[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 9 iunie 2009

Tu ce faci, ma Chirila, ca sa schimbi ceva?

Tu ce faci, ma Chirila, ca sa schimbi ceva?
La ultimul spectacol cu Biloxi Blues, in sala a sunat un telefon. Eram pe scena, in rolul sergentului care verifica dormitorul recrutilor. Linistea noptii era situatia audio-temporala. Femeia cu telefonul a raspuns. A inceput sa vorbeasca linistita, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Eram constient ca magia spectacolului se rupsese. Fac meseria asta din placere, nu din obligatie, din pasiune, nu din datorie. Am intrerupt spectacolul.

Din respect pentru mine si pentru public am apostrofat-o vehement pe "femeia" cu telefonul. Ghilimelele subliniaza conditia improbabila a fiintei respective. Sa-i spunem totusi femeie. S-a uitat lung la mine, mai degraba surprinsa decat spasita. I-am urlat despre respect, drepturile si obligatiile pe care ti le aduce cumpararea unui bilet, despre bun-simt. Nu stiu ce a inteles. Cel mai probabil, ca eu sunt nebun si isteric. Cum sa nu raspunzi la telefon daca te suna? Chiar si la teatru.

Vreau sa cred c-o sa-si inchida telefonul de-acum inainte. Vreau sa cred ca o sa inteleaga cu adevarat ca pe scena unui teatru nu este o proiectie, ci oameni vii, autentici, fragili, care incearca din rasputeri sa teasa panza cu fir abia perceptibil a unei povesti. Ma intrebati ce fac eu ca sa schimb ceva? Asta am facut. Am intrerupt un spectacol ca sa educ un om si ca sa nu-mi pierd respectul de sine.

60 de comentarii:

  1. Foarte bine ai facut,acum macar cei din sala aceea vor tine minte tot restul vietii...sa respecte sala de teatru.

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru asta te-am aplaudat toti

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine stie de unde avea biletul...

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea sa inteleaga o tara intreaga semnificatia gestului tau.
    Pana nu se va lecui de mitocanism si jigodism, Romania nu va progresa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincer,ai procedat cum trebuia:) Si se intampla astfel de lucruri din ce in ce mai des,iar eu cred ca sunt putini(de fapt,cred ca nimeni) care reactioneaza ca tine.Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din experienta de dascal iti spun ca educatie cu forta nu se poate face. Acea femeie are lacune grave daca, nu doar a uitat sa-si inchida telefonul, ci a mai si conversat in timpul spectacolului.
    Daca vrei sa educi, atunci incearca sa intri in pielea celui pe care doresti sa-l educi, ca sa poti s-o faci cu eficienta. Capacitatile ei erau evidete si sigur sunt urmarea unei educatii seci- rezultatul l-ai vazut.
    Cred ca daca ai fi oprit spectacolul si i-ai fi spus cu calm,ca piesa va continua dupa ce-si incheiea convorbirea, care speri sa nu fie foarte lunga, avand in vedere ca nu toata lumea are rabdarea ta, ar fi simtit penibilul situatiei in care s-a pus. Posibil ca o astfel de atitudine ar fi avut un rasunet mai mare in sufletul ei.
    Sa nu crezi ca ti-o spun ca un repros, din contra. E o parere de care , daca vrei ti cont, daca nu, nu. Cele bune! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda...si eu gandeam ca educatia nu se face urland...insa...am impresia multi romani nu asculta decat de urlet si de bici...na ...o constatare. Imi pare rau ca te-ai enervat, nu merita.

    RăspundețiȘtergere
  8. @LeeA: Este frumos ce ai spus.
    Insa, generatii de-a randul, Romania a fost toleranta cu lichelele sale.
    Chirila este artist, nu dascal. El apare pe scena sa actueze, nu sa educe publicul.
    Educatia fiecaruia se face de catre familie si institutiile de invatamant.
    De acord cu tine. Ar fi putut sa procedeze cum ai spus tu. Dar Chirila a simtit sa faca altceva. Si nu este condamnabil gestul sau.
    Presupun ca el a postat pe blog incidentul ca sa arate ca nu-i este indiferent ce s-a intamplat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. ehehe! Ce situatie penibila.. Se mai intampla.. mai sunt si cei care aplauda intre partile unui concert.. incearca sa te amuzi, in loc sa te enervezi.. Puteai sa faci ca in commedia dell'arte, sa o introduci si pe ea in spectacol improvizand.. stii.. mai sunt si persoane care trebuie sa fie neaparat, in orice circumstanta, in centrul atentiei. ahahah cum ar fi fost!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa fim seriosi, educatie facuta in puf ? Toleranta sporita fata de asemenea persoane nu le face decat sa se simta superioare, si sa si-o ia in cap si mai urat data viitoare. Stilul, desi "victorian" ca sa il numim asa, e unul sanatos in tara asta. Dovada ? Disciplina celor care nu au avut parte de educatia "intelegatoare", "tolerabila", comparata cu educatia celor care au avut de-a face cu stilul catusi de putin "victorian".
    Tot Respectul, Tudor, tot Respectul ! Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte.

    RăspundețiȘtergere
  12. damm...sa vezi..eu sunt intr-o trupa de teatru de amatori unde spectacolele noastre se joaca cu intrare libera (asta nu e o problema, toti care suntem acolo, suntem din placere). la piesa in care joc si eu oamenii isi faceau schimb de sliva si se jucau pe telefon, ca sa nu mai zic de tot felul de comentarii..

    RăspundețiȘtergere
  13. Din pacate, mersul la teatru a devenit o mare fita - mai ales acum cand achizitionare biletelor a devenit greoaie - . Lumea a inceput sa vina la teatru, pentru ca suna frumos si pari intelectual cand spui ca ai fost la teatru.

    RăspundețiȘtergere
  14. @dielda dana DINU - ai dreptate cand spui ca educatia ar trebui sa... Realitatea este insa alta , aceea in care acel "ar trebui" nu se intampla. Nu putem schimba lucrurile daca nu pornim de la adevar si daca nu intelegem de ce exista aceasta realitate. Ideile sunt frumoase si devin si mai frumoase daca se cuibaresc in suflet si prind viata. Tudor a folosit cuvantul educatie in postarea lui, de aceea am indraznit sa imi dau parerea.
    @Roy Marcus Cohn - disciplinarea se poate face si fara urlaturi, nu crezi? Pune-te tu in situatia celui care urmeaza a fi disciplinat si vezi care metoda reuseste sa te disciplineze si mai ales sa te convinga. Eu nu vorbeam de puf, ci de talentul de a educa folosind resursele celui pe care-l educi, fiindca nu suntem trasi la indigo , suntem unici! Nu uita ca am exprimat doar o parere despre ceva care poate fi perfectibil.Prin asta am subliniat ca nu-s inchisa la minte sa cred ca eu detin metoda perfecta. NU. Accept intotdeuna ideile altora, fiindca mai multe perspective sunt binevenite.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. @LeeA Ca bine zici :)...RESURSE !!! Daca imi poti explica de ce "resurse" dispune o persoana care vine la teatru ca sa vorbeasca la telefon, am sa iau in considerare posibilitatea asta - de a apela la resursele ei.
    Tin sa subliniez, ca, desi la prima vedere poate se va crede ca am adoptat un ton personal, nu e asa. E doar o parere pe care o expun. Nu caut conflicte sau discutii in contradictoriu care oricum nu vor schimba ceea ce s-a petrecut, se petrece si se va petrece in continuare in viata "culturala" a romanilor.
    Si ca sa iti raspund la intrebare, sincer, pe mine m-ar jigni daca ar striga careva la mine, spunandu-mi sa tac. Drept pentru care, mi-ar fi rusine. Deci ar avea efect.
    In schimb, in ceea ce priveste acest caz particular, un mod mai "stilat" decat o teorie menita sa arate cu degetul nu se merita irosita. De ce? Pentru ca doamna vorbea la telefon in timp ce un grup de oameni isi dadeau silinta sa creeze o atmosfera, care, ca sticla, odata sparta, greu se reface.

    RăspundețiȘtergere
  17. ma, da chiar esti rau :)) trebuia sa scoti si tu telefonul si sa zici ca ii pauza de telefoane :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Chiar ma bucur ca ai scris despre acest moment jenant care s-a petrecut vinerea trecuta. Eram in sala, am auzit acel telefon sunand, nu a fost primul telefon care suna in sala...dar cu adevarat am ramas "masca" cand acea "femeie" a raspuns, si a mai si vorbit foarte linistita. As fi plecat mult mai dezamagita de la spectacol daca nu lua nimeni nicio masura. In ceea ce priveste educarea acelei persoane...este admirabil doar gestul, caci de ea nu cred ca s-a prins ceva. Nerusinarea cu care a raspuns si a spus "se mai intampla" m-a asigurat ca desi a ajuns la o varsta respectabila nu are pic de respect si bun simt. Si ca sa asezam cu adevarat "cireasa pe tort" va marturisesc faptul ca, iesind din sala aceeasi individa s-a impins in mine efectiv, probabil pentru ca vroia sa iese mai repede din sala (de rusine???)....sau poate....pentru ca este "foarte bine educata"?. Felicitari pentru incercare, sper ca a fost un exemplu pentru celelalte persoane din sala!

    RăspundețiȘtergere
  19. @LeeA: Eu nu am spus ca ar trebui...
    Eu am spus ca: ¨Educatia fiecaruia se face de catre familie si institutiile de invatamant.¨
    Si ca sa inchei: EDUCATIA se face sau nu se face !
    Iar consecintele vin dupa, de la caz la caz.

    RăspundețiȘtergere
  20. ai procedat corect. prea multa lume in jurul nostru a uitat ce-nseamna "respectul fata de sine si fata de cei din jur".
    cred ca ar fi benefica o lectura a cartii : ghidul nesimtitului. f pe larg si f bine descrie acolo paraschivescu portretul "nesimtitului", in diferite ipostaze, inclusiv cea din sala de teatru.
    telefoanele au o optiune de silent,in cazul in care chiar nu vrei sa-l inchizi.
    uneori, ma-ntreb pt ce merg astfel de oameni in locuri de acest gen. ca sa frecventezi astfel de locuri, tre sa ai nitel cultura. aaa, poate ca asta era si scopul: sa se cultiveze :)) si chiar ca a invatat ceva cu ocazia asta. bravo, tudore!

    RăspundețiȘtergere
  21. educatia de care vorbiti cred ca are de-a face cu cei 7 ani de-acasa...
    In fine, ma gandesc ca il aplaudam aici pe Tudor pt gestul sau, dar cati oameni nu fac gesturi in genul acelei femei ? si nu la teatru, pretudindeni... si nimeni nu are tupeu sa spuna nimic. Daca unul urla de nebun in metrou sau mananca semintze si arunca cojile pe jos... nimeni nu spune "BAH, esti nesimtzit, BAH !!!". Toti zicem in gand, toti doar aruncam o privire in sila si toti acceptam, trecand mai departe si spunand "Asta e Romania, o tara de rahat". Asa mi se flendura de "da, ar fi trebuit educatia din scoala...", pana acolo cale lunga si cred ca mai tine din ce "material" esti facut... ca daca e de proasta calitate... Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Dar asta nu e o scuza buna. Daca nu inteleg cu frumosul, il dresezi pana ii intra in reflex :)) Educatia cu urlete nu se mai numeste educatie, bineinteles, ca daca ajungi la asa ceva inseamna ca nu mai educi pe un OM ci ... nu stiu... CEVA acolo, o forma.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am fost la spectacolul SRAINI IN NOAPTE cu marele Florin Piersic si Emilia Popescu!!Inainte de inceperea sepectacolui..D-L Piersic ne a pov o intamplare asemanatoare cu un domn..!!!Dupa ce ne a rugat sa inkidem telf...la cateva zeci de min, soneria unui telef se aude in sala!!Fierbeam de nervi..Ma intreb,nu a vb roamaneste...nu s a inteles ideea d-lui Piersic??Unora chiar nu le pasa...si asta e ingrijorator!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Asta imi aduce aminte de recitalul Cinci Femei de Tranzitie, la care am stat langa o tipa blonda, stilata, eleganta, genul de persoana cu gust, de la care nu te astepti la astfel de lucruri.
    Deodata : Brrrrr... Vrrrrrr... vibratii si sonerie si lumini intermitente, jenibil... toata lumea se uita in directia ei.

    Oricum, in onoarea gestului, nu pot spune decat:
    Bravissimo, maestre.

    RăspundețiȘtergere
  24. bravo...bn ai facut:d ar trebui sa joci si pe scenele din cluj____ ;))

    RăspundețiȘtergere
  25. Era prea plictisita de piesa,daca era conectata la piesa nu raspundea cu siguranta...

    RăspundețiȘtergere
  26. Azi am fost la o piesa de teatru. In randul din spatele meu erau 4 copile de 12-13 ani care cand a inceput spectacolul au deschis o punga de cipsuri. Tot spectacolul au mancat. La un moment dat m-am enervat si le-am spus sa termine. Dupa putin timp la una dintre ele i-a sunat telefonul. Pe langa faptul ca a lasat sa sune telefonul o vreme buna a si raspuns. Si a si vorbit mult. Chiar ma gandeam ca daca eu as fi in locul actorilor m-as opri si i-as atrage atentia. Mai ales ca la inceput s-a facut anuntul cu 'Va rugam inchideti telefoanele mobile. Va multumim!'. Se pare ca nu mai exista bun simt sau respect pentru cei de pe scena...

    RăspundețiȘtergere
  27. :))) Cat ma uns pe suflet ce ai facut! Cat de deranjant este sa fi inconjurat de mitocanism... la teatru, la cinema, la biblioteca...pana si la Sfanta Biserica! N-ai cu cine...

    RăspundețiȘtergere
  28. @Stan Simona: Sa nu uitam ca Tudor e profesionist, adica asta este meseria lui, iar teatrul este locul lui de munca. Un teatru este un loc cu conventii comportamentale precise, care se invata si mai ales se respecta. Nu astepti acelasi lucru de la oamenii care vin sa vada un spectacol intr-un bar. Bineinteles ca nesimtirea trebuie taxata, altfel n-avem nici o sansa sa o vedem disparind. Ar fi bine, totusi, daca parintii nu au timp, sa le explice cineva copiilor care e diferenta intre teatru si film - poate ca odata ajunsi adulti, n-ar mai aparea situatii de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  30. Muzica ta vibreaza impreuna cu o parte din mine. Nonconformismul ei e ce atrage. Dar faptul ca-ti moderai cu un soi de frica comentariile de pe blog, automat m-a facut sa ma-ntreb de nu e doar o masca?!..

    RăspundețiȘtergere
  31. tudore, sunt sigura ca daca ai fi putut, ai fi dat-o si in judecata si i-ai fi cerut si daune morale. gresesc?

    RăspundețiȘtergere
  32. Ma bucur sa aud ca ai facut acest lucru. Orice ar spune lumea trebuie sa luam atitudine in asemenea momente!

    RăspundețiȘtergere
  33. suna telefoanele si in timpul sfintelor slujbe, din pacate...
    cred ca suntem singura tara in care telefonul mobil a devenit o prelungire a mainilor...la o eventuala pana mai lunga in telecomunicatii s-ar putea sa avem depresii in masa

    fac pariu ca "femeia" cu pricina s-a simtit ofensata de reactia ta...poate chiar a povestit pe blogul ei cum "ti-ai permis" sa o apostrofezi

    RăspundețiȘtergere
  34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  35. Din pacate astazi nu mai vedem la majoritatea oamenilor respectul de sine... cat despre respectul pentru altii sau pentru arta... deja e mult prea mult. Sigur ca se fac vinovati pentru aceasta stare de fat mai ales cei care, desi sunt in masura sa faca ceva, prefera sa se inchida intr-o carapace si sa accepte mizeria din jur. Si astfel incultura, lipsa de respect se extind cu fiecare zi afectand mentalitati. Din pacate cei care pot face ceva nu iau atitudine, asa cum a facut Tudor Chirila, plafonandu-se intr-o lume in care dicteaza ignoranta.

    RăspundețiȘtergere
  36. a venit si femeia la teatru sa faca impresie,deh...mi-e sila de astfel de oameni, fara respect pentru ei in primul rand! FELICITARI pentru ce ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  37. felicitari
    dar mi,am amintit de ceva
    am fost la o prezentare acum o luna si cel care ne vorbea era austriac a sunat un telefon in sala s,a dus la respectivul si ia cerut 50 lei si ne,a spus "acum cu siguranta nu,si va mai lasa telefonul deschis in astfel de situatii"

    acea "doamna" care a venit la teatru nu a venit la spectacol a venit sa fie vazuta in sala sa demonstreze cit de "cool" este si in trend cu lumea buna
    mie sila de astfel de oameni

    RăspundețiȘtergere
  38. ...ai facut foarte bine ca ai oprit spectacolul pentru a-i bate obrazul, desi din cate spui nu ai avut cui... obrazul sau "fin" era prea gros .. dar ma interb va trebui sa iti opresti toate spectacolele pentru a educa mereu pe cineva ???.. caci ar fi trist sa fie asa :(

    RăspundețiȘtergere
  39. Asta imi aduce aminte de o povestire a parintilor mei, care l-au vazut pe regretatul Florian Pittis cum a dat afara din sala Bulandra un spectator returnandu-i si banii pe bilet, pentru ca vorbea in timpul cantarii Imagine - Beatles! ;)

    RăspundețiȘtergere
  40. Tudor,e prima data cand scriu aici.Este corect cum ai procedat dar pot sa te intreb si eu ce facem noi ca si spectatori cand platim un bilet la TNB -O scrisoare pierduta iar actorii care au in fata lor un public format din liceeni dar si oameni care au platit un bilet intreg incep sa se comporte ca pe stadion,sa faca glume,sa adapteze textul la o telenovela proasta si in final sa se ajunga sa se stirge..HAI ROMANIA..de catre marele actor CLAUDI BLEONT? eu ca si spectator m-am ridicat si am plecat..prin fata scenei..nu cred ca cineva a observat dar asta am simtit.Spune tu ca si actor ,este normal sa iti meseria cu pasiune sau sa adaptezi piesa la public? daca as primi si un raspuns as fi multumita.:)

    RăspundețiȘtergere
  41. Asa se face :)) Din cate stiu eu si alti actori fac la fel.Poate asa se mai educa si poporul roman care confunda sala de teatru cu cafeneaua.Nu ar fi de mirare ca intr-o zi sa-si aprinda si tigarea la spectacol.

    RăspundețiȘtergere
  42. O fi fost ceva important.CAT DE NESIMTIT SA FII SA RASPUNZI IN TIMPUL SPECTACOLULUI LA TELEFON?.

    RăspundețiȘtergere
  43. Lucrurile astea tin de educatie, de respectul fata de ceilalti si fara de tine personal..Dar educatia la noi a ajuns sa fie pusa printre ultimele planuri. Cu cat esti mai impertinent, mai nesimtit, cu atat razbesti mai bine prin viata. Cu ideea asta am fost crescuti si rare sunt exceptiile.

    RăspundețiȘtergere
  44. Poti sa urli tu mult si bine despre respect si valori.Lipsesc cei sapte ani de acasa la cei mai multi.Si totusi nu inteleg,ce cauta aceasta femeie la teatru?Poate ca a gresit adresa si cauta un spectacol de manele?

    RăspundețiȘtergere
  45. Am observat ca tot mai multi actori atrag intr-un fel sau altul atentia celor cu telefoane din sala. La "straini in noapte" a iesit FLorin Piersic inainte sa inceapa piesa si ne-a explicat cu mult haz de ce nu e bine sa raspunzi la telefon in timpul piesei .
    Ai facut un lucru foarte bun .
    Nu a fost piesa de teatru la care sa nu observ personaje ce nu se incadrau in peisaj .. gen manelisti cu ochelari pe cap in sala, fete dezbracate si tot felul de persoane dubioase. Stiu ca si cei ce lucreaza pe la teatre isi mai baga neamurile pe acolo dar cateodata se intrece masura.
    Sunt mai mult ca sigur, conform relatarii tale, ca femeia respectiva nu a inteles nimic , dar absolut nimic .
    P.S. : si zici ca e marfa cu ferrari, a?

    RăspundețiȘtergere
  46. foarte bine! pacat ca actorii nostri de la elvira nu fac asemenea lucruri... dar vorba aia, ce le mai ceri pustilor de varsta mea, daca se manifesta in halul asta "dame" ca cea pe care ai pus-o tu la punct?

    RăspundețiȘtergere
  47. salutare!...nu esti nici primul si nu vei fi nici ultimul care va face lucru acesta...si totusi cand vor intelege romanii nostri...ultimul spectacol la care am fost anul acesta la cluj a fost ...Straini in noapte...cu Florin Piersic si Emilia Popescu...inainte sa inceapa spectacolul, D-l Piersic a venit si i-a rugat pe cei din sala sa isi inchida telefoanele...si ce crezi Tudor, ca s-a intamplat lucru acesta...era aproape de sfarsit si unei "pitipaonce de companie" i-a sunat telefonu...mai mi-a venit pur si simplu s-o impusc...mai e mult pana sa inteleaga romanul "unii" ce inseamna teatru...nu au respect fata de aceasta arta...mai sa sti ca ma bucura mult ceea ce ai facut...FELICITARI!...la cluj pe cand un spectacol cu tine?...ardelenii te asteapta!

    RăspundețiȘtergere
  48. asta-mi aduce aminte de reactia lui despot cu "trei, in plua mea!", atitudine de acelasi calibru.
    nu subscriu la ideea ca ai fi putut sa-ti pastrezi calmul si sa "explici frumos", oamenii care se gandesc ca gunoiul sub pres nu se vede nu prea merita cine stie ce consideratie.

    RăspundețiȘtergere
  49. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  50. Foarte bine i-ai facut dar stii ce e pacat,ca a trecut cu vederea tot ce i-ai spus,asa fac mereu,oameni fara bun-simt care nu stiu unde le este locul.Am numai 18 ani dar stiu k actorii se chinuie sa faca un lucru bun,nu pentru ei ci pentru spectatori dar multi nu inteleg asta.Ei se cred in piata indiferent de locul in care se afla,fie ca sunt la teatru sau la un concert.Pacat,pacat k nu exista respect pt voi artistii care va luptati sa faceti un spectacol frumos pentru noi,cei din public.Daca mi s-ar indeplini visul de a deveni cantareata(mentionez ca esti unul din cei care m-au inspirat)probabil daca ar face asa ceva m-as fi dus la acea persoana si as fi dat-o afara de mana si i-as fi inapoiat banii,decat bataie de joc mai bine fara aceea "fana"! Ms pt super melodiile care imi alina suferintele si care ma inspira sa compun si sa-mi doresc sa ajung cineva.Esti cel mai tare,mi-as dorii sa te vad si la mine in orash,la Caracal.

    RăspundețiȘtergere
  51. am fost de curand la teatru. Luminina se estompeaza treptat, lumea se aseaza si asteapta in liniste brusc se aude un tarait puternic de mobil.... apoi o voce "Buna seara d si d, bine ati venit in teatrul X. Va rugam sa inchideti tel mobile, sa nu filmati, faceti poze, bla bla pentru a trai experienta pe care v-o ofera piesa de teatru.Va multumim si va uram vizionare placuta!"
    Nu stiu... mie mi-a placut! normal ca a sunat mai apoi un telefon si normal ca s-a auzit cand cineva a facut o poza... dar... macar in acest caz nu au avut scuza. Nu aveau cum sa spuna "Nu stiam!"
    Genul acesta de persoane ar trebui cumva sanctionate de catre cei din jur, nonverbal.. ca e mai puternica o astfel de sanctiune in opinia mea... dar cum?

    RăspundețiȘtergere
  52. hai sa inventam un gest. Asa cum americanii au semnul de looser, ok, facute cu mana, hai sa cream un gest pentru genul de oameni care fac asa ceva...
    exemplu: cand ii suna cuiva mobilul cand chiar nu e cazul sa... sa ne intoarcem toti in directia persoanei si sa scoatem limba..Alte propuneri?

    RăspundețiȘtergere
  53. "I-am urlat despre respect.."

    sesizezi ironia?

    RăspundețiȘtergere
  54. Ba, dar tu esti teroare. Si la Iasi ai facut pe buricul pamantului, cand ai jucat aceeasi piesa. La sfarsitul spectacolului, cand lumea s-a ridicat sa te aplaude ai iesit cu un aparat de fotografiat in mana, ai batut obrazul publicului, de parca erai bunica si ai plecat suparat si frustrat ca un copil de ala mic, cu muci la nas si bube in cap. S-au facut 2-3 poze in timpul spectacolului, 2-3, dar in sala erau sute de oameni. Ce fel de dreptate faci tu, cand pentru un redus, trag toti ponoasele? Ce vrei? Sa venim numai in familie la teatru, sa ne cunoastem intre noi si sa nu ne facem rau deranjand spectacolul. Esti mai redus si ipocrit decat aia care a venit la teatru sa vorbeasca la telefon sau cei care au facut poze cu blitz. A, sa nu publici comentariul asta:) Ce mai stii de Dostoievsky, Tolstoi si care era al treilea pe care il repeti tu in toate aparitiile publice? Omule, mai schimba-i:)

    RăspundețiȘtergere
  55. Unii ii considera pe artisti prestatori de servicii: au impresia ca pentru un bilet platit pot face si poze cu...maimutza. Nu inteleg conventia, identifica personajul cu actorul si, mai grav, se considera cel putin egalul lor. Cred ca un artist are dreptul de a fi arogant, fitos,buricul pamantului, teroare, etc, atata timp cat de pe scena ii face pe spectatori sa rada , sa planga, sa fie fericiti, sa simta ca au ajuns la portile raiului.

    RăspundețiȘtergere
  56. Mintea care doarme are nevoie de 'o alarma'.. asa probabil si 'purtatoarea de ovare'- ca sa nu-i zici femeie.. As fi inteles asemenea fenomene acum vreo 8-10 ani cand Romania nu-si declara dragostea prin sms si nu ne radiam urechile si creierul cu mobilele, cand, in snobismul lor unii poate-si puneau singuri telefonul sa sune ca sa vedem ca-si 'permit' tehnologie.. Dar azi, cand si cersetorul de la colt foloseste in loc de carton ecranul telefonului cu un mesaj de intampinare care mai de care mai induiosetor, care ar fi scopul acelei prezente intr-o sala de spectacol?

    RăspundețiȘtergere