[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 11 aprilie 2011

Nevoia de basme

Cred ca avem nevoie de basme. Imi doresc sa mai vad un basm fie pe scena unui teatru, fie intr-un film. Basme. Intr-o lume in care granita dintre bine si rau se sterge permanent, intr-o lume in care mai toate valorile antagonice se contopesc ca sa dea nastere unor hibrizi monstruosi e nevoie de basm. Acolo lucrurile sunt limpezi. Pana si eroii negativi au partea lor de demnitate in basme. Da, clar, am nevoie de un basm. Imi pare rau ca am intrat intr-un conflict cu Fat Frumos pe discul trecut. Probabil ca tot nevoia de basm m-a impins sa ma cert cu el. Da, e nevoie de basme. Americanii o stiu mai bine decat noi. Probabil ca la ei e si mai rau.

15 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor, tu esti intr-un fel pentru multi dintre noi un "Fat-Frumos". Prin cantecele tale, prin postarile tale, faci lumea mai buna, lupti cu raul, aduci magie in viata de zi cu zi! De cate ori nu am chef de nimic (nici de dead-linuri, nici de targeturi, sau conf-calluri) ascult unul din cantecele tale si visez! E un lucru extraordinar ce faci, nu poti renunta, nu iti putem permite sa renunti :) E greu sa fii erou, dar de propriul destin nu poti fugi! Multa bafta !

    RăspundețiȘtergere
  3. La partea cu demnitatea eroilor negativi ai pus punctul pe "i".

    RăspundețiȘtergere
  4. bravo, ai dreptate.
    eu cred ca mai exista basme...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai presus de orice cred ca avem nevoie de adevar,avem nevoie de incredere unii in altii,sa trcem cu demnitate peste momentele grele....basmul este o forma de "fericire pe moment" mai degraba amagire,justificata,cineva spunea ca avem nevoie de basm ca sa mintim timpul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Poveştile care încă nu s-au scris, circulă de la inconştient la inconştient.
    Jacques Salome

    RăspundețiȘtergere
  7. Da avem nevoie de basme, dar basme care sa lasa la iveala si putin din realitate , ptr ca altfel avem tendinta sa uitam cine suntem sau cel putin asa ne place uneori , sa uitam de unde am pornit si cine am fost , inainte sa fim personajul principal al uni "basm"... un lcru trist de altfel... nu ar trebuie sa uitam niciodata cine suntem sau de unde a pornit construirea noastra ca persoana!

    RăspundețiȘtergere
  8. basmul e cel mai important...
    fuck basmul e viatza! realitatea e falsa, construita si controlata. un copil e frumos si inocent pentru ca nu e ivatat sa asculte regulile noastre ci face doar ce simte. si basmul il simti

    RăspundețiȘtergere
  9. Şi când te gândeşti că zmeul şi făt-frumos se confruntau pe bune, face to face, nu prin manipulări mediatice, mă gândesc că în dialectica Bine-Rău s-a modificat( genetic) ceva.

    RăspundețiȘtergere
  10. de vazut : spirited away ..

    se potriveste cu dorinele tale

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca iti lipseste atat de mult, te invite sa-l vezi pe unul care abia acum se imprieteneste cu gasca lui ”Praslea cel voinic si merele de aur”

    RăspundețiȘtergere
  12. alexa.ca ai dreptate ... copii inca nu sunt incarcati de tiparele vietii moderne

    RăspundețiȘtergere
  13. de ce sa ai nevoie de basme, cand poti tu sa creezi sau sa fii unul? :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu traiesc un basm acum, dar oare...mai tine mult?

    RăspundețiȘtergere