[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 27 mai 2013

Junk Thoughts

Șoferul civilizat și prezentabil, un individ pregătit să servească, deschide ușa uneia dintre mașinile alea negre, mari și lungi. Mă urc. Șoferul se urcă și el, plecăm către nicăieri. E una din diminețile alea în care nu-mi sprijin capul de geamul rece, așa, a pagubă. E bine. Răsăritul ăsta care-și aruncă lumina roșietică pe toate lucrurile ce-mi traversează privirea fixă e dătător de speranță. Miroase plăƒcut în mașina neagră, șoferul îmi pune două întrebări politicoase și mă lasă în pace. E bine, e liniște. Motorul toarce și se rățoiește din când în când la drum, mașina asta de mafioți mă face să mă simt mai mic. Mă afund în perne și mă bucur de o speranță nedefinită care mi s-a cuibărit în inimă. Nu vreau să sper către ceva anume pentru că ar însemna să-mi tulbur starea asta de bine. Doar privirea fixă, intersectată cu lumea, respirația mea regulată și dimineața ușor racoroasă de mai. Ajungem la aeroport, mă despart de mașina neagră și confortul mafiot, plutesc peste check in și controlul pașapoartelor, plutesc ușor peste sala de așteptare și ajung la scara unui avion care va zbura mult, către o destinație pe care nu o cunosc. E un avion uriaș cu scaune pe trei rânduri, nu zbor business, dar avionul e aproape gol, n-am absolut niciun bagaj, sunt ușor, foarte ușor, o pereche de blugi dintr-un denim mai subțire decât media jeansilor lumii, un tricou de culoare gri și o pereche de șlapi.

Decolăm greu, avionul se desprinde îndurerat de pământ și încearcă să uite ridicându-se tot mai sus, zboară deasupra fantomei lui Icar care nu aude strigătele disperat-reverberate ale tatălui său, se mai cutremură înfrigurat de atingerea vreunui nor, liniștea nu m-a părăsit, plutesc uimit deasupra lumii, fără să știu unde zbor, fără să-mi amintesc cum am ajuns în situația asta, nu știu cine a achitat pentru mine călătoria asta și pentru prima data în viață nu vreau să controlez nimic, închid ochii. Peste ceva timp aud întrebările politicoase ale stewardesei, dar rămân cu ochii închiși. Femeia se retrage pentru ca săƒ revinăƒ câteva minute mai târziu cu o păƒturăƒ moaleƒ pe care o întinde grijuliu peste mine. Aerul dimprejur se burzuluiește puțin și-mi gâdilăƒ năƒrile. Trece o viatăƒ de om, cum trece timpul când reușești săƒ nu te mai gândesti la nimic - cu adevăƒrat la nimic - săƒ dispari din lume și din tine, pentru un timp relativ. Deschid ochii cu oarecare teamăƒ.  Am vrut să scriu frică dar aș fi exagerat. Mă gândesc că stewardesa mea ar fi putut să îmbătrânească deja.

Am aterizat pe un aeroport subtropical, camioane militare și avioane cu găini, se simte ocean în aer, mă iau după miros și plutesc din nou peste controlul pașapoartelor, trec frontiera zâmbind și pe măsură ce zâmbesc simt că ochii mi se fac și mai albaștri. Mă urc într-un autobuz gălăgios, se vorbește în spaniolă, nu mă complic să aflu unde sunt, mă înghesui printre oameni negri și colorați și nimeresc lângă doica lui Scarlet O'Hara, este liberă acum și practică magia neagră, dar mie îmi zâmbește șăgalnic. Nu-mi vine să cred, totul e atât de departe în urmă, răsăritul și mașina mafioților, fereastra rece și soarele luminând copaci sau blocuri trase la față. Mergem vreo trei ore, grandma' îmi povestește ceva de la începuturile lumii, iar eu adorm din nou pe umărul ei, sunt ușor - blugi, șlapi și tricou - miroase din ce în ce mai puternic a ocean, cine naiba spune că nu ne naștem cu mirosuri îmbibate în suflet, ne naștem cu orice în afară de sens, dar azi nu caut sens și e bine.

Autobuzul mă lasă undeva pe marginea drumului paralel cu oceanul și o plajă murdară. Mă îndrept către plajă. Undeva în depărtare intuiesc o mogâldeață de paie, nu devine un scop decât prin simplul fapt că am de gând să merg tot înainte așa cum am hotărât la începutul dimineții ăsteia de mai. Peste vreun kilometru am să mă așez și am să beau cuba libre cu un mustăcios tăcut și tăiat pe față în mai multe locuri, chiar și aproape de marginea de jos a ochilor săi înguști, așa de înguști încât îl fac să pară că se hlizește, nemernicul. Beau mult fără să mă îmbăt soarele cade peste lume, e timpul s-o iau din loc, abandonez mulatrele transpirate și încărcate cu tinichele naive și plec din nou pe plajă. Am să mai merg contra luminii așa, preț de-o oră, până când am să întâlnesc o casă albă colonială, cu toate perdelele fluturând deși nu adie nici un pic de vânt, ba dimpotrivă un soi de zăpușeală groasă plutește peste lume ca un gaz greu.

Mă atrage casa asta cu coloane albe și tencuială căzută, caut o intrare, e undeva în spate, în față sunt doar ferestrele mari care dau către mare și un balcon central în care nu se află nimeni. Iată-mă în fața ușilor deschise, intru și aleg să urc pe una din cele două scări de marmoră așezate simetric la stânga și la dreapta unei săli ca de bal a cărei perspectivă se pierde într-un soi de ceață albă venită de pe ocean prin ferestrele deschise. Urc la etaj și incep să merg dintr-o cameră în alta pe parchetul care scârțâie a trecut. Mobilele sunt acoperite cu cearșafuri albe, cineva grijuliu a lăsat totul în ordine aici. Mă îndrept către ferestrele care dau către plajă, toți oamenii care intră în case pentru prima oară caută ferestrele, dar eu probabil caut și alte lucruri de care nu sunt treaz, pentru că mă îndrept spre una din ferestre unde se află o siluetă de femeie care privește oceanul în liniște. Și părul ei flutură fără vânt, o mănă atârnă pe lângă corp îmbrățișată în dreptul cotului de cealaltă mână, o femeie într-o poză adolescentină. Sensul pe care nu-l căutam în dimineața asta își face limpede apariția. Femeia de la fereastră ești tu. Nu e nevoie să te întorci. Nu e nevoie să spui nimic. Am să ridic eu cearșafurile de pe mobile după care o să mă conduci către bucătăria casei coloniale. O să ne și culcăm undeva în noaptea plină de zăpușeală însoțiți de zgomotele ritmice ale elicelor care încearcă să îmboldească aerul. Dar mai e până atunci, mai e...

28 de comentarii:

 1. In loc de buna dimineata! Frumos!

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte bun articol! www.ofergratis.ro care este locul ideal unde totul este gratis. Intra si tu acum si primeste sau ofera lucruri si servicii gratis. Mobila, locuri de munca, donatii, haine, mancare, auto, animale, etc. Intra si tu acum pe www.ofergratis.ro si promoveaza.

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte bun articol! www.ofergratis.ro care este locul ideal unde totul este gratis. Intra si tu acum si primeste sau ofera lucruri si servicii gratis. Mobila, locuri de munca, donatii, haine, mancare, auto, animale, etc. Intra si tu acum pe www.ofergratis.ro si promoveaza.

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi place mult cum privesti lucrurile ! sincere aprecieri! Astept cu nerabdare urmatoarele postari.

  RăspundețiȘtergere
 5. ....Cu eforturi eroice, ea simula nonsalanta, il invita in salon, il pofti la cina...deschise o sticla de vin. ...Sub tesatura fina a rochiei, trupul ii tremura, pulsul era atat de rapid ...incat gesturile ii tradau emotia stapanita cu greu, pe care incerca sa o mascheze sub o detasare prefacuta...el o observa pe tanara..aproape dezbracata in rochia de vara; bratele goale cu vinisoare parca desenate cu cerneala albastra, gatul roziu de emotie, talia foarte fina si, cand se intorcea, gatul lung si relieful gingas al omoplatilor...ii asculta vocea calda ...din ce in ce mai sonora si exaltata, ghicea ca se apropie clipa cand ar trebui sa ii cuprinda umerii si sa ii simta parfumul proaspat al pielii catifelate…o dorea, dar era o dorita total diferita…pentru aceasta noapte…

  RăspundețiȘtergere
 6. Intotdeauna mi-am dorit sa fiu in visul tau :D

  RăspundețiȘtergere
 7. Impresionant articol! :-)
  http://sindromulmedia.wordpress.com/2013/06/22/la-umbra-brazilor/

  RăspundețiȘtergere
 8. Sensibil si inteligent ca intotdeauna.

  RăspundețiȘtergere
 9. Sensibil si inteligent ca intotdeauna.

  RăspundețiȘtergere
 10. ce asa bun in articolul asta? :|
  bun inceput, "plecăm către nicăieri",mai de graba o avertizare pentru cititor. textul asta, micul fragment din viziunea ta,ne plimba dintr-o repulsie fata de tot ceea ce numim lume, atat ca spatiu cat si ca personaje, si fata de o aceasta - rutina, rugina, ruina- pana la evadarea din ea, aflata in casa cu coloane albe si in personajul feminin, amandoua reprezentand un nou inceput presupun. bun, ce e asa bun in asta? dupa mine,e povestea unor mofturi si a unor dorinte care nu sunt, poate, necesare si scoate la iveala mai de graba decat sensibilitate si romantism sau mai stiu eu ce, neputinta de a evada singur din obisnuit, folosindu-te mereu de lucruri exterioare care sa o declanseze. neputinta si o oare care obsesie si diperare pentru nou, ceva, orice. " drum catre nicaieri" tocmai pentru ca este o continua cautare a evadarii in loc de a creeari ei. text bun? nu, dar cu siguranta sunt cateva lucruri regasite in el care sunt de apreciat...

  RăspundețiȘtergere
 11. Si pentru ca setea de citit e mare, si nu de citit orice cancan, si pentru ca "invidiosul" tau prieten, Cabral, indeamna la lucruri bune, merg pe principiul de ce nu?! Asadar, scrie-ne mai des! Si daca aplici si tu principiul de mai sus, cu siguranta vom fi toti mult mai fericiti!

  RăspundețiȘtergere
 12. Am citit (sorbit) fiecare cuvintel de la primul pana la ultimul, cu setea ratacitului in desert Tudor!...nu scri bine deloc! Scri demential!

  RăspundețiȘtergere
 13. Ea nu visa. Ori nu tinea minte. Crampeiele de trairi profunde dar imateriale ii erau de aceea atat de aproape. Ca un trup aruncat in valuri fara constiinta starii de inot, fara plutirea izbavitoare, fara aerul viu.

  RăspundețiȘtergere
 14. Super tare articolul! mi-a placut foarte mult! Multumesc

  http://www.autostil.ro

  RăspundețiȘtergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 16. Am sorbit fiecare cuvant. M-am simtit acolo. E uimitor ce poti face cu doar cateva cuvinte... Superb! :)

  RăspundețiȘtergere
 17. Paradisul tau, Tudore! Greu de gasit aici...dar poate nu e imposibil

  RăspundețiȘtergere
 18. O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus că nu a mai vrut să rămână niciodată cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că a plecat de acasă și i-a determinat pe mine și pe copiii mei să suferim dureri severe. Am încercat tot posibilul să-l recuperez după multe cerșetori, dar fără rezultat. și a confirmat că și-a luat decizia și nu a mai vrut să mă mai vadă. Așadar, într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care l-a întrebat pe soțul meu. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singurul mod în care aș putea să-l recuperez pe soțul meu a fost să vizitez un jucător de vrăji, pentru că a funcționat și pentru el. Așa că nu am crezut niciodată în vraja, dar nu am avut de ales decât să-i urmez sfatul. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a jucătorului de vrăji pe care l-a vizitat. {ogunomospellcaster@gmail.com}. Așadar, în dimineața următoare, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul m-a asigurat că îl voi recupera pe soțul meu a doua zi. Ce afirmație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi a doua zi dimineață, atât de surprinzător, soțul meu, care nu mă sunase în ultimele șase luni, mi-a sunat să-mi anunțe că se întoarce. Așa că s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și durerea pe care mi le-a provocat mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât în ​​trecut, cu ajutorul unui jucător de vrăji. Prin urmare, vă voi sfătui să-l vizitați cu amabilitate pe marele Dr. Ogun Omo dacă vă aflați într-o astfel de stare sau dacă aveți vreo problemă legată de „readucerea fostului dvs. înapoi. Așadar, mulțumesc dr. Ogun Omo pentru că mi-a adus soțul înapoi și am adus din nou bucurie familiei mele. {ogunomospellcaster@gmail.com}
  De asemenea, vindecă și readuce EX înapoi,
  1 leac pe bază de plante HIV / ADIS.
  2 Tratamentul cancerului pe bază de plante.
  3 Curățarea rupturii articulației.
  4 herpes vindecă ierburi.
  5 feluri de orez jeleu.
  6 Vindecarea medicamentelor pe bază de plante HPV.
  7 Vindecarea diabetului.
  8 recuperează-ți fostul.
  9 Vraja sarcinii.
  10 cura HTP.
  11 Vindecarea aerului hepatitic.
  12 Covid 19 coronia vires cure.
  13) Tratamentul astmului.

  RăspundețiȘtergere
 19. salut toată lumea sunt aici pentru a-mi da experiența în timp ce tranzacționez pe platforma de tranzacționare valutară, deoarece am văzut destule recenzii despre modul în care dl Barry ajută și ajută individul să facă tranzacții de succes. strategia sa de masterclass câștigă 10.000 EUR săptămânal și a fost grozav până la capăt, poți lua legătura cu el prin WhatsApp +17168691327

  RăspundețiȘtergere
 20. Este un privilegiu să împărtășim lumii această mărturie miraculoasă. Aceasta este Beth Walters din Anglia. Soțul meu a divorțat de mine acum 4 luni și eram plin de remușcări pentru că nu știam ce să fac pentru a schimba problemele soțului meu. Am căutat pe internet pentru ajutor cu privire la modul în care aș putea obține ajutor în căsătoria mea și am descoperit martori minunați ai vrăjirii dragostei wight care era progresivă odată cu vrăjile sale. L-am contactat și doctorul Wight mi-a spus că îmi va pregăti o vraja pentru a-l aduce înapoi pe soțul meu. Am fost sceptic, dar nu am avut de ales decât să lucrez cu el. 2 zile mai târziu, soțul meu m-a sunat să vin acasă din acea zi și până acum, am trăit liniștit. S-a întors acum cu atâta dragoste și grijă. astăzi mă bucur să vă anunț că acest vrăjitor are puterea de a aduce înapoi iubitorii și cel mai surprinzător lucru este că dragostea noastră este foarte puternică acum, fiecare zi este fericire și bucurie. și Nu există nimic ca a fi cu omul pe care îl iubești. Îl voi recomanda pe Dr.Wight oricui are nevoie de ajutor. Dacă aveți probleme, contactați Dr.Wight, vă garantez 100% că vă va ajuta !!.
  E-mail: wightmagicmaster@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 21. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
  * Dacă vrei să concepi.
  * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
  * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
  Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
  WhatsApp: +2348032246310

  RăspundețiȘtergere
 22. Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
  *Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
  *Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
  *Dacă vrei un inel magic.
  *Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
  *Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
  Si altii,
  Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

  RăspundețiȘtergere
 23. Scriu acest articol pentru a-i mulțumi Dr. Kwabena, puternicul vrăjitor care m-a ajutat recent să-mi recuperez fostul iubit care m-a părăsit pentru o altă femeie fără niciun motiv în ultimii 8 ani. După ce am văzut o postare online a lui Norian care spunea cum a ajutat-o ​​dr. Kwabena, am decis și să-l contactez pentru ajutor pentru că nu aveam altă opțiune. Tot ce îmi doream era iubitul meu și fericirea înapoi. Spre cea mai mare surpriză a mea, iubitul meu a venit acasă în genunchi pentru ca eu să-mi găsesc un loc în inima mea să-l iert, am fost cu adevărat uimit și șocat când iubitul meu a îngenuncheat cerșind iertare și să-l accept din nou. Chiar îmi lipsesc expresiile și nu știu cât de mult să-ți exprim recunoștința față de tine, dr. Kwabena. Ești un Dumnezeu trimis să restaureze o relație ruptă, iar acum sunt o femeie veselă. datele dvs. de contact; dr.kwabenasorcerer@gmail.com

  RăspundețiȘtergere