[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Reper moral sau instrument electoral?

Stiu ca afirmatia domnului Antonescu m-a facut subiect de dezbatere.

Pentru inceput, trebuie sa spun ca in cadrul intalnirilor din licee pe care le fac in aceasta perioada, una dintre primele propozitii adresate elevilor suna asa:

- Nu ma aflu in fata voastra in calitate de reper moral. Nici nu as putea.

Sunt martori ai aceastei afirmatii sutele de elevi care participa la aceste sesiuni.

Poate ca pasiunea domului Antonescu pentru Scrisoarea catre liceeni si pentru modul in care gandesc, despre care sustine ca i se pare corect, sa fie adevarata, insa poate fi, in acelasi timp, un instrument de marketing electoral.

Nu sunt incantat ca numele meu a fost pomenit intr-o dezbatere electorala la momentul in care Romania pare sa nu mai aiba iesire si in care nu se mai intrevede nici macar SPERANTA.

Am incercat mereu sa raman in afara asocierilor politice atat cu grupurile Vama Veche si Vama, cat si in nume propriu, iar in seara asta, unul dintre candidati mi-a folosit numele incercand sa-si defineasca o reprezentare.

As fi preferat sa nu se intample acest lucru pentru ca nu doresc sa devin un instrument electoral. Or, afirmatia domnului Antonescu exact asta propune .

Prin urmare, trebuie sa rostesc inca o data ceea ce am mai spus aici pe blog:
Nu ma alatur nici unui mesaj politic si nu sustin oficial pe niciunul dintre candidatii la presedintie.

Mai cred ca daca domnul Antonescu este incantat, sincer probabil, de indemnul pe care il propune Scrisoarea catre liceeni ar trebui sa-si asume sa faca mai mult decat o mentiune. Din pacate, ultimii ani ne invata ca acordarea creditului nostru a atras dupa sine nerespectarea promisiunilor lor.

Fundamental gresita mi se pare insa ideea de a-i intreba pe candidati, in contextul nostru socio-politic, care este reperul lor moral. Cum sa intrebi asa ceva? Este ca si cum l-ai intreba pe Michael Schumacher care este modelul lui preferat de bicicleta.

140 de comentarii:

  1. Am ascultat si emisiunea cu dezbaterea electorala precum si emisiunea lui Mircea Badea. E de-a dreptul penibil desi cred ca e mult spus ca fiind candidat electoral sa dai un astfel de raspuns nu ma refer in sensul rau. Nu inteleg insa ce a dorit sa demonstreze ... Oricum cred ca a fost un raspuns strand legat cu actiunea intreprinsa prin "Scrisoare pentru liceeni" mai mult ca sigur. Sau cel putin astfel consider eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonescu a intrat in direct la Realitatea tv pentru a explica ca motivul nominalizarii a fost datorita scrisorii pentru liceeni.

    RăspundețiȘtergere
  3. insasi intrebarea era clar menita manipularii

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant, dar eu in momentul in care am auzit acel raspuns nu mi s-a parut nimic deosebit. :) Mai tarziu am citit comentarii, reactii: "de unde l-a scos pe Tudor Chirila", "de ce a spus Tudor Chirila", etc. ???

    Mie nu mi s-a parut nimic ciudat in a il nominaliza pe Tudor Chirila.

    RăspundețiȘtergere
  5. am vazut ca ctp ii spunea ca era mai normal ca antonescu sa ii nominalizeze pe djuvara sau coposu ca modele de moralitate. mai ales ca djuvara era in spatele lui. explicata lui antonescu a fost ok. l-a imprsonat scrisoarea. frumos. nu merg la vot. dar a fost ok asta. mi se pare jalnic raspunsul lui geoana. este de necrezut.

    RăspundețiȘtergere
  6. ca e deranjant este contextul in care numele tau e folosit. adica tu ii intrebi pe oameni la concerte ce cred despre clasa politica, aia huiduie si acum esti dat exemplu de catre un om din clasa politica. lucru pe care fix nu il doreai. e bine ca a iesit din gura lui antonescu totusi. care chiar e mai spalat. un pic :)

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce sa nu fie scrisoarea lui Tudor Chirila un reper moral?

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu ştiu dacă Patriarhul acum e terminat de supărare pe Geoană că l-a nominalizat. Omu aşa a gândit. S-a văzut că ia venit în minte spontan pt că cei din staf se întrebau unul pe altul ce a zis. Deci nu ştiau.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. nominalizarea e corecta, pacat ca vine din zona teatrului ieftin.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si de unde stii ca Shumacher nu are bicicleta sau poate chiar are o marca preferata? Sau ai impresia ca vesticii sunt ca romanii ..cum au dat de o pleava de bani fac rate si leasing-uri si isi pun curul in logan sa faca figuri apoi pe DN1? Ia fa o vizita la Amsterdam. Vei fi impresionat de cate biciclete vei vedea. Si nu numai. Si prin Germania sunt destui care merg prin orassele mai mici cu bicla... Comparatia ta n-are baza, schimb-o. Cat despre Crin ai dreptate, e vorba doar de campanie electorala si vrea sa atraga cu chestia asta votul celor indecisi adica al tinerilor. Daca citeste Crin ce-ai scris pe blog o sa isi rectifice afirmatia, o sa zica de ala de la Voltaj ca e modelul lui, sau cine stie poate chiar de Gutza, asa l-ar vota si cei de alta etnie

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu văd dece-i supararea asta!Pe Tudor poate-l supara ca, din acest moment, este presat sa se angajeze public in efortul de reformare.
    Poate-i mai usor sa ramai neangajat!

    RăspundețiȘtergere
  14. nici eu nu vad vreo problema cu raspunsul lui Crin. Pana la proba contrarie eu cred ca omul asta chiar vrea sincer sa schimbe modelul politicii romanesti.
    D-le Chirila, daca d-l Antonescu este chiar utilajul necesar punerii in aplicare a scisorii tale catre liceeni sau a punctului 8 de la Timisoara. Poate crede in scrisoarea aia a ta, ce ne facem daca sansa trece pe langa noi si noi ramanem sa ne plangem in continuare de mila.
    As zice ca atunci scrisoarea matale a fost scrisa degeaba. Domnule t-i s-a oferit platforma, scena unei societati intregi. Ai responsabilitatea, pentru ca ai scris ce ai scris, sa utilizezi ce ti se ofera, indiferent daca ai suspiciuni (care sunt doar atat). Eu as zice mai degraba Hai la treaba si pune umarul la trezirea unei generatii. Si nu cred ca trebuie sa ne fie frica ca gresim sau ca vom fi iar inselati, suntem tineri si vom mai avea o alta sansa.
    Scrisoarea aia nu poate ramane doar o scrisoare, poate e scanteia de care avem nevoie si poate d-l Antonescu este intrarea in normalitate. Poate ma insel si aveti dreptate dar cred ca merita exploatarea oricarei modalitati din mocirla ultimilor 20 ani.
    Si chiar daca ai gresi d-le Chirila nimeni nu-ti va reprosa nimic, pentru ca macar ai incercat.

    ps eu si sotia mea asteptam un copil in februarie pe care il vom numi Tudor si tot noi ne intoarcem acasa dupa 9 ani pentru a contribui. La normalizare.

    RăspundețiȘtergere
  15. nu vad de ce ar trebui sa te deranjeze faptul ca cineva a apreciat "scrisoarea"...

    aprecierea unui om inteligent ar trebui sa fie un compliment, dupa parerea mea... so...

    RăspundețiȘtergere
  16. Dle Chirila,
    M-am grabit si vad ca am ceva greseli, pot sa reeditez sau nu?
    Radu

    RăspundețiȘtergere
  17. Tudorica tu mirosi a pdl. sa va reamintesc tudorica al nostru a supt multi bani de la pdl si pd. acum . dc sa nu suga in continuare. il admir pe antonescu ca te admira. dar tu ca om esti din pakate o jigodie. doar ceea e afisezi public presupun k i-a fost moral lui crin. va pup. si nu uita tudorica sa nu te mai dai la fete de 16 ani.

    RăspundețiȘtergere
  18. off-topic: te rog sa faci ceva cu ceasul de pe site... am intzepenit cand am vazut 3:40, desi e doar 2:40

    RăspundețiȘtergere
  19. După ce l-am ascultat pe CRIN, am mers imediat pe motor de cautare, la Tudor Chirilă.Am citit scrisorea, mi-a placut și am inteles nominalizarea.
    Ma duc sa-l votez pe Crin Antonescu desi, initial nu eram decis.
    Si asta pentru ca, in loc de Tudor Chirila, foarte bine ar fi putut nomonaliza un personaj fictiv, imaginar!A preferat unul real, credibil!

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu ii va aduce niciun beneficiu raspunsu' asta, din contra. Il avea pe Quintus acolo, si daca spunea Quintus era poate mai castigat. Asa, raspunsul sau este cat se poate de dubios...si interpretabil. Nu-l va ajuta si d-asta ma gandesc ca poate Crin a fost sincer. ;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Doamnelor si domnilor,
    Va rog sa-i dati voie cuiva ceva mai matur sa va explice un lucru simplu - suntem niste oameni care-n anii 80, cei mai negrii ani comunisti, am avut ca repere Iris si muzica rock. Am incercat, pe cat am putut, sa ne pastram tineretea. Ne intalniti pe la concertele de acum albiti, fara plete, dar la fel de "headbanggers" ca si tineretul ce ne inconjoara. Crin este un astfel de om. Si trebuie inteles pentru asta. Astfel, poate, se intelege mai bine motivatia lui.
    PS. Nu considerati ca un personaj politic va face ceea ce promite. Este o dovada de naivitate sa crezi asa ceva. Sfatul meu este sa votati doctrine si mai putin persoane. Indiferent de promisiuni, doctrinar, personajele politice vor face, in special, ceea ce le cere doctrina partidului lor. Si, poate, astfel, reusim sa ne maturizam politic cu totii.
    Multumesc, Tudor Chirila, pentru muzica ta.

    PS2. Fiind membru al Societatii Romane de Science Fiction si Fantasy (www.srsff.ro; http://culturalsflearnings.blogspot.com), invit pe toti cei care iubesc lectura sambata, 28.11.2009, ora 12, la standul 37, libraria Nautilus, din cadrul Targului Gaudeamus, la Premiile literare SRSFF si lansarea volumului de proza al Societatii.
    Cu prietenie.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cine isi asuma pozitii de natura morala trebuie sa se astepte sa devina un reper moral.

    Un "reper moral" e un om care isi propune ca principiu de viata sa faca lucruri bune. Nu sa slujeasca adevarul, nu sa fie un om drept, ci doar sa faca bine. Asta mi se pare un lucru mediocru, si un tel pe care si-l propun in general cei care se stiu cu multe bube-n cap. Nu de "repere morale" e nevoie in ziua de azi, ci de oameni care sa poata gandi liber, neingraditi de cutume morale, de oameni care pot respira aerul tare a libertatii si care, prin urmare, isi pot permite luxul de a fi drepti si de a nu gandi stramb, aliniati la norma zilei.

    Ce-i drept, de la Nietzsche incoace, orice pozitie morala e suspecta de inautenticitate, dat fiind ca nu stim niciodata cat de bine e sa faci bine. Dar asta e o alta problema. Tudor si-ar fi dorit, de fapt, ca "Scrisoarea..." sa sa devina "O scrisoare pierduta", adica un adevar care desi exista, nu trebuia spus pentru ca orice adevar fluturat are darul de a se razbuna.

    Insa atunci scrisorile pentru liceeni, ca si apelurile catre lichele, ar trebui sa ramana nescrise. Asta pentru ca, pe langa faptul ca nu schimba nimic, astfel de luari de pozitie morale il transforma pe autorul lor intr-o moneda de schimb. Fie ea numita si reper moral, tot moneda de schimb ramane.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu aveți de ce să fiți supărați pe Crin Antonescu. De ce să vă supărați pe el, pentru că este sincer și a considerat că trebuie să spună adevărul (oricât de mult l-ar trage în jos asta)? Supărați trebuie să fiți pe cei care au întocmit o astfel de întrebare fiindcă nu întrebi într-un astfel de cadru o persoană politică despre repere morale, știind că ar putea fi amintite și nume care nu și-ar dori-o.
    Tot respectul pentru Crin Antonescu!

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnule Tudor Chirila,

    Sunt membru al PNL de multi ani si sunt liberal din convingere, principii si idealuri, nu din alte motive.
    Mai sunt si un cititor zilnic al blogului dummneavoastra si nu datorita faptului ca ati fost pomenit de cateva ori de Crin Antonescu in discusurile sale. Va citesc blogul de mult timp.
    Cu cea mai mare sinceritate va spun ca daca eu as fi fost in locul lui Crin Antonescu nu v-as fi indicat pe dumneavoastra ca reper moral pentru Romania. Sa nu ma intelegeti gresit, nici nu va consider opusul unui om moral. Poate sunteti un reper moral pentru o anumita generatie. Spun "poate'.
    Faptul ca Antonescu a facut aceasta afirmatie, cred ca nu il va ajuta deloc in aceasta campanie, sau ce a ramas din ea. Din contra. Va fi un mic "balast" pentru ca va fi atacat din toate partile. Dar omul Antonescu a spus in acel moment ceea ce a gandit si sunt convins de acest lucru.
    De aceea nu cred ca ati fost folosit ca instrument electoral si a fost doar un mic moment de sinceritate al unei persoane libere care nu face parte din aceea generatie a actualilor politicieni si care se simte mai aproape de generatia, atat ca varsta cat si ca gandire, pe care o reprezentanti dumneavoastra si din care, dealtfel, vreau sa cred ca fac si eu parte.
    Repet, prin aceasta postare nu vreau sa va pun la indoiala moralitatea dumneavoastra. Departe de mine aceasta intentie si ca dovada, atat cat pot eu, va spun ca voi ramane un cititor al blogului BED FOR LOVE

    RăspundețiȘtergere
  26. Dincolo de admiratia lui Antonescu pentru mesajul scrisorii, nu trebuie deloc neglijata intentia lui in folosirea numelui lui TC. Stia prea bine ca are impact, mai ales la electoratul tanar. Dovada ca cineva mai sus a si spus ca, desi nu era convins, acum va merge sa-l voteze pe Antonescu... Ei da, TC, ai fost folosit drept instrument electoral si mi se pare o lipsa de respect a dlui Antonescu...

    RăspundețiȘtergere
  27. Draga Tudor, postarea asta a ta e imberba, scuza-ma ca ti-o spun. Crin Antonescu nu te-a nominalizat ca tu sa vii sa explici cit de apolitic esti. Sigur ca nu esti un reper moral in general - te-am apreciat insa si eu din punctul asta de vedere, moral adica, pentru scrisoarea ta catre liceeni. Pentru ca, fiind (fie ca vrei au ba) o persoana publica din zona showbiz-ului, sa vii cu un indemn pentru lectura e o chestie extrem, extrem de importanta.
    Acum insa o dai in bara intr-un mod aproape ridicol: puteai doar sa-i multumesti, fara orgolii, onest, candidatului care te-a apreciat. Sa vii insa sa explici cum nu esti tu un model moral si cum nu esti instrument electoral - e o infatuare si nu ma asteptam de la tine la asa ceva. De ce infatuare? Pentru ca:
    1. Evident, n-ai cum sa devii instrument electoral, cel putin NU UNUL IN FAVOAREA lui Crin Antonescu! Tocmai de asta ar fi trebuit sa-l apreciezi: ca te-a nominalizat, desi lucrul asta ii va aduce deservicii (gindeste-te numai la structura electoratului, iar inteligenta, care nu-ti lipseste, iti va creiona situatia dificila in care s-a pozitionat C.A.). Tinind cont de asta, ar fi trebuit sa-ti dai seama ca omul chiar a fost sincer, chiar a apreciat demersul tau si A AVUT CURAJUL s-o marturiseasca;
    2. E cumva tatzesc si, fireste, la fel de infatuat sa "refuzi" public, cum dai impresia c-o faci, aprecierea unui om la adresa ta. Mai mult, sa vii cu un comentariu care DEVINE EL INSUSI (realizezi asta?!) un instrument electoral si mai teribil in mina contracandidatilor omului care... a gresit ca si-a permis sa te aprecieze.
    Imi pare rau, dar dezamagirea profunda o provoci abia tu, acum.

    RăspundețiȘtergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  29. macar nu a zis"patriarhul daniel"

    RăspundețiȘtergere
  30. nu mi se pare o problema in a`l nominaliza pe T.Chirila ca reper de moralitate. si Base si`a nominalizat sotia. ceea ce e foarte bine. sunt si alte repere, eu gasesc lucruri bune in multi oameni. romani. mai mare manipulare mi se pare raspunsul lui Geoana..el incearca sa castige crestinii din tara, dar saracu patriarh isi tine fratele si sora pe strazi, in timp ce el are 9 vile..si afaceri de milioane de euro intre firmele lui si Biserca Ortodoxa. oricum, inteleg pozitia ta, dle.Chirila, da` sper ca mergi totusi la vot, chiar daca nu spui cu cine`o sa votezi.:P

    RăspundețiȘtergere
  31. cu toata aprecierea pe care o am pentru dumneavoastra, sincer cred ca v-ati pripit in a reactiona atat de violent la comentariul domnului Antonescu. dânsul nu a incercat sa va utilizeze ca "instrument electoral". dimpotriva, si-a asumat un risc enorm numindu-va in cadrul confruntarii de aseara. a fost sincer si a vorbt cu inima, de aceea a parut "decalat". sa-l penalizati astfel , ca iuda, dezicându-va de el (chiar daca nu sunteti apostol), mi se pare o lasitate. nu va angajati cu "mesaje sociale si ideologice", daca nu sunteti capabil sa va asumati consecintele.

    RăspundețiȘtergere
  32. Pentru a fii un reper sau model de orice fel, nu trebuie sa ti se cerea voie si nici un presupune implicarea ta (a modelului) in activitatea care a generat numirea publica a modelului.
    Daca nu vrei sa iti fie rostit numele de nimeni, atunci incearca sa nu mai fii o persoana publica.
    Daca vrei sa iti fie rostit numele numai cand vrei tu, inseamna ca ai o problema de perceptie a lumii in care traiesti.

    Parerea mea despre ce a vrut Crin s-a spuna: orice om care face ceva bun, util pentru tara sa poate fi luat ca si model/reper de altii. PUNCT

    RăspundețiȘtergere
  33. Sincer? Alegerea lui i-a cam stirbit imaginea, cel putin inaintea mea.

    RăspundețiȘtergere
  34. aproape 80% din comentatori spun ca nea` politicianu a cam riscat nominalizandu`te pe tine, cu sinceritate..raspunsul tau, inteleg ca`i smerit..dar nu`i politicos, or diplomatic..pt o pers.publica. era mai ok dc ziceai si tu un: "multumesc!" si apoi sa`ti vezi de treaba, ignorand restul campaniei.

    RăspundețiȘtergere
  35. Sincer sa fiu am intrat pe acest blog doar ptr. a vedea parerea dvs.-tra la afirmatia dl-ui Antonescu si vreau sa va spun k ma-ti dezamagit profund vazind comentariul dv-stra ,oricum nu v-am considerat niciodata reper moral dar pe deasupra consider k suntetzi si foarte las , probabil atzi emis acea scrisoare doar ptr. a avea oarece avantaje . Afirmatia dl-ui Antonescu o consider sincera , cred k la-ti dezamagit si pe dinsul !

    RăspundețiȘtergere
  36. P.S Hai sa ne gindim totusi ce fapte morale deosebite a facut T.C de care sa aiva cunostintza natzia Romana?!.... , in afara de aceasta scrisoare de pe urma caruia a dorit sa profite doar el k imagine (dar daca se putea sa ramana totusi inpartzial) , are cineva cunostza? - nu cred !

    RăspundețiȘtergere
  37. Cred ca ceea ce a zis Crin este corect.

    Cine are cel mai mult nevoie de un reper (nu neaparat model) moral?

    Pai crede cineva ca daca il arati cuiva de 50 de ani pe Patriarhul Daniel si ii zici ca acesta este un model moral, brusc persoana de 50 de ani isi va schimba comportamentul?

    Sau ce intelege cineva care are 16 ani sau 23 din Patriarhul Daniel?

    Este nevoie de ceva real, tangibil.

    Si dupa care sa te ghidezi, nu sa il copiezi...

    RăspundețiȘtergere
  38. Cred ca ceea ce a zis Crin este corect.

    Cine are cel mai mult nevoie de un reper (nu neaparat model) moral?

    Pai crede cineva ca daca il arati cuiva de 50 de ani pe Patriarhul Daniel si ii zici ca acesta este un model moral, brusc persoana de 50 de ani isi va schimba comportamentul?

    Sau ce intelege cineva care are 16 ani sau 23 din Patriarhul Daniel?

    Este nevoie de ceva real, tangibil.

    Si dupa care sa te ghidezi, nu sa il copiezi...

    RăspundețiȘtergere
  39. Patriarhul Daniel, tu si doamna Basescu??? hai sa fim seriosi chiar atat de patetici sunt? puteau mai bine.
    Analiza: Geoana a zis de Patriah cu speranta ca cei credinciosi sa vada ca si el este credioncios si astfel sa mai castige din voturile celor care se lasa manipulati de biserica. Antonescu te-a nominalizat pe tine cu speranta de a castiga voturile tinerilor...Basescu a nominalizat-o pe sotia lui si nu cred ca lumea o cunoaste deci raspunsul e nul. M-au dezamagit teribil :)) eu oricum o sa-i votez pe toti inafara de gigi becali :D

    RăspundețiȘtergere
  40. Crin a ales un exemplu corect.

    Putea alege 1000 altele, toate corecte.

    Dar cine are nevoie cel mai mult de un reper moral? (NU MODEL)

    Pai unul de 50 de ani, daca nu are un model pana acum, are vreo sansa sa mai faca vreo schimbare?

    Si este nevoie de exemple reale, tangibile, pe care sa le poti atinge si intelege.

    Ce relevanta ar avea Maica Tereza?

    Si ea e un model. Unul aproape perfect. Dar cat de aproape poate fi de un liceean din Fetesti sau un student din Braila?

    RăspundețiȘtergere
  41. Sorry.

    Mi-a cerut sa ma autentific. Mi-a dat eroare. Am pierdut comentariul... A trebuit sa il rescriu...

    Din cauza asta apar de 2 ori...

    RăspundețiȘtergere
  42. Are dreptate Ender.

    E o mare diferenta intre modele si repere.

    Tudor poate fi un reper. Face si chestii OK si chestii care poate nu trebuie neaparat urmate.

    Dar macar il intelegem toti si e o persoana corecta.

    Un model abstratc, chiar daca ar fi perfect, ramane abstract. Neagu Djuvara probabil ca are mult mai multe calitati deja dovedite. Dar cine vrea sa ii urmeze exemplul trebuie sa il inteleaga mai intai. Eu i-am citit o carte - istoria Romaniei povestita pe scurt. Si o recomand. Dar intai trebuie cunoscut ca sa fie inteles.

    Bravo Tudore!

    RăspundețiȘtergere
  43. Amice esti idiot. Sincer iti spun. Cu tot respectul pentru tine ca artist si Nichita Stanescu wannabe, cu articolul asta mi-ai dovedit ca parerea unanim generala a oamenilor ce nu intra in categoria liceenilor virgini, cum ca pseudo-inteligenta ta este doar masca ce acopera un nebun, este cat se poate de adevarata, ba mai mult esti si idiot pe deasupra.

    In primul rand salut cu voiosie afirmatia ta cum ca n-ai nicio culoare politica si nu te asociezi cu nicio miscare. Bine, dar mananci CACAT. Si stii foarte bine asta.

    Articolul asta nu demonstreaza ceea ce incerci sa afirmi. Ba mai mult, intareste exact contrariul. Si anume faptul ca sustii (nu public) un anumit candidat la presedentie. Doar ca nu pe Antonescu. Pe cine e irelevant. Relevant e ca ceea ce sustii, e o minciuna grosolana. Asta daca e sa merg pe firul gandirii tale si sa pun o afirmatie in balanta.

    Articolul asta face parte din ciclul "Negarea vreunei afinitati politice sau instrument/manipulare politic(a)?"

    In al doilea rand echidistanta o aratai, daca apreciai afirmatia lui Antonescu si-i multumeai pentru ea, notand insa ca nu doresti ca numele tau sa fie asociat cu vreo miscare politica.
    Lucru pe care nu l-ai facut, ci din contra te-ai concentrat in a face un cocon de afirmatii in care la mijloc ai bagat subliminal ceva acuze la adresa lui Crin.
    Deci ar fi 1-0 pentru manipulare.

    In al treilea rand, daca n-ai avea nicio treaba cu politica asa cum sustii, ai luat in considerare urmatorul fapt: Afirmatia e un win-win. Antonescu e in situatia lui Basescu de acum 5 ani. Tinerii sunt in majoritate de partea lui. Unde e win-win-ul? El poate-si aduce de partea sa putinii admiratori de-ai tai cu drept de vot. Intre noi doi fie vorba, esti constient ca pustoaicele de 14-16 ani care se uda la primul cuvant pe care-l scoti pe gura, n-au valoare electorala. Iar tu castigai tineri sustinatori de-ai lui Antonescu, care din fericire au si ceva materie cenusie intre urechi. Pe principiul "Uite bai, Crin zice ca blegul asta e reper moral. Ia sa vad si eu ce are de zis. Nu neaparat prin muzica, pentru ca tu nu esti doar some guy in a band. Numele tau are o mostenire, tine stindardul sus, nu te caca pe tine. Zic tineri cu materie cenusie pentru ca tinerii sustinatori ai lui Crin, l-au ales pe el, pentru ca a fost alegerea lor. Nu pentru ca are bannere frumoase pe strada sau pe net, nu pentru ca i-a platit pe Iris sa-i faca campanie, nu pentru ca are slogane smechere si nici pentru ca i-a prins in masinaria politica de genul tati e in FSN, eu votez cu FSN. Traiasca valorile morale familiale.

    Deci tu reper moral al tinerilor din Romania, de ce il faci sa-si regrete cuvintele printr-un gest imoral si ingrat. Da ingrat, indiferent de parerea ta, era de bun simt o multumire. Dar asa cum am zis mai sus, Romania bunului simt nu e alegerea ta. Tare ma tem ca "de ce ti-e frica nu scapi"! If you catch my drift.

    Iti doresc un weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
  44. Catre membrii PNL: De ce tineti mortis sa ne insultati inteligenta? Crin Antonescu este din exact acelasi aluat ca si Geoana sau Basescu! PDL PSD PNL sunt o rusine pentru Romania. Un articol de pe Hotnews: Ce pregatesc in secret primari de la PSD, PDL si PNL http://bit.ly/7NND3d Asta meritati daca votati cu oricare dintre Basescu, Geoana sau Crin!

    RăspundețiȘtergere
  45. Reacţia ta , dragă Tudor, mi se pare în substanţă corectă. Inteligenta, strălucirea, harisma, talentul, generozitatea si bunătatea ta sufletească incontestabile nu te califică în niciun caz drept exemplu de reper moral pentru natiune. Ai spus-o, de fapt, singur. Reperul moral presupune fapte (consecvente de altruism, de curaj, de sacrificii personale etc.) săvârşite de-a lungul unei întregi existenţe, uneori cu preţul libertăţii sau al vieţii proprii. Pe de altă parte, fiind tu persoană publică nu poţi opri pe nimeni să se refere la tine într-un context sau altul, fie el şi unul politic, mai ales atunci când la mijloc e buna credinţă, iar în joc o miză importantă ca cea de faţă. Deci nu cred că, în ce te priveşte, se justifică tonul iritat şi nuanţa de mândrie ofensată. În ce îl priveşte pe Crin Antonescu, răspunsul lui păcătueşte, din păcate, printr-o patentă inadecvare.

    RăspundețiȘtergere
  46. Tudore, nu justifica nimic! Lasa-ne sa radem!

    RăspundețiȘtergere
  47. politica = arta de manipulare jidaneasca.

    Odihneasca-te in pace Ioane !

    RăspundețiȘtergere
  48. Draga Tudor Chirila, omul care te-a nominalizat este singurul viu dintre toti, ceea ce tu, tocmai tu, ar fi trebuit sa apreciezi. Si este singurul dintre toti care ti-a citit si citat scrisoarea.Ceilalti nici n-ai auzit de ea, sau de tine.
    Omul asta a citit, si a inteles.
    Tu i-ai dat un pumn in figura.
    Nu uita ca nu aveam de ales intre Antonescu si Obama, ci intre Antonescu si ceilalti doi.
    Sper sa poti trai cu alegerea ta, cand vom avea ca presedinte un comunist sau un tiran.

    RăspundețiȘtergere
  49. Gresit! Nu avem de ales intre Antonescu Geoana sau Basescu! Asta e complet fals! Avem multe alte optiuni de a alege. Sunt multi alti candidati. In primul tur alegem pentru noi, abia in turul al doilea alegem între cei care ni se impun! RC

    RăspundețiȘtergere
  50. Articolul tau mi se pare justificat, indiferent cine (dintre cei trei candidati la presedentie)te nominaliza, era corect sa te delimitezi daca nu-l sustii oficial, mai ales ca tu faci teatru si muzica, nicidecum politica(deocamdata). In rest e blogul tau, ai dreptul sa scrii ce vrei, dar ca de obicei s-a declansat o sarabanda de comentarii, unele destul de patimase, la care farmecul total este dat de greselile gramaticale.

    RăspundețiȘtergere
  51. Inteleg ca nu vrei sa fii un instrument electoral dar acum in mod cert domnului Antonescu nu-i aduci decat un deserviciu major, dar si-a facut-o cu mana lui. Instrument electoral ai devenit, fara voia ta, si unul impotriva domnului Antonescu, prin raspunsul tau. Singura lui greseala a fost ca te-a apreciat public si daca din asta rezultau voturi era si un castig electoral dar aprecierea lui poate a fost sincera si nu trebuia automat banuita de interese ascunse! Tudor, nu stii sa primesti un compliment...

    RăspundețiȘtergere
  52. Nu mi place Antonescu. Nici ceilalti . Cred ca toti sunt la fel. Cred ca Romania nu are nicio sansa si voi face tot ce pot ca fiul meu sa nu ramana in tara asta. Asa ca faptul ca ti a pomenit numele (cu intentii cinstite sau nu )nu il face pe el mai bun in ochii mei .
    Dar am fost foarte mandra de tine.
    Ma intreb ce a simtit d na Damian"?!

    RăspundețiȘtergere
  53. Eu zic ca voi, toti astia care credeti ca sunteti cu ceva mai buni ptr. ca nu ati pomenit numele lui Tudor Chirila, ca si cand ar fi cea mai mare greseala posibila sa ai o simpatie ptr. acesta sau chiar plecand de la ideea ca a fost o alegere gresita,mai bine sa-l prindeti si sa-l omorati cu pietre pe Crin si in felul acesta sa fim siguri ca greseli "minore" precum cele facute de Basescu in acesti 5 ani de mandat, afacerile dubioase ale fam. Basescu si ale camarilei sale Udrea-Cocos@Co, alaturi de imbecilitatile lui Geoana, sa fie posibile si in viitor. In acest fel, vom putem sta linistiti ca o enorma greseala ca aceea ca cineva sa-i mai pronunte vreodata numele lui Chirila, intr-un context pozitiv, sa nu se mai repete niciodata!
    Cat despre faptul ca acest aspect cu Chirila este definitori uptr.

    RăspundețiȘtergere
  54. tudor...acest tudor care a distrus vama Veche,o trupa care a creeat vise si sperante,tudor acel om care se vrea sfatuitorul liceenilor insa afirmand ca nu este un model de moralitate. Ca si cum Papa ar fi promotorul filmelor porno ! HEI-WAKE UP MAN !nu merge! lasa sfaturile pentru liceeni ca nimeni nu le urmeaza,o spun cu regret, daca te dezici de clasa politica crezi ca pari mai curat in ochii pustoaicelor?
    CE NU INTELEGI ? Antonescu a fost impresionat de Scrisoarea ta,ca si mine de altfel,insa cu timpul am inteles cat esti de ipocrit,cum tu dai sfaturi la altii insa esti contrar pretentiilor tale,esti un roman tipic . Sau poate nu intelegi LIMBA ROMANA,stii ce inseamna paradoxal ?! inseamna in sens invers,stii ce a incercat omul sa transmita ? ca tinerii din zilele noastre nu mai suporta canoanele,regulile etice,nu mai suporta religia sfanta crestina,la moda e sa citesti despre karma,moksa,nirvana,buda,hinduism sau reancarnare,Isus e invechit si depasit,esti mai cool daca povestesti despre cultura indiana si practici yoga,asadar in contextul actual unde moralitatea e urata pentru tineri,unde ei trebuie sa se drogheze,sa bea ,sa se distreze,sa foota cat mai multe curve,un om mai aproape de ei ar fi acest tudor chirila,nu a fost nici o manevra politica stai linistit,trebuia sa fii mandru, tarane, ca un astfel de om iti rosteste numele si iti promoveaza un gand,o scrisoare ,de altfel laudabila,iar tu ii dai in cap. evident ca Antonescu nu este un sfant,nu il sustin,eu defapt nici nu ma prezint la vot pentru-ca nu am incredere in nimeni,problema este ca are in spate un partid foarte murdar chiar daca el este aproape ireprosabil.
    iar tu inainte sa sari de cur in sus,aratand cat esti de moral nefiind bagat in politica ,dar afirmand cu tarie ca esti departe de un om moral,esti intradevar un PARADOX nefericit.

    RăspundețiȘtergere
  55. Tudore, sa fim seriosi: popularitatea pe care ti-a creat-o Crin Antonescu facand aceasta afirmatie este mult mai mare decat popularitatea pe care ai putea sa i-o aduci tu dumnealui in ziua alegerilor. Este presedintele aproape de oamenii normali, care gaseste modele vii, care pot scrie istoria in timpul vietii lor. Ti-e atat de greu sa spui "multumesc ca apreciati efortul meu, o fac pentru tara mea, ca si dumneavoastra"? Este cel putin o chestiune de fair play ;)

    RăspundețiȘtergere
  56. Crin Antonescu a vorbit de scrisoarea lui Tudor cu mult timp inainte atunci cand Basescu sau Geoana nici nu au auzit de asa ceva:
    http://209.85.129.132/search?q=cache:E8EdsAD9FWoJ:www.crinantonescu.ro/Blog/CrinAntonescu/art/106/Raspuns-pentru-Tudor-Chirila.html+crin+antonescu+blog+tudor+chirila&cd=5&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

    RăspundețiȘtergere
  57. nici mie nu mi se pare ciudat ca te-a nominalizat, Tudor!!! care e problema?? esti o persoana publica, poti fi un reper moral...din cate stiu eu nu dai in cap la nimeni, nu furi, nu te droghezi, nu violezi....care e problema celor care s-au aratat oripilati de aceasta nominalizare...eu acum aflu ca tu nu ai legatura cu Antonescu, asa ca eu cred ca a fost un mesaj sincer al candidatului liberal...

    RăspundețiȘtergere
  58. Virginia, Tudor nu i-a cerut domnului Antonescu nimic. Tudor nu are nevoie de popularitatea pe care ar putea sa i-o aduca domnul Crin Antonescu. Dar candidatul Crin Antonescu are nevoie disperata de popularitatea (cata o fi ea) pe care i-o poate aduce Tudor. Cum am mai zis... a fost o miscare desteapta a lui Crin Antonescu. Si Tudor are dreptul sa raspunda in ce fel simte el de cuviinta.

    RăspundețiȘtergere
  59. Tudor are nevoie de popularitate mai mult decat politicienii. El din asta traieste. Mie imi plac ambii, Crin Antonescu si Tudor Chirila. Sunt amandoi implicati in a face ceva pentru societatea noastra. As vrea numai ca oamenii de bune intentii sa colaboreze mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  60. Virginia, si politicienii din ce traiesc? Din pacate nu avem un electorat rational care sa se informeze si sa voteze in cunostinta de cauza. Din pacate toata politica ce se face la noi se face pe la televiziuni si ziare. Politicienii sunt din pacate doar niste contururi lipsite de continut. Sunt doar o imagine construita. Crin Antonescu nu a demonstrat nimic pana acum. El e doar o imagine goala. Tudor Chirila deja a demonstrat multe. Fara imaginea sa si fara prezenta la televiziuni, Crin Antonescu este gol... el e doar un balon plin cu aer ce se poate sparge oricand. Tudor are substanta. Are realizari ca artist care il recomanda. Daca Tudor nu mai apare 2 ani la televizor noi tot vom fredona multe dintre operele lui. Daca Antonescu dispare pentru 2 luni de la televizor cine isi va mai aminti de el?

    RăspundețiȘtergere
  61. m-am ofticat tare aseara, cand am auzit ca ti-a rostit numele... si intrebarea in sine e menita manipularii, dar raspunsul mi s-a parut doar o unealta de manipulare. Eu te consider pe tine un om sicer si autentic, iar ei nu vor fi niciodata asa. De aceea mi s-a parut nedrept, cand el s-a folosit de numele tau ca sa atraga admiratia unori oameni care altfel poate nu l-ar fi observat. Tu pt mine esti un reper moral prin tot ce ai facut si greseli si reusite si te felicit pt asta.

    RăspundețiȘtergere
  62. Tudor,

    intrebarea asta "reper moral sau instrument electoral" trebuia sa ti-o pui tu la spovedanie sau in dialogul cu tine insuti.
    Ti-ai pus acesta intrebare public si reactia ta dovedeste ca singur nu te consideri un model moral si atunci nu mai ramane decat ca ai fost folosit ca instrument electoral :)))
    Si de ce te simti tu, ma rog, asa de indignat ca ai fost nominalizat? Oare Giuvara sau altii tot asa indignati s-ar fi simtit? Ei nu, pentru ca stiu ca au valoare si merita o astfel de nominalizare!
    In plus, Crin a spus ca pt acea scrisoare te-a nominalizat si pt ca esti cunoscut in randul tinerilor (care au nevoie de modele in construirea personalitatii lor si pt care, din pacate, numele de Giuvara nu spune nimic).
    Intaresc ceea ce este deja spus intr-unul dintre comentarii: NU trebuie sa votam oameni, ci viziuni si strategii!!!! Si Crin, cu defectele si calitatile lui, inerente la orice fiinta umana, are viziune si are strategie!
    Si chiar dc gresim in a-l alege pe Crin, Basescu s-a dovedit deja a fi o greseala iar Geoana e aschia sarita din acelasi trunchi comunist din care a sarit si Base.
    Oricat de mic ar fi, pt Crin exista totusi un procent de speranta ca el sa poata face mai mult decat ceilalti pentru poporul roman.
    Tudor, te respect mult si cat am fost in tara am cautat sa vin la toate piesele de teatru in care jucai (concertele nu ti le-am vazut)...te rog sa ai si in viata normala personalitatea pe care o aveai pe scena si te rog sa asumi ceea faci si ce zici (sper ca ai scris acea scrisoare din inima si nu a fost doar o manevra ca sa obtii sponsorizari de la partide sau ca sa mai castigi ceva public si notorietate!!!!).
    Daca ai scris-o din suflet, bucura-te ca a avut rezonanta la un om politic si poate vei gasi in el un partener sau un insotitor pe drumul schimbarii!!!! Incearca sa si pui in practica ceea ce gandesti si incepe sa contorizezi rezultatele acelei scrisori ca doar n-ai scris-o asa...de "flori de mar"!!!!

    RăspundețiȘtergere
  63. servus...
    cred ca omu' Antonescu a fost mai curind intr/o pana de inspiratie decit mînat de interese blamabile...
    cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  64. mai vreau sa spun ca toti ziaristii nostri s-au oprit la Tudor Chirila!!!!auuuuuuu, cum sa-l dai exemplu pe Tudor Chirila!!!!!!??????
    dar Madame Basescu nu poate sa aiba nicio farama de moralitate daca sta intr-un mediu imoral si imparte intimitatea cu un IMORAL!!!!!
    iar patriarhul e obligat sa fie moral de pozitia pe care o ocupa si pentru ca si-a dedicat viata bisericii si Domnului!!!

    pacat ca ziarisitii nostri nu au fost capabili sa vada ce bine si-a ales Crin modelul!!!! Noi, majoritatea oamenilor de rand, nu ne putem "nevoi" ca patriarhul si ar fi stupid sa visam a fi sotii de presedinti corupti dar putem sa facem macar un pic din ce face Tudor Chirila (putem cocheta si cu muzica si cu teatrul si cu propaganda si daca citim cum ne-a sfatuit el, putem tine si un blog pe care sa postam lururi interesante, inteligente si de folos!!!!!!!)
    pacat ca ziaristii nostri nu s-au intrebat si ce realizari are Madame Basescu ca sa fie data ca exemplu?!!!?!? Realizarea ei este aceea de a fi Sotie cu S :))))

    patetic domnilor ziaristi, "jenibil" ati mai picat in capcana!?!?!? :)))

    scumpii mei romanasi, invatati sa GANDITI si sa triati informatia ce va parvine!!!!!

    nu pot sa cred ca atat de orbiti am fost toti de exemplul lui Crin ca n-am mai vazut in laturi!?!?!?
    Domnule CT Popescu, si Dvs stati prost cu partea "tehnica", dati-i cu ulei ca scartaiti in profesie!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  65. Crin Antonescu nu a facut nimic??? De unde ideea asta?
    Eu nu urmaresc politica de foarte mult timp dar in ultimul an am mai inteles cate ceva. Pe Basescu si Geoana i-am exclus din start. Ei chiar au fost la guvernare in ultimul an. Ce anume ii recomanda pentru a putea fi presedinti??? -----------------------------------
    Crin Antonescu a depus motiunea de cenzura impotriva impozitului forfetar, a depus motiunea de cenzura impotriva guvernului Boc, a obtinut in parlament in timp record o majoritate care a votat caderea guvernului, a gasit si propus pe potentialul premier Klaus Iohannis cu care nu numai parlamentul ci si cetatenii Romaniei in mare parte s-au aratat de acord. Ti se par putine lucruri?? Crin Antonescu a facut toate astea nefiind la guvernare, ci DIN OPOZITIE, ADICA CONTRA CURENTULUI. Chiar asa putin sa fie?
    Eu una ii sunt profund recunoscatoare chiar si numai pentru ca Boc nu ma mai poate face partasa la idioteniile sfruntate pe care le spunea la foc automat. Ti se pare putin lucru???
    Crin Antonescu a blocat utimele afaceri dubioase pe care le mai putea face un guvern constient ca zilele ii sunt numarate.
    Iti spun sincer, pentru toate aceste lucruri CONCRETE eu ii dau votul meu lui Crin Antonescu. Ii sunt datoare. In plus, cred in modelul de renastere a Romaniei bazat pe bun simt pe care domnul Antonescu il propune.
    Nu ar fi corect sa mai luam in seama vorbele lui Geoana si Basescu. De la ei as fi vrut fapte, dat fiind ca le-ar fi fost asa de la indemana sa le faca, de la putere, nu din opozitie. Ei sunt goi, nu au consistenta pentru cetateanul de rand.
    Maine il voi ajuta pe Crin Antonescu sa ma ajute in urmatorii cinci ani.

    RăspundețiȘtergere
  66. Ok. excelent! Votati cu cine vreti voi. Dar nu mai veniti aici sa incercati sa ne convingeti si pe noi. Primarii PNL incearca fraudarea alegerilor de maine. Cativa dintre ei sunt inregistrati descriind cum platesc pentru voturi si organizeaza turism electoral. Si sunt convins ca dumnul Crin Antonescu nu e strain. De asta. Si el pozeaza in omul integru? Imi face greata.

    RăspundețiȘtergere
  67. intrument electoral,,dar no,,,la noi in poitica merge orice :P ,,formatia Vama este iubita de generatiile 14-30 de ani,,,so,,a prins Antonescu asta si catg de varsta: de la 18 in sus,,,

    RăspundețiȘtergere
  68. Fiecare dintre noi voteaza cu cine vrea, eu nu doresc sa conving pe nimeni de nimic, mi-am spus numai opinia si mi-am justificat-o. Daca vrem sa traim intr-o tara de oameni trebuie sa punem mana sa facem ceva, fiecare dintre noi, inainte de vot, la vot si dupa vot.

    RăspundețiȘtergere
  69. Eu sunt de acord ca ideea de a pune asemenea intrebare a fost gresita dar as aduga idioata de e dreptul.

    Ce sa inteleg ca Basescu a preluat modelul moral al nevestisii, Geoana a Patriarhului si Crin a lui Tudor? lol

    Dar oare pana sa auda de scrisoarea lui Tudor dupa ce model s-a ghidat Crin? A fost altul modelul si l- a schimbat in ultimul an? sau inainte nu avea nevoie de model moral?

    Oare cum suna putina autenticitate" eu am incredere in moralitatea mea proprie in propriul model?"

    iar Tudor care este mentor pentru tineri este exact in rolul pe care si l-a asumat nimic mai mult, mi se pare logica reactia de a te enerva cand din senin te pune cineva intr un rol, si nu in orice moment..

    moralitatea este ceva subiectiv si personal, avem mentori, avem eroi dar fiecare are dreptul sa si faca o viata in afara asteptarilor multimii, suntem toti oameni.

    desupra moralitatii subiective sta Amoralitatea care apartine Universului in care traim si care nu de putine ori este asumata de cei care iau decizii majore pentru binele unei natiuni..

    RăspundețiȘtergere
  70. Nici eu nu stiu cu cine sa votez ;p
    Poate intr-adevar aprecierea lui era sincera ;o)

    RăspundețiȘtergere
  71. Tudore.. E absolut dezgustator acest raspuns al tau. De ce ? cred ca au explicat foarte bine alti comentatori, nu vreau sa repet.

    Instrument electoral?
    Asta ar fi prima idee care i-ar trece cuiva prin minte auzind raspunsul lui Antonescu insa daca te gandesti putin, nu esti omul care sa il poata ajuta cu ceva in campanie, nu reprezinti o forta..nu esti nimic. Cati liceeni crezi tu ca ai schimbat prin scrisoarea aceea a ta? :))
    In plus se vede ca nu stii nimic despre Crin Antonescu..altfel ai fi inteles de ce a fost atat de impresionat de scrisoarea ta si de ce te-a mentionat. A fost profesor.. acelea sunt exact sfaturile pe care el le-a dat ani de-a randul elevilor sai.
    Pacat ca a fost prea sincer si de aceea te-a mentionat nestiind ca tu ar fi trebuit sa fii mentionat ca model de aroganta si falsitate.

    Iti sugerez sa asculti inca o data mesajul tau, celebra scrisoare.. si sa meditezi la "aveti grija ce scoateti pe gura" .

    Pana acum te-am apreciat ca actor.. Ca om.. aveam retineri, imi pareai arogant. Iar acea "scrisoare" desi contine niste sfaturi foarte pertinente mi s-a parut o incercare de a-ti face publicitate si de a capata admiratia celorlalti. Au mai facut si altii chestia asta (de ex Parazitii), probabil sperai sa ai acelasi efect.

    Asa cum tu crezi ca ai fost folosit ca un instrument electoral , am si eu dreptul sa cred ca tu esti fals si ai dorit publicitate prin acea „scrisoare” audio.

    RăspundețiȘtergere
  72. Mai Tudore, nu incetezi sa ma uimesti..! Exact ca la scoala cand profii lauda un elev, care jenat apoi le spune tuturor colegilor ce prosti mari mai sunt si profii astia..! Hai nu te da mai rotund decat esti; nu poti interzice nimanui sa-ti pomeneasca numele, prin ochii fiecaruia te vezi altfel..! Maturizeaza-te si apoi ai face bine sa-ti ceri scuze tuturor celor pe care i-ai dezamagit cu tampenia asta de comentariu, o rautate pe gratis si neceruta..!

    RăspundețiȘtergere
  73. Talibanii PNListi au invadat blogurile. Trist. Jenant.

    RăspundețiȘtergere
  74. Eu cred ca instrument electoral ai devenit doar prin raspunsul tau. Doar prin faptul ca ai fost mentionat, nu insemna ca faceai un serviciu cuiva, deoarece nimeni nu-ti ceruse nimic si daca cineva a avut parerea ca tu ai fi un reper moral, nu cred ca trebuie sa fie umilit in presa, hulit si criticat. Nu mai inteleg in ce tara traim si cum este posibil ca un om ce te-a apreciat sa fie denigrat ptr. asta!

    RăspundețiȘtergere
  75. Fratilor, incetati odata! E clar ca domnul candidat Crin Antonescu a dat acest raspuns incercand sa atraga electoratul tanar. Asta a fost scopul lui la acea dezbatere. Se pare ca a reusit sa castige unele voturi (ale voastre) si a pierdut altele (pe care oricum probabil nu le-ar fi castigat, de la noi). In concluzie: Crin Antonescu a incercat sa obtina voturi pe spinarea lui Tudor... tipic pentru politica romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
  76. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  77. Buna seara,
    Din clipa in care vi s-a rostit numele, am inceput deja conversatia cu d-voastra.
    N-ar fi prima oara cand o fac, deoarece faceti parte din acea categorie restransa de oameni cu un statut special in sufletul si in mintea mea.
    Nu stiam ce sa cred. Tot ce credeam eu ca stiu despre d-voastra, s-a dus naibii in acea clipa. Nu aveam acces la internet, nu ma puteam lamuri in nici un fel.
    Nu mai intrasem de mult pe blogul d-voastra.
    Am stiut ca primul lucru pe care il voi face va fi acela de a intra pe acest blog pentru a va ruga sa redeveniti ceea ce eu stiu ca sunteti.
    Va puteti inchipui ce-am simtit eu acum, cand am intrat aici si am gasit raspunsul d-voastra?
    Imi vine sa plang. Ma simt vinovata!

    RăspundețiȘtergere
  78. Domnule Chirila, Dumnezeu sa mai stie ce anume ne aduce in situatia discutabila si oarecum perversa de a asterne cuvinte pe cate-un petec electronic in ocazii particulare.Sa fie orgoliul?Sa fie vanitatea?Sa fie toate cate-nvolbureaza eul nostru fragil?Am nimerit din intamplare peste formularile dumneavoastra cu privire la incidentul din timpul confruntarii electorale si ma surprind iata,scriindu-va.Nu trebuie sa va nelinistiti mai presus de toate.Traim ,cum cu finete si spirit analitic observati,vremuri suficient de absurde incat un nume,fie el si ilustru ca al dumneavoastra sa mai insemne ceva in planul vietii sociale.In cel al vietii politice cu atat mai putin iar in sfera culturala nici nu se mai pune din pacate,problema.Pe de alta parte,ca muzician ce sunteti,n-ati putut scapa din ureche sa zic asa micile probleme tehnice.Poate domnul Antonescu din aceasta pricina sa nu fi auzit bine intrebarea.Dar sa presupunem ca a si auzit-o.Cine-n lumea asta nu greseste,domnule Chirila?In ignoranta mea,va marturisesc ,mi-am rupt ceva timp cu raspunsul candidatului,incercand sa identific persoana.Azi m-am pus la punct ,m-am informat,stiu acum ca protestati in cateva culori pinkfloydiste(ideatic evident,nu muzical)si sunteti dragut.Am auzit si de o scrisoare adresata tinerilor pe acelasi ton,pentru acelasi public tinta.Marketing se numeste actiunea,nu?Vedeti dumneavoastra domnule Chirila,nu politica e duplicitara ci specia umana.Nu va necajiti ,noi cetatenii i-am trecut cu vederea candidatului evidenta greseala.Nici nu va ganditi ca milioanele de romani ce maine vor merge la vot ,vor avea numele dumneavoastra in minte,pe post de agent electoral.Vedeti cum ma bag ca un narod in seama?Dar chiar v-am citit supararea si verticalitatea detasata de tot ce-i vai,atat de lumesc si pacatos.Sigur ca nu sunteti nici un reper moral,nu va mai necajiti!Si va admir strategia potrivit careia studiati piata muzicala,felul admirabil in care starniti revolta(nu mai stiu cat costa un cd)si nu va implicati .Asa e cel mai bine,sa stam toti acasa si sa ascultam cat de dragut sunteti asa,revoltat.Nu mai scrieti nimic o vreme domnule Chirila,nu mai cantati nici un sunet si traiti-va verticalitatea.Va veti simti minunat,va asigur!Am cunoscut recent intr-un sat ,un batran de 90 de ani si cand l-am privit am inteles ce pret are tacerea.Cu cele mai bune sentimente,Mircea Rusu

    RăspundețiȘtergere
  79. Sunt un fan Tudor Chirila , il consider un bun artist si un om cu caracter si de buna calitate.

    Totusi cand am auzit raspunsul lui Crin cu nominalizarea lui Tudor Chirila am avut un soc.....nu stiu de ce ... nu isi avea locul tudor chirila ca raspuns la intrebarea aia

    RăspundețiȘtergere
  80. poate chiar asta a crezut... ce-i drept a dat si bine la tv, insa nu cred ca e intentionat, spun asta deoarece, tu pentru mine chiar esti un reper de moralitate.

    RăspundețiȘtergere
  81. hai ca esti amuzant!1)nu te duci in calitate de reper moral? pai..care e scopu' tau daca nu asta? te duci in licee pentru a 'lumina' mintile elevilor. pentru a le arata partea 'morala' a lucrurilor, nu? nu te duci in calitate de tudor chirila, solistul trupei x.
    si 2)hai sa fim seriosi. omu' a raspuns la intrebare cu un exemplu pe care il considera potrivit. nu s-a folosit de numele tau, pur si simplu a raspuns sincer la o intrebare. la fel au facut si ceilalti candidati. oARE kant ar fi reactionat la fel ca tine? oare patriarhul Daniel s-a suparat pe Basescu pt ca i-a folosit numele?
    ce-ai vrut sa zici de fapt cu articolu' asta?

    RăspundețiȘtergere
  82. te-a nominalizat pentru ca vrea tinerii de partea lui.

    a spus-o in direct pe realitatea.

    nu ca ai fi tu ceva !

    RăspundețiȘtergere
  83. "Mihai spunea... te-a nominalizat pentru ca vrea tinerii de partea lui. a spus-o in direct pe realitatea. nu ca ai fi tu ceva !" Ce poti sa raspunzi unui asemenea nesimtit liberal?!?! Tocmai de asta am o impresia ata de proasta despre domnul Crin Antonescu si despre PNL.

    RăspundețiȘtergere
  84. CEZAR, du-te la culcare ca esti plictisitor..azi-mâine ti se taie cotizarea de la pd-l si psd, ce te vei face atunci? vei blogui in contul carui partid ? of, of..

    RăspundețiȘtergere
  85. adina, de ce nu incerci sa te abtii? Daca ai ceva de zis, spune. Daca nu... poti sa spui ca e o tara libera... dar nu vad ratiunea din spatele actiunii tale. Poate pentru ca tu esti postacul despre care sa vorbea in "autodenunt" din Romania Libera?

    RăspundețiȘtergere
  86. Comentariile sunt deja prea exagerate. Prin acest post, Tudor a vrut doar sa-si exprime pozitia oficiala neutra fata de orice asociere politica. A aparut numele lui in dezbatere, are dreptul sa aiba o parere despre asta.
    Daca Tudor Chirila a exagerat prin articolul lui sau daca Crin Antonescu s-a pripit/a urmarit ceva prin raspunsul lui, putem vorbi ore intregi. Deasemenea, putem da si interpreta definitii pentru cuvinte ca: reper, moralitate, leader, politic etc.
    Altceva ar trebui sa ne ingrijoreze. Sintem asa de obisnuiti sa fim reticenti la orice trimitere pozitiva la ceva/cineva din Romania, incat ii suspectam pe toti de rea intentie/marlanie, atat pe cei care mentioneaza acel lucru pozitiv, cat si pe cei care il realizeaza.
    Tudor, tu ai afirmat: "Nu sunt incantat ca numele meu a fost pomenit intr-o dezbatere electorala la momentul in care Romania pare sa nu mai aiba iesire si in care nu se mai intrevede nici macar SPERANTA", iar in articolul din 19 nov. ai afirmat ca "Antonescu ... incearca sa construiasca o Romanie prospera dintr-o utopie."
    Dar, in acelasi timp, in acea scrisoare catre liceeni, tu vorbesti oarecum tot despre o utopie, nu? Si iti faci sperante. Stim cu totii ce fel de oameni reprezinta majoritatea in Romania, si nici tinerii nu se vor schimba de azi pe maine. Dar daca reusesti sa schimbi macar un singur om/tanar in bine, e deja o mare realizare, nu?
    Asa ca de ce sa nu ne propunem utopii si sa realizam macar 10 % din ele? Tot vom fi mai castigati. Iar schimbarea o putem face fiecare dintre noi, fara sa asteptam pe altcineva sa o faca in locul nostru. Altfel ramanem la stadiul de comentatori.
    Am putea fi doar putin mai uniti (in a face bine).
    Raspunsul lui Crin Antonescu cu privire la Tudor Chirila nu mi-a schimbat parerea pe care o aveam (inainte) fata de acesti oameni.
    Asa ca noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  87. Tudor nu a facut o declaratie publica, televizata, o conferinta de presa...a facut o declaratie pe BLOGUL PERSONAL, asa ca ar fi cazul sa nu il mai criticati!!! Nu il voi vota pe Antonescu, pentru ca nu mi se pare ca are forta necesara de a/si asuma ca reper moral pe Tudor Chirila, dar...cred ca raspunsul sau a fost sincer, viu si adaptat vremurilor. Tudor,tu ai dreptul sa spui ce vrei, cand vrei, cum vrei, unde vrei, dar cand doresti sa "schimbi mentalitati", si mai ales cand sunt implicati adolescenti / tineri, trebuie sa iti asumi statutul de "model" :(

    RăspundețiȘtergere
  88. Nu te simti deranjat de "asociere". In definitiv, omul nu a facut / sugerat nimic in legatura cu posibila ta sustinere pe care i-ai acorda-o. Pur si simplu, s-a regasit in ceva din ce-ai exprimat / facut tu. Cel putin asta este impresia mea.

    RăspundețiȘtergere
  89. am vrut sa scriu si eu ceva dar ce-a scris mircea rusu mai sus m-a racorit si a cam exprimat in locu meu tot. mentionez ca nu merg la vot

    RăspundețiȘtergere
  90. ..eu as fi crezut ca Antonescu e sincer si mesajul lui nu a fost deliberat in acest moment , daca dupa citirea scrisorii de ex l-ar fi contactat in mod privat pe Tudor, ar fi incercat sa discute concret , sincer ideile expuse acolo// nu cred ca facut acest lucru in schimb l-a pus reper moral cand are nevoie de voturi si acum isi dau toti cu presupusul. Cand e vorba de integritate nu lasi loc de interpretari parerea mea..

    RăspundețiȘtergere
  91. In timp ce tu te intrebi retoric daca ai fost folosit drept un instrument electoral, eu cred ca in acest moment, indirect il defavorizezi pe Crin, doar ptr. ca ti-a pronuntat numele. Cine beneficiaza? Nu Crin, ci unul Geoana, acelasi care memoreaza speech-uri scrise de altii, care e invatat de consilieri cum sa rada, cum sa vorbeasca, cum sa se uite-n camera, personaj ce nu are nimic credibil si nimic autentic.
    Cu toate astea, Geoana tot nu va reusi sa depaseasca nici macar scorul partidului sau, desi de 5 ani este presedintele unui partid atat de puternic cum este PSD. Ce este uluitor este faptul ca acest personaj incapabil, vrea sa para ceva ce el nu este si anume un invingator.
    Nici macar acum, cu toate fortele media in sprijinul sau, cu toata armata partidului mobilizata prin tara, cu toate manevrele baronilor, cu toti consilerii si banii investiti, cu toate sondajele trucate, Geoana, doar la limita, desi nu bag mana-n foc, atinge scorul partidului. In aceste conditii, nu e pacat de toate aceste resurse, ce sunt risipite ptr. a impinge in fata un astfel de personaj ?
    De ce oare? Poate pentru ca Geoana este cel care a promis tuturor celor interesati in a-l sprijini, tot ce acestia i-au cerut si anume functii, contracte, putere, orice, fara limita, fara oprelisti. Alta explicatie logica nu exista, nici macar invocand loialitatea de partid. Nu ai cum sa fii loial unuia ca Geoana, ce nu cunoaste el insusi acest termen si nu ai cum sa fii loial unui perdant, poti sa fii insa” loial” propriilor interese. Astfel, imi explic eu tot sprijinul urias pe care acesta l-a primit!

    RăspundețiȘtergere
  92. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  93. Cei care nu merg la vot fac parte din categoria celor care nu le-a placut cu Basescu dar ar mai vrea odata. Procentul masochistilor in Romania depaseste cu mult media pe continent .
    Si nu degeaba spun ca romanii isi merita pe deplin soarta...

    S-o traiti bine

    RăspundețiȘtergere
  94. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  95. TUDOR !
    Instrument electoral? Putin probabil,si hai sa fim seriosi,majoritatea dintre noi,am zis majoritatea ,nu toti suntem minori ,nu avem drept de vot.Multi dintre cei trecuti de varsta de 30 de ani nu au cea mai buna parere despre tine,in timp si-au mai schimbat-o datorita scrisorii.Raspunsul sau nu a fost dat de consilieri ci a fost un raspuns in care domnul Crin Antonescu chiar crede.Reactia ta mi se pare pur corecta pentru faptul ca ai avut niste principii si nu ai dorit sa iei partea in aceasta dezbatere,si sunt sigur ca o faci pentru ca iti e "frica" sa nu te manjeasca si pe tine.Mi se pare normal.Sunt sigur ca totusi Crin Antonescu nu crede ca esti reperul lui moral si nici nu cred ca a vrut sa evidentieze asta,a vrut sa fi reperul nostru moral fie ca e bine sau nu.Prin tine a vrut sa sugereze ideea de schimbare ,aceea pe care o transimti prin scrisoare ,aceea ca el vrea sa CONSTRUIASCA .Sunt sigur ca Crin Antonescu un absolvent de filozofie ar fi putut da un reper moral ce dadea tendinta de cultura si incercarea de a impresiona.Cred doar ca lucrurile nu stau chiar asa.Am vrut sa scriu toate astea pe mail dar cred ca ai blocat adresa . Sper ca vei citi acest comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  96. hm... cati fac ceea ce faci tu? e usor sa stai pe margine si sa comentezi.. mai greu e sa te implici activ..

    RăspundețiȘtergere
  97. Frontpage si scos in evidenta pe Hotnews. Reper moral sau instrument electoral ???!?

    RăspundețiȘtergere
  98. Din punctul meu de vedere a fi dat ca exemplu moral nu este un lucru chiar asa de rau, nu ? Si in plus chiar ar trebui sa ii multumiti domnului Antonescu, mai vindeti si voi cateva discuri acum...

    RăspundețiȘtergere
  99. pff:))

    am obosit citind...mi se pare jenant cum toti analfabetii comenteaza pe aici..
    ambele declaratii penibile.punct.

    concertul de joi a fost genial.

    RăspundețiȘtergere
  100. draga blowers daughter..sper ca am nimerit....ce legatura are concertul cu tema articolului? si de ce faci afirmatii fara sa le sustii? mi se pare incorect fata de oamenii care citesc si comenteaza art asta, nu de alta...so...??

    RăspundețiȘtergere
  101. Imaginati-va ipoteticul presedinte Antonescu intalnindu-se cu americanii pe muzica din "Hotel cismigiu"...."amercianii-s de vina, fu..i in gura sa-i f..t"

    RăspundețiȘtergere
  102. Merg pe ideea de instrument electoral.
    La intrebari deviate aiurea, raspunsurile sunt aproape loterie si nu te poti astepta la tururi de forta intelectuala si nici la o intuitie sclipitoare.

    Cat pentru munca ta in licee, nu poate fii decat un semn de preaplin sufletec. Admirabil!

    RăspundețiȘtergere
  103. Am votat Crin Antonescu. Tudore, du-te sa votezi si tu!

    RăspundețiȘtergere
  104. Prin faptul ca pe tine te-a nominalizat ca exemplu de moralitate, a castigat... primul meu vot. Si nu pentru ca eu consider ca tu, Tudor Chirila, esti exemplu de moralitate, ci pentur ca tu, Tudor Chirila, esti cel care a incurajat si a dat sperante multor tineri. Daca Antonescu s-a gandit la tine si implicit la tinerii acestei tari, merita o sansa. E gresit sa pornim de la premiza ca a mintit, ca e doar un instrument electoral. Poate chiar nu a mintit. Vom trai si vom vedea!

    RăspundețiȘtergere
  105. @ Virginia, draga Verginica, ce te-a facut sa votezi cu Crin? Iti place moaca aia a lui de betzivan imbatranita inainte devreme? Mai tinerel pare Base decat el. Ce garantie ai ca Crin o sa te duca pe aripi in paradis. Nu v-ati saturat de gargara si de minciuni?

    RăspundețiȘtergere
  106. @ Tina....te duce mintea mai putin decat pe o gaina. Pai Crin l-a nominalizat pe Tudor model ca sa castige votul celor indecisi ca tine, votul tinerilor, ca babalacii stiu deja ca voteaza cu PSD, iar taranoii aia de la tara sunt dusi de vant care incotro si le este foarte usor castigata increderea, e nevoie doar de un kil de zahar si de orez, o sacosa rosie, cu o bricheta, un pix sau te mei miri ce. Halal popor fara coloana vertebrala, fara vointa si fara puterea de a decide.

    RăspundețiȘtergere
  107. @ blowers daughter - tu de unde mama naibii vii? De la Sorbona sau de la Cambridge? Du-te dracu unde vrei tu intr-o biblioteca si citeste ceva inteligent. Aici te afli pe un forum unde oameni de toate categoriile isi dau cu parerea. Nu trebuie sa fii prea inteligent ca sa spui ca rosia e rosie si ca portocalia e portocalie. Inteligenta dreaq.

    RăspundețiȘtergere
  108. @ zoom - Fii sigur ca Antonescu s-ar intalni mai mult cu rusii decat cu americanii

    RăspundețiȘtergere
  109. Trecand peste discomfortul creat de acest domn politician, imi permit sa-ti atrag atentia asupra unui aspect care se poate sa-ti fi scapat.
    Persona (masca,personaj,imagine in societate) Tudor Chirila este marca inregistrata. Este atat proprietatea ta, cat si a parintilor, care au inregistrat-o la Oficiul Starii Civile.
    Ca singuri proprietari, numai voi puteti si permiteti cuiva sa o foloseasca.
    Altfel, rezulta daune.
    GAndeste-te ce ar insemna ca imaginea publica (singura avere reala) sa-ti fie nemeritat terfelita de alaturarea cu un personaj indezirabil pentru codul tau moral.
    In definitiv este alegerea fiecaruia, poti sa tii la imaginea personala, poti sa o vinzi sau poti sa o dai gratis.
    Dar esti stapanul ei si nu trebuie sa permiti sa fie folosita fara acceptul tau.
    In nici un caz sau imprejurare.

    RăspundețiȘtergere
  110. @ Gazi Sorin - fravo frate, uite un baiat destept care a pus punctul pe I. Sa va spun si eu tuturor celor care cred ca Crin Antonescu vrea sa ajunga presedinte doar ca sa traiti voi mai bine. ESTE FALS ! Crin la fel ca si ceilalti indivizi vor sa ajung acolo sus pentru ca acolo e CIOLANUL. De acolo se trag sforile si de acolo se fac manevrele in tara si toate magariile. Cat au fost PSD au furat cat au putut, acum PD-L deasemenea, ce va face Crin cand va ajunge presedinte? La fel va face si el avand in vedere foamea pe care o are in gat. De ce nu s-a prezentat in Parlament desi noi l-am platit ani de zile ca parlamentar iar el a tras chiulul ?Tot ca sa va fie voua bine. V-a aruncat o gargara cu modelul lui moral pentru toti acei care pun botul la asta. Modelul lui moral nu este Tudor. Tudor a fost un instrument electoral pentru Crin la fel cum a fost sotia lui Base pentru Base sau Preafericitul Daniel pentru Geoana.

    RăspundețiȘtergere
  111. @ I.O.Flavius - Antonescu n==a fost in pana de inspiratie. A fost premeditat raspunsul. Pur electoral. Dupa alegeri isi va alege alt model, fii sigur

    RăspundețiȘtergere
  112. Si eu am votat. Am votat Remus Cernea. Pentru ca e singurul care e sincer. Si spre deosebire de Crin Antonescu, nu e implicat in frauda electorala. PNL alaturi de PSD si PDL e manjit. Organizeaza turism electoral si cumpara voturi pe faina, zahar si carnati.

    RăspundețiȘtergere
  113. Daca esti tanar si vrei dreptate, si cinste, si apare un om, tanar, care s-a dovedit ca n-a facut parte din gastile care si-au impartit Romania, de care nici macar contracandidatii nu pot formula o acuzatie clara, ce mai astepti ? Apare omu si noi, tinerii ne uitam asa cu ochii mici si suspiciosi. Daca era vreo categorie de varsta care n-avea voie sa gandeasca asa, noi eram aia.

    RăspundețiȘtergere
  114. deja a cazut Antonescu in pozitia de victima :)) oh saracu..am atata compasiune pentu el si ceilalti care se zbat pentru tara asta si numai binele natiunii conteaza pentru toti...

    RăspundețiȘtergere
  115. Trecand peste faptul ca numele ti-a fost folosit intr-o dezbatere politica avand o miza mare, cred ca nominalizarea nu e atat de neavenita pe cat au comentat unii sau altii dintre marii analisti politici ai patriei...

    Pe de o parte, da, a avut un impact electoral. Insa pe de alta parte cred ca a fost facuta cu buna-credinta.

    De ce? Pentru ca tu esti singurul (cred) care indeamna tinerii sa ia atitudine. Pentru ca tu ai pus in sfarsit o problema cu care ne confruntam de 20 de ani. Ignoranta si nepasarea, dorinta de imbogatire cu orice mijloace si indiferent de consecinte...probleme care nu pot fi rezolvate decat luand atitudine.

    Cred ca si de asta te-a nominalizat Antonescu.

    Am vazut printre comentarii opinii ca ar fi doar o miscare politica, pentru a mai castiga un numar de voturi. Eu cred ca Antonescu stia foarte bine va pierde multe voturi prin nominalizarea ta. (n.n. - In principal voturile unor intelectuali de fatada, care asteptau sa fie nominalizat cine stie personalitate, vreun istoric, filolog etc.).

    Electoral sau nu, partial electoral sau nu...pana la urma tu chiar esti un model si alegerea a fost buna. Ca multa lume e suspicioasa (si la fel de multa sufera de mania conspiratiei...) e o alta discutie.

    RăspundețiȘtergere
  116. Tudor,nu stiu cat de premeditat a fost sau nu raspunsul si inteleg postura ta fata de aceasta nominalizare.Eu personal inclin sa cred ca nu ai servit drept "intrument electoral".Daca ar fi fost asa, atunci consilierii de campanie ai domnului Antonescu ar fi gasit cu siguranta un alt raspuns, care sa il plaseze mult mai bine in opinia publica. De altfel,si consilierii domnului Basescu si-ar fi gasit cu siguranta un alt model, mult mai bine ales.
    Inca ceva...Nu vad problema faptului ca domnul Geoana l-a nominalizat pe Patriarhul Daniel. Acesta este intr-adevar o persoana care are obligatia de moralitate. Iar in biserica nu e ca in politica.Dincolo de stirile ziarelor de scandal, mincinoase in mare parte(ar fi trist sa nu realizam acest lucru), un om al Bisericii ajuns in asa o pozitie este foarte atent monitorizat si chestionat. Si nu vorbesc de pe pereti. Intamplator am avut norocul de a-l cunoaste,sa zicem personal, pe Patriarh.Consider ca este un om cult, dar nicidecum incuiat la minte. Si dincolo de asta,face glume extrem de bune.

    RăspundețiȘtergere
  117. dragi postanti, comentariile voastre sunt dovada (daca mai era nevoie) a intolerantei , a lipsei respectului pentru alegerea facuta de cel de alaturi, de aproapele fiecaruia.
    va propun sa va intoarceti putin spre voi insiva si sa vedeti ca lipsa respectului fata de celalalt este reflectarea putinului respect pe care il aveti fata de voi insiva.

    RăspundețiȘtergere
  118. Tudor, tu esti un model pentru tinerii debusolati. Tu fie ca vrei, fie ca nu... deschizi multi ochi si cred ca asta a vrut sa si puncteze Antonescu! Nu cred ca te-a folosit ca instrument electoral, dupa cum sti si singur... sunt multi care te sustin, dar si multi care te displac. Afirmatia lui Antonescu a fost una socanta pentru multi, dar eu cred ca omul nu avea de ce sa nu dea un raspuns sincer! Esti un reper moral pentru multi dintre noi, cei tineri! Si toate astea doar pentru ca tu crezi in tine... si o data cu asta, crezi si in noi! Iar noi avem nevoie de asta! AVEM NEVOIE DE INCREDERE!!!

    RăspundețiȘtergere
  119. ANTONESCU este un exepmlu la fel ca tine. Este singurul care e diferit in toata masa asta de cacat. Merita o sansa. Parerea mea. Eu sunt sustinator al lui Crin poate de aceea am parerea asta.

    RăspundețiȘtergere
  120. Comentariul lui Vlad necesita unele modificari :)) Antonescu e exact la fel ca Geoana si Basescu. Remus Cernea este singurul care e diferit in toata masa asta de *****. Merita o sansa. Parerea mea. Eu sunt sustinator al lui Remus poate de aceea am parerea asta.

    RăspundețiȘtergere
  121. Am votat Crin Antonescu. Tudore, du-te sa votezi si tu!

    RăspundețiȘtergere
  122. Am sa incep prin a spune ca si mie mi s-a parut raspunsul d-lui Crin Antonescu, drept unul...pur electoral, chiar daca, in sinea dansului, poate, chiar crede ca Tudor este un reper moral...Ar fi trebuit sa expliciteze de ce Tudor Chirila este reperul sau moral, acum,...si poate ca ar fi trebuit sa-l sustina efectiv pe Tudor in campania sa, si nu neaparat din necesitatea atragerii cator mai multor persoane publice, ci din convingere....si i-ar fi adus un evident plus de imagine ....

    In opinia mea, replica d-lui Antonescu in ultima confruntarea electorala, din nefericire, a aruncat in derizoriu...scopul proiectului sustinut de Tudor...pentru cateva clipe...Noi, romanii, nu putem inca privi inspre clasa politica si sa credem ca valorile sociale au vreo importanta pentru aceasta...

    Cand aceasta clasa se va primeni, atunci poate ca nu ne va mai deranja, cand un politician se identifica cu o cauza importanta din sfera sociala...

    RăspundețiȘtergere
  123. superb, dupa 'nu ne mai trageti pe dreapta' folosit de politicieni dupa preferinta, si 'scrisoare pentru liceeni' este mentionata de aceasta data in campania electorala.

    este totusi de apreciat ca (numai din cand in cand) domnii politicieni apreciaza arta.

    desigur ca am stat la coada in frig sa votez si anul acesta. din nefericire, in turul 2 se pare ca nu mai am chiar nici o optiune...

    tot inainte cu credinta in Dumnezeu si cu speranta ca desi politica nu o duce bine, spiritul romanesc merge mai departe:-)

    RăspundețiȘtergere
  124. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  125. Parerea mea e ca n-a fost o chestie falsa, putea spune "taranul roman" si castiga automat voturi dintr-o zona in care se stia si s-a vazut ca Antonescu nu are sustinere.

    RăspundețiȘtergere
  126. Stai linistit, Antonescu chiar a crezut ceea ce spune. Nu a facut-o in scop electoral, nici nu avea cum. Aici se vede sufletul sau rebel si credintele proprii liberale, neafectate de politic. Acest lucru, coroborat cu o activitate politica intensa si realizari importante in urmatorii 5 ani, il vor promova (poate) ca pe un viitor presedinte! :)

    RăspundețiȘtergere
  127. pt projectdj :) honey...te-am jignit cu ceva?te-am bagat cumva in seama?!?! e un forum aici?:)) ma scuzi...uuups...si cred k ai dat dovada de multa inteligenta jignindu-ma,nu am comentat tocmai pentru ca mi se pare k s-a comentat mult prea mult.
    pt starlgight: ce afirmatii sa imi sustin?legat de analfabeti?? citeste mai sus cum nu sunt in stare sa scrie un cuvant cap-coada corect gramatical,cum exprimarea este incoerenta ..dar ei totusi discuta politica. iar ultima propozitie este offtopic :) in ideea k tot subiectul este de rahat...si am vrut,cu ocazia asta sa spun cat de mult mi-a placut la concert.
    sunt dezamagita de toate comentariile astea care contin injurii....asemenea oamenii au net?:)) in fine...ideea e k rar vezi oameni cu valoare in jurul tau...iar cand spun "valoare"nu ma refer la aia din manele ;)

    so...projectdj...care era problema ta?? treb sa iti dau neaparat paste de mai sus?? :)) si tu esti cumva regele comentator pe aici?de raspunzi tu la toata lumea iritat si isterizat?

    o zi minunata :)

    RăspundețiȘtergere
  128. Nu uita ca nu esti chiar pe gustul celor trecuti de 50 de ani ("la cerb nu e publicul nostru"?), asta in cazul fericit in care cel putin au auzit de tine. Eu inca vreau ca raspunsul sa fi fost sincer. cred ca a fost. sper ca a fost.

    RăspundețiȘtergere
  129. Felicitari tuturor tinerilor care l-au votat pe liberal. Jos dictatorul!

    Hai COMUNISMUL, PSD, Iliescu @ CO, ei sunt schimbarea, noua fata a Romaniei.

    Trist. Prea putin conteaza acum daca nu mai mergeti la vot, zarurile s-au jucat.

    RăspundețiȘtergere
  130. Pe 6.12.2009 trebuie sa gandim asa:

    http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/11/6122009doar-atat.html

    RăspundețiȘtergere
  131. Nu, nu i-am votat pe liberali, nu am incredere in Tariceanu.
    Iar pe Iliescu si comunisti nu i-am votat niciodata.

    Era o ironie.

    RăspundețiȘtergere
  132. Am terminat cu talibanii liberali. Acum apar suporterii marinarului betiv. Nu ati inteles nimic. Sunt toti 3 la fel de rai. Sunt toti 3 la fel de daunatori. Ar fi o greseala din parte lui Tudor (sau din partea oricarui om rational) sa ii sprijine pe oricare dintre ei.

    RăspundețiȘtergere
  133. Cezar, chiar asa ...?
    ”He UNDERSTANDS the cultural differences and can ...”

    RăspundețiȘtergere
  134. Ipocrizia PNL :
    http://www.youtube.com/watch?v=LOlNEouKaig&feature=player_embedded#

    RăspundețiȘtergere
  135. Nu cred ca nominalizarea ta a fost facuta cu scopul de a te implica, ci cu scopul de a atrage tinerii sa il voteze.

    RăspundețiȘtergere
  136. Wow you have great stuff here. I also like to share this website for salwar kameez amazing tunic top and much more. Hope you will like it.

    RăspundețiȘtergere