[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Dumnezeu stie fizica

Tendinta generala este aceea de a incerca sa-i atribuim lui Dumnezeu miracole pe care scepticii dupa aceea le justifica prin demonstratii stintifice. "N-are legatura cu Dumnezeu", spun ei. "E perfect demonstrabil stiintific". Dar cine zice ca Dumnezeu nu stie fizica?

52 de comentarii:

  1. Dar asta ar insemna ca totul sa se reduca la Dumnezeu si Dumnezeu e asa ireal.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahahaaa....Dumnezeu stie fizica, sau Dumnezeu a demonstrat-o?

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pune: o bucata om cu probleme, (deci nevoia unui miracol), o bucata Dumnezeu si o unealta.Ca sa ajuti un om ce a alunecat pe gheata ii intinzi mana ca sa il ajuti."Fizica" e unealta lui Dumnezeu.(pct meu de vedere)

    E asa frumos sa crezi in ceva.Fie ca acel ceva este Dumnezeu, stiinta sau soseata norocoasa:))

    RăspundețiȘtergere
  4. perfect de acord. Dzu chiar stie fizica. El a inventat-o...

    RăspundețiȘtergere
  5. scrie la castelul Peleş care-i treaba

    RăspundețiȘtergere
  6. Vi s-a intamplat vreodata sa aveti o melodie in minte de care sa nu puteti scapa?

    Tudorrrrrr!!! help me..fe ceva.De ieri nu pot scapa de o melodie ce ai lansat-o la concert.Nu-mi dau seama ce melodie e fiindca a fost prima oara cand am ascultat cantecele formatiei,dar melodia asta ma omoaraaaa:))))
    Poate e cea fara titlu...

    RăspundețiȘtergere
  7. ceea ce nu se vede nu inseamna ca nu exista... iar in acest context al invizibilului profund graitor e vai de ochii sufletului nostru...se pot spune atatea, dar ma gandesc la Nicolae Steinhardt, si fluxul dilemelor amuteste:
    "Ma copleseste convingerea ca suferintele au sens, ca viata toata nu se poate sa nu aiba sens. Ca-ntotdeauna ma obsedeaza formula lui Sartre -Suntem osanditi la libertate. Si corectarea ei de catre Merleau-Ponty: Suntem osanditi a da lucrurilor un sens. Sorin Vasilie: nu realitatea are importanta, ci adevarul (care-i altceva) si sensul. Patriarhul Atenagora: De ce ii este omului de astazi foame? De iubire si de sens"

    RăspundețiȘtergere
  8. De obicei incerc sa ma abtin si sa nu comentez cand vine vorba de religie. Fiecare are bineinteles dreptul sa creada.
    Dar ...
    Daca e asa cum spui, si Dumnezeu stie fizica ... de ce nu apare in biblie? De ce nu pot gasi acolo un adevar absolut ... o ecuatie, o formula care pentru oamenii de atunci sa nu fi insemnat absolut nimic. Dar care sa aiba sens pentru noi, sa putem spune:
    "Uite, ne-a luat atata timp sa demonstram ecuatia asta, dar era scrisa aici tot timpul"
    Nu numai ca nu exista aceste adevaruri, dar intalnim ne-adevaruri: pamantul in centrul universului, planetele care apar inainte stelelor, etc.
    Nu am nimic cu oamenii credinciosi ... tot ceea ce cer e sa nu intrati pe partea de rationament. Nu aveti ce sa demonstrati si nici cui.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru Laur, Biblia nu a fost scrisa de DUMNEZEU, a fost scrisa de oameni si tot ce apare rau sau chiar aberant in ea, uneori, mai ales in Vechiul Testament e o consecinta a pacatului primilor oameni si a perseverarii in el a tututror generatiilor care nu au invatat nimic din greseala initiala.....Iar tu confunzi credinta cu religia si ele sunt doua lucruri total diferite

    RăspundețiȘtergere
  10. Si pentru TUDOR, eu cred ca DUMNEZEU stapaneste cel mai bine CHIMIA!!!!!.....

    RăspundețiȘtergere
  11. Laur... doar nu vroiai sa scrie in Biblie despre Brontozauri:))) sau despre forta centrifuga.

    Unde s-a ajuns cu discutiile:)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Laur, mai citeste. Nu stiu cum de ti-a scapat..e batatoare la ochi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cand o sa raspunzi corect la intrebarea ce intelegi tu prin Dumnezeu o sa intelegi daca stie sau nu stie fizica...

    RăspundețiȘtergere
  14. E aberant/amuzant ce cred ei. Cred ca au inversat rolurile si au uitat de la cine au dobandit cunoasterea. Imi place mult ce a spus Albert Einstein: "Stiinta fara religie e schioapa, religia fara stiinta e oarba". Ceva ce nu se poate demonstra stiintific: http://www.youtube.com/watch?v=hyIpE1_qIFM&feature=player_embedded#!

    RăspundețiȘtergere
  15. Dumnezeu..... ,liberul arbitru ,cine poate stii ce sta in spatele fiecarei decizii? Atunci cand soarta nu ne surade asa cum ne dorim invocam Dumnezeu...,cand pasenta ne iese spunem liber arbitru ....hai sa ne intoarcem in noi si sa incercam sa fim consegventi .

    RăspundețiȘtergere
  16. laur,nu ti-e frica ca o sa mori si o sa realizezi ca d-zeu exista.ce ai de pierdut daca crezi?

    RăspundețiȘtergere
  17. Când eram puţin mai mică, asta fiind în urmă cu câţiva ani, şi auzeam în jurul meu oameni care spuneau că "e demonstrat ştiinţific" şi eu mă gândeam la acelasi lucru, Dumnezeu a creat totul în aşa fel încât să poată să fie demonstrat şi că îi ajută pe oameni să dezelge, puţin, din misterele acestei lumi, totusi crezând in El, însă...
    În fine, mă bucur că nu sunt singura care are idei, care, la un moment dat, mi se păreau naive.

    RăspundețiȘtergere
  18. ama,daca e sa mori si sa vezi ca exista(desi ma indoiesc enorm) nu vei avea de ce sa regreti.Pentru ca pierzi o viata atunci cand crezi:viata ta.Nu mai esti stapanul vietii tale daca crezi.
    Si in privinta Bibliei(pe care recunosc ca nu am citit-o) dar,daca tot nu a fost scrisa de "Dumnezeu" trebuia sa fie scrisa conform celor ce s-au intamplat in perioada lui si exact.
    Pacatul oamenilor?Dar s-a dat vreodata o definitie a pacatului?
    Lorelei,au gresit initial oamenii?:))
    Atunci,de ce se spune ca cel mai bine inveti din greseli.
    Stii,Dumnezeu a fost inventat pentru oamenii slabi sau prea obisnuiti cu comfortul ca sa mai iasa din scoica lor si sa descopere ca sunt stapanii propriei lor vieti.
    Dumnezeu e un refugiu,dar,un refugiu prost.

    RăspundețiȘtergere
  19. emmyema, este ``confort``, nu ``comfort``; sper ca esti foarte tanara;

    orice refugiu este bun daca te adaposteste, daca iti odihneste trupul si sufletul, daca te apara, daca in el gasesti liniste, iubire, daca stand acolo inveti sa fii ingaduitor, iertator, sa respecti, sa ai rabdare, sa nu-i judeci pe altii cu o masura ce nu ai vrea sa fie aplicata atunci cand esti tu judecat, daca te face sa doresti pace nu doar din teama de moarte, ci din dragoste pentru armonie si pentru viata, daca stand in acel refugiu incepi sa-ti pui intrebari diverse, liber, fara teama de a fi cenzurat, daca stand acolo incepi sa simti ca nu depinzi doar de oameni, ci ca esti dintru-nceput iubit in mod neconditionat, ca ti s-au dat daruri imparatesti ca sufletul, capacitatea de a avea sentimente si de a le impartasi, gandirea, liberul arbitru, stiinta si puterea de a crea, de a reproduce in imagini si obiecte ceea ce vezi si ceea ce gandesti, capacitatea de abstractizare, visul si altele asemenea;
    cand privesc in jur si vad cat de amanuntit si de corect a fost totul proiectat si realizat pentru ca viata sa se poata manifesta, nu pot sa ma gandesc ca nu exista Dumnezeu; El este in tot si totul este o manifestare a Lui; evident ca nu cred ca este vorba despre Dumnezeu cel batran, cu barba alba, stand pe tronul imparatesc din mijlocul inceputului; eu cred ca este minunea numita viata; Dumnezeu este viata; cand vad ca planta pe care am sadit-o prinde radacini, cand imi privesc fiul, cand in mers imi dau seama brusc, pentru a nu stiu cata oara, ca este un miracol ca ma misc in mod rational si ca am `amprenta``, cand simt vantul pe piele si durerea carnii atunci cand ma lovesc de o piatra, cand vad zambetul sau intristarea aparand pe chipul si in sufletul oamenilor la o vorba a mea, la o miscare a trupului meu, cand simt gustul laptelui care nu este doar gust de lapte, ci o intreaga poveste pe care o traiesc inca din pruncie, cand vad cum se coc aluaturile pe care le pun in cuptor, cand simt mirosul paginii de carte, mirosul trupului barbatului iubit, al noului nascut, al mainilor bunicilor, in care s-au strans aromele roadelor date in parg, al sapunului de casa, al sapei si pamantului reavan, cand vad pe frunze roua si pe cer curcubeul si in multe alte clipe pline de gratie, atunci, ei bine il simt pe Dumnezeu; si daca toate astea au aparut din intamplare, atunci, pentru mine, intamplarea se numeste Dumnezeu; si daca cei ce-l vad pe Dumnezeu nu-i judeca pe cei care nu iL vad, de ce trebuie sa fie ei priviti ca niste lasi, ca niste primitivi, ca niste babe superstitioase si limitate?! sper ca cel putin libertatea de gandire si de exprimare ne este recunoscuta de catre atei; sper ca nu vor sa credem ca ca parerea lor este premiza legilor care ne guverneaza.
    polemica este buna daca nu duce la condamnarea, la blamarea si la incatusarea nici uneia dintre parti; este suficient sa spui ce crezi si sa aduci argumente, nu este necesar si nici corect ca din cauza incapacitatii tale de a argumenta sa spui ca opinia ta este valabila si ca cei care au o alta sunt lasi si slabi; important este sa fim liberi fara sa le facem rau in vreun fel celorlalti.

    RăspundețiȘtergere
  20. Citeam un comentariu legat de starea ta, dupa concertul de la Timisoara. Respectivul spunea ca " erai dezamagit, ca ne am salbaticit si ca atmosfera nu a fost ca pe vremuri". Nu este adevat. Nu ne am salbaticit. In primul rand, concertul nu a fost promovat. Nu a existat niciun afis in tot orasul.De exemplu, eu am aflat prin mail,pentru ca lucrez in presa. altfel... In al doilea rand ,locatia nu a fost una prea fericita. Clubul respectiv si a pierdut din notorietate. La final, un sfat: ai grija, starea artistului se transmite neconditionatcelor din jur...publicului, fanilor,acelora care te au cunoscut si in alte " vremuri", etc.

    RăspundețiȘtergere
  21. "crede si nu cerceta"...Stiinta a incercat sa desluseasca mistere.Paradoxal insa, stim mai multe si totusi nu stim mai nimic...

    RăspundețiȘtergere
  22. Dumnezeu nu joaca zaruri, spunea Einstein. Si cred ca stia ce spune...

    RăspundețiȘtergere
  23. fizica este Dumnezeu, doar ca la nivelul ala de fizica nu a ajuns omenirea inca.

    RăspundețiȘtergere
  24. foarte tare! până la urmă totul e simplu...e greu doar să îţi aduci aminte de asta

    RăspundețiȘtergere
  25. Pentru emmyema oamenii chiar crezi ca invata din greseli ;de cate ori un om nu repeta aceeasi greseala intr-o viata?Omul nu invata din greseala propriu-zisa ,ci din constientizarea ei pe deplin ,a ceea ce se vede, dar si a ceea ce sta ascuns in umbra ei pandind atent momentul caderii...iar cat despre faptul ca numai oamenii slabi cred in DUMNEZEU ia arunca o privre asupra istoriei si vezi ce s-a intmplat cu oamenii care au crezut in DUMNEZEU si mai ales cum a fost sufletul lor de au putut sa se jertfeasca pentru o cauza mai mare decat binele propriu... Sa-ti dau cateva exemple:incepand cu IISUS pe cruce,Sfantul Petru la ROMA,Ioana D'Arc,Mihai Viteazul,si ca sa-ti dau un exemplu contemporan ti s-a parut cumva ca Papa Ioan Paul al II LEA e o fire slaba???Atunci cand a fost impuscat aproape mortal de un turc, ALI si pe patul de moarte a avut puterea de a-l IERTA pe ucigasul sau... numai ca nu a murit,ci a fost slavat de DUMNEZEU pentru a putea duce credinta si speranta mai departe in toata omenirea?Ce am fi noi oamenii fara suflet, fara duh, fara credinta???...Am fi niste cochilii goale ,puternice intr-adevar cum zici tu , dar eu zic dure si atat!Si ca incheiere, pt. ca sincer comentariul tau nici nu merita un raspuns o sa-ti dau un citat dintr-un mare filozof indian RABINTRANATH TAGORE:"I AM ABLE TO LOVE MY GOD BECAUSE HE GIVES ME FREEDOM TO DENY HIM!!!!"

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  27. Este una dintre zilele "acelea", in care cordonul ombilical intre tine si...CER este ON? :)
    Daca ai stii tu.... daca ai stii.....cate stii fara sa iti dai seama!!
    Cate ai scris fara ca toate astea sa vina de la tine .... ehe..... ti-am zis si cand ti-am scris prima oara...acel mail...despre melodia "Dumnezeu nu apare la stiri"..... dar stiu ca nu ai bagat in seama... e de inteles .... sunt atatia care iti scriu verzi si nevrute....
    Ai auzit vreodata de faptul ca Romania este "tara aleasa"?!! Ei sa stii ca asa este....si chiar se intampla niste lucruri la nivel spiritual in tarisoara asta, inafara de cacealmaua, care este:)
    Nu te-ai intrebat niciodata de ce se spune ca Romania este tara aleasa?!! Ba da, te intrebi fara sa vrei in multe dintre posturile tale....versuri etc...
    Stiai ca Apocalipsa inseamna REVELATIE si nu sfarsit?!! Stiai ca pana si data de azi "17", este o cifra, nu importanta, ci foarte importanta...?!! De multe ori am zis sa iti dau de inteles mai direct asa despre "niste treburi", dar nu stiu de ce nu am facut-o, poate nu era momentul...
    Ma intreb oare, daca spiritul si intuitia ta....vor intuiiii ceva din tot ceea ce ti-am "spus".... :)

    Ps: nu fac parte din nici o "secta", sunt "pur" ortodoxa, asta ca sa eliminam orice "chestie"...de si religia este una singura, Dumnezeu si Domnul Isus.

    Te pup Tudor...

    RăspundețiȘtergere
  28. @emmyema
    Dumnezeu nu este ireal ... cand spui asta...este ca si cum ti-ai nega existenta...
    in Dumnezeu trebuie sa crezi, pe Dumnezeu trebuie sa il iubesti, El este lumina... El ne incearca, ne purifica....
    Adevaru este ...ca ..una este sa crezi in Dumnezeu ...si alta este sa-L simti si sa-L iubesti....
    Suntem cea mai complexa fiinta creata de Dumnezeu...numai ca El ne-a dat posibilitatea de a alege...ne-a dat constiinta...liberul arbitru...iar noi..din atata egoism...am luat`- un "pic" hacana ...
    Este....EXTRAORDINAR sa Il poti iubi pe Dumnezeu si sa ii simti iubirea... de abia atunci poti avea totul...din toate punctele de vedere....lasandu-le pe cele materiale deoparte....bineinteles...astea sunt...treburi "lumesti".... Nici Domnul Isus ...nu a avut parte de material....ca sa zic asa....
    Ideea este ca noi uitam ...toate aceste lucruri...din pacate...

    Cu dragoste emmyema....

    RăspundețiȘtergere
  29. @andreea
    si cei care spun ca nu cred in El si ca sunt mari atei...la necaz tot pe El il striga....
    nu cred, dar nu cred, ca emmyema...nu a spus niciodata, dar niciodata, Doamne ajuta-ma .... :)

    ideea este ca Dumnezeu este energie, noi toti suntem energie, Universul este energie, masa, scaunul, atza, pamantul, floarea, tot tot tot si daca Domnul Isus a fost si este fiul lui Dumnezeu...pai atunci sa fim siguri ....ca si Dumnezeu poate fii om oricand, insusi EL ma refer..."cu tot cu barba alba"....:)
    adica trebuie sa realizam...ca domnul Isus ...a fost suta la suta om...si suta la suta Dumnezeu ...nu?!!
    deci Dumnezeu. poate veni pe pamant in orice clipa....
    de altfel in Biblie scrie...la Apocalispa...si ma repet ..NU INSEAMNA SFARSIT ci REVELATIE ...!!!
    si scrie asa.. ca intai va veni : "...Femeia cu luna sub picioare si cele 12 stele deasupra capului, care va da nastere de FIU..si va mantui neamurile, cu un toiag de fier"...
    toata lumea se "fereste" de Apocalipsa ..dar este o mare prostie...pentru-ca defapt ea relateaza ceva ce deja se petrece...si nu ceva infiorator...culmea....lasand la o parte faptul ca se alege "bobul de neghina". . .
    Dumnezeu nu are nici o legatura cu faptul ca noi am deviat de la calea pe care El ne-a aratat-o" si a vrut sa o urmam: IUBIREA
    nu stii..ca se si spune...ca daca am avea un credinta cat un bob de mustar...am putea muta muntii din loc...defapt muntii...au o alta semnificatie..

    nu stiu....nu inteleg toti oamenii...dar incerc sa ii iubesc pe toti asa cum sunt ei.

    RăspundețiȘtergere
  30. PS: iar: "...femeia cu luna sub picioare" NU este Maica Domnului Isus... Fecioara Maria este Fecioara Maria..iar "femeia cu luna sub picioare"...este ....FEMEIA CU LUNA SUB PICIOARE...

    in bisericile ortodoxe...Tatal Ceresc si cu Domnul Isus, O incoroneaza ( separat de Maica Domnului, acre este si EA in biserica pictata), iar la catolici, este prezentata fix cu luna sub picioare si stelele deasupra capului ...:)

    i-a ganditi-va...cum ar putea "biserica", cum spun preotii....sa fie Mireasa Domnului Isus.... cum? daca Domnul Isus a fost 100% om si 100%Dumnezeu... cum sa fie biserica mireasa?... da ce..Domnu Isus face nunta cu biserica? :)))

    v-ati intrebat vreodata cine este Duhul Sfant?!.... de 2000 mii de ani ne facem cruce....si tot de 2000 de ani Il asteptam pe Domnu Isus sa vina pe un nor alb...sa :judece vii si mortii"..

    dar ce am facut noi pentru El...ca sa meritam asta?!
    v-ati gandit ca poate se inatmpla ca acum 2000 ani? si daca ar veniii printre noi, oare l-am recunoaste sau L-am rastigniii iar..bininteles...L-am rastigni modern ca sa zic asa...penru-ca clar am evoluat...de acum 2000 de ani nu? avem masini, avioane...etc...nu se mai merge cu magarul....

    si apropo de Papa Ioan Paul al 2-lea... el cand a venit in tara, stiti ce a spus la televizor...intr-un mare direct? ca Ii multumeste Lui Dumnezeu si Duhului Sfant .... pentru-ca a ajuns in tara sfanta... trinc bling!!

    Toti stiu...toti preotii din toata lumea aproape si de toate religiile ce este tara noastra si ce se intampla in tara noastra....dar nu vor sa recunosca...

    oare ce secret o fi avand Vaticanul... oare...

    Toate "informatiile" astea sunt si pentru tine Tudor..mai ales pt tine..pt-ca demult vroiam sa iti spun niste treburi. .

    RăspundețiȘtergere
  31. @ralu
    Eu locuiesc in complex si pot spune ca am vazut foarte multe afise cu Vama...chiar si prin oras am vazut suficiente!Nu stiu cum de nu le-ai observat...Cat despre locatie,intr-adevar Heaven este un club de fitze,este un loc de intalnire al pitzipoancelor si al cocalarilor....DAR,cine iubeste Vama,o iubeste oricum si oriunde!...Si oricum nu vin din aia la concert Vama,ca n-au ce sa caute!
    Si anul trecut Vama a fost in The Note(tot club de fitze si ala)...dar ce-i drept atmosfera a fost mai faina atunci,si fara salbatici(asta ca sa sustin parerea celui/celei care a spus ca ne-am salbaticit)...Numai bine,si o saptamana insorita!:)

    RăspundețiȘtergere
  32. Sunt sigura ca majoritatea de aici simt altceva decat au scris pe blog.Daca ai crescut cu ideea ca exista Dumnezeu e aproape imposibil sa iti dispara ultima farama de credinta.

    Pentru cei curiosi am un sondaj interesant pe blog.Take a look!

    RăspundețiȘtergere
  33. A..si inca ceva.

    Fizica nu e inventata de Dumnezeu cum au spus cativa pe blog, fizica e inventata de oameni.Fizica e stiinta ce se ocupa cu studiul materiei...deci cautarea omului si explicarea a ceea ce a creat Dumnezeu.
    Sunt de acord cu Tudor...Dumnezeu stie fizica!

    RăspundețiȘtergere
  34. ai dreptate... ma simt asa mica.. nu stiu fizica, sunt om.

    RăspundețiȘtergere
  35. tare postul lui chirila, exact !
    Dumnezeu e tot ce e in jurul nostru, normal ca stie si fizica, si chimie si biologie ...
    Ca doar nu or fi oameii mai destepti decat creatorul lor :)

    RăspundețiȘtergere
  36. yeah, that's rich...you really thought this one through, didn't you? Or maybe it was divine inspiration while takin' a dump....
    But hat's off to you buddy...you could probably start your own religion like this...a chick cult or somethin'....keep on keepin' on....

    RăspundețiȘtergere
  37. Andreea,nu blamez pe cei care cred,dar cum ai spus omului ii trebuie acordat dreptul la libera exprimare si prin urmare eu ma exprim liber cand spun ca ii consider naivi si slabi pe cei care cred.
    In privinta cuvantului "Confort",damn it,daca te uiti bine la tastatura "m" este langa "n".(uite un motiv pentru care pot considera vorbele tale lipsite de temei,pentru ca te-ai legat de un lucru minor,stupid chiar).
    E problema ta daca crezi in Dumnezeu si nu te blameaza nimeni.
    De spus "Doamne ajuta" normal ca am spus.Am fost mica,am fost usor influentabila,am avut parinti credinciosi.Dar,m-am descoperit citind,m-am descoperit citindu-ma.
    Nu,cand ma gasesc intr-o dispozitie proasta nu apelez la dumnezeu.Sunt multi care spun ca e imposibil sa nu crezi atat timp cat pronunti cuvantul "dumnezeu".dar,e doar un cuvant.Cuvintele au cele mai adanci,cele mai dure,cele mai taioase,cele mai dulci,etc semnificatii dar,in acelasi timp sunt doar franturi de vant aruncate tot in vant.

    Nu iti negi existenta cand spui ca Dumnezeu este ireal.Intr-un fel totul e relativ.Sunt convinsa de faptul ca nu cred in dumnezeu si asta nu se datoreaza unui fapt anume.Am incetat sa cred brusc si m-a durut initial pentru ca eram obisnuita cu starea aceea de smerenie stupida.De aceea e cumva imposibil sa argumentezi de ce nu crezi.Si in privinta aceasta sunt de accord ca cei care cred au mai multe argumente de partea lor.Dar,toate,pot fi aruncate in cenusa de atei.
    Noi nu avem nici un sens.Si asta toti oamenii neaga si nu vor sa auda.Nimic nu are sens.Nu inteleg de ce dumnezeu ar fi un refugiu,after all,pentru ca nici el nu are sens.
    Totul se termina.Consider timpul poate stapan.Si ma lupt cu el.M-am razvratit impotriva lui si poate ca el ar avea vreo sansa sa fie pentru mine echivalentul dumnezeului vostru.Nu spuneti ca timpul e dictat de dumnezeu.E o tampenie.
    Credeti in continuare,nu va opreste nimeni,dar,va irositi.Utilizati degeaba acel lucru fara folos care este omul.;)

    RăspundețiȘtergere
  38. @emmyema - Sa incerci sa convingi oamenii despre inexistenta unei energii pure este la fel de "time consuming" si stupid ca si cum ai crede...
    Oamenii au dreptul sa creada in ce vor, dar cert e ca nici unu' din voi nu e ateu, nu s-a gasit ceea ce cauta dorinta voastra, inca...
    Toti se retrag la un Dumnezeu cand sufera si toti il uita cand e bine...
    Cu jumatate de medic iti pierzi sanatatea, cu jumatate de preot iti pierzi credinta!

    RăspundețiȘtergere
  39. emmyema,
    imi cer iertare daca m-am pripit cu observatia asupra formei in care credeam ca folosesti voit cuvantul ``confort``; in ultima vreme tot mai multi adopta forme ale unor cuvinte asa cum le suna mai bine sau cum sunt in alte limbi;
    pe fondul discutiei: replica mea incerca sa-ti transmita ca nu este corect sa spui despre cei care cred in El ca sunt slabi s.a.m.d.; exprimarea in public a acestui fel de opinii, astfel nuantata, a fost de multe ori in istorie izvorul unor conflicte , al unor tragedii si injustitii; ca nu pot sa neg ca in ambele ``tabere`` sunt unii care fac orice ca sa-si impuna punctul de vedere;
    eu cred ca astfel de opinii ar trebui demonstrate, nu doar enuntate si insotite de afirmatii de genul ``cine nu este de acord, este las si slab``; si da, asa cum spuneam, avem dreptul la libera credinta si exprimare, dar tine de aspiratiile si nivelul de intelegere sa ne folosim de liberate intr-un mod neagresiv, nepeiorativ; iti multumesc pentru dialog si nu mi-ar displacea sa-l continuam.

    RăspundețiȘtergere
  40. Zasu,trebuie sa te contrazic in privinta faptului ca oricine se retrage la un Dumnezeu atunci cand ii este greu.Eu nu o fac.Atunci cand nimic nu imi iese cum trebuie,tac.Nici macar nu plang.Nu are sens.Sincer.
    Si nu incerc sa conving oamenii ca nu exista,poate ca incerc sa le deschid ochii si stiu ca e la limita imposibilului,insa,nu ma pot abtine.Totul se reduce la timp si la pierderea lui,acest lucru ma apasa enorm,desi am doar 15 ani.Dar,ma gandesc cati ani mai am in fata?Maxim 50?Nu stii niciodata ce se intampla.Nu ,nu cred in faptul ca Dumnezeu ne controleaza destinul s.a.m.d,dar,timpul ne ucide oricand.Asa ca putin imi pasa cand mor.

    Andreea,da,ai dreptate si eu m-am pripit cu afirmatiile.
    E greu sa argumentezi ceva in care crezi,dar,crezi pentru ca intr-o zi ti-ai dat seama ca asta crezi.Sau ,in acest caz nu crezi.
    Presupun ca tu crezi in Dumnezeu si de aceea nu cred ca pot sa intelegi ce simti atunci cand iti dai seama ca el de fapt nu exista.Si practic nu ai argumente prea multe,pur si simplu nu crezi.
    E greu de explicat,din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  43. BAI!!

    Ceea ce este demonstrabil stintific nu este mai presus de fortele si legile naturii nici in contradictie cu acestea deci nu mai este miracol adica supranatural.
    Trecand peste contradictia ta, fizica se ocupa cu descrierea universului, modelandul dupa legi limitate si instabile. Limitate pentru ca sunt valabile in doar unele cazuri specifice, si instabile pentru ca pot fii oricand refutate. Instabile si limitate pentru ca stiim ca nu sunt adevaratele legi ale naturi pe care le cautam. Daca ar exista Dumnezeu, adica un creator, cine altul ar fi putut crea legile naturii?! Daca Dumnezeu ar exista, cine zice ca nu cunoaste legile naturii? Cine isi pune intrebarea daca Dumnezeu stie sau nu fizica? Prin definitie stie pentru ca el le-a creat. E clar!
    Oamenii de stiinta in cazurile despre care vorbesti tot ce fac este sa demonstreze ca nu e vorba de un miracol in cazul specific adica totul merge dupa legiile naturii, deci nu e vorba de "mana lui Dumnezeu care ar fi modificat legiile pentru o secunda, insa nu au spus niciodata ca nu e mana lui dumnezeu cand vine vorba de crearea legiilor naturii.


    Insa exact cum unii nu se pricep sa demonstreze existenta lui Dumnezeu, alti nu se pricep sa demonstreze inexistenta lui.

    RăspundețiȘtergere
  44. exact asta ii spuneam unui prieten acum cateva zile ... Dumnezeu a lasat si stiinta sa se dezvolte , stiinta tot din om vine , omul creatie desprinsa din cunoastere

    RăspundețiȘtergere
  45. emmyema, nu am crezut mereu in El; candva l-am sfidat, l-am provocat si mi-a raspuns mult mai bland decat as fi facut-o eu, cu orgoliul meu de om; am sfidat ordinea si logica si mi-am cam furat-o; atunci a fost un moment in care ``am ales`` intre a ma revolta cu totul si a intelege ca El exista si inseamna dragoste, respect, echilibru; nu spun ca El este cineva care sta la o tejghea si face cu noi comert: o fapta buna-o rasplata, o fapta rea-o pedeapsa; spun doar ca totul este in echilibru; poate ca discutia ar trebui sa se poarte in legatura cu identitatea fenomenului, entitatii sau a acelui ceva care a creat acest echilibru, care a creat tot ceea ce exista; chiar si intampalre sa fi fost, tot nu a aparut din nimic; este cert ca nu detin cunostintele necesare si ca nu am capacitatea de intelegere, de abstractizare necesare pentru a accepta ca ceva poate sa apara din nimic doar prin niste fenomene fizice, prin niste reactii chimice; si acelea ar trebui sa se creeze intre niste elemente, care, evident, sunt opusul nimicului;
    am ascultat intr-o zi un dialog, in cadrul unei emisiuni pe care o vizionam pentru prima data, in lipsa de altceva, in timp ce bucatariseam; era Trenul vietii cu Liana Stanciu; nu asteptam nimic de la emisiune si nici nu eram foarte atenta; era mai mult un ``tapet`` pentru un ambient cotidian; si mi-a atras atentia un interlocutor cu pregatire teologica (nu ca asta ar conta, conteaza ce a spus),care a explicat, nu stiu daca o teorie personala, dar foarte pe intelesul meu si in concordanta cu ceea ce simt, cum este cu credinta; era cam asa: mergi pe o strada si te intalnesti cu cineva care iti spune ca dupa urmatorul colt se afala un alt cineva; in momentul acela si pana ajungi la coltul acela, il crezi, crezi ca dupa colt se afla acela alt cineva; dupa ce ajungi la coltul respectiv si vezi ca acel alt cineva este intradevar acolo, nu mai crezi, ci stii; pentru ca l-ai vazut; aici trebuie sa adaptam si sa separam vederea ochilor ca parte a mecanismului corpului dotat cu asa ceva de vederea data de intelegere, de perceperea celor ce nu ajung la noi in mod obisnuit, fiind ascunse sub realitatea imediata, palpabila; nu pretind ca as fi vreo iluminata si te asigur ca nici nu sunt habotnica, nici macar exaltata; spun doar ca traind, pur si simplu, in felul in care am ales intr-o perioada sa o fac, am parcurs un drum destul de lung cat sa am timp sa reflectez asupra motivelor pentru care unele lucruri s-au intamplat intr-un fel;

    RăspundețiȘtergere
  46. si tot reflectand, m-am uitat in sus, in jos, in stanga, in dreapta si, cel mai important, in mine; si L-am vazut si I-am simtit atingerea; concluzia a fost ca El a fost mereu cu mine, in mine si peste tot, doar ca imi fusese mie mai comod sa ma cred de capul meu, stapana pe viata si deciziile mele; orgoliul meu ma magulise mult timp si ma facuse sa ma cred o cvasi eroina pentru ca ``evoluam`` prin puterile proprii;
    dupa ce L-am vazut, am inteles mult mai multe, si despre alte lucruri decat persoana proprie; m-am uita cu mai multa atentie la formele de viata din jurul meu, am analizat cu alti ochi intamplarile, fenomenele s.a.m.d.;
    si stii ce ... ncic macar nu trebuie sa credem in Dumnezeu sau sa iL negam; trebuie doar sa iubim (nu cred ca are rost sa explic ce vreau sa spun prin asta), sa respectam si sa pastram echilibrul; cred ca procedand astfel Il recunoastem si fara sa iL numim; important este ca El sa fie felul nostru de a trai, pentru ca El exista chiar si fara ca noi sa iI dam nume, asa cum ceea ce nu vedem exista si in afara razei noastre vizuale si in afara intelegerii sau aprobarii noastre; cu ce ne poate supara sa fim buni, cu ce ne poate ajuta daca Il negam, cu ce ne poate ajuta daca polemizand pe tema aceasta ajungem sa ne invrajbim? mai bine acceptam ca nu suntem la voia intamplarii si ca intamplarea nu este la voia noastra; fie ca unii dintre noi abordeaza sec stiintific materia si manifestarile ei, fie ca unii o aureoleaza mai mult sau mai echilibrat cu numele lui Dumnezeu, ea tot se ``intampla``; si ca o lectie de umilinta, se ``intampla`` fara aportul nostru decisiv; mai mult, noi suntem parte din aceasta materie; ar trebui sa fim fericiti si recunoscatori, indiferent fata de cine/ce, ca suntem atat de minunati, de miraculosi incat sa gandim si sa comunicam, sa cream si sa procream; sa acceptam ca avem in noi si in jurul nostru acel ceva sublim caruia unii au ales sa-i spuna Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  47. emmyema, 15 ani este o varsta biologica, sufleteasca si intelectuala numai buna sa incepi sa deschizi TOTI ochii spre TOT; nu negand vei ajunge sa intelegi, nu spunand ``asta este ADEVARUL``, il vei afla; treptele nu trebuie sarite si nici parcurse in fuga; trebuie sa invatam sa mai si popsim pe cate una si sa ne uitam in jur, sa vedem in tihna lucrurile de la nivelul la care am ajuns urcand pe scara; iar timp avem dupa cat ne acordam; de multe ori avansam oprindu-ne si reflectand.

    RăspundețiȘtergere