[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 23 iunie 2009

1000 de comentarii frumoase despre Romania! Va bagati?

Unii spun ca sunt pesimist. Altii spun ca e prea multa critica aici. Critica sistemului.

Uite ce va propun. Hai sa uitam, pentru un post, de lucrurile grave, urate, distorsionate, mizerabile care ne inconjoara.

Va invit sa postati aici 1000 de comentarii frumoase despre Romania. Nu vreau sa scrieti mult. Cateva cuvinte: o localitate, o stare, un fapt, o intiativa, oameni, locuri, orice legat de Romania. Pozitiv si frumos.

Va bagati? Va invit!

Incep eu:
1. Delta Dunarii, Cimitirul Vesel din Sapanta, un om ca Nicolae Steinhardt si cantecele lui Jean Moscopol.

Later edit:
Priviti acest post ca pe un exercitiu al sperantei. Daca reusim sa adunam 1000 de lucruri frumoase despre Romania inseamna ca exista speranta pentru schimbare, pentru frumos, pentru civilizatie. Am putea citi din cand in cand comentariile si un zambet s-ar ivi in coltul gurilor noastre infometate de ALTCEVA. Poate ca printre comentarii vom gasi fiecare dintre noi lucruri despre care nu stiam.

Exista 1000 de lucruri frumoase in Romania? Exista speranta? Eu zic DA.

638 de comentarii:

  1. Romania. fara toti politicienii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tatal meu, icoana vie. Vama Veche si rasaritul de acolo. Orasul copilariei mele. Manastiri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Complexul de Manastiri BARSANA
    Muzeul Satului Maramuresan
    Maramures
    Voronet

    RăspundețiȘtergere
  4. Hunedoara + Lacul Cincis-cu povestea lui, Sighisoara, Valeriu Sterian Amintire cu haiduci, un foc de tabara si iele :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Caii lui Cucerzan, dorul lui Blaga, drumuri catre Ardeal, graul in iunie, Marcovicii din Vama, porti necunoscute la care am batut de atatea si atatea ori sa cer apa, soferul molodovean care la 2 dimineata a oprit si mi-a facut pana...nu-mi ajung 1000 de cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  6. cartea 'Inuaki , reptilianul din mine' , mirosul teiului din oras , fetele

    RăspundețiȘtergere
  7. Cluj-Napoca, Sighisoara, Marea Neagra. Clubul My Way din Cluj. :D :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. te invit pe balconul meu et 4, din odobesti, unde in dreapta vezi minunata magura a odobestiului, in fata ai raul milcov, cu toata istoria lui si mai departe in zare via, ca daca e odobesti e vieeee. e minunat sa stau seara dupa ploaie sa vad padurea si via curate.sa respir curat sa ma simt curata. traiesc in bucuresti acum si imi e tare dor de weekendurile de acasa. romania e frumoasa, pacat ca exista oameni care nu realizeaza acest lucru.papac.toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  10. Teatrele;
    Porumbeii din Piata Unirii din Iasi;
    Sighisoara.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vârful Caraiman este un vârf muntos din Munţii Bucegi, cu altitudinea de 2.384 m. Am ajuns acolo anul trecut in Saptamana Mare inainte de Sfintele Sarbatori de Paste -era zapada de 1m- sentimentul pe care-l traiesti acolo sus este de nedescris (pur si simplu te simti invingator si nu stii de ce) un loc magic ,un loc in care mi-ar place sa evadez cat mai des daca as avea ocazia; doar sa ador frumusetile naturii prin simplitatea si complexitatea ei ;departe de civilizatie, internet, aglomeratie etc.
    Oamenii din Busteni m-au impresionat prin simplitatea modestia, ospitalitatea lor.

    ROMANIA NE OFERA FOARTE MULTE LOCURI FRUMOASE SI PITORESTI CARE LE-AM PUTEA VIZITA!!! Sincer acuma intotdeauna am apreciat mai mult o priveliste minunata din Muntii Carpati, Marea Neagra sau Delta Dunarii decat una care reflecta "modernismul si civilizatia Americii"

    In afara de Busteni mi-au mai lasat o impresie frumoasa si Lacul Rosu si Lacul Sfanta Ana. Sper sa aveti ocazia sa vizitati aceste locuri vara asta in concediu!

    CONCEDIU PLACUT LA TOATA LUMEA !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Operele lui C. Brancusi, Cheile Sohodolului, Manastirile Polovragi, Tismana si Lainici- pt. a numi doar cateva locuri si obiective din zona mea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Constanta, marea, apusuri calde si senine, oameni veseli, peisaje unice, eroi, libertate.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cetatuia-Cluj
    Neptun
    Vama(trupa)
    Frumusete.....

    RăspundețiȘtergere
  15. aleea care duce in spatele liceului meu, strada Lipscani si Cafeneaua Actorilor ...

    RăspundețiȘtergere
  16. Hagi in meciul cu Columbia,intro-ul de la Nu am chef azi si Maria Dinulescu in FHM.

    RăspundețiȘtergere
  17. George Enescu , caterinca , Palatul Parlamentului ca muzeu.

    RăspundețiȘtergere
  18. L.Blaga("sentimentul caracteristic romanului e dorul,sentiment trait prin doina")

    RăspundețiȘtergere
  19. Cetatuia-Cluj
    Neptun
    Vama(trupa)
    Frumusete.....

    RăspundețiȘtergere
  20. viata la tara. rasaritul la costinesti. hagi ca jucator. terenul meu de fotbal. valea oltului. spiritul celor de la parazitii. lucrurile vechi, care au ramas in urma timpului (sobele cu plita, cuptoarele, cazanele de tuica, carutele cu roti de lemn, secerisul, coasa)

    RăspundețiȘtergere
  21. HANUL ANCUTEI = Stil Rustic + Traditia neamului romanesc (port popular) + istoria neamului romanesc imprimata pe vesela + muzica de petrecere romaneasca + vin romanesc + palinca a la Romania

    Distractie in stil romanesc !

    RăspundețiȘtergere
  22. Mircea Cartarescu si Vama Veche.

    RăspundețiȘtergere
  23. Placintele poale-n brau
    Salata cu legume abia culese din gradina, laptele proaspat muls si toate chestiile naturale pe care (inca) le mai putem manca
    Apusurile la tara si zona rurala in general
    Valea Oltului
    Mersul la cules de bureti

    RăspundețiȘtergere
  24. EXISTA un lucru in tara noastra care face cat 1000 , care face planeta sa zambeasca , sa o trezeasca , sa ne iubeasca.. pe noi romanii.. GRADINA !! a cui ?? a MAICII DOMNULUI

    RăspundețiȘtergere
  25. Sibiu, Brasov;
    Octavian Paler,
    proiectul lui Bucurenci "mai mult verde"

    RăspundețiȘtergere
  26. Batranii care stau in zi de sarbatoare pe banca din fata casei, caprele negre , parcul national M-tii Rodnei,portile maramuresene, casele sasesti..

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  28. Maramures,Sapanta,Man.Barsana,Vatra Dornei,Brasov,Primaria din Arad,Muzeul Taranului Roman din Bucuresti,Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti,Castelul Peles,Parcul Cancicov din Bacau,etc.....
    Dormitorul meu,melodiile Vama.
    Rasaritul soarelui privit din tren.

    RăspundețiȘtergere
  29. Steinhardt, Paleologu, Crainic si atatia altii, gradina botanica din Cluj, tot Maramuresul (in special muzica traditionala, de exemplu Grigorie Lese), Toma Caragiu, parintele profesor Ioan Buga, malul Begai din Timisoara. Si zeci de OAMENI ne-celebri pe care i-am cunoscut in aceasta viata si care ma fac fericita pana la lacrimi ca sunt aici si niciunde altundeva, in pofida...

    RăspundețiȘtergere
  30. Toata tara asta e frumoasa..e minunata..dar ca loc de suflet pentru mine e tara Fagarasului locul unde am trait 21 de ani..
    si da potentialul de schimbare e activ..
    felicitari pentru idee..

    RăspundețiȘtergere
  31. Timisaora,veselie(romanii,mai ales moldovenii stiu sa se distreze),Gigi Becali.Eu il admir pe omul asta.Oricat de rau se scrie despre el in presa.Oameni buni,la inundatii el a dat bani sa se construiasca case pentru sinastrati:)
    Literatura romaneasca:)

    RăspundețiȘtergere
  32. sighisoara, manastirile din Moldova, palinca din Ardeal, amabilitatea oamenilor de la pensiunile de tara

    RăspundețiȘtergere
  33. Imaginea panoramica a Zalaului privit de pe meses seara, umorul ardelenesc, Cheile Bicazului

    RăspundețiȘtergere
  34. Sibiu. Braşov. Timişoara. Marea Neagră. Mănăstiri. Aer curat. Mare şi munte. Oameni primitori, răbdători şi prietenoşi în câteva zone. Viaţa la ţară. Mâncarea tradiţională ce n-aş da-o pe nimic. Concerte live susţinute de trupe ca Iris, Holograf, Voltaj, Proconsul. Copii inteligenţi. Mame eroine.

    RăspundețiȘtergere
  35. Cheile Carasului, Piata Unirii din Timisoara zi zilele de vara petrecute pana noaptea tarziu pe terase cu prietenii, Dunarea....

    RăspundețiȘtergere
  36. Parcul National Retezat. Dacia. Cico.

    RăspundețiȘtergere
  37. Concertele de orga din Biserica Neagra, poienita ascunsa de la poalele muntelui Tampa, Pietrele lui Solomon, Brasovul dupa ploaie, Poiana Brasov iarna, Mihail Sebastian, Mircea Eliade, indubitabil Mihai Eminescu si I.L. Caragiale.

    RăspundețiȘtergere
  38. Pai cred ca unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania(dupa mine) sunt Cheile Turzii, ca oameni parintii mei, ca muzica Vama (Veche) iar ca fapt ceea ce incerci tu sa faci aici. Strangerea a 1000 de motive prin care sa inaltam Romania e ceva... care necesita curaj. Printre atata pesimism.

    RăspundețiȘtergere
  39. Valea Doftanei si barajul de la Paltinu...

    RăspundețiȘtergere
  40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  41. Casa bunicilor de la Campulung Moldovenesc,Cheile Bicazului,Tudor Gheorghe,Zamfir,Lacul Rosu,cascaval afumat,tochitura cu mamaliguta si sarmale oltenesti si mult prea multe altele:)

    RăspundețiȘtergere
  42. Poiana Brasov, Valea Prahovei, muntii impaturiti de brazi, flora si fauna, raurile si lacurile, Vama Veche, Delta Dunarii, Vulcanii Noroiosi, pesterile si salinele, manastirile si bisericile, cimitirele, frumusetea oamenilor, mestesugul lor, roadele campului, cultura & traditiile, drapelul romanesc, independenta statala...

    RăspundețiȘtergere
  43. hm ...cascadele de la Treznea..nu multa lume stie de ele...sunt absolut superbe ...daca nu ajungeam sa le vad ...nu credeam ca exista asa ceva in judetul Salaj! :)

    RăspundețiȘtergere
  44. faptul ca poti bate la usa unui prieten la orice ora, fara sa te anunti in prealabil,

    ca poti pune de o petrecere cu prietenii ad-hoc si fara prea multi bani....

    RăspundețiȘtergere
  45. 46:
    Decebal...
    Stefan cel Mare...
    satul Mila 23 din Delta Dunarii...
    Tudor Chirila...
    lumanarile aprinse in noaptea de Inviere ...
    slujbele pentru pomenirea celor care nu mai sunt...
    manastirile Moldovita si Sucevita...
    faleza din Galati...

    si multe altele...

    RăspundețiȘtergere
  46. Alba Iulia... Traseul celor trei Fortificatii, Muzeul si Sala Unirii, Portile Cetatii, Muntii Apuseni cu oameni veseli, cu fete arse de soare si batute de vant... Ghetarul de la Scarisoara si Pestera Ursilor. Toate aceste locuri merita vizitate cel putin o data in viata. Cineva spunea ca romanii sunt un popor de oameni orbi pentru ca nu vad frumusetea din jurul lor. Dar asta se poate schimba, iar acesta este unul dintre primii pasi.:)

    RăspundețiȘtergere
  47. Marin Preda, rasaritul in Vama, Florian Pittis si Cantec despre mine insumi,Iris,cuvintele iubire, mare, speranta...care suna doar aici atat de frumos...!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. defileul dunarii de la baile herculane la dr. t. severin... acolo unde simti ca "exista o tara dincolo de dunare" ... Jepii Mici, Traseul Negoiu-barcaciu ... mirosul florilor de camp cand stai in mijlocul lor....

    RăspundețiȘtergere
  49. Castelul Corvinilor din Hunedoara, Bisericile din lemn din Maramures, Transfagarasanul, Eliade si toate cartile lui :)

    RăspundețiȘtergere
  50. Brasovul.Tampa.Piata Sfatului si porumbeii.Republicii plina de oameni.Inghetata la dozator

    RăspundețiȘtergere
  51. Piata Sfatului, Cismigiu, cinema Patria

    RăspundețiȘtergere
  52. Avem o tara frumoasa cu tot ce poate avea si dorii cineva,multi,ape,mari,dealuri cimpii si vai.Ar trebui ca oamenii,tinerii si cei de la putere sa se trezeasca si sa profite de asta..sa nu mai zica,lasa sa faca altul,ce eu is prost sa fac??

    RăspundețiȘtergere
  53. Piatra Neamt, Cheile Bicazului, Cheile Turzii, Manastirea Sihastria, Cetatea Neamtului, Muntele Ceahlau, Delta Dunarii, Curtea de Arges, Sighisoara....

    RăspundețiȘtergere
  54. frumoasa idee, Tudor! :)

    Cazarele Mari (Defileul Dunarii) privite de pe Ciucaru Mare ... o priveliste absolut superba!

    porumbeii si Catedrala din Timisoara; Cluj; Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  55. - Muntii Padurea Craiului
    - ECOTOP Oradea are in custodie Pestera Galaseni care a fost inchisa de curand, si de care se ocupa o echipa tanara si entuziasta de voluntari. http://www.bihoreanul.ro/cultura-timp-liber/pestera-galaseni-va-putea-fi-vizitata-3774708
    - In localitatea Damis, ECOTOP Oradea are un centru (o casa) de care se ocupa, o pun la punct. Din vara asta va fi deschisa pentru tineri si nu numai, oameni interesati sa invete cate ceva din frumusetile naturii, despre pesteri, despre ecologie etc. De asemenea, in curand va fi centru de inchiriat biciclete. Din acelasi loc se va porni pe diverse trasee turistice, accesibile oricui, acestea fiind marcate.
    - Zona Vadul Crisului - Suncuius
    - Depresiunea Ponoras
    - Poiana Brasov
    - Arieseni
    - Statiunea Voineasa etc...
    - Toata tara este frumoasa doar ca oamenii nu apreciaza...

    RăspundețiȘtergere
  56. Fundata . Ceva mai incolo de Bran . Mult mai frumos decat Bran.Reghin . Navodari.Vama Veche . Marin Preda . Marin Sorescu. Mihail Drumes.

    RăspundețiȘtergere
  57. Alba Iulia + luna plina vazuta de pe obeliscul din Alba
    Baisoara + luna plina vazuta printre brazi
    Manastirea Rohia
    Manastirea Oasa
    Manastirea Stramba
    Arieseni
    Sergiu
    Tudor Chirila + Vama

    RăspundețiȘtergere
  58. imi plac unii (subliniez : unii) oameni, imi plac muntii, imi place marea.
    si-mi mai place sa cred ca toate astea nu vor fi distruse de tot.

    frumoasa initiativa, felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  59. noi,cei ce speram la mai bine si care vedem si frumosul din tara noastra!!!

    RăspundețiȘtergere
  60. Toti spunem macar o data in viata asta ca vrem sa ne mutam din Romania. Fiecare dintre noi, viseaza la un moment dat sa se realizeze ca "intr-o poveste cu happy-ending" altundeva.Ne place sa preluam pasaje din gandirea unora, de genul "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul". Ne plangem intruna ca ne-am nascut in tara asta si trebuie sa traim in ea. Ne lamentam, ne complacem, pana la urma ne resemnam.

    Dar de ce sa nu acceptam ca si tara asta are farmecul si personalitatea ei. Eu una nu m-as muta din ea. M-am nascut gandind in limba asta si vreau sa mor tot povestita de ea.

    1000 de lucruri frumoase despre Romania...sau 7000...sau 7777...nu conteaza, exista cu siguranta si mai multe...important e sa le putem vedea si aprecia.

    T, imi place initiativa/ideea ta.

    p.s. Weekendul asta am urcat pe Vf. Gugu in Godeanu. Un loc care merita vizitat, vazut, trait, simtit etc...in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  61. Spaţiul carpato-danubiano-pontic.

    RăspundețiȘtergere
  62. munti, campii inflorite, Sibiu, Retezat, Trans Fagaraseanu, orasul in care m-am nascut(well, just a part of it), manastirile din moldova

    RăspundețiȘtergere
  63. Serile tarzii de vara de la Mangalia, Maramuresul, Manastirea Rameti, prietenii, Sinaia in septembrie, angoasele lui Bacovia, vocea lui Alifantis cand ninge decembre, umbra parintilor mei, macarea ca la mama acasa.

    RăspundețiȘtergere
  64. Ciprian Porumbescu - Balada

    RăspundețiȘtergere
  65. Cetatea Rasnov
    Scoicile de pe malul marii
    Asfaltul din Piata Sfatului

    RăspundețiȘtergere
  66. tudor chirila...marea...nisip...rasarit

    RăspundețiȘtergere
  67. Lacul Sfanta Ana,traseul spre Padina,Padina iarna cu muntii de zapada,peisajele de la Vidraru,ciresul din curtea bunicilor,nuferii de la Felix,melodiile de la Vama,vata pe bat si mamaliguta....:X

    RăspundețiȘtergere
  68. Actorii nostri: Sebastian Papaiani, Toma Caragiu, Dem Radulescu, Jean Constantin, Rodica Popescu Bitanescu; Brigada Diverse, Operatiunea Monstrul; Holograf, Directia 5; Muntii, Transfagarasanul si marea ...

    RăspundețiȘtergere
  69. Perioada interbelica
    Cladirile vechi din Bucuresti
    Manastirile
    Icoanele
    Diminetile de duminica la biserica
    Bunica mea
    Culoarul Rucar-Bran, iarna
    Parintele Arsenie Papacioc, Rafail Noica, Teofil Paraian, Savatie Bastovoi...
    Eliade, Mihail Sebastian, Brancusi, Horia Bernea, Petre Tutea
    Plimbarile pe faleza seara tarziu
    Macii in lanul de grau
    Reintalnirea cu elevii mei in prima zi de scoala
    Terasa LA MOTOARE

    RăspundețiȘtergere
  70. Bucovina, Eliade, Nichita Stanescu, Durau, Ceahlau, Mare,
    Mirosul de iarba proaspat cosita, de paine coapta, noptile de vara in cantecul greierilor..

    Acasa!
    Mi-e dor de Romania....si o sa ma intorc acasa!

    RăspundețiȘtergere
  71. Timisoara cu Piata Unirii, Banatul montan cu localitatile Brebu Nou si Garana, judetul Bihor cu relieful sau carstic, oamenii faini...

    RăspundețiȘtergere
  72. poezii de Mihai Eminescu si George Cosbuc; Cheile Bicazului; Unirea Urziceni; trupa Teatrului National Targu Mures; etc.

    RăspundețiȘtergere
  73. Romania are munti din care nu iti mai vine sa pleci

    RăspundețiȘtergere
  74. Minastirea Ostrov - un mic Paradis perfect; apusul de la Piatra Arsa vazut intr-o mare de alb si frant de oboseala dupa o zi de mers continuu; Pestera Sf. Antonie- unde simti o vibratie interioara incredibila; Eminescu - un geniu ; Poarta Sarutului, Steinhardt- fascinanta viata a lui...etc etc etc

    RăspundețiȘtergere
  75. Umbra- Nicu Alifantis
    Gura Vaii- satul Zorile, Adamclisi
    Casa Ion Jalea- faleza Cta
    Ouale rosii
    Coliva cu cip-cip
    Marea pe timp de iarna
    Str. Vantului
    Pacuiul lui Soare - langa Ostrov

    RăspundețiȘtergere
  76. Mihai Eminescu
    Nichita Stanescu
    Camil Petrescu
    Mircea Eliade
    Castelul Peles
    Mihaela Runceanu
    Constantin Brancusi
    Nicolae Grigorescu
    Nadia Comaneci
    muntii, marea, delta :)

    RăspundețiȘtergere
  77. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  78. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  79. @raluca

    m-ai cucerit cu "coliva cu cip cip"

    RăspundețiȘtergere
  80. Eu mai mereu scriu despre Romania. Incerc sa o sustin. Pe blogul meu exista doua articole mai relevante: "Indemn la esenta" si "Eu cred in Romania". Va invit sa le cititi.
    Felicit initiativa ta Tudor! Prin tot ceea ce faci, incerci sa areti cat de frumoasa e Romania, si acolo unde nu este, incerci sa schimbi ceva in bine.

    RăspundețiȘtergere
  81. slanina cu ceapa,balmos, Eliade, Clujul in doi noaptea

    RăspundețiȘtergere
  82. Tudor, felicitari pentru acest post...ceva imi spune ca va trebui sa modifici target-ul...doar 1000?!...avem o tara binecuvantata...daca vei avea timp sa vezi pozele de pe blogul meu sunt convinsa ca nu o sa razi daca spun, ca in unele locuri am plans de fericire ca m-am nascut in tara aceasta ...sunt convinsa ca si cei ce iti vor lasa comentarii au trait macar odata sentimentul acesta...

    RăspundețiȘtergere
  83. Lumea bine care se plimba seara pe ceea ce numim Strada mare a Pitestiului, pe care o parcurgi de la un capat la celalalt mancand o inghetata
    Mirosul de paine iarna
    Biserica de la Namaiesti
    Cozonacul facut de mama
    O casa si o livada de pruni la tara
    Chirila
    Seling
    Maruta
    Badea
    Puric
    mmm.. mai spun?

    RăspundețiȘtergere
  84. Parcul Crang din Buzau
    Castanii infloriti pe Bulverdul Balcescu din Buzau
    Vulcanii Noroiosi
    Barajul de la Siriu
    Tabara de sculptura de la Magura

    RăspundețiȘtergere
  85. Iris, Pittis, Seri Albastre (www.serialbastre.ro), Plaiul Foii

    RăspundețiȘtergere
  86. Sibiul,Vama Veche,locul minunat dde langa Bucuresti unde locuiesc(linistea si soarele meu),Lipscani...noi cei care scriem...

    RăspundețiȘtergere
  87. Roxanelu';tot ce este in tara asta;romanii inteligenti si talentati,respectuosi,frumosi;furtunile de vara;zapada din copilarie;partea veche a fiecarui oras nou...restul il vor scrie altii.

    RăspundețiȘtergere
  88. Spice de grau.Verdele rubiniu al padurilor.Poezia romaneasca. Cuvantul "dor". Oamenii de la munte care nu au uitat sa traiasca simplu si frumos. Marea tulburatoare. Mircea Eliade. Pita cu sare. Ograda bunicilor. Povesti pierdute si regasite in drumetii. Sibiu. Foc de tabara. Trairi ce nu pot fi cuprinse intr-o singura fraza. Peisaje surprinse in format digital. Romania? Un taram vechi ce trebuie redescoperit la pas, nu doar prin intermediul istoriei. Un plai cu o muzica ce are nevoie de un alt portativ, cu note ce "trepideaza" in fiecare dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
  89. Imi amintesc de Romania ca locul in care tineri inca mai merg la opera, la teatru si gusta din ele. Imi amintesc de casa ca de locul in care imi dadeam seama usor ce e important de facut in viata si ce nu. Imi amintesc de oameni calzi care inca te mai ajuta cand ceri ajutor. Mi-e dor de oamenii calzi din Romania, sunt unici!

    RăspundețiȘtergere
  90. agricultura - Columbia
    vanatoarea - Irlanda de Nord
    pescuitul - Spania aka Matasari

    RăspundețiȘtergere
  91. Timisoara si leneveala boema din piata unirii...

    RăspundețiȘtergere
  92. sighisoara, plaja 2 papuci, oamenii, sentimentul de "acasa", vama, o chiatara si rasaritul

    RăspundețiȘtergere
  93. ...iasul,mirosul de tei din iunie, dimineata pe ceahlau si rasaritul soarelui vazut de acolo

    RăspundețiȘtergere
  94. Nimic nu e mai bun ca..
    gemul din flori de salcam, slanina fripta cu ceapa batuta si branza de oaie, cozonacul impletit, mamaliga cu branza si lapte, cartofii la cuptor, porumbul fiert, tuica cu miere, cirighelele, torosul, untura, nuspuii, placinta cu mere, graul fiert la sarbatoarea Sfantului Ilie

    In Romania gasesti la fiecare pas locuri la fel de frumoase si pline de NOI ca...
    Manastirea Peri, Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia, Manastirea Curtea de Arges, Vadul Izei, Zarand, Rosia de Beius, Cascada Calului, Saritoarea Iedutului, Pestera Ursilor,Valea Draganului, Caraimanul

    Nici macar globalizarea nu putut inlocui...inca :)..
    targul de fete de pe Muntele Gaina, graiul romanesc specific fiecarei regiuni, secerisul, razboiul ce tese, cipca, valtoarea, basmele populare, Biblia din fiecare casa, clopotele ce bat ca sa alunge norii, basmaua si zadia legata la spate, opincile

    Romania e acasa

    RăspundețiȘtergere
  95. excelent topic, Tudore

    pasul Tihuta
    pasul Prislop
    Parintele Arsenie
    Manastirea Putna
    Muzeul Satului Maramuresan
    Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti
    Cheile Bicaz
    Cheile Nerei
    Delta Dunarii
    Ardelenii
    Placinta cu cartofi
    Dulceata de nuci verzi, capsuni, sirop de caline si de muguri de brad
    Palica si Horinca
    Familiile adevarate si mari
    Malul Begheiului, Piata Unirii, Parcul Rozelor si Timisoara intreaga, Sibiu, Sighisoara, Danes si satul in care am copilarit, Abram
    Painea facuta in casa si care miroase dumnezeieste
    Savoarea din bucatele puse pe masa
    Mama si bunica mea pe care nu le-as putea asocia cu nici un alt loc de pe lumea asta.

    RăspundețiȘtergere
  96. Bucovina si manastirile ei.
    Iasi-ul.

    RăspundețiȘtergere
  97. Manastirea Radu Voda , Bucuresti
    Varful Cozia

    RăspundețiȘtergere
  98. Mancarea,verile la 2 mai.
    George Enescu,Paul Constantinescu.
    Mircea Eliade si Mihail Sebastian.
    Casele din Sapanta si Cimitirul Vesel.
    Clujul.
    Muzica noastra.

    si mai sunt......

    RăspundețiȘtergere
  99. 1. Pietrele lui Solomon - Brasov
    2. Poiana de la 1400 - Sinaia
    3. Muntele Rosu
    4. Minulescu
    5. Paller
    7. Curtea bunicii
    8. Parcul IOR
    .... to be continued......

    RăspundețiȘtergere
  100. limba română
    casa de la ţară a bunicilor
    părul împletit în spic
    Eminescu
    Braşovul
    floarea de colţ
    Parcul Copou

    ("Dacă nu au toate acestea, nici nu-mi pasă... Să rămâie ei cu trenul lor şi noi cu Ţara Moldvenească")

    RăspundețiȘtergere
  101. Capitele din Bucovina,mirosul de toamna,ciobanestii romanesti si aerul de seara racoros ce precede o ploaie zdravana.In plus...nicaieri nu te poti indragosti si simti ca aici...

    RăspundețiȘtergere
  102. Listea muntilor, caldura campiilor,umezeala deltei,briza marii,oameni precum Dan Puric,Eugenia Voda,Horatiu Malaele,Mircea Cartarescu,Radu Beligan,formatii precum Holograf,Voltaj,Vama.
    Romania te iubim!

    RăspundețiȘtergere
  103. Clujul, Iasul, Costinestiul... toate spalate bine de-o ploaie de vara.

    RăspundețiȘtergere
  104. Cuvantul "dor"
    Marasti, Marasesti, Oituz
    Ia bunicii
    Cenaclul Flacara
    Painea proaspat scoasa din cuptor cu vin

    RăspundețiȘtergere
  105. mama,prietenii,oamenii frumosi,faleza din Constanta,mirosul marii,Craciunul cu cei dragi intr-un sat de munte,Bucegii,zapada,Ateneul, concerte Vama,,,Ferdinand al VIII_lea",libraria Carturesti,Nichita,Sorescu,EminescuMedelenii,Grigorescu,Tutea,Maria Tanase...

    RăspundețiȘtergere
  106. umorul prietenia si genul de distractie de la munte la foc cu cantece de chitara.... mersu cu cortu... caldura temperamentului latin combinat cu influente estice...
    eminescu si caragiale de netradus
    nemescu :( - odihneasca-se in pace!...

    RăspundețiȘtergere
  107. Voluntarii care lucreaza cu oameni si pentru oameni...

    RăspundețiȘtergere
  108. - opera unor genii ca(M.Eliade, E.Cioran, O. Paler, Nichita Stanescu, G.Bacovia)
    - filme care dau clasa: 'Filantropica','Terminus Paradis'
    - oameni care joaca mai mult decat un rol: Gh.Dinica, D. Visan, M. Diaconu, F. Zamfirescu
    - compozitori care si-au scris sufletul: G. Enescu, C. Porumbescu
    - Alba Iulia: orasul sufletelor unite
    Pe langa orase, oameni, opere, arta, vreau sa cred ca fiecare are Romania lui personala. Un univers intim, afectiv care te face sa simti ca apartii cuiva.

    RăspundețiȘtergere
  109. Concertele Corului Filarmonicii Transilvania din Biserica Reformata (Cluj).
    Intelepciunea taranului roman.
    Biserica din Densus.
    Miorita.
    Constantin Brancusi.

    RăspundețiȘtergere
  110. 1) Tudor Gheorghe - pentru hranirea sufletului
    2) Sorici - pentru hranirea gustului
    3) Otv - pentru zilele triste

    RăspundețiȘtergere
  111. plaja, cort, scoica, rasarit, vodca, nisip, Vama, apus, chitara, prieteni, stele, val, dig, faleza, hamzii, soare, ea, bronz, tigara.....

    RăspundețiȘtergere
  112. Sibiu, Mircea Eliade, zmeura, la munte dimineata cand beau cafeaua:)

    RăspundețiȘtergere
  113. Preda,Eminescu,Eliade,Teodoreanu;
    Adrian Streinu Cercel;
    dealurile subcarpatice din Oltenia;
    poienitele cu margaritar,unde te uiti bine cum pui piciorul,sa nu strivesti vreun clopotel;
    mirosul de lipie coapta pe plita bunicii;
    sunetul zapezii care se asterne pe acoperisuri;
    tu,Tudor,mama ta,oamenii ca voi pe care ii are Romania si ale caror voci nu se aud,dar noi stim ca exista;

    RăspundețiȘtergere
  114. Delta, muntii, marea...la mne la tara unde e aer curat si liniste...etc...

    RăspundețiȘtergere
  115. Craciun cu miros de cozonaci in toata casa, colinde rasunand pe strazi pline de zapada. Ana lui Manole la Curtea de Arges. miros de alge pe piele la Vama Veche. dealurile Clujului si drumul spre Chei. lubenite. oi in departari. stelele la mare.

    "iubirea alba fara de sfarsit" - Iris .
    acasa.
    si el, acela.

    RăspundețiȘtergere
  116. Brasov. Laptaria lui Enache - iarna. Terasa La Motoare - vara. Narghilea in Valea Regilor - Pasajul Villa Cross. Sala Dalles. Baile Govora - casa de la tara. Muntii. Marea Neagra. melodia Treceti Batalioane Romane Carpatii - ma face sa plang... de cand stiu melodia. Si multe... multe... Romania, dar fara unii in ea, i-as alege si i-as elimina.

    RăspundețiȘtergere
  117. Lucian Blaga, Brasov, Castelul Peles si tot ce inseamna pamant romanesc:)

    RăspundețiȘtergere
  118. Rasnov,locul de langa magazinul de langa Teatrul National din Craiova

    RăspundețiȘtergere
  119. Arieşeni, cimitirul din Pădurea Neagră, Maramureş, Cluj, ardelenii, Delta Dunarii, Oradea noaptea, palatul Ullman (Oradea), Nichita Stănescu, Constantin Brâncuşi, Oana Pellea ... şi lista poate continua.

    RăspundețiȘtergere
  120. -Muntii, marea, parcul din fata teatrului, Moinesiul, oamenii de acolo, focurile de tabara, teatrul, taberele cu cortul, cat mai departe de lume, TOT!

    RăspundețiȘtergere
  121. Eminescu, istoria noastră, mănastirile, marea, Dunărea, munţii, oamenii cinstiţi (românii adevăraţi), merindarele, ospitatlitatea, tradiţiile, Constantin Brâncuşi, patrioţii, Iaşi, Sighişoara, Deva, Săsciori...

    Şi nu în ultimul rând cerul. Să nu uităm că trăim sub acelaşi cer ca şi americanii, francezii sau etiopienii.

    Dacă oamenii care sunt în stare să facă ceva s-ar implica, şi nu ar lăsa gunoaiele umane sa ne conducă, totul ar fi mai bine! Eu sper la o Românie mai buna! Pentru că MERITĂ!

    RăspundețiȘtergere
  122. Muntii, marea, Moinestiul, cu oamenii de acolo, Iasiul, cu toate ale lui, galatiul cu Dunare cu tot, focurile de tabara undeva in mijlocul pustietatii, teatrul, parcurile, TOT!

    RăspundețiȘtergere
  123. Manastirea Celic Dere,Manastirea Sinaia,Biserica Neagra,Transfagarasanul,Brasov,Constanta,
    Emil Cioran,Nadia Comaneci,Monumentul Adamclisi,Insula Ovidiu,Castelul Peles,Caragiale,Cheile Dobrogei Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei.

    RăspundețiȘtergere
  124. Sighisoara, muntii piatra craiului

    RăspundețiȘtergere
  125. 1.Tipul care zilele trecute s-a aplecat pe trecerea de pietoni sa ia o sticla goala care nu era a lui si sa o arunce la gunoi.
    2.rasaritul din Vama Veche...
    3.Puiu Calinescu..
    4. CEntre culturale gen:cluj, sibiu, timisoara.
    5. portul traditional

    si mai revin, daca mai am.

    RăspundețiȘtergere
  126. cimitirul cu iarba inalta in care se odihneste bunicul.

    RăspundețiȘtergere
  127. Bucegii..
    Marea...cu plaje curate si apa limpede..
    Ardealul si oamenii pasnici si primitori ce ii intalnim aici..
    Rodna...un colt de rai ascuns in mijlocul padurilor..

    RăspundețiȘtergere
  128. in Romania sunt oameni cu care pot rade la bancuri si cu care stiu cum sa glumesc;

    in Romania oamenii mai gandesc, inca nu s-au robotizat total si iremediabil, inca ii mai doare si de altceva decat de casa-serviciu-casa-serviciu;

    in Romania oamenii iti mai spun in fata ce gandesc; inca nu ma lovesc doar de zambete false si de vorbe goale de orice semnificatie si de gesturi de fatada;

    in Romania poti sa furi porumb si sa-l frigi la foc de tabara urias undeva langa langa un rau si poti pierde o noapte cu cantece sub stele multe si cazatoare, de august; strainii nu inteleg asa ceva;

    in Romania poti sa o iei aiurea peste deal, daca ai chef; in alta tari o asemenea idee socheaza;

    in Romania pot sa inteleg teatrul si simt mai bine poezia lui Nichita; as muri fara teatru;

    in Romania sunt locuri de care nu ma pot desparti si pe care e musai sa le vad cand am chef - cum ar fi Rezervatia naturala Portile de Fier si Delta Dunarii;

    in Romania sunt orase precum Timisoara, Sibiu, Cluj, Sighisoara si altele cu mult farmec, dar astea imi plac mie cel mai mult;

    in Romania satele atat de inapoiate au totusi un farmec pierdut in alte parti - fantinile, carutele si capitele de fan i-au fascinat pe prietenii din strainatate;

    as mai avea multe de spus.

    cred ca romanii, in special tinerii, tind sa deteste Romania asa cum tinerii italieni detesta Italia.

    RăspundețiȘtergere
  129. Apusul de soare vazut de pe faleza din Tulcea, inspre Dunare.

    RăspundețiȘtergere
  130. Un profesor. Un diriginte. Un director. Om de cuvânt a cărui politeţe regească pare
    desprinsă dintr-un univers paralel. Întâlnirea cu domnia sa este prilej de reflecţie şi de înnobilare. Şcoala Ipoteşti, jud Suceava, prof. Guzu Marian.

    RăspundețiȘtergere
  131. Gura de rai din Bucegi
    Vf. Omu
    Rasaritul in 2 Mai
    Parcul Cismigiu

    RăspundețiȘtergere
  132. Timisoara cu tot ce cuprinde(doar asta valoreaza cateva mii de chestii bune), cimitirul vesel, toate peisajele nealterate(inca cateva sute daca nu chiar mii de lucruri bune), oamenii si mai ales prietenii mei :D .

    RăspundețiȘtergere
  133. vf. Piatra Mare
    Balea lac

    RăspundețiȘtergere
  134. p.s. crezi ca va sta cineva si le va citi pe toate 1000?

    RăspundețiȘtergere
  135. Proverbele romanesti
    Melodiile in romana care nu ar avea farmec in alta limba.
    Si campiile din drumul spre mare.

    RăspundețiȘtergere
  136. *. melodiile Vama Veche (da! cand mi-a fost greu, cand am fost indragostita, cand am fost fericita, in orice stare de spirit am fost, intotdeauna mi-au fost alaturi)
    *. Nichita Stanescu
    *. Ion Minulescu
    *. Piatra Craiului
    *. Lacul Albastru (Baia Sprie)
    *. Maramures
    *. Biserica Neagra
    *. Biserica de lemn de la Surdesti (Maramures, monument istoric)
    *. Literatura romana
    *. Muzica folk
    *. Iris
    *. Oamenii care continua sa se iubeasca
    *. Oamenii carora le pasa
    *. Oamenii care continua sa spere
    *. Cred ca NOI, cei care iti urmarim blog-ul..

    RăspundețiȘtergere
  137. Ah, si conversatiile din mijloacele de transport in comun.

    RăspundețiȘtergere
  138. gura portitei, dorul, ateneul, sambata de sus, eliade, piatra craiului in apus, bucurestiul noaptea... ah.. si cate ar mai fi..

    RăspundețiȘtergere
  139. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  140. si inca ceva! in Romania inca mai exista CREDINTA!!
    si..colindatorii :)

    RăspundețiȘtergere
  141. initiativa laudabila.
    comment 1: Constantin Bacescu:
    http://trandafirescu.wordpress.com/2009/05/31/pentru-pamant-si-cruce-constantin-bacescu/

    RăspundețiȘtergere
  142. Adevaratii Mari Romani: Sergiu Celibidache:

    http://trandafirescu.wordpress.com/2009/05/08/adevaratii-mari-romani-sergiu-celibidache/

    RăspundețiȘtergere
  143. In memoriam Artur Silvestri:

    http://trandafirescu.wordpress.com/2009/05/26/in-memoriam-artur-silvestri/

    RăspundețiȘtergere
  144. Bucuria unei vieti implinite-ultima rugaciune|Dumitru Staniloae:

    http://trandafirescu.wordpress.com/2009/06/06/bucuria-unei-vieti-implinite-ultima-rugaciunedumitru-staniloae/

    RăspundețiȘtergere
  145. Demostene Andronescu-poetul de foc:

    http://trandafirescu.wordpress.com/2009/06/10/demostene-andronescu-poetul-de-foc/

    RăspundețiȘtergere
  146. Marea Neagra,Lipscani,Manastirile din Moldova,Hanul Ancutei,Brasov,Sighisoara,Cristi Minculescu,Florian Pitis,mamaliga,castele,

    RăspundețiȘtergere
  147. Octavian Darmanescu: “Febrele lui Ioan Alexandru”:

    http://trandafirescu.wordpress.com/2009/06/10/octavian-darmanescu-%e2%80%9cfebrele-lui-ioan-alexandru%e2%80%9d/

    RăspundețiȘtergere
  148. Amintiri din Maramures – Diana Tutuianu:

    http://trandafirescu.wordpress.com/2009/06/11/amintiri-din-maramures-diana-tutuianu/

    RăspundețiȘtergere
  149. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  150. Romania? arta, cultura, istorie... voievozi, Transilvania, munti, soare, codru, paduri, mare...

    RăspundețiȘtergere
  151. Stefan cel Mare, Brancovenii.... Biserici si Manastiri. Credinta, suflet, traditie. Mantuire, devotament, profunzime...

    RăspundețiȘtergere
  152. Argesul cel iubit, Rucarul, Damboviciara... pesteri, codru, campiile si muntii cei stralucitori

    RăspundețiȘtergere
  153. Sarmisegetuza un loc plin de istoria unei culturi extraordinar de dezvoltate dupa parerea unora leagan al civilizatiei ("Noi nu suntem urmasii Romei" Nicolae Savescu http://napoleonsavescu.wordpress.com/opera-si-activitatea/noi-nu-suntem-urmasii-romei-un-interviu-de-gheorghe-budeanu/)

    RăspundețiȘtergere
  154. Sarmale, piftie, mamaliga, taierea porcului.

    RăspundețiȘtergere
  155. Colindatul , Iordanitul... muzica lautareasca... traditia cea vie si sfanta

    RăspundețiȘtergere
  156. Valcea, Arges, Alba, Maramures, Neamt, Suceava...zone frumoase; Iasiul cel cult si Sibiul cel vestit

    RăspundețiȘtergere
  157. vama veche. hora. veselia romanului

    RăspundețiȘtergere
  158. Phoenix, Iris, Colibri, Compact... Vama...

    RăspundețiȘtergere
  159. Junimea, Convorbiri literare, Noica, Blaga, Crainic, Eminovici... Wow... ce Romanie minunata

    RăspundețiȘtergere
  160. Visinata, afinata, tuica :)), vin , ale noastre's toate

    RăspundețiȘtergere
  161. Tara cu haiduci, cu voievozi si pinteni, cu strajeri si arcasi, cu plaiesi si vornici, cu spatari si chiriarhi

    RăspundețiȘtergere
  162. Cheile Dobrogei, Marea, Cazinoul de la Constanta, campiile cu maci, livezile de piersici...

    RăspundețiȘtergere
  163. Cluj
    Sibiu
    Sighisoara
    Sarmalele :))
    "Cantec deplin" - Radu Gyr
    Hagi
    Nadia Comaneci
    Blaga
    Eminescu

    RăspundețiȘtergere
  164. Romania este o tara frumoasa din toate punctele de vedere ... pacat ca cei mai multi dintre noi ... in loc sa ne vizitam propria tara care are ataea zone frumoase , icepand cu nordul Moldovei ,Transilvania,Banat,zona montana si terminand cu Deta Dunarii si Mare Neagra , Mergem in destinatii exotice si in alte locuri "mult mai frumoase"... ar trebuii k romanii sa`si dea seama ce tara au si s`o aprecieze !

    RăspundețiȘtergere
  165. Romania e despre oamenii de aici, despre locurile minunate si despre pamantul care nu te lasa sa traiesti departe de el. Romania e despre dor, care nu poate fi tradus in nicio limba, despre straie romanesti, despre bucate si doine alese, despre valori si artisti care te fac sa fii mandru ca esti roman. In nicio alta tara limba nu este atat de bogata, glasul atat de bland si femeile atat de frumoase. Descopera Romania in sufletul tau si fa ceva ca sa o poti desena cu stari si cuvinte si in sufletul celorlalti.

    RăspundețiȘtergere
  166. Dunarea la Braila. Coatele si nuferii din baltile ascunse, milul vanat si copiii zgomotosi de pe bac ce se pregatesc sa faca plaja inainte sa ajunga pe mal. Gradina Mare si teii de pe aleile partii vechi a Brailei. Casele boieresti si misterioasele catacombe de sub oras sapate de turci.

    Grigore Vieru si poeziile sale.

    RăspundețiȘtergere
  167. E simplu ceea ce ne ceri tu:) Doar ca precum avem lucruri rele in tara asta cu duiumul...asa avem si lucruri fenomenale, care multi inca nu le cunosc.

    Deci sa incerc sa las si eu niste "repere" personale cand vorbesc de Romania.

    Sihastria Manastirii Putna
    Floarea de colt
    Capra neagra
    Livriu Rebreanu, George Cosbuc, Mihail Sadoveanu
    Pestera Ursilor
    Muzeul Taranului Roman..
    ..si cate ar mai fi de scris inca...

    RăspundețiȘtergere
  168. Marea.Brasov.Eliade.Familia si prietenii.Lacul Vidraru.Herastrau.
    Tnb.Lazar.Tu.:)

    RăspundețiȘtergere
  169. teatrul odeon,
    eugen ionescu,
    timisoara,
    silviu purcarete,
    horatiu malaele,
    maramures, sunt ft multe lucruri

    RăspundețiȘtergere
  170. Valea Frumoasei,Maria Tănase, Eliade, Sânzâienele, bătrânii pe care îi mai avem, strugurii de la Blaj, mănăstirile

    RăspundețiȘtergere
  171. Oraselul situat la poalele muntilor, unde locuiesc parintii mei.Aerul curat care te trezeste dimineata si te binedispune, inconjurat de verdeata nemarginita a padurilor care imprejmuiesc oraselul sunt "un mic paradis" pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  172. sarmisegetuza..minunat loc, oameni buni, o liniste datatoare de viata.
    marea..intotdeauna scoate tot ce e mai bun din mine
    orice rau, langa orice pajiste,in orice loc uitat de lume..aveam o tara atat de frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  173. Aerul sarat care imi ajunge la geam dimineata, cand nici macar cainii nu au chef sa latre.Gandul ca divinitatea mea m-a aruncat in Constanta viselor mele.Vama Veche si "Bolero" la rasarit.Marea ca de ciment in soarele puternic si muntele cu tacerea lui asurzitoare.Sighisoara, Delta Dunarii, oamenii, casele, pe toate si pe toti ii (le) iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  174. Plaiul Foii cu nemaipomenita imagine a Pietrei Craiului, Comandau-Covasna, Brasov, Balea-Transfagarasanul, Muzeul Satului, Babele, Sfinx-ul, Magura-Brasov, etc, etc

    RăspundețiȘtergere
  175. coloana fara de sfarsit, padurea de la tara, parumbeii din centrul orasului, zambetele copiilor din fata blocului, traseul de cross...

    RăspundețiȘtergere
  176. am uitat-o pe ana...celebra ana cu nume simplu...

    RăspundețiȘtergere
  177. Marele maestru pierdut in obscuritatea vremurilor,DANIEL PODLOVSCHI,poate cel mai mare roman in viata,si fiul sau Bogdan care ti-a zis la un concert ca 'esti cel mai tare',iar tu i-ai raspuns:'Ba nu,tu esti cel mai tare!' .
    Cele mai frumoase mame.Cele mai frumoase surori.Cei mai frumosi copii.Clabucet pustiu.

    RăspundețiȘtergere
  178. femeile marea bucurestiul noapte dupa ploaie noptile cu capuccino si tigari muzica normala romaneasca

    RăspundețiȘtergere
  179. Sighisoara, Sibiu, Brasov, Cluj-aici gasesc bucuria si linistea sufleteasca!

    RăspundețiȘtergere
  180. Dunarea la Cazane, painea de casa din Ardeal, muzica folk cantata la foc de tabara udeva in Piatra Craiului, afinele si zmeura mancate direct de la sursa de pe langa cabana Negoiu din fagaras (cu ochii'n 4, sa nu vina ursu) si mai ales rasariturile vazute din tot felul de locuri (la mare, la munte sau sus pe bloc)

    RăspundețiȘtergere
  181. sa intru si eu in joc! :-)
    Romania: parintii care m-au invatat limba romana; Peleaga; Teatrul Act; Gradina Icoanei si spectacolul lui Pittis-Cintec despre mine insumi; strazi din Bucuresti si Timisoara; Sf. Gheorghe

    RăspundețiȘtergere
  182. Dervent.
    Faleza din Constanta.
    Zambetul unui copil de 10 ani in parc.
    Copoul.
    Valea Oltului.
    Cheile Bicazului.
    Pestera.

    Oamenii care ne-au invatat sa fim. Sa devenim. Daca noi suntem frumosi, si ei sunt frumosi.

    Infoarena.

    Catalogul anilor de liceu.
    Complicitatea intre prieteni.
    Cea mai crunta betie.
    Formele verbale a lui "as fi". Toate.
    Multitudinea de senzatii provocate de metaforele destepte.
    Nichita Stanescu.
    Cuvantul "da".
    "Basarabia, pamant romanesc" - scris pe atatea ziduri.

    Voluntariatul.
    Postul asta.

    Primul gand al diminetii.
    Prima atingere a marii.
    Prima urare de bine facuta din tot sufletul.

    Sufletele. Din nou, ele fac frumosul pretutindeni.

    RăspundețiȘtergere