[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 16 decembrie 2013

Declar pierdută țară

Ziua de poimâine ar trebui să fie doar una a bucuriei pentru că se încheie cu un concert mare un an excelent pentru formația noastră. Nu este însă așa pentru simplul fapt că ar trebui să fii nebun să nu observi ce se întâmplă în jurul tău și să continui să fii exuberant. Am muncit enorm în ultima lună conectat la o producție mai ambițioasă decât ne putem permite astfel că ultimele întâmplări de la Pungești și mai apoi marțea neagră a Parlamentului României( mă întreb ce rost mai are p-ul majusculă) au ajuns la mine trunchiate, bucăți de indignare de la cunoscuți sau din presă, ca niște junghiuri în stomac pe care te forțezi să le ignori pentru că ai o treabă de dus până la capăt. Nu poate să existe bucurie într-o țară în care dacă vrei să trăiești decent trebuie să te izolezi pe propria insulă.

Cunosc mulți oameni care și-au creat insule de supraviețuire izolându-se de o Românie care i-a exasperat. Ce n-au luat în calcul este că România exasperantă, România corupților, a baronilor, a clanurilor mafiote, a ignoranților, România maselor de votanți orbi se umflă pe zi ce trece și va înghiți toate insulele celor care au căutat salvarea în izolare. Marțea neagră a Parlamentului confirmă tragic acest lucru. După această zi, locul nostru, celor rămași fără țară este doar în stradă. Suntem homeless-ii țării noastre. Am mai spus-o, atâta timp cât am ieșit în stradă solidar cu protestele împotriva exploatării de la Roșia Montană am simțit că am un sens, că aparțin unui grup care are aceleași idealuri pentru România ca și mine, că fac parte dintre niște oameni care nu vor țara lui Ponta, Băsescu sau Antonescu. Nu știu dacă strada va schimba ceva dar știu că acolo sunt oamenii care gândesc la fel ca mine.

În toată această perioadă în care nu am putut să ies m-am simțit ușor vinovat. Am dus protestul meu pe scena de la Alba Iulia pe 1 decembrie într-un oraș scindat în care unii văd dincolo de propaganda RMGC în timp ce alții visează la locurile de muncă promise de goana după aur. Am făcut atât cât am putut( poate prea puțin ) ca să pot să fiu împăcat cu mine, ca să fiu și eu unul dintre cei care arată că "s-a trezit".

Astăzi a trebuit să verific o listă cu fapte de corupție, privatizări frauduloase, condamnări și tot felul de evenimente care în ultimii douăzeci de ani au transformat România în ceea ce este ea acum( alegeți voi definiția). A fost o listă întocmită din titluri de ziar începând cu anii 90 care ar fi trebuit să încapă într-un filmuleț de trei minute. Nu ajung nici măcar trei ore ca să poti acoperi tot ce am citit eu. Este absolut de neconceput cât s-a furat în această țară la fel cum de neconceput este că o gloată incultă, lipsită de inteligentă, posesoare doar a unui instinct animalic de pradă a semenilor, a putut să conducă România timp de peste 20 de ani. Te uiți peste lista asta și te întrebi unde ai fost în totți anii ăștia ce fel de somn ai dormit încât să nu fi auzit galopul hoardelor care jefuiau totul în jurul tău? Unde?

Poate că cel mai important moment de la concertul VAMA de marți seara este acest cântec. Nu, nu fac reclamă concertului( cred că e sold out sau aproape) însă vreau să arăt că am luptat cu armele noastre. O să spuneți că am ieșit la luptă cu o păpădie și am să vă răspund că e mai bine decât nimic.

Sunt trist pentru că marți în ziua concertului de care ar trebui să mă bucur, parlamentarii rușinii se pregătesc să voteze legea amnistiei și să golească pușcăriile doar ca să-și salveze tovarășii( amar sens dublu). Sunt trist pentru că marți ar trebui să fiu în stradă și n-am să fiu. Îmi fac însă o promisiune din următoarea ieșire pentru că strada este tot ce ne-a mai rămas ca să ne mai putem uita în oglindă. Nu sunt vorbe mari, sunt vorbe potrivite, atâta tot.

Eroina mea din ultimele luni este o femeie care se numește Anna Politkovskaia. O femeie care a ales să lupte cu însuși Putin în speranța că vocea ei va reuși să trezească vocea civică din Rusia adormită. Pentru asta ea a plătit cu moartea - un cadou care i s-a făcut lui Putin chiar de ziua lui. De la femeia asta am învătat că fără voce civică o democrație pur și simplu nu poate exista. Pentru că politicienii derapează și derapează și derapează iar vria asta nu poate fi oprită decât de tampoanele de pe marginea șoselei. Ele sunt vocea civică. Poate această clasa politică nu poate fi eradicată în România însă cu siguranță poate fi obligată să se schimbe. Nu există putere mai mare decât o masă de oameni furioși. Ei nu pot fi păcăliți la nesfârșit. Anna Politkovskaia este un exemplu de jurnalist pe care Româmnia nu îl are. Nu am nici măcar o uncie din curajul acestei femei care s-a luptat cu neo-stalinismul rusesc de tip Putin, însă măcar atât am învățat de la ea: că acolo în stradă trebuie să ajungi când politicienii vor să plece de pe șosea. Pentru asta am ieșit în stradă în București, la Cluj, pentru asta am spus ce cred la Alba-Iulia de 1 decembrie.

Cei care s-au aflat în stradă, la Pungești, în Piața Universitătii, la Cluj, Timișoara și în alte orașe din țară, cei care încearcă să-i trezească pe semenii lor - hipnotizați de luminițele de sărbători - sunt adevărata comoară a României. Desigur, vor fi voci care vor spune că și ei sunt manipulați, însă mă întreb: cine nu manipulează? Manipularea e în natura omului, altfel nu ar mai fi nevoie de goana asta eternă și nebună după adevăr. Doar că noi românii nu de adevăr avem nevoie acum, e un lux prea mare pentru noi, noi vrem ceva mai mic și mai palpabil: decență, educație, cultură, muncă, onestitate, legi pentru toți - o țară. Da, noi vrem o țară.

Declar pierdută tară. Mă duc să o caut în stradă.













92 de comentarii:

  1. O poveste trista si adevarata. Toti vrem inapoi tara, dar cred ca generatia mea o va recupera, sau vom muri incercand asta. Multi am pierdut mult prea mult din cauza "democratiei" din tara. Observ o gramada de prieteni de varsta mea(15 ani,da, astept compentarii conform carora ar trebui sa drom si sa ma joc in noroi la varsta asta dar o fac altii si pentru mine) ce au acelasi scop ca si mine. Tara asta ne-a furat tot ce aveam: libertatea parintilor si puterea lor de a zambi. Pot spune ca nu suntem cei care sa ne lasam calcati in picioare, ne vom ridica deasupra lor pana la urma si vom aduce tara acolo unde ii e locul. Cred ca noi suntem mai mult Setila decat Harap Alb, dar noi suntem insetati dupa adevar si dreptate. Ce spuneti, ne ajutati? Orice sfat conteaza..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Răzvane, meriți o medalie. Sunt mulți, cu 10-20 de ani mai mulți ca tine și tot nu au măcar curajul să spună așa ceva. Fii tu bărbat și pentru ei!

      Ștergere
    2. Ma bucur ca mai sunt si altii de varsta apropriata cu a mea - 16 ani - care gandesc asa si nu au ca preocupari principale barfa si alte lucruri inutile. Dar problema la varsta noastra e ca toti te descurajeaza, mai putin cei care protesteaza alaturi de tine si te sprijina pentru ca oamenii aia stiu ca noi suntem viitorul. Insa ceilalti, majoritatea te descurajeaza..in special parintii in cazul meu. Ei nu gasesc nimic util pentru viitorul meu in proteste si zic ca nu o sa ma afecteze cu nimic ce se intampla. Aproape ca imi interzic sa merg la proteste..

      Ștergere
    3. Adrian si Razvan, impreuna suntem viitorul!Stiu ca pare stereotipic si lipsit de continut dar e unul din putinele lucruri pe care le mai avem,dorinta de a lupta pentru tara noastra,pentru viitorul familiilor noastre.Nu va descurajati,orice ar fi,ignoratii pe parinti sau pe toti care incearca sa va stea in cale,fiindca o fac nu din lipsa de implicare ci findca poate se tem pentru siguranta voastra.Dar voi stiti ca si mine ca e mai importanta siguranta generala a tarii,care incepe sa se estompeze pe zi ce trece.Mintile inguste sau cele prea obosite si ocupate de grijile zilnice nu vad dincolo de aparente,nu mai pot sau nu mai vor sa lupte.Vad sau aud zilnic oameni,romani,trecuti de o anumita varsta dar si mai tineri care arata sau chiar se si declara invinsi,motivand cu diferite generalitati care chiar daca sunt adevarate nu ar trebui acceptate si perpetuate fiindca nu aduc nimic bun,doar dezbina si demotiveaza.Asta ma face sa ma cutremur in toata fiinta mea si sa ma intreb cum e posibil sa renunti la ceva cu care de fapt te identifici.Cum poti renunta sa mai lupti pentru tara ta,asa cum e ea cu bune si cu rele?Ce mai ai dupa ce ai ramas fara mandria nationala?Chiar ii lasam pe mizerabili sa castige?Asa usor?Eu zica ca nu!

      Ștergere
    4. Prieteni, bunii mei prieteni. Asta sunteți voi pentru mine. Îmi aduceți aminte de 89' când aveam 18 ani și în frumoasa inconștiență a varstei, stăteam cu petardele în buzunar în fața sediului miliției așteptând momentul prielnic... apoi dictatorul a fugit. A fugit lăsând locul altor dictatori, mai rafinați, mai vicleni, mai învățați de greșelile ceauşeşti cum să perfecționeze trădarea de țară. Când vă citesc gândurile simt că mai avem o cât de mică șansă. Și mă bucur ca de aer și apă curată de iubirea voastră pentru țara asta. Eu nu sunt un artist așa cunoscut ca Tudor, dar meseria mea e să cânt. Sunt luni de când nu mă mai pot bucura de ceea ce fac. Sunt luni de când am ieșit în stradă în orașul meu. Am ieșit de rușine. Pentru că mi-e rușine de copiii și tinerii cu inima curată ca voi. Pentru că mi-e rușine că am permis și tolerat atât de mult. Pentru că mi-e rușine de rușinea lor. Pentru că trădarea și nesimțirea politicienilor mă sufocă. Pentru că sunt cele mai triste sărbători de după revoluție. Dar voi, cu gândurile voastre, ați salvat un pic din bucuria inimii mele de a fi român. Vă mulțumesc că îmi mai dați o șansă! Pe 21 încerc să ajung la București. Dacă nu, voi fi din nou în fața noului sediu al noii miliții din orașul meu. Să ne ajute Dumnezeu! Iar voi, dacă țară nu mai aveți, să vă păstrați măcar sufletul acesta curat și curajul de a spune NU ticăloșiei oriunde veți fi! Vă doresc din toată inima îndrăzneală și minte aprigă!

      Ștergere
  2. foarte frumos spus si intradevar, pentru a avea educatie,cultura, arta si legi morale avem nevoie mai intai de o tara, nu doar de o strada!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eşti un Om minunat Tudor , pe lângă talentele tale actoriceşti , scriitoriceşti , de cântăreţ cu personalitate , ai sufletul curat şi demn al unei educaţii minunate primite de la dragii tăi părinţi ! Mesajele tale sper să dea roade acolo unde trebuie şi să se revină la normalitate , să simţim din nou că existăm .... că avem din nou idealuri , vise , împliniri şi ... demnitate ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur sa vad reactii mature de la oameni tineri. Cu o floare nu se face primavara, dar cred ca daca aducem catev din florile aruncate la facultatile straine in Romania, am putea face primavara permanenta :) rabdarea e cuvantul cheie. Impreuna e cuvantul cheie 2.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur sa vad reactii mature de la oameni tineri. Cu o floare nu se face primavara, dar cred ca daca aducem catev din florile aruncate la facultatile straine in Romania, am putea face primavara permanenta :) rabdarea e cuvantul cheie. Impreuna e cuvantul cheie 2.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tudor te asteptam sa-ti cumperi o locuinta in Alba Iulia pt vizite :) www.RealMT.ro Imobiliare Alba Iulia. O seara placuta

    RăspundețiȘtergere
  7. Dincolo de proteste mi-as dori sa vad un plan, mi-as dori sa vad oamenii care spun: uite, asta e planul pentru tara noastra si asta ne-am propus sa facem pentru ea. Eu nu mai am incredere ca in strada vom gasi oamenii aceia. N-am cum sa am incredere pentru ca, daca nu ma inseala memoria, dupa 89, am avut un prim ministru cules cica de pe baricade, adica tot din strada. Imi doresc sa vad "florile aruncate la facultatile din strainatate", cum zice Lucia, ca vin cu un plan. Ok, proteste, strada, dar dupa aia? Nu poti sa-ti indeplinesti visul fara o echipa. E ca la constructia unei case - ai un vis, apoi ai nevoie de arhitecti ca sa ti-l puna intr-un proiect si ulterior treci la treaba cu echipele de profesionisti. Eu nu cred ca ne-am pierdut tara. Eu cred ca nu ne-am pus niciodata serios problema sa o construim!

    RăspundețiȘtergere
  8. Zilele acestea citesc ''Cine suntem".Maestrul Puric elogiaza poporul nostru dar de fapt il considera o populatie care tricoteaza in loc sa iasa in strada,care isi umfla stomacul in sarbatori in loc sa - si vada de suflet!!Aceasta populatie este inca manipulata !!!inca nu stie ce sa aleaga!!!daca scapam de ei cine ar urma?eu cred ca monarhia ne ar salva,dar multi spun ca ar fi mai rau!!!atunci ce sa aleg????mai pot spera ca acest RAU se va sfarsi ???Sunt sigura ca Dumnezeu nu a intors fata Romaniei !!!Este aproape sfarsitul unei ere ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca ii poti invita pe cei ce-au facut melodia asta sa o cante in concertul vostru... sau sa folosesti "refrenul popular" chiar tu... raise awareness ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=s8RYuf5DIo0

    RăspundețiȘtergere
  10. O tara resemnata e cel mai usor de condus. Intr-adevar, trebuie sa avem un plan, si multi dintre noi au. Nu poti sa vorbesti cu o persoana si sa iti spuna cum va arata fiecare domeniu din tara pentru ca respectivul nu este altceva decat un dictator. Eu pot spune ca mai trebuie sa ne organizam un pic, dar ideal e sa scoti sarpele din casa si apoi sa vezi cum poti repara ce a stricat. Nu suntem generatia care sa repete greselile din istorie, suntem cei care vor sa isi construiasca viitorul impreuna. Am putea foarte usor, majoritatea dintre noi, sa fugim in strainatate, ca multi altii, dar preferam sa ramanem aici si sa luptam cu cei de acolo in speranta de a-i convinge sa se intoarca pentru o Romanie mai buna. Pot spune ca avem sprijinul multor dintre ei in cazul in care dorim cu adevarat sa schimbam ceva. Dar e nevoie de foarte multa munca si suntem constienti de asta. Poate suntem in minoritate, dar sunt sigur ca vom reusi sa convingem majoritatea ca asta e calea.:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Toata clasa de mijloc a romaniei, cu r mic, se lasa manipulata de acesti " politicieni". Cand vad ca sunt prinsi in corzi, ies in fata si promit marir de salarii, si pensii, si omu e bucuros ca fac ceva pentru tara lor. Dar nimeni nu se intreaba de unde vin banii. Noi ca tara deabia mai avem productie, producem din ce in ce mai putin, dar HOTII ne indatoreaza numai ca sa le fie lor bine. HOTIE

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Adela , nu suntem lasati sa facem un plan, asta e problema, sigurul lucru pe care il putem face cu libeertate este sa iesim instrada si sa protestam , dar asta nu va shimba mai nimic. am locuit in America de Sud, am calatorit in America de Nord, cunosc tari din Europa, dar nu am vazut un guvern atat de shimbator ca la noi, astia sunt in stare sa shimbe tot codul penal, sa modifice Constitutia Romaniei, doar ca sa se acomodeze ei cu interesele lor..

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu e tara pierduta, sunt oamenii pierduti in ea ... Tara saraca mai are o speranta, pentru ca mai suntem cativa care oferim inca asa ceva ...

    https://www.facebook.com/notes/cezar-mihai-petrescu/proiectul-dracula-dreptul-romanilor-de-a-alege-corect-uman-liber-si-autonom/265750633461997

    RăspundețiȘtergere
  14. ”...ignoranta face progrese...”, zicea cineva...

    RăspundețiȘtergere
  15. Tudor, felicitari pt articol si pt piesa. Cred ca piesa e mai mult decat o papadie cum ziceai mai sus. Eu sunt in prezent doctoranda in psihologie la University of Oxford, si din studiile mele am tras concluzia ca arta e un mediu extrem de bun de a transmite mesajul oamenilor. Iata am scris aici un articol pe tema aceasta, laolalta cu o intreaga serie de articole despre Rosia Montana, toate inspirate din ganduri culese in Oxford. http://antivirusromania.wordpress.com/2013/11/07/partea-10-rosia-montana-a-picta-sau-a-nu-picta/. Sper sa va placa sa il cititi. In plus de asta, poate raspunde si intrebarii adresate in comentariu mai sus de Adela Parvu, referitor la ce fac studentii romani din straintate. Ei, am protestat la Oxford si la Londra, si acum pun la cale un ONG inapoi in Romania, prin care sa contribui la schimbare, alaturi de voi toti! Uniti Salvam!

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Tudor, pe langa toate celea nu stiu daca ai idee ce furaciune este si cu fondurile europene... Imagineaza-ti ca statul romaneste amendat de Comisia Europeana cu peste 1 miliard de euro pentru proasta gestionare LA NIVEL DE AUTORITATI a fondurilor europene in perioada 2009-2011. Nu vorbesc deci de beneficiari neseriosi, ci de autoritati neserioase. Si, ia ghici? Eu zic ca asta e subminarea economiei nationale. Dar vezi vreun om care a decis/decide soarta acestor fonduri in zeghe? Cu averea confiscata, pentru ca amenda uriasa sa fie platita? Ntz... Mai mult ca sigur ca o vom plati tot noi, tu, cu mine, cu familiile si prietenii nostri, noi, cele 19 milioane de lacramioare, sau cati om mai fi... Daca nu ne trezim cumva si sa avem o atitudine, viitorul nostru nu va mai exista. Cu stima, Teodora Gheorghevici

    RăspundețiȘtergere
  17. dupa revolutie circula un banc si cred ca a fost adevarat....la dumnezeu in audienta mai multi lideri politici printre care Clinton Gorbaciov si Iliescu Clinton; doamne cand vom fi o natiune fericita?D,americane in 10 ani..... yes...yes yes Gorbaciov doamne dar noi?
    dumnezeu ;rusule in 30 de ani; incepe rusu sa planga;;
    iliescu doamne dar noi ; cica a inceput dumnezeu sa plangaaaaa

    RăspundețiȘtergere
  18. cata dreptate ai doar ca e si mai grav.....suntem cateva milioane de oameni care ne-am pierdut dreptul la viata doar pt ca ne-am nascut in Romania.UNDE SAL CAUTAM.cine stie sa-mi dea un pont....

    RăspundețiȘtergere
  19. Tatal tau ar fi mandru de tine.Avem nevoie de mai mult de o speranta,cu sperante ne-am amagit timp de 24 de ani,aven nevoie de o noua revolutie una pasnica una tacuta una care sa reflecte durerea si loviturile primite timp de 24 de ani.Aveam 13 ani la Revolutie si cred ca nu s-a schimbat nimic in tara dimpotriva este din ce in ce mai rau,ne multumim cu firimituri aruncate inainte de alegeri iar apoi ne inconjuram timp de 4 ani in bezna traiului zilnic sperand.....Sunt departe de tara si dorul de ea doare.

    RăspundețiȘtergere
  20. Romanii ar trebui sa uite vorba " Capul plecat, sabia nu-l taie!" si sa trezeasca in ei curajul de care e nevoie pentru a continua pe aceste plaiuri.
    Cred ca tot ce se intampla in tara este dovada indiferentei si a naivitatii romanului.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cand aveai doar 18 ani.........deci lasa suferinta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Fratilor protesele sunt frectie la picior..trebuie sa fim uniti in diverse actiuni, sa ne organizam in mici comunitati sa ignoram acest stat corupt care daor suge de la oameni si nu da nimic inapoi. Daca romanii ar fi uniti nu ar mai plati nici o taxa, ar bloca straziele cu tirurile, tractoarele ca si taranii din Franta..dupa 3-5 zile de blocaje vor face tot ce vrem NOI deoarece vor pierde miliarde de euro si nu isi permit asta! Daca nu raman doar povesti cu pesti, batai fara rost si scandari in vant si multa risipa de energie, asta e parerea mea. Uniti se pot face multe lucruri frumoase, dar facut practic nu doar urlat in vant fara nici o actiune concreta!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mare dreptate ai lucian, dar daca nu ne unim, nimic nu facem. Comunitatile se pot face repede prin bloguri, forumuri, dar sincer parca as vedea o mana de oameni in strada...protest mai mare decat cel din Bucuresti cu Rosia Montana nu am vazut de la revolutie incoace, si cu ce folos? Trebuie mai mult de atat, sa scapam de capusile astea infecte care sug bunurile noastre in timp ce noi traim ca niste sclavi intr-o tara "libera". Tudor a zis bine ca am pierdut tara asta, si da sunt de acord, sa o recapatam din strada....dar nu cu lumea care trec pe langa noi uitandu-se uimita si spunand "astia nu au ce face acasa si vin aici sa tipe"...Au reusit sa taie tot din tara asta si cu o tactica nesimtita. Au crapat sistemul de invatamant(pentru ca un popor incult e mai usor de manipulat) au jegmanit industria(mai bine devenim o tara consumatoare decat una producatoare) si s-au pi**t pe noi de la distanta (pentru ca am tacut si au luat putin cate putin). Protest ar insemna cel putin mineriada. Cat de mult am tremura noi afara, si cat de mult am tipa, ei tot cu burtile alea mari o sa stea sa se uite la noi razand. Uniti ar fi trebuit sa fim si ura fiecaruia sa fie indreptata intr-un singur loc, in larvele si sugatorile care ne conduc. O seara buna tuturor, si ar trebui (zic eu si fara vointa de a ofensa pe cineva) sa iesim in strada si sa ne spunem punctul de vedere exact asa cum este el, cum au facut grecii cu greva generala de o saptamana, cum au facut polonezii, portughezii, spaniolii, bulgarii si ungurii. Ne imbatam aiurea cu tara asta "libera". Uniti sa fim si vom eradica tumoarea noastra guvernamentala.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu cumva totul pornește de la o manipulare? Dacă chiar se obțin locuri de muncă la Pungesti și Roșia Montana? Daca chiar e nevoie de un cod penal mai indulgent (suntem țara cu cele mai aspre pedepse din europa, noi si cu rușii și cu cel mai mic procent de cazuri nup).Oare excelam in procurori, judecatori sau avocați? Știai ca avem cele mai proaste conditii de detenție datorită cărora iți poți pierde orice urmă de OM poate doar ca ai băut 3 beri, te-ai urcat la volan, nu ai accidentat pe nimeni și nimic dar te-a prins domnul politist? Acum ce să zic? Poate și ceea ce am scris aici, eu, e o manipulare!:) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Povestea RMGC, povestita de Gorillaz accidental.

    http://www.youtube.com/watch?v=4nxMrRXHqpo

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu nu tin sa am dreptate...sau sa caut un debate pe tema asta. Este doar o alternativa pe care eu o cred viabila si necesara in acest moment si la care am subcscris. Fiecare dupa bunul lui plac si intelegere.

    http://www.petitiononline.com/500000/petition.html

    RăspundețiȘtergere
  28. Apropo de iesitul in strada, ar fi bine sa iesim sa manifestam la Ambasada Statelor Unite impotriva gazelor de sist, pentru ca problema vine si de la americani si sunt si ei implicati.
    Oricum este vremea ca oamenii de bunavointa si buna credinta sa se coalizeze si sa se implice politic in destinul acestei tari!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Oricine ştie, cât de cât, despre situaţia activelor economice ale ţării dinainte de *89 şi face o comparaţie cu situaţia de acum, intuieşte uşor că furturile din ţară, în circa 25 de ani, se ridică la multe sute de milioane de euro. aveam patru fabrici auto, fabrici de locomotive, camioane, avioane, multe şantiere navale, zeci de combinate de toate felurile, ferme (cap, ias), fabrici de confecţii, maşini grele, industrie alimentară, etc. evident, gestionate comunist şi furate, dar funcţionale, cu pieţe de desfacere (inclusiv externe - unele dintre ele fiind chiar vârfuri pe pieţele lor) şi, în majoritatea cazurilor, relativ uşor de modernizat. Cel puţin o sută de miliarde au fost devalizate numai cumpărării, de către năstase, a bunăvoinţei (a se citi lobby) austriei, franţei, greciei şi olandei, pentre integrarea în ue, în condiţiile în care statul condus de el era unul dintre cele mai abuzive, mai netransparente şi mai corupte (de ex, 13 miliarde era numai evaluarea Petrom, dat, când faci socotealal între preţ de vânzare şi plăţile de "ecologizare" angajate de stat, pe vreo treizeci şi de milioane) . prin urmare, tot noi am plătit, a doua oară, pentru a compensa pentru faptul că ne-am lăsat furaţi, de prima oară. anul ăsta, din două chestii simple, Ponta a dat un tun de aproape 900 de milioane de euro - unul dintre ele, cel cu iertarea datoriilor rompetrol a fost anulat de băsescu, prin nepromulgare. în fine, nu e o revoluţie să îţi dai seama cât s-a furat. doar din contractul de secretizare a frontierelor, cu eads - iarăşi năstase - la renegociere s-a redus factura cu 500 de milioane. autostrada bechtel a ajuns la 23 de milioane de euro pe kilometru. există zeci de combinate evaluate la multe miliarde fiecare, rase şi vândute la fiare vechi. Totuşi, observ că v-aţi maturizat: ţin minte că, acum câţiva ani, eram la un concert de-al dvs., cu VV, şi vă laudaţi de pe scenă că nu faceţi politică şi nu vă interesează ce fac politicienii, ca un gest de supremă frondă şi victorie. mi s-a părut, atunci, că rataţi ideea a ce înseamnă să fii cetăţean şi să îţi pese de viaţa şi de ţara ta. mă bucur să văd că v-aţi schimbat părerea.

    RăspundețiȘtergere
  30. ies si eu cu tine in strada, Tudor.
    ar trebui sa vedem urmatoarele mesaje la fel..

    nimeni nu mai crede in nimic, prea multi au fost cumparati, dar trebuie sa ne asumam o directie si vedem din mers..

    RăspundețiȘtergere
  31. Romania este astazi asa cum este pt ca Ceausescu nu a avut o limita de bun simt, pentru ca ceilalti tanjeau la ceea ce aveam noi (eram o tara fara datorii, cu resurse si o flota puternica..etc)..FMI era gelos ca noi nu mai aveam datorii...eram precum un pepene mare si copt dorit de unguri (de la Tokes a cam pornit scanteia revolutiei, din Timisoara)..de occidentali si de rusi care mereu au vrut sa pierim de pe fata pamantului! s-au infitrat pe rand: rusi, evrei etc cu nume schimbate in administratia publica, la catdrele de istorie ale universitatilor romanesti (f multi tradatori)..care schimba istoria...Patapievici este unul dintre jegurile care au supt san romanesc: care spunea ca ,,limba romana este buna doar pentru injuraturi!" Ceea ce este f grav este ca romanii nu vad gravitatea situatiei si continuam sa ne consideram vinovati pentru orice si pt ceea ce nu am facut, ca de exemplu luarea deciziei de a-l omori pe Ceausescu! Eu as hotari sa-l omoram pe Tokes....de ex!

    RăspundețiȘtergere
  32. Salut Tudore. Nu ne cunoastem personal, dar pot spune ca ne leaga unele trairi, mod de gandire, sperante, viziuni. Te-am (v-am) vazut pe scena, acum ceva ani in Regie. Am ascultat ca multi altii titlurile voastre, multe melodii cu versuri foarte placute, pline de tinerete si tristete dar si bucurie de viata.
    Citesc cele scrise de tine. Stiu deschiderea ta/voastra de pe cand ati iesit pe scena culturala in RO si v-ati facut auzit "strigatele", pentru cei care nu ascultau doar muzica ci intelegeau si mesajele.
    Tudor, nu esti singurul care vede si se intristeaza. Si nu pentru ca nu traieste in luxul material al altora :) E trist de pe urma mizeriei din sufletele celor din jur, a carentei de informatie valoroasa, a tot ceea ce e mai pur si curat intr-o casa ;) a familiilor simple dar UNITE si care propovaduiesc valori morale si spirituale, a unui mod de trai sanatos, curat, mental cat si fiziologic. Cred ca daca tu ai putea scrie o carte, fiecare dintre noi, care vibram pe aceleasi unde, am putea raspunde cu una.
    Nu trebuie sa fim aceeasi, nu trebuie sa avem aceleasi experiente de viata, ca sa putem intelege ce se intampla, NU in Romania (sau pe acest teritoriu) ci la nivel PLANETAR. Este o greseala, si nu trebuie sa se supere nimeni pe mine, dar nu ne putem raporta doar la natie (desi nu mai exista asa ceva aici, suntem un amalgam de sange, nu mai e nimic pur, poate am avut demult pe vremea get-dacilor o preponderenta, dar am pierdut-o, sau... mai bine zis, ei au pierdut-o). Dar putem alege sa intelegem ce se intampla si sa intelegem ca problema pe acest teritoriu nu este data, creata si sustinuta DOAR INTERN. Totul este IERARHIZAT. Papusarul nu este undeva in umbra, la poale de Carpati :) Problema cu care noi ne confruntam este mult peste nivelul acestei tarisoare. Este mizaeria planetara, monopolul unor cercuri mari, unde tu eu si altii ca noi, un grup mic, in strada, nu va face NICIODATA diferenta. Vrei sa fim martiri ? OK. De acord. Putem alege asta. Putem alege ORICE in afara de golania din jur si dezastrul incet si sigur care se asterne peste conditia umana. Putem. Dar care va fi rezultatul. Noi morti, cu sufletele chinuite, putrezind poate prin puscarii sau prin paduri in gropi comune. Si cine in urma noastra crezi ca va face diferenta ? Apoi... sa o luam altfel. Ce doresti sa schimbi ? Viata ta, a mea, a lor, a tutror dintr-un SISTEM care prin definitia lui e conceput pentru a te tine blocat. E ca si cum ne-am lupta sa iesim dintr-o mare de noroi ca sa inotam iarasi intr-un ocean de fecale. Stiu, inteleg, ca nici sa stai sa accepti acest lucru nu e ok. Total de acord. Doar ca... nu putem fi copii in gandire, doar in suflet.

    RăspundețiȘtergere
  33. O revolutie (in adevaratul sens) este facuta la nivel de constiinta. Numai acolo poti eradica raul. Nu poti lupta cu raul ca apoi sa vina altul in locul lui. Matricea nu poate fi schimbata cu o alta matrice. Te intorci de unde ai plecat. Iti inteleg frustrarea. O traiesc in fiecare zi, de multi ani de zile si am incercat cum am putut, in sistem sa-mi gasesc un rost. NU POT. Nu merge. Nu vibram eu si el la acelasi nivel. Nu vad decat rautate, invidie, frica, teama, ignoranta. Acea insula despre care vorbesti este un ideal, da. Un ideal de existenta. Citind astazi Robinson Crusoe, afli cum acel om era cu adevarat fericit. Si culmea, autorul incerca din rasputeri sa aduca personajul inapoi in sistem. Era singurul sau gand, cand de fapt, acum tu, eu, si altii ca noi, vedem adevarata salvarea in acea... insula. Mi-ar placea sa pot cunoaste oameni ca tine. Stiu ca suntem raspandinti, ici colo, e greu sa intri in contact. E greu sa te misti sa faci orice pas fara sa fii obligat sa consumi, si pentru a consuma sa te jertfesti, sa pui capul la jug si sa accepti sa fii un sclav pentru niste hartii, platite cu bucati de suflet.
    Trebuie sa intelegem ca toti cei care sustin acest sistem social si duc mai departe neo-sclavagismul, vor tine cu dintii de el si sunt pregatiti, unii chiar cu creiere spalate (morti pe picioare) sa faca orice pentru a-l apara. Asa cum acea jurnalista a murit in Rusia, asa vor cadea orice capete care vor incerca sa iasa din multime. Mass-media va insela, vor fi turnatori inscrisi in randurile celor care vor sa lupte, se vor folosi de mijloace de manipulare ascunse, psihologie, arme de finete si cand e necesar forta letala. Tu incerci sa lupti la nivel mental, conceptual, prin drepturi, prin deschidere, prin minte limpede, prin dorinta de a strapunge pana la lumina. Vei putea ucide? :) Vei putea masacra la nevoie? Se va numi aparare? NU! Cei care aleg calea aceasta sunt deja pierduti. Daca sufletele noastre doresc, din pacate corpurile noastre sunt muritoare. Sunt multe de zis, deja am pierdut si eu sirul si poate ca am si amestecat idei. Cine va intelege, va intelege pentru ca va avea cu ce. Cine va condamna cele scrise de mine, nu e nimic. Eu nu va voi purta pica. E dreptul vostru de a alege sa aveti propriile trairi si opinii. Am spus, doar o parte, din ceea ce simt si sunt.

    RăspundețiȘtergere
  34. Dragă Tudor, ţara este pierdută de la 25 decembrie 1989, când Ion Iliescu s-a declarat salvatorul românie, şi cu ajutorul lui Gorbaciov şi o serie de alţi evrei au pus ghiata pe Fascinanta Românie, o ţară binecuvântată de Dumnezeu cu atâtea bogăţii tereste şi sub pământ.
    Atunci românia era o ţară fără datorii, cu o industrie prosperă, cu oameni minunaţi şi cu o Declaraţie de la Timişoara care nu a fost valorificat punctul 8 nici până azi.
    Dacă atunci când Armata, era credibilă, putea gestiona până la alegeri conducerea ţării, şi patrimoniul nu era înstrinat, instituţiile şi imobiile nu ajungeau în mâna securiştilor şi producţia, cu lampă mică putea face faţă.
    În loc să se plătească şomaj, se puteau face drumuri care punea industria de materiale de construcţii pe roate.
    Pentru intrarea în Uniunea Europeană, conducerea ţării, fără a înştiinţa populaţia a făcut multe concesiuni de terenuri la Companii străine care azi ne viciază mediu, viaţa şi moralul.
    Nu am avut parte de conducătoti şi guvernanţi loiali, patrioţi, ci hoţii. Tineretul nu s-a dus la vot şi astăzi sunt şi mai indiferenţi.
    Intelectualii, doctori, cercetători, studenţi emeriţi au plecat din ţară.
    Muncitorii calificaţi, au găsit loc de muncă, bine plătit afară, oamenii de la sate au plecat la cules de căpşuni sau alte treburi.
    Ieşitul în stradă cu tot ce se face în ţară sau în străinătate nu este corect luat în seamă de cei care trebuie să-şi schimbe modul de guvernare.
    Băsescu i-a spus lui Năstase că era mai bine să se confrunte la preşedenţie, cu unul care nu a fost membru de partid.
    Partidele azi au probleme cu nominalizarea de miniştrii, că toţi au dosare penale!
    Si atunci, cine merită a fi ales ?

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu înţeleg de ce la comentariul meu, este singurul unde pe lângă: Răspundeţi este şi Ştergere ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi culmea sa poți șterge comentariile altora! Doar nu ești Tudor!

      Ștergere

  36. Anul trecut s-a anuntat sfarsitul lumii si Sus s-a hotarat sa ni se mai acorde un ragaz ca poate ne trezim si noi... ei bine, dimpotriva, se pare ca pana la final de 2013 romanii sunt hotarati sa adopte SFARSITUL CULTURII in Romania.
    Adica daca nu am murit anul trecut, de ce sa nu ne sinucidem anul asta? sunt la moda comasarile de institutii culturale, noua propunere de ministru al culturii se anunta senzationala, iar astazi aflu ca muzeul bucurestean cel mai activ in ultimii ani si cu evenimente mult apreciate - MTR (Muzeul Taranului Roman) este in pericol de a fi inchis, comasat vezi Doamne cu Muzeul Satului - oare cum o fi asta un muzeu de interior transpus in aer liber - deci un alt inceput al sfarsitului...
    Adica daca au facut comunistii muzeu al partidului din el, noi aratam ca in plina asa zisa libertate si democratie suntem deasupra celor pe care ii tot injuram prin inchiderea completa a muzeului, sa functioneze sublim prin lipsa....
    Eu mai am cateva sugestii in acest sens, ce parere aveti? Muzeul National de Arta al Romaniei comasat cu parcul Herastrau: din dispunerea lucrarilor in copaci si ploaie peste ele operele de arta ar deveni "vii" si s-ar transforma deci in arta abstracta printr-o superba curgere a culorilor...
    inca ceva: H & M l-as uni cu un teatru dramatic pentru ca am vazut haine si la teatru in magaziile de costume si cred ca s-ar vinde bine si...
    da, cel mai bine as comasa Guvernul Romaniei cu Circul Globus... nu de alta, dar au acelasi obiect de activitate, doar ca artistii de la circ chiar muncesc pentru ceea ce fac....

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna seara tuturor! Buna seara Tudor! Singurul punct de inflexiune care va darama butura putrefactiei este asa cum spunea Tudor, sa iesim in strada. Vom putea iesi in strada, nu doar cu scrisul, ci cu mintea, cu sufletul si cu constiinta curata. Suntem furati pe fata de niste oameni care nu au stiut niciodata sa-si cultive propriul suflet si propria constiinta de a face bine! Suntem furati de niste oameni goi, care trebuie sa-si faca plinul pana la refuz si sa ne risipeasca ca pe o mancare stricata pe care o arunci dupa ce incepe sa miroasa............Nu putem iesi in strada doar virtual si doar la nivel de constiinta, pentru ca asa suntem cei mai inofensivi si cei care nu contam! Ce suntem noi in fata unor oameni goi ? Suntem speranta pentru ceea cea ar trebui sa devenim si pentru ceea ce ar trebui sa semanam in urma noastra! Suntem cei care nu mai putem suporta prostia, furtul, minciuna si gloata putrefactiei care ne decide viitorul!

    RăspundețiȘtergere
  38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  39. Am citit si sunt incantata de voi copii, felicitari pentru atitudine si chiar cred ca voi veti salva tara noastra si o veti vindeca. Cu tot respectul pentru toti care ati postat incepand cu Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  40. Romania e asa cum e nu din cauza FMI-ului, a agenturilor, a Occidentului, a Orientului etc. E din cauza "tatilor". Cand vom incepe sa intelegem asta si Romania o sa inceapa sa se schimbe.

    RăspundețiȘtergere
  41. Tudor, te asteptam sa vii in strada si .. poate vrei sa canti? Muzica ta face to face ciubotei de jandarm...contrastul frumos ce ar aduce aminte de Piata Universitatii. Muzica si protest- mic antidot impotriva siluirii spiritului.

    RăspundețiȘtergere
  42. Eu am fost la Piata Universitatii din 1990! Acum nu mai merg la meetinguri pentru ca mogulii din media manipuleaza orice! Continui si eu lupta pe facebook si unde pot! Candva vom invinge! Sunt sigur! Iubesc Romania asa cum e si cred ca are viitor!

    RăspundețiȘtergere
  43. ma identific exact cu ce s-a scris si in articol si in comentarii !!! la fel spun si eu .. E momentul de altceva !!!!

    RăspundețiȘtergere
  44. Nu Rares, ROMANIA cu R mare, de ce cu r mic??? Ce vina are biata noastra tarisoara ca au calcat-o in picioare toti?

    RăspundețiȘtergere
  45. ce suflet frumos esti!tinerii romani au nevoie de exemple ca tine sa-i ajute sa straluceasca , sa.si spuna cuvantul , sa-si traiasca viata dupa idealurile cele mai inalte .Fiecare generatie face un pas in plus ;noi la randul nostru am participat la revolutie Pacat ca nu mai am varsta ta , as fi iesit cu voi in strada (sunt o mama care a uitat sa rada )

    RăspundețiȘtergere
  46. Ti-am citit articolul. Da ,ai dreptate Tudor.dar poate mai e o sansa sa revina la normal! Nu e totul pierdut nicodata,si stii asta mai bine!.cand ai timp,arunca un ochi si aici: www.jurnaldecasanova.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  48. Si eu sunt unul dintre insulari Tudor . Gandurile tale exprima si teama mea , frica de ziua de maiine . Sunt speriat si cel mai tare ma doare ca sperantele mele se duc naibiii de la o zi la alta ..........

    RăspundețiȘtergere
  49. Vezi ma Tudore ca se poate.Bravo tie.Respect pentru MARELE IOAN CHIRILA! AI AVUT CE INVATA!

    RăspundețiȘtergere
  50. Prea multi asista, prea putini fac ceva concret...uita-te pe strada, se intampla ceva nelalocul lui...cati iau atitudine? majoritatea asista indiferenti sau trec nepasatori...zilele astea am avut parte si eu de neplaceri pt. simplul fapt ca insist sa fiu un om corect....am ajuns sa fiu injurata si aproape agresata de tigani in parcare pt ca ei ma blocau si nu puteam iesi...nu stiu a cui mai este tara asta.....

    RăspundețiȘtergere
  51. Auziti, voi nu v-ati saturat sa tot va lamentati? Pentru orice problema exista solutii, pentru unii Axion, pentru altii Mr. Muscolo, iar pentru altii Kalashnikov; mai citim si peste 20 aceleasi plangeri de mila sau facem ceva, azi, acum?

    RăspundețiȘtergere
  52. http://www.petitieonline.net/petitie/10022136

    RăspundețiȘtergere
  53. Starea asta am simtit-o din 2000 cand lumea l-a votat pe iliescu!!! Ma intreb cum ati votat din cu ei in 2013!!! Ponta????

    RăspundețiȘtergere
  54. Xbox One 500 GB Standard Edition

    Contact: 0722484412/0768343644

    Pret 2650 Ron

    PRODUS DISPONIBIL PE STOC

    NU SUNT INTERESAT DE SCHIMBURI SAU OFERTE DE ALT PRET.

    Produsele sunt noi sigilate cu garantie europeana

    Livrare imediata in sector 4 zona Piata Sudului - Metrou Brancoveanu

    Livrare in toata tara prin CARGUS CURIER

    Accept plata cash, paypal, transfer bancar si ramburs.

    Ofer si rog seriozitate!

    RăspundețiȘtergere
  55. Stiu ca nu are legatura cu articolul, dar ascult in momentul acesta ascult "Am sa ma-ntorc barbat" si sunt cuprinsa de emotie... parca n-ar fi trecut atatia ani de cand l-am ascultat prima oara, ma simt de parca timpul a stat in loc... minunata povestea acestui album...simteam nevoia sa spun asta cuiva, si cine m-ar intelege mai bine decat tine?!!

    RăspundețiȘtergere
  56. Cand mai scrieti ceva?Ne e dor. cu respect mariuca

    RăspundețiȘtergere
  57. Cand mai scrieti ceva?Ne e dor. cu respect mariuca

    RăspundețiȘtergere
  58. Asta e vina Pdl si a tatucului Basescu... el a furat tara. Usl are in spate 70% din romani, ceea ce ma bucura. Raul suprem vine de la acesti pdl-isti saraci, pusi pe capatuiala si cu gura mare... astia trebuie judecati dupa ce va cadea ragimul basescian. Pana atunci sigur avem o justitie absolut independenta...

    RăspundețiȘtergere
  59. Reparatii GSM LAPTOP CALCULATOR
    PRETURI MICI !
    Repar orice model de laptop si telefon
    Instalare windows, linux, drivere ,programe necesare
    Curatare de praf
    Instalare componente
    Devirusare
    Schimbare carcasa, display, butoane, etc

    Va rog Share and Like !
    https://www.facebook.com/ITServiceRO

    RăspundețiȘtergere
  60. "Cunosc mulți oameni care și-au creat insule de supraviețuire izolându-se de o Românie care i-a exasperat."

    Frumos spus!

    securitate it

    RăspundețiȘtergere
  61. Fiecare traim in propriile insule, in propriile sate de vacanta sau de munca silnica, dupa preferinte, care se intersecteaza cu satele si insulele celorlati. Dar tara trebuie corectata din strada, de acolo de unde valurile rup din insulele nostre in fiecare zi cate putin ! http://c-mediere.ro

    RăspundețiȘtergere
  62. Lasa, frate, ca o gasim noi pana la urma :)

    RăspundețiȘtergere
  63. TARE, IMI PLACE! http://bit.ly/1enUnU9

    RăspundețiȘtergere
  64. tata lumeai erou pa internet futuvan gura

    RăspundețiȘtergere
  65. mai nou tudore esti si politician bagamais io pulan gura matii

    RăspundețiȘtergere
  66. si ma fatarau de tudor tu ai fost la votat ? da ai fost futi pa mata, daca nu ai fost maio futeo iara

    RăspundețiȘtergere
  67. Credit rapid aici > http://banibanca.ro/cerere/

    RăspundețiȘtergere
  68. Daca lumea in care vor trai cei asemenea acestui ultim postac, plin de ura, de teama si de neputintza (de a intelege, de a accepta, de a asculta etc) va semana lor, destula pedeapsa! Cum poti sa fii atat de needucat, de lipsit (de tot ce vrei!) si sa mai si intri intr-un spatiu in care se discuta despre cu totul altceva decat sexul tau (fizic) sau decat despre injuraturi, fie ele si pitoresti? Ce poti intelege? Ce poti exprima, alta decat violentza verbala? Pare sa fie, acest postac, un basist perfect. Fie la ei, acolo!

    RăspundețiȘtergere
  69. Track Parcels/Posts/Ems/Cargo/Containers with DHL,UPS,TNT,FEDEX,DTDC,ARAMEX and many more in one place. http://www.trackmypacks.com/

    RăspundețiȘtergere
  70. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  71. NU MĂ ÎMPAC DELOC (urît caracter posed!) cu stilul ne-muzical al lui Tudor Chrilă!

    Zic asta cu ochii la un melodie a domniei sale. Cu text aparte.
    http://muzicasiversuri.ro/2015/tudor-chirila-declar-pierduta-tara-versuri/
    .
    Rîndurile cu pricina i se află cu grijă de Țară, cît și nițel oedipiene

    (zic nițel, întrucît au treabă cu tata, dar oleacă invers: tatăl nu l-a deranjat din posesia mamei - cele din urmă-s deducțiile mele...)
    .
    I

    Ca-n orice scriere publică ce se respectă, facerea de plăcere auditoriului pe află pe prim plan. Cum i s-a furat (publicului din sală și nu numai) țara. Cum ăilalți se află ticăloși.
    De banc, e pusă acolo și cîte-o hibă proprie. Cum că ne aflăm egoiști.
    .
    Cum am zis, tot tacîmul vorbelor plăcute urechii.
    Plus îndrăzneala de a le zice tare, prin intermediarul Chirilă.
    .
    II

    Privind acele versuri, simt la mijloc destulă influență Adrian Păunescu.

    Pornind de la solistul Vamei, de la părintele Cenclului Flacăra și suind în istorie, întreb:
    Cît au schimbat realitatea asemenea înflăcărate rînduri?
    .
    Între războiaie barim,cîte flașnete de-asta săltară spre cer!
    Ode și revolte.
    Cînd a fost să pice-un mijloc de an 40, s-a lăsat cu liniște deplină.

    În privința faptelor.
    ..
    III
    .
    „Este absolut de neconceput cât s-a furat în această țară la fel cum de neconceput este că o gloată incultă, lipsită de inteligentă, posesoare doar a unui instinct animalic de pradă a semenilor, a putut să conducă România timp de peste 20 de ani...”
    .
    Dacă versurile Chirilă se află pentru urechi de cuminței ai clasei VI, citatul de mai sus vine de la un șmecher al aceluiași palier școlar.
    .
    Dincolo de pastila cu „Este absolut de neconceput...”

    A pomeni de gloată incultă, câtă vreme matale nu făcuși dovada asimilării înțelepte a ce vei fi lecturat - parcă nu e o treabă...
    Idem a vorbi de instinctele nestăpînite ale altora.
    .

    RăspundețiȘtergere
  72. Exceptional text ! Te admir cu toata forta de care dispun,Tudor Chirila !!

    RăspundețiȘtergere
  73. O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus că nu a mai vrut să rămână niciodată cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că a plecat de acasă și i-a determinat pe mine și pe copiii mei să suferim dureri severe. Am încercat tot posibilul să-l recuperez după multe cerșetori, dar fără rezultat. și a confirmat că și-a luat decizia și nu a mai vrut să mă mai vadă. Așadar, într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care l-a întrebat pe soțul meu. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singurul mod în care aș putea să-l recuperez pe soțul meu era să vizitez un jucător de vrăji, pentru că a funcționat și pentru el. Așa că nu am crezut niciodată în vraja, dar nu am avut de ales decât să-i urmez sfatul. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a jucătorului de vrăji pe care l-a vizitat. {ogunomospellcaster@gmail.com}. Așadar, în dimineața următoare, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul m-a asigurat că îl voi recupera pe soțul meu a doua zi. Ce afirmație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi a doua zi dimineață, atât de surprinzător, soțul meu, care nu mă sunase în ultimele șase luni, mi-a sunat să-mi anunțe că se întoarce. Așa că s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și durerea pe care mi le-a provocat mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât în ​​trecut, cu ajutorul unui jucător de vrăji. Prin urmare, vă voi sfătui să-l vizitați cu amabilitate pe marele Dr. Ogun Omo dacă vă aflați într-o astfel de stare sau dacă aveți vreo problemă legată de „readucerea fostului dvs. înapoi. Deci, mulțumesc dr. Ogun Omo pentru că mi-a adus soțul înapoi și am adus din nou bucurie familiei mele. {ogunomospellcaster@gmail.com}
    De asemenea, vindecă și readuce EX înapoi,
    1 leac pe bază de plante HIV / ADIS.
    2 Tratamentul cancerului pe bază de plante.
    3 Curățarea rupturii articulației.
    4 herpes vindecă ierburi.
    5 feluri de orez jeleu.
    6 HPV leac de plante medicinale.
    7 Vindecarea diabetului.
    8 recuperează-ți fostul.
    9 Vraja sarcinii.
    10 cura HTP.
    11 Vindecarea aerului hepatitic.
    12 Covid 19 coronia vires cure.
    13) Tratamentul astmului.

    RăspundețiȘtergere
  74. Este un privilegiu să împărtășim lumii această mărturie miraculoasă. Aceasta este Beth Walters din Anglia. Soțul meu a divorțat de mine acum 4 luni și eram plin de remușcări pentru că nu știam ce să fac pentru a schimba problemele soțului meu. Am căutat pe internet pentru ajutor cu privire la modul în care aș putea obține ajutor în căsătoria mea și am descoperit martori minunați ai vrăjirii dragostei wight care era progresivă odată cu vrăjile sale. L-am contactat și doctorul Wight mi-a spus că îmi va pregăti o vraja pentru a-l aduce înapoi pe soțul meu. Am fost sceptic, dar nu am avut de ales decât să lucrez cu el. 2 zile mai târziu, soțul meu m-a sunat să vin acasă din acea zi și până acum, am trăit liniștit. S-a întors acum cu atâta dragoste și grijă. astăzi mă bucur să vă anunț că acest vrăjitor are puterea de a aduce înapoi iubitorii și cel mai surprinzător lucru este că dragostea noastră este foarte puternică acum, fiecare zi este fericire și bucurie. și Nu există nimic ca a fi cu omul pe care îl iubești. Îl voi recomanda pe Dr.Wight oricui are nevoie de ajutor. Dacă aveți probleme, contactați Dr.Wight, vă garantez 100% că vă va ajuta !!.
    E-mail: wightmagicmaster@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  75. salut toată lumea sunt aici pentru a-mi da experiența în timp ce tranzacționez pe platforma de tranzacționare valutară, deoarece am văzut destule recenzii despre modul în care dl Barry ajută și ajută individul să facă tranzacții de succes. strategia sa de masterclass câștigă 10.000 EUR săptămânal și a fost grozav până la capăt, poți lua legătura cu el prin WhatsApp +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  76. nu-mi venea să cred că mă voi reuni vreodată cu fostul meu iubit, eram atât de traumatizat, rămânând singur, fără corpul care să rămână lângă mine și să fiu cu mine, dar am fost atât de norocos într-o anumită zi să întâlnesc acest lucru dr. puternic, vrăjitor Dr Wight, după ce i-a spus despre situația mea, a făcut tot posibilul uman ca să vadă că iubitul meu se întoarce la mine, într-adevăr, după ce a lansat vraja, fostul meu iubit a revenit la mine mai puțin de 48 de ore, a venit fostul meu iubit înapoi, implorându-mă că nu mă va mai părăsi niciodată, 3 luni mai târziu ne-am logodit și ne-am căsătorit, dacă aveți aceeași situație, contactați-l pe dr. wight, pe e-mailul său: wightmagicmaster@gmail.com. mulțumesc foarte mult, domnule, că mi-ați readus fostul iubit înapoi, adresa de e-mail a lui: wightmagicmaster@gmail.com.

    WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  77. Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
    *Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
    *Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
    *Dacă vrei un inel magic.
    *Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    *Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
    Si altii,
    Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

    RăspundețiȘtergere
  78. O femeie care a ajutat mult, este o femeie spirituală foarte puternică, dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău, soțul/soția/iubita/iubitul/ sau vrei să rămâi însărcinată sau să vindeci orice fel de boală, Este persoana capabilă să te ajute imediat, contactează-o pe Whatsapp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  79. حكم التداول في الاسهم الامريكية لا يختلف باختلاف موطن الشركة إن كانت عربية أم أمريكية أم أوروبية أو غير ذلك

    RăspundețiȘtergere
  80. SOȚUL MEU A PLĂCAT ȘI DR ISIKOLO L-A REDUCAT LA MINE ȘI SUNT UIMIT ȘI A TREBUIT SĂ RĂSPÂND VESTIREA BUNĂ
    Mă numesc Anna Vlădescu. Când bărbatul meu m-a părăsit, am fost traumatizat și cu inima frântă și nu m-am putut obține luni de zile. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez, dar fără rezultat. Am plecat într-un alt oraș, sperând să o iau de la capăt. Am intrat în contact cu un alt bărbat cu care am încercat din răsputeri să fiu, dar nu a ieșit pentru că nu puteam să-l iubesc. Știam că încă iubesc și îmi doresc bărbatul înapoi la mine. Așa că am început să caut ajutor și atunci l-am găsit pe DR ISIKOLO din diferite puncte de vedere pe care am citit despre el. Am vorbit și l-am făcut să înțeleagă tot ce trebuia să știu și am crezut în el și am respectat procedurile. A lucrat pentru mine și a restabilit dragostea și legătura dintre mine și bărbatul meu și, după 48 de ore, așa cum a promis, omul meu m-a căutat și am vorbit și a coborât să mă vadă unde sunt și am inventat lucrurile și am devenit din nou fericiți împreună. DR ISIKOLO este de încredere și te poate ajuta și pe tine dacă îl contactezi pentru orice. Doar e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com sau WhatsApp-i pe +2348133261196 sau trimite-i prin WhatsApp +2348133261196

    RăspundețiȘtergere