[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 3 octombrie 2007

Sa pierzi ca Steaua...

"What we do in life echoes in eternity..." desi nu tin cu Steaua si nici nu sunt adeptul ideii ca echipele de club trebuie incurajate pentru ca suntem romani, ieri seara vorbele "gladiatorului" mi-au rasunat in minte mai mult decat oricand...Pentru ca Steaua a pierdut frumos...a pierdut in teren acolo unde urletele publicului care a tradat prin absenta nu se mai aud...acolo unde se regreta o pasa la firul ierbii in detrimentul unei lovituri de cap...acolo unde nu mai conteaza orgoliul nascut din neputinta ci doar forta ristului sau efectul interiorului...

Steaua a pierdut alergand si hranindu-ne speranta reincarnata in sprinturile lui Banel de care nu mi-a placut vreodata in mod special...si nu s-a prabusit fizic in lupta cu Africa lui Arsenal...pentru ca Zapata a fost mai roman si mai stelist ca oricand gata sa moara ca Scarface pe treptele orgoliului...pentru ca nu am lasat capul in jos la pauza cautand una din maslinele special uitate in farfurie sa ma protejeze de nervi...ciudata speta a unei echipe fara antrenor, mentor sau conducator...

Steaua insa, si aici ma refer numai la baietii din teren, ne-a invatat aseara lectia fotbalului nascut din pasiunea pustanilor care alearga dupa victoria din spatele blocului mai importanta decat orice pe lume duminica, pentru ca luni trebuie sa povestesti la scoala...unspe baieti care au schimbat doi antrenori in cateva luni s-au hotarat sa joace fotbal de capul lor, tu il tii p'ala io p'asta si alergam tare de tot...auzi baaaa da sa te intorci inapoi nu sa ramai acolo in fata ca mie nu-mi convine sa alerg pentru tine da?...aseara s-a jucat fotbal da?...fara incrancenerea orgoliului prostesc...fara visul primei...s-a jucat fotbal cu gandul la berea de dupa meci in care eroii vor fi ridicati in slavi de vreo doua fete frumoase de la scara C...aseara nu am vazut prea multe tacklinguri si nici lovituri de cap de la "tunari"...pentru ca nu s-a mai putut centra ca de obicei...si Steaua nu a cazut fizic pentru ca baietii astia din teren alergau dupa Victorie si cand alergi dupa Victorie uiti ca mai faci efort...

Sunt dinamovist si nu merg cu Steaua niciodata si inca o data spun ca patriotismul nu e pentru echipele de club dar mi s-a strans stomacul la golul lui Arsenal pentru ca se juca Fotbal ieri si eu am tinut cu Steaua...fotbalul nu este despre bani, doamnelor si domnilor, fotbalul este un joc in care unsprezece baieti incearca sa introduca o minge in plasa portii adverse...iar asta intotdeauna a atras multimile pentru ca acolo jos pe dreptunghiul ala odihnitor de verde,cei unsprezece implinesc sau nu fanteziile multimii...aseara inainte de meci, cand muschii se pregateau sa arda cineva a strigat..."What we do in life echoes in eternity..." si Steaua a pierdut mai frumos decat a castigat in ultima vreme...Multumesc frumos, baieti...

16 comentarii:

  1. Dle Chirila (caci nu-mi permit sa ma adresez pe numele cel mic) ati vazut un alt meci. Steaua NU a jucat. Steaua NU a avut mijloc, inaintare ci doar aparare si un portar. iar in 6oameni nu poti face-asa cum s-a vazut-nimic. Steaua NU a gandit acest meci. Steaua NU a legat nici o pasa gandita sa aiba finalizare. Steaua NU a dorit sa Joace. Steaua...demult a apus. Dle Chirila la ce meci v-ati uitat aseara ?

    RăspundețiȘtergere
  2. meteo, nu ai inteles nimic din ce zici tudor aici (domnu chirila suna ca dracu)
    si eu am vazut exact acelasi meci pe care l-a vazut tudor si, desi i-am injurat pe unul sau pe altul dintre jucatori, la sfarsit am ridicat cutia de bere in cinstea lor
    e vorba de daruirea lor, de sufletul pe care l-au pus in joc
    cred ca ieri fiecare a atins maximul lui personal de daruire (ei, bine cu mici exceptii...)
    ar trebui sa faca un screen shot la senzatia pe care au avut-o jucatorii ieri si sa si-o puna cumva pe tricouri
    http://chinezu.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristian, nu joci cu senzatii. Joci Logic, Clar si Eficient. Si toate astea sunt "fata morgana" ptr Steaua. Daca vrei rezultate Joci, ei se intituleaza Profesionisti....la fel sunt si cei ai Arsenalului. Cand doar apararea isi da interesul....asta nu e echipa. Noi romanii suntem prost invatati sa traim cu "senzatii, impresii, sentimente" fara acoperire in realitatea cotidiana. De asta poticitienii spun ca o "ducem bine" iar noi spunem ca nu...sunt Senzatii. e diferenta dintre cultura unei societati bolnave cum e cea romaneasca si cea engleza (de exemplu)...rafinata, eficienta care merge ca unsa.

    RăspundețiȘtergere
  4. meteo:
    hai mai ca scoti toata frumusetea din fotbal :)
    parca esti buletinul meteo care anunta implacabila sosire a unui uragan de grad 5
    ai si tu drepatate
    dar nu ne putem intalni pe undeva pe la mijloc?
    adica daca nu puteau mai mult baietii nu putem macar sa ii apreciem pentru daruruire?
    nu pe toti, normal, ca unii au fost ca pasta
    nu mai fi asa chirurgical
    sau daca esti sa fii unul de la cardiologie :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu ma pricep la fotbal spre deosebire de majoritatea conationalilor mei.eu scriu ce simt...nu e o analiza..

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt oarecum uimita, nu ma asteptam ca tocmai tu sa scrii aricolul aceasta,fiind un dinamovist inrait... este exact ce am simtit aseara, dupa meci nu am fost suparata, am avut doar regretul ca am luat gol, mi-a placut jocul baietiilor, i-am admirat in special pe Baciu si Zapata , care ne-au scos din faze dificile...
    Fiind fata, si fetele nu sunt foarte microbiste, si se zice ca ele nu stiu nimic despre fotbal mereu am cautat pe cineva cu care sa comentez meciurile si mereu am gasit persoane din echipa opusa, si fiind rivalitatea asta mare, absurda Steaua - Dinamo, daca pierdeam ziceau k am facut un meci prost, iar daca castigam, ziceau k au tinut arbitrii cu noi... dar aseara a fost un meci frumos, chiar daca s-a terminat cu 0-1 ... 0-1 cu Arsenal, gol luat in minutul 75, asta spune multe, cum ai zis si tu cu un antrenor nou, cu Hagi plecat de la Steaua in conditiile in care a plecat, cu Becali care se crede atotstiiutorul, echipa a demonstrat ca toate astea nu afecteaza jocul lor...
    si pentru ca inainte de meci fanii si jucatorii de la Arsenal au ignorat Steaua si ziceau ca o sa fie un meci usor, dar pana la gol am reusit sa ii tinem in sah... pentru ca Steaua a dat tot ce era mai bun aseara, cel mai bun meci din sezonul aceasta :)
    Ma bucur ca nu doar stelistii cred asta... Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dle Chirila, deveniti dintr-o data un necunoscator in materie de fotbal. Nu vorbim de majoritatea concetatenilor, duceti (manipulati) discutia in alte zari.
    Ne referim strict la "sentimentele" postmeci ?Sentimentul meu este de inutilitate in ceea ce priveste Steaua. Stau la 2km de stadion dar sunt adeptul meciurilor din Liga Campionilor si nicidecum din campionat. Cum sunteti un adept al Dinamo inseamna clar ca aveti habar de Fotbal (unde ne e logica?)
    Iar tu Cristi.....ai sa o dam la mijloc. Cei ce au muncit merita lauda, cei nu...nu, insa poti bea paharul sau sticla de bere doar pana la jumatate ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Dle Meteo imi sunteti simpatic, eu nu ma pricep la fotbal si este evident ca nici dumneavoastra de aceea polemica ma amuza...Steaua a pierdut mai frumos ca Dinamo..atat..si asta pentru ca a facut-o cu candoarea copiilor care nestiind sa se organizeze singuri, in lipsa unui conducator suplinesc prin lupta si vointa...nu e indeajuns stiu, dar e frumos...

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am vazut meciul, am adormit cu tipetele si injuraturile vecinilor de langa, fani infocati ai Stelei. Tot mai dese, semn ca s-au inmultit ocaziile noastre.

    Am trait meciul. Parca-i vedeam, stand pe marginea patului, ii simteam incordati, gata sa sara si sa strige goooollllllll !!!

    Astazi pe la pranz am aflat ca nu au strigat niciodata "gol". Dar cred ca Steaua a jucat pana la capat! A jucat pt. a se putea respecta pe sine.

    RăspundețiȘtergere
  10. steaua , dinamo , rapid , cfr , poli .. bla bla .. fotbalu' la nivel d club din Romania se km duce d rapa .. sa recunoashtem k am avut bulan sezoanele trecute shi gata . la noi cea mai amre problema ar fi conducatorii shi felu' in care trebuie manageriat un club d fotbal . iar k definitzie pt termenu' d "fotbal" te-ai apropriat mult d versiunea mea , aceea "k fotbalu' e o chestie cu 22 d tampitzi , fugarind o bashica umpluta cu aer printr-o pajishte verde" shi aceasta definitzie bizara am conceput-o dupa ani d uitat la fotbal , d jucat fotbal shi chiar 3 ani d facut arbitraj la nivel d judetz [ nu ma laud , chiar nu e d laudat cu asha ceva , truest me ] . dar probabil k problema fotbalului romanesc ar mai fi shi niveluriile astea joase cum ar fi ligiile d copii shi juniori , divizile judetzele shi ligiile 4 d p meleaguriile noastre mult insorite .. mi-a placut postu' asta al tau shi blogu' in general .. take care :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai Tudore, cine a scris " Copilul si durerea" ?
    Eu stiu sigur ca nu tu, dar astept sa vad daca poti sa recunosti.

    RăspundețiȘtergere
  12. In primul rand, vrea sa spun ca sunt un stelist inrait si ca acest mesaj al tau m-a lasat mut de admiratie.Crede-ma Tudor ca aproape mi-au dat lacrimile...iti multumesc pentru cat de corect si sincer ai fost.Si-ti multumesc pentru "analiza" despre care chiar tu ziceai ca nu-i tocmai o analiza, ci un sentiment exprimat in cateva cuvinte.Frumoase cuvinte...multumesc din nou!

    RăspundețiȘtergere
  13. eu am fost pe stadion atunci si ma voi duce si la celelalte 2 meciuri. intr-adevar a pierdut frumos si eu am putut merge cu capul sus dupa meci, chiar daca aveam pe mine un tricou cu Steaua pe spate si stema ei pe fata si un fular la gat la fel de ros-albastru.
    mi-a placut articolul, foarte sensibil..

    RăspundețiȘtergere
  14. Tudor, imi permit sa-ti spun Tudor, desi poate ar trebui sa-ti cer voie inainte sau macar sa astept permisiunea ta, dar, ce naiba, suntem pe un blog, la tine acasa, la tine-n suflet si in minte, si ar fi ciudat sa ne tinem de politeturi, nu?

    te citesc si te ascult de multa vreme... ai scris multe si ai zis multe care mi-au placut, dar microbistul din mine, ziaristul sportiv din mine pe care l-am trecut pe banca de rezerve, desi nu merita, s-a infiorat la descrierea ta. la naiba cu steaua si dinamo si rapid si rivalitatile astea de tot cacatul, ca am ajuns sa nu mai vedem mai departe de ele...

    tu ai vazut fotbal si l-ai povestit absolut fabulos. si pentru asta vreau sa te felicit sincer. cu un pic de invidie in suflet, ca mereu se mai gaseste loc si pentru asta...

    iti doresc o seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  15. deci e ora 1 30 noaptea..si am ajuns si eu intr-un final la articolul asta ( am aflat de curand de blogul tau) ..incredibil meteo asta..nu a inteles nimic din ce ai spus.sincer nu mai pot de ras ce poate sa zica, dar traim intr-o tara libera si trebuie sa fim toleranti.

    so meteo: era vorba despre daruire, despre cum jucatori au trecut de la fotbalul pe "bani" la fotbalul pe onoare, ca in curtea scolii, cum probabil si tu ai jucat. Sunt mai multe chestii pe care le-ai putea intelege, eu aici ti-am dat doar un mic ajutor, restul descopera tu.

    ps: un blog care te pune pe ganduri.citind blogul parca ascult melodiile vama veche. ciudat fenomen

    RăspundețiȘtergere