[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 4 septembrie 2013

Roșia Montana

M-am ferit să emit o opinie personală în ceea ce privește Roșia Montana pentru că am responsabilitatea de a fi profund documentat atunci când o fac.  Nu am putut însă să nu remarc acest "dialog" între autorul unui articol și un comentator al aceluiași articol. Mai jos aveți linkul la articol și comentariul. În urma lecturii procedați în consecință. 

Articolul

AICI

Comentariul

 (Marţi, 3 septembrie 2013, 18:25)
nova [utilizator] i-a raspuns lui un domn

"nu sunt de acord cu: pentru multi dintre ei, a salva Rosia Montana,... este inainte de toate o chestie cool" si "nici cu unii se comporta ca si cum ar fi fost deja supusi unei operatiuni de brainwashing de durata, altfel n-ar sustine lucruri pe care nu le inteleg pana la capat" Si acum sa aducem argumente : Daca ar vrea sa fie numai "cool" ar face cu totul altceva si nu si-ar pierde timpul in strada.
Ceea ce analizati d-le Tapalaga nu trebuie bagat in sabloanele pe care le-am citit toti prin carti. Acest tineret este totusi "altfel" cu un simt al dreptatii, echitatii, respect fata de natura mult mai pronuntat. DA, lucreaza in multinationale, DA, este educat si DA, are convingere sincera de aparare a mediului dar in acelasi timp nu are respect pentru multinationala in care lucreaza si care realizeaza milioane profit pe munca sutelor de angajati ca el, care sunt pur si simplu exploatati.Capitalismul adevarat incepe sa se traduca in toata lumea cu - vreau mai multi bani CU ORICE PRET ( micul patron care face profit 100000 euro pe luna cu trei angajati platiti cu salariul minim este adevaratul nostru capitalist, la fel cu parvenitul care a stiut sa fure prin contracte cu statul). Legat de Rosia Montana totul este atat de simplu ca aproape nu inteleg de ca impartiti pe caprararii. Romanii nu sunt in stare sa-si faca singuri exploatarea. Daca o fac altii creeaza fix atatea locuri de munca cat creeaza o fabricuta in lohn. Preocuparea pentru ecologizarea zonei este chiar o copilarie -nici un copil nu ar mai putea sa creada acest lucru- iar faptul ca ne imbogatim cu milioane de euro - pe care sa le pape politicienii - asta ramane valabil orcand ba chiar ne putem organiza sa castigam miliarde. Nu au nevoie de mai multa informatie ca sa judece. Generatiile viitoare pot sa faca o treaba mai buna decat o putem face noi acum. De ce tinem mortis sa le lasam o TARA GOALA ?"

17 comentarii:

  1. Ceea ce nu înţelege acest domn Tapalaga este faptul că schimbarea pe care o aşteaptă românii nu trebuie să se producă de sus în jos. Degeaba încerci să dobori o piramidă în vârful căreia e aşezat un politician corup înlăturându-i doar vârful, atunci când alţi 100 ca el abia aşteaptă să îi ocupe locul. NU. Schimbarea trebuie să se producă de jos. Schimbarea trebuie să se producă în fiecare din noi. Şi să pornească de la lucruri aparent mărunte.
    Şi nu. Aceşti tineri nu văd în a protesta ceva cool. Dacă ar fi vrut să faca ceva cool, poate ca ar fi profitat de ultimele zile de vacantă şi ar fi optat pentru o ieşire cu prietenii, nu pentru a pierde nopţile stând în stradă. Generaţia aceasta, despre care dumneavoastră spuneţi că e crescută în faţa calculatorului - lucru pentru care ţin să vă contrazic şi să spun că ştie să profite de tehonologie, s-a cam săturat să audă oameni ca dumneavoastră cum se plâng de traiul pe care îl duc, dar care nu fac nimic în acest sens şi încearcă să arate că ei există şi că au ceva de spus. Pentru dumneavoastră, poate că aceste lucruri vi se par neimportante, dar iată că generaţia aceasta încearcă să schimbe ceva. Prin lucruri mărunte. S-au mobilizat atunci când a fost vorba de desfiinţarea SMURD, au ieşit în stradă la protestele din iarnă şi iată că s-au făcut auziţi şi acum, când se discută despre Roşia Montană. De ce oameni ca dumneavoastră nu ştiu decât să critice, atunci când i-ar putea susţine pe aceşti tineri?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere


  3. Băi Chirilă, să vezi ce-am păţit. Luni. Eram acasă. Văd că ora e 18.56 şi dau televizorul pe Pro TV, să văd ştirile. Şi dau peste tine, cântând maneaua asta cu perfect fără tine. Aia e, mi-am spus, cd-urile nu se mai vând, trebuie să-şi ţină cota sus, de-a ajuns să apară pe canapeaua pestilenţialo-mondenă a lui Măruţă. Şi atunci l-am văzut pe Vali. Vali Vijelie, mă! Manelistul! Bătea din palme, iar tu cântai.

    Băi Chirilă, eu nu sunt tocmai un fan de-al tău. Ai făcut şi tu nişte muzică mişto, dar mai demult. Ai zic că faci căcatul praf cu Vama, în loc de Vama Veche, dar n-ai făcut. Dar tot erai bine, pe scara mea de valori. Muzica ta veche imi place iar asta nouă nu mă indispune. Blogul tău e bine scris. Cei mai deştepţi prieteni de-ai mei te plac. Te plac şi toate pizdele pretenţioase din ţara asta, băi Chirilă, unele cred că eşti fratele muzical al lui Robbie Williams. Cum pula mea să apari în aceeaşi emisiune cu Vali Vijelie?! Tu ştii ce-am zis eu când te-am văzut în halul ăla? "Să-mi bag pula, Chirilă, eşti cu Vijelie!". Stii ce trebuia sa zic? "Să-mi bag pula, Chirilă i-a spart chitara in cap lu' Vijelie!".

    Ştii ce făceam eu în locul tău? Confirmam participarea la emisiune, veneam, dar când vedeam că intră manelistul în platou, mă ridicam şi plecam. Iar dacă mă întreba Măruţă de ce plec, îi spuneam ce-am scris pe blog acum trei ani. Ce-ai scris tu, adică, băi Chirilă! "Raman la parerea ca Educatia este primul domeniu care trebuie suprafinantat. Altminteri o sa ne plangem de mila pe ritmuri de manele". Aşa ai scris. Si ai dreptate. Şi dacă o mai ziceai o dată la Măruţă, cugetarea ta devenea viral, şi mai salvai 100.000 de adolescenţi care nu văd cât de nocivă e maneaua, cu stilul de viaţă pe care îl aduce după ea.

    Da' tu, băi Chirilă, ai tăcut când l-ai văzut pe Vijelie. Adica, n-ai tacut. Ti-ai cantat maneaua. Vai de tine, dacă în halul ăsta ai ajuns...

    Apropo: să-mi bag pula şi-n blogul tău. Minţi!


    Sursa: http://bogdanstoica.ro/blog-fido/item/19798-b%C4%83i-tudor-chiril%C4%83

    RăspundețiȘtergere
  4. Haide domnule Chiriă, că poţi!
    Deci părerea ta despre proiectul Roşia Montană este că...
    Perfeeect, fără tine...
    :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte corect,Tudor Chirila.Dar tocmai asta este riscul,ca generatiile viitoare sa fie mai bune,sa faca mai mult decat am facut noi,si atunci nu crezi ca e mai bine ca ei sa se asigure ca aceste generatii vor primi o tara goala ,in asa fel incat ele - generatiile - sa nu conteze prea mult?

    RăspundețiȘtergere
  6. si tu esti cu rosiile? Vad ca tuturor va cad bine legumele... :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Deși, nu sunt o fană a muzicii tale îmi place mult cum scrii! Mă bucur că ai tratat și acest subiect despre care mulți vorbesc în necunoștință de cauză...sunt total de acord cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca iti bati gura degeaba la fel ca si altii care au scris despre Rosia Montana . Nu se va face nici o diferenta fiindca degeaba suntem multi, degeaba cunoastem situatia si inercam sa facem ceva fiindca in momentul asta politicienii se pare ca au o putere mai mare decat intreaga populatie . Ce vreau eu sa zic este ca in ultima vreme degeaba au fost proteste fiindca toate au fost goale si politicienii n-au tinut deloc cont de dorintele oameniilor .

    RăspundețiȘtergere
  10. Generațiile viitoare v-or fi mutante, deci gata sa se scalde în ape calde cu aur si cianuri!

    RăspundețiȘtergere
  11. In articolul citat este scris despre protestatari: "oameni educati dar fara ideologie clara", iar in comentariul lui Nova este scris: "DA, este educat si DA, are convingere sincera de aparare a mediului".

    Se pare ca toti acesti "educati" ignora constant mediul imputit si poluat din Bucuresti, aspectul de parloaga al spatiilor asa zis verzi din Bucuresti si toate santierele incepute si fara un termen precis de finalizare. Prafaraia din Bucuresti a depasit de foarte mult timp normele UE fara sa se organizeze vreun protest pentru un mediu sanatos in Bucuresti.

    Nu am inteles de ce le pasa unora numai de mediul din zona Rosia Montana. Bucurestiul nu e nici pe departe o gradina, dupa parerea mea.

    Pe ce criterii se decide ce trebuie salvat si ce nu in Romania? Pentru ca tara si foarte multi cetateni au fost facuti praf deja in nepasarea generala.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravo Tudor,
    Nu suntem singuri, ba chiar in majoritate, numai ca trebuie ca lumea sa capete curajul sa se exprime.
    O petitie (in romana, engleza si franceza) pe care am creat-o impreuna cu groupul de pe FB Rosia Montana Paris pentru demararea de urgență a procedurilor de înscriere a peisajului minier istoric de la Roșia Montană pe Lista Indicativă a României, în vederea înscrierii sitului pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

    https://secure.avaaz.org/en/petition/Rosia_Montana_pe_Lista_Indicativa_Tentative_List_Liste_indicative_Patrimoniul_Mondial_World_Heritage_UNESCO_2/?esAIEfb

    RăspundețiȘtergere
  13. “Get free fast Facebook Likes, Twitter followers, youtube views & more

    Register Now: http://www.get2gathers.com/?ref=13818

    RăspundețiȘtergere
  14. O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus că nu a mai vrut să rămână niciodată cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că a plecat de acasă și i-a determinat pe mine și pe copiii mei să suferim dureri severe. Am încercat tot posibilul să-l recuperez după multe cerșetori, dar fără rezultat. și a confirmat că și-a luat decizia și nu a mai vrut să mă mai vadă. Așadar, într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care l-a întrebat pe soțul meu. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singurul mod în care aș putea să-l recuperez pe soțul meu era să vizitez un jucător de vrăji, pentru că a funcționat și pentru el. Așa că nu am crezut niciodată în vraja, dar nu am avut de ales decât să-i urmez sfatul. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a jucătorului de vrăji pe care l-a vizitat. {ogunomospellcaster@gmail.com}. Așadar, în dimineața următoare, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul m-a asigurat că îl voi recupera pe soțul meu a doua zi. Ce afirmație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi a doua zi dimineață, atât de surprinzător, soțul meu, care nu mă sunase în ultimele șase luni, mi-a sunat să-mi anunțe că se întoarce. Așa că s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și durerea pe care mi le-a provocat mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât în ​​trecut, cu ajutorul unui jucător de vrăji. Prin urmare, vă voi sfătui să-l vizitați cu amabilitate pe marele Dr. Ogun Omo dacă vă aflați într-o astfel de stare sau dacă aveți vreo problemă legată de „readucerea fostului dvs. înapoi. Deci, mulțumesc dr. Ogun Omo pentru că mi-a adus soțul înapoi și am adus din nou bucurie familiei mele. {ogunomospellcaster@gmail.com}
    De asemenea, vindecă și readuce EX înapoi,
    1 leac pe bază de plante HIV / ADIS.
    2 Tratamentul cancerului pe bază de plante.
    3 Curățarea rupturii articulației.
    4 herpes vindecă ierburi.
    5 feluri de orez jeleu.
    6 HPV leac de plante medicinale.
    7 Vindecarea diabetului.
    8 recuperează-ți fostul.
    9 Vraja sarcinii.
    10 cura HTP.
    11 Vindecarea aerului hepatitic.
    12 Covid 19 coronia vires cure.
    13) Tratamentul astmului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
    * Dacă vrei să concepi.
    * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
    * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere
  16. Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
    *Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
    *Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
    *Dacă vrei un inel magic.
    *Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    *Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
    Si altii,
    Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

    RăspundețiȘtergere