[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 6 iulie 2010

Insula. Inceputul

Mujahedinul ne-a trezit pe la ora patru. Tanguirile lui au deschis o fereastra spre un trecut al carui martor n-am fost niciodata. Noptile semilunei. Aseara, pe munte, am baut vin din butoi de pin din via lui Barba Iorgu. In spatele nostru, la o masa lunga, grecoaice batrane dansau fericite in aplauzele barbatilor. Vantul tacuse la ora aceea. Satucul grecesc n-are mai mult de zece case.

Dupa amiaza, in piata pietruita din centrul insulei, ne-am invartit in jurul stalpului care marcheaza sensul giratoriu. Sapun cu aroma de lamaie si lavanda, rahat ingeresc, chipuri crapate de soare si ochi negri de fecioare in care dorinta se luase la tranta cu traditia.

Oamenii sunt calzi si apatici la prima vedere. Moliciunea lor vine dintr-un fel de resemnare: de ce sa mai lupti impotriva soarelui? De ce sa nu te abandonezi arsitei si sa-ti lasi gandurile sa se usuce pana-si pierd vitaminele?
Nu stiu sa denumesc inca locul in care am ajuns... dar va fi un jurnal.

10 comentarii:

  1. Mi-ai adus aminte de Kato Karouzanos, un satuc din Creta, pierdut in munti...Cel mai frumos loc de pe Pamant.
    Distractie frumoasa! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e rau sa petreci de inundatii... Noi, eu sunt in moldova, te astept sa luptam cu natura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiecare cu ce-l doare Andrei! Hai sa ne mutam toti cu tine in frunte in Moldova! Ai talent la scris Tudor, iti reflectă stilul boem. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai ceva din talentul lui Creanga...
    O zi minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos descris. Vacanta placuta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. dece nu iti publici un jurnal?:) "jurnal". sunt atatia "nimeni" care au facut-o! dece sa nu dai altora sa citeasca ce ai de spus? e mai frumos decat o frumusete!
    e plin de VIATA!

    RăspundețiȘtergere
  8. de cand cu destramarea formatiei "vechi" am devenit dintr-un fan un indiferent. am ajuns aici intamplator si descopar ca defapt nu te-ai schimbat.. hai sa-ti spun ce m-a facut sa te apreciez in afara muzicii tale.. un incident de la primul concert din Constanta la care am fost prezent si eu, in care pe langa capul tau a zburat o sticla de vodca. concertul nu s-a oprit si in mijlocul piesei ai cantat: "macar daca era plina.. "

    RăspundețiȘtergere
  9. ma gandesc ca te-a trezit "mujahedinul" pentru ca muezinul era plecat la razboi, nu?

    RăspundețiȘtergere