[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 12 noiembrie 2010

O lume pe dos la Brasov.

O lume pe dos - spectacolul pe care l-am lansat in februarie la Teatrul de Comedie merge la Brasov. Pe 23 noiembrie la Centrul Cultural Reduta vom avea onoarea de a ne afla in fata publicului brasovean.

Trei piese ale unora dintre cei mai in voga dramaturgi americani. Un dirijor nebun sau poate doar special, o baba psihopata si un cuplu dispus sa experimenteze la maximum ridica o intrebare al carei raspuns nu putem sa-l dam decat fiecare dintre noi: Traim sau nu intr-o lume pe dos?

In spectacol joc si alaturi de mama mea, actrita Iarina Demian care a semnat si regia spectacolului. Ni se alatura o distributie formata din actori extrem de talentati si mobili: Simona Stoicescu, Smaranda Caragea, Marius Drogeanu si Andrei Runcanu.

Pentru mine a fost un pariu pe care nu as mai incerca sa-l fac pentru ca joc in fiecare dintre cele trei piese intr-un act. Asta m-a adus, pe parcursul repetitiilor, in situatia de a concura cu mine, caci trebuia sa dezvolt toate cele trei personaje simultan. A fost un drum extrem de greu si numai publicul poate sa spuna daca am reusit sau nu.

In lumea din ce in ce mai conectata la retelele sociale o intrebare parcurge alaturi de noi traseul celor trei piese: cat de singuri suntem, de fapt, in lumea moderna?

Iubesc spectacolele in care intrebarile profunde se nasc intre hohote de ras. Iubesc personajele comice cu destine tragice. In definitiv viata noastra e o fotografie in permanenta schimbare unde tragicul si comicul sunt tonuri aflate mereu in contrast. Sau poate ca viata in sine e substanta de contrast a fotografiei umane.

Toate astea le-am simtit in "O lume pe dos". Toate astea le veti simti si le veti trai si voi. La Brasov. Pe 23 noiembrie.

8 comentarii:

  1. Pentru cultura mea in domeniul teatrului si pentru a-mi exersa spiritul critic mi-am dorit mereu sa vad in spectacole personaje precum Florin Piersic, Maia Morgenstern, tu, Mihai Bendeac,Horatiu Malaele s.a.
    Ma cuprinde totusi tristetea si indignarea cand merg si intreb cat costa biletele...Nu e un repros,e o constatare si un regret.
    Si mereu m-am gandit: daca Mihai Bendeac (am ales numele lui in exemplu pentru ca atunci cand el a venit in Brasov biletul a costat 60 de lei),este atat de talentat(si este,nu ma intelege gresit!),dar in acelasi timp are si atatea de spus (ca sa fim seriosi,de spus,spune multe si are multe atitudini),de ce nu are de spus si cand i se ofera acest rol,dar stie ca un om va plati 60 de lei ca sa il vada,si implicit,atat voi plati si eu ca elev,nesalariat,cu o alocatie jumatate din biletul lui.
    Ceea ce incerc sa spun (si nu ti-o spun,cred,cu un scop anume,ci,poate,doar pentru ca simteam nevoia sa o spun cuiva care stiu ca o sa citeasca) este ca personaje mondene si cu un cuvant de spus,care,in anumite ipostaze sustin sus si tare ca tineretul isi pierde cultura,blablabla (ceea ce nu spun ca nu e adevarat),se contrazic prin insusi faptul ca nu fac(nu stiu,sincer daca pot face ceva) nimic pentru a incuraja tinerii sa vina la teatru(sau sa participe la orice forma de cultura).
    Imi doresc,vreau,imi place sa vad asemenea talente,dar cum sa ajung eu inauntru cand eu nu am bani de meditatii?
    Sunt sigura ca va fi un spectacol pe cinste.
    Eu sunt din Brasov si stiu ca vei fi primit bine;Brasovul iubeste frumosul.
    Succes,si multumesc ca m-ai ascultat (citit)!
    Mada

    RăspundețiȘtergere
  2. @tare neplacut mada sa fi elev si sa nu ai bani..indignarea si tristetea asta cum te motiveaza ca sa ai pe viitor?

    RăspundețiȘtergere
  3. mada imi poti spune si mie cat e biletul te roooog
    as vrea tare mult sa merg ...dar sunt eleva si nu am de unde sa dau 60 de lei :( pacat ....
    as vrea tare mult sa stiu cat este pretul biletului ..eu stau pe langa brasov si mi-ar fi un pic incomod sa vin pana la reduta sa vad cat costa biletul ..

    RăspundețiȘtergere
  4. @sophia: pai sa stii ca in primul rand am o ambitie (nesimtita,as putea spune ;)) ) sa imi dezvoltu n simt critic pertinent pe viitor in domeniul teatrului;si de asemenea,ar fi dragut sa fac mai departe ce am vazut si la alte persoane(pe care le respect foarte mult),si anume sa ofer bilete la oepra si la teatru copiilor,pentru a le dezvolta pasiunea pentru arta.
    @lioana: am citit pe blogul unei persoane(deci nu e oficial) ca pretul variaza in functie de loc intre 30 si 50 de lei;acum,mai departe,daca voi afla din surse oficiale alte valori,te voi anunta.
    poate ne lamureste totusi tudor(daca stie).

    RăspundețiȘtergere