneste ogarul din tine pregatit sa goneasca dupa iepurele zambaret al fericirii. Iepurele tuturor posibilitatilor. Da, multe poate sa starneasca un cantec care te insoteste intr-o perioada din viata ta. Am dat intamplator peste cantecul de mai jos azi. E uimitor cum conexiunile pe care mintea noastra le face ne pot duce in locuri nebanuite. E ca si cum am purta infinitul in cap. Senzatia ca in capul omului se poate intampla orice. Absolut orice. Sunt milioane de variante care duc in acelasi loc. Sunt milioane de posibilitati ca sufletul meu sa ajunga la cantecul asta. Altfel decat s-a intamplat azi. Ce fericita si infricosatoare posibilitate ne ofera mintea noastra. Sa traim in cateva secunde o viata paralela cu noi. O viata de om. Sa retraim propria viata cu alti ochi. Alte mii si mii de variante. Am la vanzare cinspe mii de variante ale vietii mele. Ce cumparati? Tudor impostorul, Tudor rebelul, Tudor profitorul, Tudor curajosul, Tudor mincinosul, Tudor mizantropul, Tudor artistul, Tudor bunul crestin... hahahaha bine ati venit in lumea milionului de posibilitati... dar mai bine sa ascultam un cantec pana cand cuvintele n-o iau razna de tot... multumesc Lapi pentru muzica pe care am invatat-o de la tine si pentru "bli" :)))

6 comentarii:

  1. da,asa imi faci mereu...ma faci sa ma gandesc la fericire,ma faci sa-mi fie dor de ceva fara nume,ma faci sa-mi doresc sa-mi fac bagajele si sa plec...si e ziua-n amiaza mare si am atata treaba...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca la M. Proust, un amănunt, aici muzica, îţi reînvie trăiri, momente vechi, le readuce la suprafaţă din subconştient. Mie, spre exemplu, mirosul de portocale, indiferent de momentul din an, îmi aminteşte de iernile din copilărie. Sunt şi cântece, câte unul pentru fiecare concediu, pentru fiecare anotimp, pentru fiecare vârstă.

    RăspundețiȘtergere
  3. piesa e geniala. e superba. e absolut fantastica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Albumul Am sa ma intorc barbat pe care l-am ascultat la nesfarsit in ultimul timp mi se pare genial, perfect, fiecare nota muzicala si fiecare cuvant atat de bine alese.... Felicitari pentru acest album si poate te reintorci si cu Vama la stilul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Superba piesa:X...
    Întradevar o melodie îți poate atinge sufletul și îți poate trezi cele mai nebănuite trăiri -liniște,tristețe,melancolie,extaz,nebunie,fericire și chiar iubire...
    O astfel de melodie e pentru mine Cantec de gasit"Te caut pe toate strazile Din viata asta"...

    RăspundețiȘtergere