[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 3 iulie 2011

La curve

Am facut aceasta fotografie pe soseaua de centura a Constantei intr-o seara in care ma indreptam spre Mamaia. Mi s-a parut, cand am trecut cu masina pe langa scena cu pricina, ca e o imagine desprinsa dintr-o noapte valpurgica. Fetele chiuiau si se distrau in jurul focului. O distractie bezmetica, agresiva, stridenta. Cei doi rataciti au aparut dupa ce m-am hotarat sa intorc masina ca sa surprind momentul. Cand m-a vazut pe cealalta parte a drumului una din ele s-a aplecat dupa o piatra. Am apucat sa trag acest cadru. Mi s-a parut, o sa radeti, o situatie incarcata de un soi de poezie. Destine tragice sau pe care noi le privim ca tragice dansand langa un foc in noapte...


20 de comentarii:

  1. Nu este nimic neobisnuit. Doar ca acum se face la vedere, iar tot ceea ce mai poate sa curete ceva este un tsunami.
    Este si asta o forma ade angajament sezonier.

    RăspundețiȘtergere
  2. Prostituata isi asuma umil rolul. Nu are nevoie sa para altceva decat este, deci ipocrizia nu mai este, pentru ea, o arma. Prostituata e, cred, cea mai sincera fiinta de pe Pamant: dai banul, primesti marfa.

    In timp ce prostituata
    nu mai are nevoie de minciuni, intreaga viata a unei curve e construita in jurul acestora. Ipocrizia si disimularea sint armele ei credincioase, iar daca se-ntampla se spuna vreodata adevarul, n-o face din sinceritate, ci urmarindu-si propriile interese. Daca analizam problema din punct de vedere social, prostituatele sint, de cele mai multe ori, victime. Fie sint consumatoare de droguri, fie sint fortate sa se prostitueze, fie provin din familii dezorganizate. Iar multe dintre ele au un trecut bantuit de fantome: violenta, abuzuri sexuale, etc.

    Exista prostituate care sufera atunci cand un client fidel nu le mai viziteaza. A gasit una mai buna si cine stie, poate mai ieftina. Dar suferinta ei nu se compara cu durerea unei curve atunci cand un barbat renunta la ea. Vanitatea ei este imensa. Si-apare si indoiala..."oare ce crede despre mine?" Pentru ca o curva nu uraste nimic mai mult decat sa se stie despre ea ca e usuratica. Parerea celorlalti e tot ce conteaza pentru ea. Balonul din jurul ei nu poate fi spart, fara a-i provoca reale crize de identitate.

    Mie una prostituatele de pe centura imi inspira mila,pentru ca ajung sa se culce cu barbatii necunoscuti din disperare si fiecare,traieste o drama in sufletele lor si casa departe de ochii oamenilor...Iar poza chiar,nu vad ca ar fi amuzanta.
    Numai bine Tudore!

    RăspundețiȘtergere
  3. Era in jurul pranzului, in cursul saptamanii, ne apropiam de Bucuresti, 2 tipe, pantaloni scurti, tocuri, culori stridente, am tresarit. Stiam ca exista, stiam ca isi castiga existenta, stiam si totusi am tresarit. Singurul lucru la care m-am putut gandi a fost o scena dintr-un film (kinky boots): tocurile incordeaza muschii fesieri si sunt o invitatie...

    RăspundețiȘtergere
  4. La ce frig a fost zilele astea şi la cum erau îmbrăcate cred şi eu că au făcut focul, căci potenţialii clienţi sigur nu aveau abilitatea să le încălzească

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai gresit titlul, Tudor!

    Titlul corect al articolului:
    Curvelo, cu drag

    http://www.youtube.com/watch?v=B14Yfleo9Vs

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multe din aceste prostituate vor intra mai repede in Imparatie decat muuuuulti #sfinti#.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu stiu ce de ce ar trebui condamnate.Te invit sa te plimbi prin Bucuresti mai des pe jos,noaptea, fara masina e o scena obisnuita:curve,boschetari,betivi,caini bagabonti. Poate iti dadea panarama o piatra:))) ca le faceai poze precum un scolar speriat, care cauta probe pt politie:))).Cam asa pari tu .... fara suparare. Repet , prostitutia nu trebuie condamnata, ba mai mult cred ca a aparut ca urmare a aparitiei casatoriei. Cine spune ca e monogam si ar face sex toata viata cu aceeasi persoana minte.Prostitutia se afla in spatele a ceea ce se cheama institutia casatoriei. Dupa mine ar trebui legalizata.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Zeb Mergi si te cauta la un doctor! Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  11. oameni buni este doar o fotografie. nu mi se pare ca le pus la zid./ acceptam ca traim in mizerie dar oare trebuie sa ramanem si imuni?? sa nu mai avem reactii pentru ca degradarea a devenit fireasca si vizibila in cotidian??

    RăspundețiȘtergere
  12. Haha, imi imaginez ce ar fi facut curvele daca te prindeau ca le pozezi. Esti tare!

    RăspundețiȘtergere
  13. Tudor, mi se pare foarte frumos felul in care ai vazut tu aceasta scena... cred ca intr adevar asa este...ciudat... multa poezie in tot si ciudat sa ne imaginam ca in viata lor nu e nimic... imi pare si rau si pot sa "vad" si sentimentele care sunt peste tot si care au doar alte forme...

    RăspundețiȘtergere
  14. asa ceva vad in fiecare seara in drumul meu spre casa.

    RăspundețiȘtergere
  15. Prostitutia este cea mai veche meserie,fiecare alege sa-si castige banul asa km vrea,mai trist este k multe fete sunt obigate sa faca asta,multe dintre ele,fiind si minore.
    De cele de pe centura imi este cel mai mila,pentru ca o fac cu toti nespalatii,pentru o suma mizera.
    Felicitari pt poza,Tudor!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Prostitutia este cea mai veche meserie,fiecare alege sa-si castige banul asa km vrea,mai trist este k multe fete sunt obigate sa faca asta,multe dintre ele,fiind si minore.
    De cele de pe centura imi este cel mai mila,pentru ca o fac cu toti nespalatii,pentru o suma mizera.
    Felicitari pt poza,Tudor!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Poezia se afla unde nici nu te astepti... :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Kurva este o noţiune ce depinde numai şi numai de caracter, şi, indirect, de educaţie. Educaţia pe care n-au fost în stare să i-o dea părinţii sau viaţa.Kurva o cunosti facil si tot facil constatabil e faptul ca se da ultragiata si suparata din orice (nu din ceva banal, din orice).Sentimentalismul si idealismul kurvei se reduce la bani si foloase materiale.Kurva e un parazit al barbatului fiind covârsita de felurite defecte, cu infirmitati de gândire si insuficienta intelectuala.Kurva e o profitoare. Kurva e o persoana care-si vinde cinstea si integritatea morala si este in permanenta cautare de relatii pasagere fizice productive.Kurva nu crede intr-o dragoste permanenta, exclusiva si altruista.Kurva e element de conflict.Kurva e libera prin definitie pana in ultimele consecinte, intr-adevar libera, infricosator de libera."Fiecare femeie este o tarfa, in afara de mama si sora mea dar sa nu uitam ca si ele sunt femei" - Napoleon Bonaparte(1769 - 1821), mare om politic si militar francez

    RăspundețiȘtergere