[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 28 noiembrie 2013

Ce poți scrie în șapte minute?

E tara lui nu se poate. Portarii te privesc cu suspiciune de parca intreaga cladire e a lor. Visele au nevoie de ajustare. Dar cine naiba e dispus sa-si ajusteze visele? Si totusi, daca nu o faci, te trezesti ca esti privit ca un idiot. Ma rog. Daca renunti complet la bautura cand iti mai relaxezi creierul? Dupa 16 ore in care ti se spune NU ai nevoie de un pahar cu whisky. Sa stai sa privesti in gol. Leaga-ti fericirea de profesie si risti sa ajungi un trist. Damnat. E mult mai bine sa stai pe o banca in parc si sa privesti lumea. Cine naiba se mai uita acum la filmele lui Fellini. Paolo Sorrentino e noul Fellini cu al lui La Grande Belezza.

Nimic nu dureaza.

Poate ca banca din parc e singura solutie. Ne uitam la homelessi ca la niste proscrisi. Ii destestam, au pierdut totul. Noi suntem smecheri si puternici si n-o sa pierdem nimic. E un gand atat de necesar asta:

poti pierde totul.

In tara lui nu se poate, lucrurile se castiga greu. Sentimentul e ca nu suntem departe de anii 90. Rotatia cadrelor.

O ultima frunza se leagana in bataia cracilor suprapusa peste zidurile galbene, luminate de soare, ale blocului de vis-a-vis. E frig, se apropie decembrie si nici iarna asta n-o sa mai fie revolutie. Au avut grija de asta. Cele sapte minute au expirat. 

28 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist, frumos, adevarat..dar o revolutie tot poate sa vina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu poti pierde niciodata totul, raman intotdeauna visele/ viitorul si experienta/ trecutul.
    Banca din parc este o transpozitie doar - te bucuri de zambete si te intristeaza lacrimile celor din jur.
    Doar ca in tara asta lucrurile se intampla exact pe dos - nu prea mai crezi in viitor, trecutul pare doar o lupta continua, iar zambetele altora te intristeaza pentru ca sufletul ti-e trist, alinat doar de tristetea trecatorilor.
    Prefer sa raman idiot!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poti scrie asta : Ba se poate , fericirea dureaza, castig totul.
    Si de la capat .

    RăspundețiȘtergere
  5. DE ce 7 minute?De ce nu 5,de ce nu 10,de ce nu 9? :)
    E 7,data mea de nastere:07.07.1970...puteam pierde totul:am ramas insa cu viata,viata mea...si n-a durat 7 minute,ci doar o fractiune de secunda.... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot ce ai în această viață și nu poți să pierzi niciodată este demnitatea, valorile, speranța. Lucrurile materiale, oamenii de lângă tine pot să dispară într-o secundă. Dacă crezi în tine, nu te dai bătut niciodată și poți să o iei mereu de la capăt. Și dacă ești suficient de puternic, demn și valoros poți porni o revoluție. Poți să câștigi dacă lupți cu tărie până la capăt pentru o cauză dreaptă!
    Cred că și homelessi au ceva în comun cu majoritatea dintre noi. Cară în fiecare zi vise ucise de viață, de oameni. Singurul lucru care ne-ar putea face altfel decât ei ar fi să nu abandonam niciodată să luptăm pentru ceea ce credem că ar face chiar și o mică schimbare pozitivă ( fie pentru noi sau pentru altcineva).
    http://anit2013.blogspot.ro/


    RăspundețiȘtergere
  7. o sa fie... dincolo de luna lu` decemvrie.
    pe 4 ianuarie, miezul zilei... o noua revolutie.

    RăspundețiȘtergere
  8. A pierde totul e solutia catre libertate, insa a lupta pentru ceea ce ai e solutia catre fericire.

    RăspundețiȘtergere
  9. e prea trist! Avem intotdeauna nevoie si de o speranta de care sa ne agatam, altfel o sa traim doar din regrete si intrebari...

    RăspundețiȘtergere
  10. stimate domnule tudor chirila

    v am descoperit, printr o pura intamplare..o zi banala..libraria humanitas..am luat cartea dvs.m am asezat pe scaunel si am inceput sa citesc..si..dintr o data..ouau..eram eu..pur si simplu eu..am vrut si eu la un moment dat, ca tot ce scriu in jurnalul meu electornic sa public..pentru o singura persoana..adevarat, tot ce spuneti,.pentru ce, vroiam sa public, e tarziu insa..nu am listat nimic, etc..poate e, mai bine asa.cu respect, mariuca p.s.ma bucur ca, ati facut o dvs.

    RăspundețiȘtergere
  11. stimate domnule tudor chirila

    mi a placut mult din carte, ghid de comportament cu prostii..e drept, si daca, l as citi pe de rost, si daca, as depune toate eforturile din lume, tot nu as putea sa il percep...e drept ca, intr o mare fatada,...dau ce vrea lumea, in schimb, in mine...e cam ce ati scris dvs...cu respect mariuca

    RăspundețiȘtergere
  12. Cea mai noua sursa de divertisment !
    TOTUL LA UN CLICK DISTANTA
    >>> CLICK >>> http://www.ebancuri.biz

    RăspundețiȘtergere
  13. Revolutia mea este in meserie. Stiu ca ma judeci dar eu acolo ma regasesc http://by-madalina.blogspot.ro/p/manichiura.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce poti scrie in 7 minute?
    Raspunsul corect este... ceea ce ai de impartasit. Impartasesti ganduri, experiente sau pur si simplu un fapt.
    Ce poti scrie in 7 minute?
    Multe... depinde daca ai ceva de scris... nu ma refer la unelte... ma refer la continut...

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu e nevoie de sapte minute ca sa pierzi ceva, e nevoie doar de o clipa. O clipa care face diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Auzi Tudor. Nu mai bine MERI TU ÎN PU-LA MEA.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am uitat să pun semnul întrebării. Și să știi că știu că respectivul cuvânt se scrie legat, și nu dezlegat, precum MĂ-TA, care dat fiind faptul că te-a născut nu mai bine AR MERE ȘI EA ÎN PU-LA MEA?

    RăspundețiȘtergere
  18. Ți se văd sfârcurile în poza asta. Ce mesaj trimiți tu liceenilor? Dar revin, să nu ne pierdem, nu mai bine MERI TU ÎN PU-LA mea?

    RăspundețiȘtergere
  19. Adevarat.Dar ce poti face in 7 minute ,daca ar fi ultimile?Nu poti pierde ceea ce nu ai, e simplu,dar greu de acceptat.

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte frumos. Sunt nou pe acest blog dar este foarte interesant sa citesc postarile. Numai bine, Catalin!

    RăspundețiȘtergere
  21. salut toată lumea sunt aici pentru a-mi da experiența în timp ce tranzacționez pe platforma de tranzacționare valutară, deoarece am văzut destule recenzii despre modul în care dl Barry ajută și ajută individul să facă tranzacții de succes. strategia sa de masterclass câștigă 10.000 EUR săptămânal și a fost grozav până la capăt, poți lua legătura cu el prin WhatsApp +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  22. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
    * Dacă vrei să concepi.
    * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
    * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere
  23. Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
    *Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
    *Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
    *Dacă vrei un inel magic.
    *Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    *Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
    Si altii,
    Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

    RăspundețiȘtergere