[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 16 octombrie 2007

Undeva in vama...bad unauthorised recording:(



Nu e bine...si nici corect...in definitiv sa postezi o inregistratre "furata dintr-un concert" inseamna deteriorarea muncii unui artist cu atat mai mult cu cat varianta cu sound-ul original nu e inca pe piata si metodele de inregistrare a sunetului sunt jalnice..dar e lumea informatiei cu orice pret...urat..

mesajul este adresat celor care au facut asta..think twice before stealing..

36 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ironic : Nu e bine ... dar ce se intampla cand concertul e al tau ... atunci nu se schimba datele problemei ... nu e un fel de contradictie ?

    RăspundețiȘtergere
  3. mesajul se adreseaza celor care au facut asta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa ne arate si noua ce gest urat (si in ce masura de urat) au facut cei care au inregistrat si au postat clipul. Ca sa vedem si noi ce inseamna calitatea proasta a sunetului pe care a mentionat-o. Daca era un entry care doar facea referinta la clip, nu se ducea oricum toata lumea sa il caute pe youtube? Plus ca daca l-a postat pe blog-ul lui nu inseamna ca l-a distribuit din moment ce era deja pe net, ci pur si simplu ne-a demonstrat cat de de prost gust a fost gestul. De aia.

    RăspundețiȘtergere
  5. pe youtube nimic nu se aude/ vede bine, chiar daca e si varianta finala, de la tv.. nici clipul Bed for love nu se vede si nici nu se aude bine pe youtube

    Nu stiu ce sa zic, nu cred ca a facut-o cu rea intentie, adica nu cu gandul sa o puna pe youtube ca sa fi criticat pt ca nu e tocmai gata melodia...
    eu am inregistrat acum ceva timp pe sarma, mi-a placut mult si a doua oara cand am auzit-o am inregistrat-o ca sa o am, e adevarat ca am dat-o dar la persoane care sunt fani Vama... care de altfel au admirat melodia...
    cand am ajuns prea tarziu la concertul de la constanta, m-am ales cu cateva poze si o inregistrare... eu zic ca a fost o compensatie

    eu inteleg pe de o parte ca te simti oarecum tradat, acum vad cat de urat se aude in comparatie cu melodia care am ascultat-o live la Timisoara...

    multi o sa iti dea absoluta dreptate si o sa zica nu sunt de acord cu inregistrarea melodiilor in concerte, dar multi dintre ei ar fi bucurosi daca ar avea melodiile live in varianta mp3, care se aud total diferit si care cauta pe Odc sau youtube in loc sa mearga la concerte sau sa cumpere albumu ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. De cand s-a infiintat acest blog cred ca nu au fost 5 posturi in care frumoasa Andreea sa nu dea din clontz. Cred ca scopul remarcarii a fost atins, te-am citit pana ne-am saturat, dar acum mergi si termina-ti de trait copilaria. Fata, te rog lasa-ne si pe noi sa citim acest blog in liniste fara ca tu sa ne arati ce intelegatoare/compatimitoare si de-a dreptul nesatula de a apasa tastele din lipsa de idei..

    RăspundețiȘtergere
  7. Am inceput sa ascult si eu...undeva in vama...in primele secunde era ceva indefinit, apoi melodia incepe sa te cuprinda incet...dar...
    se aude prost din ce in ce mai prost. Am oprit la jumatate, nu vreau sa mai ascult inregistrarea asta prosta...O vreau cand va fi gata...

    RăspundețiȘtergere
  8. tudor nu se referea strict la calitatea sunetului, ci la gestul in sine: filmarea/inregistrarea neautorizata. greu mai pricep unii...
    tudore, e greu sa schimbi mentalitati...uite-i cum gindesc. ca e bine sa inregistrezi fara acordul artistilor la concerte.
    iulian tanase, de la care aveam ceva pretentii, s-a apucat sa puna pe siteul catavencu cum l-a furat el pe garbarek. cum ar veni, sunt doar fite cind un artist pretinde respectarea dreptului de autor...deh...romanika, nu ne mai miram de multa vreme...

    RăspundețiȘtergere
  9. eu cred ca inregistrarea este realizata de una dintre fanele "Vamii"....:)

    daca se auzea bine era ok?

    acesta este riscul....

    cei care au facut asta sunt cei care va asculta si depasesc un pic masura .....

    ca si cele care comenteaza mai sus....riscurile meseriei....asta e si ideea, nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie mi se pare ca sunetu nu a fost deloc grozav la Timisoara: vocea a fost mai mereu acoperita de instrumente si pe deasupra se mai auzeau si baraituri. :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga mea, Yordania :) blogul este facut pentru a citii articolele, daca tu nu ai ce face si imi citesti comentariile e problemata ta.
    Copilaria e pana la 14 ani, dupa e adolescenta pana la 18, iar peste 18 esti adult si raspunzi din toate punctele de vedere pt faptele tale… daca statul cu reguli si institutii au in vedere parerea mea si nu ma trateaza ca pe un copil ... de ce ai face-o tu?
    Fiecare are dreptul la opinie...comunismul nu mai este de 18 ani ...eu nu am trait in comunism, tu banuiesc ca ai trait, de ce inca mai vrei sa traiesti asa?
    Ma bucur ca m-ai remarcat, dar cred ca daca m-ai cunoaste nu ai mai vb asa, cel mai urat lucru e sa judeci o persoana pe care nu o cunosti ;)
    Eu nu stiu daca tu esti invidioasa ca nu mai ai 18 ani sau ca tu nu ai facut la varsta asta cate am facut eu pentru un vis.

    RăspundețiȘtergere
  12. In primul rand,nici eu nu cred ca cine ar fi pus acea inregistrare pe "Youtube" a facut-o cu rea intentie,dar oricum ... nimeni nu poate spune daca a fost sau nu ~rea intentie~ decat cel care a uploadat acel videoclip,iar din cate pot observa nu se agita sa recunoasca ... so,fiekre isi poate exprima propria parere asa ca voi trece la al 2`lea lucru pe kre vroiam sa il abordez in aceasta scurta(relativ) prelegere ...

    RăspundețiȘtergere
  13. A doua opinie pe care indraznesc sa o afirm ... este in legatura cu schimbul de replici din "andreea" si "Yordania". Viziunea mea,obiectiva,bineinteles,luand in considerare k nu am avut placerea sa le cunosc personal pe niciuna dintre ele,ar suna in felul urmator: fiecare persoana isi poate face cunoscute punctele de vedere,acesta fiind un drept garantat prin lege (pt ca tot a adus "andreea" vorba de stat) , iar faptul k "Yordania" a criticat ca este oarecum omniprezenta,mi se pare de`a dreptul pueril deoarece nu vad unde este limitat nr de comentarii sau limita de varsta. Daca un comentariu este inadecvat,Tudor ar trebui sa decida si nu noi,niste simpli vizitatori ... In alta ordine de idei,vreau sa o felicit pe "andreea" pt faptul ca lupta pt visul ei (Vama) ... cand ar putea f bine sa se drogheze,in schimb ( e doar un exemplu aleatoriu) . Sincer,chiar nu stiu cati fani se pot lauda ca te urmeaza peste tot,Tudor! Asta e un lucru de apreciat in viziunea mea. Se vede,de asemenea,ca este mai matura decat "Yordania",lucru f usor de remarcat din comentariile postate!

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Desi nu impartasesc acelasi mod de gandire cu "andreea" si diferenta de varsta isi spune cuvantul,eu avand 25 de ani,mi-as dori sa am curajul,ambitia,iubirea si devotiunea cu care isi urmeaza visul!
    Imi place si modul cu care a ripostat la criticile aduse la adresa ei ... elegant,dar totusi semnificativ! Si sincer,chiar esti frumoasa! In fine,chiar mi-ai castigat respectul si admiratia! Sa ramai la fel de combativa in orice aspect al vietii,ai doar de castigat! P.S.:Chiar e urat sa critici pe cineva,mai ales daca esti in necunostinta de cauza! O zi buna tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  16. Din punctul meu de vedere este si un lucru bun ca apar astfel de filmulete pe net, respectiv oamenii care n-au putut ajunge la concertele respective se pot bucura ascultand inregistrarile....si cred ca asta e cel mai important lucru pentru un artist sa poata bucura oamenii.....eu sunt unul dintre acei oameni , mi-a facut o placere deosebita sa ascult cele doua inregistrari (pe sarma si undeva in vama )....imi place sa aud piesele Vama cantate LIVE mult mai mult decat inregistrarile facute in studio.
    De aceea am si inregistrat ultimele 2 concerte Vama la care am fost in Cluj , dar nu m-am gandit nici o clipa sa le pun pe Youtube, le-am inregistrat pentru mine.Profit de aceasta ocazie sa iti spun felicitari pentru toate piesele noi sunt toate foarte reusite, peste asteptarile mele.....abia acum ascultand si piesele formatiei "trupa veche" si piesele VAMA imi dau seama de ce v-ati despartit si imi dau seama ca e mai bine ca ati facut-o. Astept urmatorul concert la Cluj !

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca ti-ar fi cerut voie? Well, never mind, it's stealing all right; chiar daca a reusit sa transmita atmosfera de la concert (din care face parte si calitatea slaba a inregistrarii), nu va mai scoateti banii pe care i-ati investit in piesa. Sau poate a trezit interesul si piesa se va vinde si mai bine (incl. in strainatate)!

    RăspundețiȘtergere
  18. "lumea informatiei cu orice pret"...cred ca e mai degraba o dorinta nevionovata de cultivare, mai ales ca nu referi un comunicat de presa. multi asteptatau o melodie ca asta de prea multa vreme. "deteriorarea muncii unui artist"...sau cautarea pathosului, in asteptarea originalului? "metodele de inregistrare a sunetului sunt jalnice"...asa cum unii stiu sa invete pe intuneric, dupa carti tocite asa si altii sunt nevoiti sa descifreze varianta asta disponibila. Si sunt convins ca multi isi doresc originalul.

    RăspundețiȘtergere
  19. 'Imi e dor de vocea ..Imi dor de dragostea ...Unui vis de-a reusit ...Imi dor a traii'...Inainte cu tupeu! Daca cei carora li s-a adresat mesajul lui Tudor au inteles ce vrea sa spuna e ok, daca nu ....citim acest blog degeaba!

    RăspundețiȘtergere
  20. tocmai am primit un link de pe youtube. parca special pentru tine, tudor!
    ia aminte de la "unchiul" Jarrett pentru urmatorul tau concert! :-)))
    http://www.youtube.com/watch?v=BB9mMABRM0c
    ( sau cauta "jarrett a umbria jazz 07" daca n-ai incredere in linkuri)

    RăspundețiȘtergere
  21. Tudor! Scuzele mele ... Am inteles gresit gestul tau ...

    RăspundețiȘtergere
  22. :) eu n-am dat "play", pentru ca n-am simtit ca post-ul mi s-ar adresa mie...

    RăspundețiȘtergere
  23. acest post ma face sa-mi fi dorit sa fi fost la concert. sa fi simtit si eu emotia.
    imi pare foarte rau ca ati amanat concertul din Brasov de pe 20.
    oate ve-ti avea un nou concert in Brasov in curand. eu asa sper. suntem o mica/mare comunitate care vrem sa va vedem aici.(oameni din romania si din Republica Moldova te vor la Brasov Tudor...vor VAMA)...

    RăspundețiȘtergere
  24. Este un risc asumat de fiecare artist. Practic, pirateria nu se poate impiedica atata timp cat exista cerere si interes. Cel care l-a postat pe Youtube a facut-o pentru a a imparti cu altii un moment placut din viata lui. Nu l-a vandut, asa ca nu vad ce-a furat...

    RăspundețiȘtergere
  25. tudore...mda. inchipuieti ce supriza am avut cand am vazut clipul pe care l'am facut la concert. si...si mai mare surpriza cand am citit comentariul tau. departe de mine ideea de a submina vama postand innregistrari de joasa calitate pe youtube, dar daca privesti mai atent calitatea lasa de dorit la majoritatea inregistrarilor de la vreun concert. nu poti sa ai calitate a sunetului de studio, cand filmezi dintre 20 de boxe, cu o camera.there's no miracle happenin' there. anyway, comparativ cu alte inreg ale respectivei melodii aflate pe youtube sau chiar si pe site'ul www.fostavamaveche.ro (nu stiu daca ai vreo legatura cu respectivul site:P), are o calitate superioara.
    cam asta veam de spus in ceea ce priveste calitatea clipului.am lasat parte etica la sfarsit. ok, guilty, am inregistrat concertul fara acordul trupei si stiu ca nu e "corect".asadar imi cer scuze tie, si restului trupei. daca imi ceri, o sa le retrag de pe youtube. dar totodata, imi simt vina minimala...avand in vedere ca pe site-ul ala gasesti orice videoclip posibil, scene din filme de box office si multe alte chestii. and guess what, niciunu nu a platit drepturi de autor pt respectivele inregistrari. deci, ma inscriu intr'o mare serie de infractori ...de fapt..o retea mondiala de infractori, care "imprumuta" arta altora.sorry 'bout that:P.
    tot pe youtube o sa mai gasestisi inreg de la pe sarma si o parte din discursul tau de la tm...cum am mai spus daca te deranjeaza, o sa le sterg.anyway, personal, nu as face asta, avand in vedere ca in doar cateva zile au avut peste 500 de vizionari. lumea doreste sa va auda. si pana n'o sa aiba o alternativa la youtube, ramane "traiasca youtube".
    aa...si mi'am mai amintit ceva : "unauthorised recording".heey..toata lumea filma si fotografia!!!...te iei de mine si alte cateva milioane de oameni care au filmat sau fotografiat la un concert.
    nu'mi spune ca tu nu ai privit niciodata un film luat de pe retea, sau de la un "prieten", sau n'ai facut niciodata poze la un concert, fara sa fi platit nimic ca drepturi de autor. daca ai spus "da, am facut asta" atunci esti la fel de vinovat ca si mine.tu si toti cei care au comentat articolul:|...
    astept raspunsul tau "sa sterg sau sa nu sterg".your choice!
    nu vreau sa para tot commentu o declaratie de razboi, asa ca inchei zicand ca i love vama...imi place ceea ce faceti. imi plac versurile tale si is fan eugen caminschi. he plays that guitar like a god...so long..and see you around

    RăspundețiȘtergere
  26. aa..si inca ceva..am observat ca se discuta din plin "buna sau reaua mea intentie"...dhaaaaa!!!!!
    credeti ca video-urile cu metallica au fost uploadate de fanii green day? sau ca alea cu cine stie ce manelist au fost uploadate de vreun fan al vamii?...no way man!
    am postat clipul ca o declaratie : "i love this moth'a'fuckers, and i want you to love them too!!!so..watch them and you'll love them".atat.

    RăspundețiȘtergere
  27. Ah, Doamne, Tudor, get over yourself!

    Nu simti ca ti se umple gura de inchipuiri si infatuari cand faci asemenea acuzatii? Muzica nu este o proprietate. Ma mir ca cineva asa aparent fin-spiritual ca tine este prins de vartejul consumist-capitalist al zilei. Copyright? Prejudiciu adus artistului? Puh-leese.

    Mai degraba promovare. Mai degraba urechi care sa te asculte.

    Calitatea proasta a videoclipului nu cred ca face vreun deserviciu muzicii tale. E mai mult un "teaser". Lumea nu va asculta si, in virtutea sunetului de natura indoielnica, va spune ca melodia e aiurea.

    Dimpotriva. Daca i-ai prins acum, vor astepta cu nerabdare sa apara varianta slefuita, finala, eliberata cu acordul vostru, al trupei.

    Incepi sa aduni in spatele numelui Tudor Chirila si al imaginii de tip istet si subtire tot mai multe nuante de ranchiuna, uratenie, infatuare. Spun asta cu amaraciunea dezamagita a cuiva care a venit din provincie in Bucuresti, la un concurs organizat de mama ta, tocmai pentru ca tu erai mentionat a fi in juriu..

    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  28. ok... se intelege mesajul, si intr-adevar nu e corect... dar poate ca lumea face asta pentru ca nu are de unde sa gaseasca inregistrarile respective. Nu te-ai gandit la un dvd, ceva? Asa lumea chiar nu ar mai avea nevoie sa "fure"... cata lumea ar vrea macar un dvd cu vama... :) sau macar o reluare de la un concert... :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  32. hmm.Nothing unusual Tudor.Nu stiu ce sa zic.Omu a vrut sa impartaseasca cu noi concertul.Cu noi ceilalti fani Vama.Nu inteleg.

    RăspundețiȘtergere