[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 11 aprilie 2011

Nevoia de basme

Cred ca avem nevoie de basme. Imi doresc sa mai vad un basm fie pe scena unui teatru, fie intr-un film. Basme. Intr-o lume in care granita dintre bine si rau se sterge permanent, intr-o lume in care mai toate valorile antagonice se contopesc ca sa dea nastere unor hibrizi monstruosi e nevoie de basm. Acolo lucrurile sunt limpezi. Pana si eroii negativi au partea lor de demnitate in basme. Da, clar, am nevoie de un basm. Imi pare rau ca am intrat intr-un conflict cu Fat Frumos pe discul trecut. Probabil ca tot nevoia de basm m-a impins sa ma cert cu el. Da, e nevoie de basme. Americanii o stiu mai bine decat noi. Probabil ca la ei e si mai rau.

17 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Tudor, tu esti intr-un fel pentru multi dintre noi un "Fat-Frumos". Prin cantecele tale, prin postarile tale, faci lumea mai buna, lupti cu raul, aduci magie in viata de zi cu zi! De cate ori nu am chef de nimic (nici de dead-linuri, nici de targeturi, sau conf-calluri) ascult unul din cantecele tale si visez! E un lucru extraordinar ce faci, nu poti renunta, nu iti putem permite sa renunti :) E greu sa fii erou, dar de propriul destin nu poti fugi! Multa bafta !

  RăspundețiȘtergere
 3. La partea cu demnitatea eroilor negativi ai pus punctul pe "i".

  RăspundețiȘtergere
 4. bravo, ai dreptate.
  eu cred ca mai exista basme...

  RăspundețiȘtergere
 5. Mai presus de orice cred ca avem nevoie de adevar,avem nevoie de incredere unii in altii,sa trcem cu demnitate peste momentele grele....basmul este o forma de "fericire pe moment" mai degraba amagire,justificata,cineva spunea ca avem nevoie de basm ca sa mintim timpul.

  RăspundețiȘtergere
 6. Poveştile care încă nu s-au scris, circulă de la inconştient la inconştient.
  Jacques Salome

  RăspundețiȘtergere
 7. Da avem nevoie de basme, dar basme care sa lasa la iveala si putin din realitate , ptr ca altfel avem tendinta sa uitam cine suntem sau cel putin asa ne place uneori , sa uitam de unde am pornit si cine am fost , inainte sa fim personajul principal al uni "basm"... un lcru trist de altfel... nu ar trebuie sa uitam niciodata cine suntem sau de unde a pornit construirea noastra ca persoana!

  RăspundețiȘtergere
 8. basmul e cel mai important...
  fuck basmul e viatza! realitatea e falsa, construita si controlata. un copil e frumos si inocent pentru ca nu e ivatat sa asculte regulile noastre ci face doar ce simte. si basmul il simti

  RăspundețiȘtergere
 9. Şi când te gândeşti că zmeul şi făt-frumos se confruntau pe bune, face to face, nu prin manipulări mediatice, mă gândesc că în dialectica Bine-Rău s-a modificat( genetic) ceva.

  RăspundețiȘtergere
 10. de vazut : spirited away ..

  se potriveste cu dorinele tale

  RăspundețiȘtergere
 11. Daca iti lipseste atat de mult, te invite sa-l vezi pe unul care abia acum se imprieteneste cu gasca lui ”Praslea cel voinic si merele de aur”

  RăspundețiȘtergere
 12. alexa.ca ai dreptate ... copii inca nu sunt incarcati de tiparele vietii moderne

  RăspundețiȘtergere
 13. de ce sa ai nevoie de basme, cand poti tu sa creezi sau sa fii unul? :)

  RăspundețiȘtergere
 14. Eu traiesc un basm acum, dar oare...mai tine mult?

  RăspundețiȘtergere
 15. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
  * Dacă vrei să concepi.
  * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
  * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
  Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
  WhatsApp: +2348032246310

  RăspundețiȘtergere