[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 22 octombrie 2007

Gheisa Urbana sau De ce ne culcam cu secretara?

Esti unul din oamenii zilelor noastre.Ai muncit mult, ai avut ceva noroc si ai o functie de conducere intr-o companie medie cu birou si secretara.Urmaresti fericirea ca ogarul iepurele.Trebuie sa fii fericit si basta.Ti s-a inoculat ideea ca asta nu se face decat urcand vertiginos pe scara intortocheata cu trepte roase a societatii.”Banii nu aduc fericirea” e un dicton pentru cei slabi in care tu nu mai crezi demult.Esti de acord ca trebuie sa muncesti ca sa ajungi in varful unui iceberg despre care nimeni nu ti-a spus ca se va topi la un moment dat. O sa afli mai tarziu, de unul singur.

Deocamdata muncesti mult, munca te preocupa, ai o sotie acasa pentru care nu prea iti faci timp cu exceptia weekendurilor cand mallurile sunt pline si pe tine, snob corporatist, asta te scoate din sarite.Dar sa-ti scoti nevasta in oras e aproape o datorie civica cu atat mai mult cu cat ea e mama copilului tau, e adevarat, nu stii daca o mai iubesti sau doar nutresti fata de faptura ei fizica un sentiment vinovat de prietenie.
Dinspre partea mentala nici nu poate fi vorba de vreo potriveala, niciodata nu te-a inteles nici pe tine nici profesia ta oricare ar fi ea .Frustrant pentru ca tu crezi ca “a intelege” nu se rezuma la haine curate si paste aburinde in fiecare seara cand ajungi tarziu acasa.Nu te intelege si gata.

Secretara ta insa e diferita.Ai angajat-o asa intr-o doara, pentru ca trebuia sa respecti sablonul cu pricina.E draguta, subtirica si ingrijita, nu pleaca niciodata de la birou cu mult inaintea ta.E singura sau cel putin asa iti lasa impresia.La inceput isi facea treaba si atat. Fara prea multe dialoguri sau pareri.Dupa cele cateva crize pe care l-ai facut cu angajatii si pe masura ce timpul a trecut fata asta draguta a inceput sa te inteleaga, sa te protejeze de “dusmanii” corporatisti preluandu-ti telefoanele cu un ton rece si politicos adresat adversarilor tai reali sau fabricati de imaginatia ei.

A inceput usor, usor sa se identifice cu felul tau de a gandi.Tu stii ca asta e apanajul oamenilor slabi si comozi, acela de a prelua si insusi gandirea celui mai destept sau mai puternic.
La adapostul acestei umbrele a gandurilor altuia pentru care nu platesc drepturi de autor oamenii slabi si comozi dar buni executanti se feresc de ploaia vietii.
Pentru ca doar cei tari, care privesc spre cer se pot lauda cu coloana vertebrala care sfideaza legile lui Newton in plan moral.
Exista un Newton in plan moral.Sa fii moral este o lupta impotriva gravitatiei generata de eternul compromis.Peste toate astea incepi sa ai nevoie de privirea ei blanda, de sfaturile tampe sau de o atingere intamplatoare atunci cand ti-a adus cafeaua.Nevasta-ta nu te mai intreaba daca vrei fructe ceea ce oricum te-ar scoate din sarite venind de la ea .In casnicia ta initiativele de orice gen sunt aducatoare de furtuna.

Nu stii cand lucrurile incep sa se precipite si cum intr-o seara inainte sa pleci de la birou te trezesti ca vorbesti despre frustrarile tale cele mai intime cu ea, cu fata care acum cateva luni incurca marketingul cu managementul.E calma, te asculta si nu se grabeste, coboara pe alocuri timid privirea in pamant pentru a o ridica exact atunci cand ai terminat ce aveai de spus. Se sincronizeaza ideal cu monologul gandurilor tale si te asculta ca o gheisa urbana gata sa te serveasca, gata sa te scarifice.Firesc in mintea ta incolteste o intrebare...oare aceeasi sincronizrare se intampla in pat? Iti reprimi repede orice varianta de raspuns si te cuprinde mila fata de tine, de sotia ta, de casnicia voastra.Dar intrebarea odata pusa...

In seara aia te duci acasa si spaghetele sunt mai rele ca oricand si tacerea e aproape dureroasa.Nu mai poti juca teatrul lui “si? Ce ai facut azi? “. Capitulezi, te lasi in voia lui “fie ce-o fi” si iti recuperezi sufletul lipindu-ti obrazul aspru de crestetul copilului tau.

Drumul catre prima partida de sex cu secretara ta e inevitabil, ireversibil, lin.
Nu te opui pentru ca ceva iti spune ca asa trebuie sa fie, asa e de cand lumea, da, asa e de cand lumea si nu sesizezi momentul in care te afunzi in apele calde si spumoase ale amoralitatii.
Pana si ea stie ca se va ajunge acolo, la ea acasa dupa o sticla de merlot, cu tine desfacandu-ti usor cravata si ea care se scuza inopinat ca trebuie sa mearga la baie.
Desi se intoarce neschimbata de acolo tu stii ca asta este semnul, asta este momentul si fara sa mai spui nimic o lasi sa se aseze langa tine odata cu tacerea penibila care dispare sub greutatea primului geamat.

I-ai strans genunchii si ai sarutat-o, nu opune rezistenta, ar fi culmea doar stie atat de mult despre tine si de o buna bucata de timp te apara de rele si tu acum inchizi ochii si iti scufunzi sufletul in sarutul asta lung, intrerupt doar de flashurile copilului tau care se joaca in tarc dar ea are grija sa te aduca inapoi in lumea sarutului si simti cum iti creste barbatia, Animalul din tine sufoca Omul si gandurile, smulgi fusta, smulgi camasa rastorni vinul rosu care se prelinge uleios pe parchet si voi doi odata cu el... si intr-un final intri in mlastina calda si electrica datatoare de fiori de placere...

e un drum pe care il parcurgi printre spasme si incolaciri descoperi forme pe care le-ai tot banuit si te bucuri salivand, adolescentin si pervers...Ea te priveste in ochi, privire de sclava, o sclava de bunavoie savurand la randu-i placerea ce vine ritmic din tine, mai tare, tot mai tare, mai des, tot mai des,...pentru ca in sfarsit s-o umpli cu caldura si barbatie si sanii si coapsele si mainile simt pe rand ca esti stapanul lor, se predau de buna voie violentei, sunt obiectul batjocurii tale dulci

...acum rasuflarile voastre sunt una si toata concentrarea e acolo odata cu stelele si punctele maro, verde albastru, levantica si fiorii, sudoarea si ochii, limbile, sfarcurile si buclele, stransoarea, buzele, unghiile scobind carnea, tunetul inimii, venele gatului, aorta, suflul si inca putin....apoi nedescrisul...abisul si pulberea timpului dilatat intr-un geamat final...ati terminat drumul impreuna...tacerea e apasatoare nu stii ce sa spui ai vrea sa-ti asumi doar orgasmul nu si consecintele...iti vine un singur gand in minte in timp ce o tii tandru in brate: “tocmai m-am culcat cu secretara”..nu, sclav corporatist tocmai te-ai culcat cu viitoarea ta sotie...acasa copilul tau buclat viseaza ca-l mangai pe crestetul capului...

28 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos descris, dar oare chiar asa o fi? impresia mea e ca ofensiva vine din parte femeilor. oare de ce, cel putin la inceput, amanta apare ca o gasculita proasta? nu mi se pare ca e neaparat adevarat. fata stie ce vrea... e penurie mare de barbati in lumea asta, asa ca de ce sa nu-si incerce si ea norocul? e treaba lui daca, in loc sa-si mangaie copilul parinteste, prefera sa mangaie rotunjimile care se fataie provocator zi de zi pe la birou. si apoi in ziua de azi, caracterizata de o continua schimbare, de ce sa ramai fidel unei singure relatii? fata da, omul primeste... e trist ca in goana dupa mai mult, in orice, nu ne ramanem fideli nici noua insine...dar uite asa fiecare are scuza lui pentru amantlacurile de orice fel, nu doar cele de birou.

    RăspundețiȘtergere
  3. de ce ideea acestui post generalizeaza ideea "sclavului corporatist"????
    sclav corporatist e oare si acela care intr`adevar traieste nu dupa "banii aduc fericirea" ci dupa "bani astia imi sustin familia, copilul. cu banii astia facuti in birou asta dintre etaje, alaturi de cretinii de pe palier copilul creste si nevasta`mea tine casa. cu banii astia copilul meu nu are griji si e fericit" [eu daca fi`miu e fericit, sunt fericit...deci poate banii imi aduc fericirea"

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru ca vrea ea. Ce vrea ea!
    El vrea confort fizic si psihic!

    Gheisa urbana a stereotipiilor!

    RăspundețiȘtergere
  5. el a avut o partida de sex cu secretara... dragoste o sa faca cand se vor casatori? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mda...chiar ca e trist cum ai descris...trist ca se ajunge la asa ceva...trist ca amaratul ala nu poate comunica cu nevasta-sa, sa ii poata spune ceva PANA sa se ajunga aici...

    RăspundețiȘtergere
  7. "Mlastina"????????

    Foarte bine scris, asta o demonstreaza mai ales starea pe care ti-o da parcurgerea acestui text...

    stii ce-mi place cel mai mult?
    ca ii condamni pe amandoi,ca nu ai incercat sa urci pe secretara deasupra snobului corporatist, sau invers (desi ei sigur au jucat rolurile astea pe rand) :)))
    ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi se pare ca ai spus povestea multor oameni pe care ii cunosc si care intr-o masura mai mica sau mai mare au trait experienta asta.
    Imi place foarte mult cum e scris; mi se pare povestea construita cel mai bine din ce ai scris pana acum - poate si din cauza ca are un inceput si un sfarsit in comparatie cu, de exemplu, sinucigasul.
    Gheisa urbana e o metafora noua si inventiva de a descrie acea faptura a lui Eliade, care cel putin pare (daca nu chiar si este, dar adevarul conteaza mai putin decat perceptia in cazul asta) fragila, inocenta, firava, feminina in contexul unei societati patriarhale.
    Tranzitia de la lupta cu monotonia si in acelasi timp complacenta in monotonie la excitement-ul noutatii e foarte naturala si foarte bine explorata, cu structura propozitiei redand starea de spirit mai lenta sau mai rapida dupa caz.
    Figurile de stil iarasi mi se par foarte expresive, pt ca expresiile tale au o substanta care confera adancime povestii si personajelor, mai departe de ceea ce exprima cuvintele la prima vedere.
    Gata, am terminat cu laudele. As putea sa mai comentez mult, dar nu cred ca e cazul. Mi se pare o poveste care te provoaca sa reconsideri anumite valori, si de aceea, o poveste foarte bine scrisa. O poveste care explica repetitia acestui fenomen in societate, care explica mentalitatea omului care face gestul asta, justificandu-i reactia chiar daca nu si ideologia.
    Si ca raspuns la commenturile precedente - de cele mai multe ori tipologia asta de om poate fi clasificata ca "sclav corporatist"; chiar daca la inceput munceste pt familie, pe parcurs devine obligatie si un gest automat care inevitabil duce la monotonie, la stagnarea propriei personalitati prin mecanismul de a trai prin gesturi automate in loc de a trai propriu-zis, prin simtiri.

    RăspundețiȘtergere
  9. in sfarsit mai in detaliu..."de ce ne culcam cu secretara?"
    Tudor..te-ai gandit vreodata sa scrii o carte ?
    imi place cum narezi..si tare ma linisteste stilul tau..bravo

    RăspundețiȘtergere
  10. "Exista un Newton in plan moral.Sa fii moral este o lupta impotriva gravitatiei generata de eternul compromis"

    La asta ar trebui sa se gandeasca multa lume...felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
  11. nu ma gandeam ca starnesc atatea controverse...in plan moral:)

    dar e bine ca pe blogu asta lumea combate

    RăspundețiȘtergere
  12. Slabi si egoisti, profitori. Ce conteaza cu adevarat in viata? Sau ce mai conteaza daca ...?

    El divorteaza, ea preia conducerea vreunui departament, cei din jur ii privesc chioras, el gaseste o alta ea, ea gaseste un alt el etc.

    Noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  13. tu ai spus ca fericirea se cumpara in rate,se negociaza,nu mai exista moralitate indoielnica ci scopuri comune;afectivitatea si sexualitatea nu mai converg in lumea asta,din erori genetice se naste progresul?libertate nu?
    foarte frumos surprinsa instinctualitatea intelectului.

    RăspundețiȘtergere
  14. www.ethosproze.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca e veche de cand lumea povestea, doar ca azi e transpusa in cu totul alt mediu cultural si social.
    Genghis Khan spunea ca nu exista placeri mai mari pentru un barbat decat a-si omori dusmanul, a-i arde casa, si a-i iubi femeia.
    I tend to fucking agree:)

    RăspundețiȘtergere
  17. eterna poveste de "iubire" transpusa la prezent.. trist ca se intampla asta.. fiecare personaj este victima propriilor trairi..poate e si vina sotiei...poate a secretarei..poate e numai vina lui... si totusi.. e realitatea.. frumos!

    RăspundețiȘtergere
  18. http://www.buzzlife.ro - Un site creat special pentru tine

    RăspundețiȘtergere
  19. Tudor, ai prins bine esenta. Din nefericire, multe lucruri zac inauntrul nostru nespuse, iar asta duce spre niste situatii groaznice si la zbuciumul sufletului. Doar daca am stii sa spunem ce simtim si sa nu ne temem de ce simtim, dar nu...preferam sa ramanem captivii tacerii, tacere care amana explozia inevitabila a cuvintelor. Oricum scrii superb, imi place!

    RăspundețiȘtergere
  20. mie nu-mi vine sa comentez ce ai scris..imi vine sa comentez punct.mai exact sa te bag in seama..sau sa ma bag in seama.si in general mi se par aiurea comentariile pe bloguri. ma contrazic putin. cred ca vezi pe undeva mailul meu. foloseste-l:)

    RăspundețiȘtergere
  21. :).ai scris misto da' ceea ce povestesti tu se poate intampla oricui. in toate paturile sociale exista femei care vor sa "ofere" intelegere si barbati mai mult decat dispusi sa o primeasca. Mai ales cand e vorba de o femeie diferita de "titulara":)). Ah..da..sintagma de "sclav corporatist"..atat de la moda..Toti suntem, mai mult sau mai putin, sclavi..eu, personal, nu conosc pe cineva care sa faca ce vrea, exact atunci cand vrea..tu?

    RăspundețiȘtergere
  22. :))..ia uite ca acum..vrand, nevrand am cont si pe blogger. ce dragut din partea lor!!

    RăspundețiȘtergere
  23. "acasa copilul tau buclat viseaza ca-l mangai pe crestetul capului..."

    Vrei sa iti asumi numai orgasmul nu si consecintele... si asta o sa si faci. Consecintele le va suporta copilul tau care, atunci cand domnisoara care deunazi confunda marketingul cu managementul este cea pentru care mami si tati nu'si mai vorbesc, nu mai impart acelasi pat si nici macar aceeasi casa. Impart doar un copil si amintirea unei iubiri pe care credeau k o poarta unul celuilalt. Dar secretara e prea aranjata, prea atenta si prea protectoare pe cand spaghetele mamei capata un gust din ce in ce mai rau...

    Viseaza copil prost ! Cat inca poti.. Cat inca nu intelegi de ce, cand si cum cuvantul "familie" si-a perdut sensul pentru tine...

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu sunt convinsa ca si cel mai nehotarat, superficial sau dificil individ a avut o perioada macar in viata lui in care a fost cu adevarat acolo, intr-o relatie pe care a avut-o.

    Si sunt la fel de convinsa ca oricare din noi in decursul unei vieti putem si chiar avem relatii in care nu inselam!

    Fidelitatea nu cred ca tine de natura unor forte exterioare sau interioare ( timpul - obisnuinta - plictisul, tentatia - imaturitatea, etc.) Cred ca are legatura cu sine doar in masura in care te complaci sau nu intr-o fatalitate spirituala. Are legatura si cu partenerul pe care tu alegi sa il ai. Nu are legatura cu casatoria, statul impreuna sau aparitia unui copil.

    Inclin sa cred ca o relatie depinde putin mai mult de femeie. Daca intr-o zi o femeie e inselata, in mod sigur ea este cea care a iesit din joc cu mult timp inainte de a se petrece "drama" lui. Un partener care devine neinteresat de frumusetea si tineretea vesnica a propriei lui seductii, va fi inselat cu siguranta sau parasit.

    Conteaza prea putin gheisa cine-i, ca e secretara sau oricare alta femeie.

    RăspundețiȘtergere