[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 31 august 2009

Crin Antonescu il citeaza pe Chirila. Hmm...

Crin Antonescu citeaza din Scrisoarea catre liceeni, declarandu-se impresionat de continut.

Daca as fi fost invitat sa citesc din Scrisoare in campania electorala nu as fi facut-o. Eu cred ca Scrisoarea catre liceeni a avut relevanta si pentru ca eu nu sunt implicat politic. Ba mai mult, clasa politica este "asa nu" in scrisoarea mea. Inculti, hoti, parveniti, mitocani, ahtiati dupa bani si slavindu-i ca unic scop si valoare, politicienii nostri nu prezinta credibilitate.

Cine alege sa se foloseasca de un mesaj in care eu cred sincer ar trebui sa vina cu mai mult decat un discurs. Asta ramane de vazut... desi am dubii in privinta "actiunii".

27 de comentarii:

  1. hmmm... ai dreptate aici tudor... clasa politica e zero barat... nu sunt in stare de absolut nimic... poate se mai documenteaza si ei de pe "goagal", vorba lu' Vanghelie;))

    RăspundețiȘtergere
  2. In concluzie, ti-a dat dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Incearca doar sa-si atraga tinerii folosindu-se de mesajul tau. Nu e corect si chiar daca este publica scrisoarea, mi s-ar fi parut normal ca in acest context sa aiba acordul tau. Citez dintr-un membru al partidului din care face parte Dl. Antonescu: "Orice sa prostim pulimea". Scuze pt limbaj, am citat doar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii astia ar face orice pentru cateva voturi, pentru a mai castiga un mandat. E aiurea... Eu sincer l-as da in judecata, pentru ca mi-a asociat numele cu niste hoti, impostori, mincionosi, etc...

    Si ca sa citez si eu pe cineva dintr-un partid politic(PSD): Ce-i daca cei din partid fura. Doar sunt ai nostrii, si trebuie sa ii ajutam si sa ii sustinem.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si comunistii , aia mai de inceput , il citau pe Iisus cand spuneau “cine nu-i cu noi e impotriva noastra”. Numai ca Iisus se referea la imposibilitatea unui compromis al binelui absolut pe care il reprezenta El cu raul care i se opune ; iar comunistii foloseau citatul tocmai pentru a fundamenta moral imensul compromis la care trebuiau sa recurga pentru a-si consolida puterea proaspat dobandita (isi justificau crimele , mai pe scurt).
    La fel face si Crin cand te citeaza .

    p.s. Polenul de crin e la fel de alergen ca si praful de casa . In plus mai si pateaza !

    RăspundețiȘtergere
  6. Si comunistii , aia mai de inceput , il citau pe Iisus cand spuneau “cine nu-i cu noi e impotriva noastra”. Numai ca Iisus se referea la imposibilitatea unui compromis al binelui absolut pe care il reprezenta El cu raul care i se opune ; iar comunistii foloseau citatul tocmai pentru a fundamenta moral imensul compromis la care trebuiau sa recurga pentru a-si consolida puterea proaspat dobandita (isi justificau crimele , mai pe scurt).
    La fel face si Crin cand te citeaza .

    p.s. Polenul de crin e la fel de alergen ca si praful de casa . In plus mai si pateaza !

    RăspundețiȘtergere
  7. Crin Antonescu încearcă să se excludă din Scrisoare către liceeni ţintind către publicul tânăr (liceeni peste 18 ani, şi studenti), dar nu-i iese. Căci el, chiar dacă a citit la viaţa lui (nu putem fi siguri de asta), numai demn de încredere nu este.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu unde exact te-a citat Crin Antonescu si probabil ar fi trebuit sa te consulte in aceasta privinta.. Dar personal nu imi vine sa fiu prea aspra cu dumnealui.. Diferenta dintre Crin Antonescu si restul politicienilor care ne-au invadat televizoarele si ne fac sa ne pierdem inutil timpul si speranta, este ca dumnealui inca nu ne-a mintit. Tindem sa luam confruntarea asta politica ca pe o batalie haotica din care nu mai intelegem nimic. Dar dupa parerea mea situatia actuala premergatoare alegerilor se poate simplifica foarte mult: sunt cativa candidati pe care ii numaram pe degetele de la o mana. Comportamentul unora dintre ei l-am vazut, al altora inca nu. Daca domnul Crin Antonescu a preluat expresii din scrisoarea ta ma gandesc ca a facut-o pentru ca a vrut sa se adreseze celor care, stiind ca politicienii de pana acum au mintit si furat cu nerusinare, incep sa isi piarda speranta.
    Nu vreau sa fac propaganda politica pe blog-ul tau, dar cred ca politica face parte din vietile noastre. Cu cat o tratam mai cu seriozitate cu atat avem sanse sa ii trimitem acasa mai repede pe filfizonii cu obrazul foarte gros.

    RăspundețiȘtergere
  9. Blogging-ul şi politica? Hmmm...
    La ce te aşteptai?

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Trent, sunt foarte bucuroasa ca mai vede cineva situatia ca mine. Nu este cazul sa ne pierdem in detalii fara importanta. Daca Boc, Geoana si Basescu ar fi avut cea mai mica intentie de a face ceva pana acum, ar fi facut. Dar sunt hoti, si ce este cel mai grav, sunt incompetenti. Nu avem de ce sa le mai acordam alt timp din timpul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  11. Scrisoarea ta imi aduce putin aminte de cartea lui Cioran "Schimbarea la fata a Romaniei". Nu stiu daca ai citit-o.

    RăspundețiȘtergere
  12. sunt multi factori de care depind schimbarea adevarata in tara asta..
    totul e asa o mixtura de ite orgolioase..coruptie .. lupta pentru putere..
    speranta moare ultima dar..
    acum ca ti-a citat scrisoarea duce logic la presupuneri si interpretari ..eu cu naivitatea mea as inclina sa vad partea buna..

    RăspundețiȘtergere
  13. Tudor,exceptand faptu ca a citat fara permisiunea ta.Ma bucura gandul ca sunt si politiceni care i-au acordat atentie,care poate ii va mustra constiinta la ascultarea unor adevaruri.Si care poate ii va face sa se schimbe.

    RăspundețiȘtergere
  14. un singur lucru imi vine in minte cand aud de politicieni, o piesa foarte cunoscuta "Foame de bani"

    RăspundețiȘtergere
  15. No More Tears.
    Incepe telenovela electorala.
    Pupat electoratu';ascultat electoratu;batut pe umar electoratu'; zambit electoratu'; mozolit electoratu'.....
    I'm sick of doubts, vorba The Doors.

    RăspundețiȘtergere
  16. Tudor,poate vrea sa te atraga in vreo miscare… ambuscada :I

    Flatanta alaturare! :) Eminescu ("in fiecare om o lume isi face incercarea") , JF Kennedy ('Nu va intrebati ce poate face America pt voi, ci ce puteti face voi pt America'), Vasile Parvan..('Faceti-va viata lumina! Refuzati sa fiti intunecati si practici!'). L-a invocat si pe bardul Bratianu, l-a presarat in dulceata de discurs si pe decentul Mircea Diaconu si a pus cireasa efervescenta Tudor Chirila.. (VIRGINIA, pt a vedea ce si unde discursul, click pe sublinierea cu rosu...)
    Bun PR-cofetar, bombonier pt copii mari, vrea sa-i imbete rau. Dar rau ca au ajuns ca in povestea Petrica si lupul, atat au strigat mintit demagogic toti, au fraierit golaneste la greu impreuna, au fost la furat cu liberali cu tot, incat au demonetizat totul.. si speranta care moare ultima. Stie si Crin asta ('Romania oficiala nu mai poate face nimic pt voi', e muribunda varza la pamant bla bla), indeamna la lupta cea mare impreuna (iluzia participarii colective, a importantei alegatorului). la viitoarea campanie poate scoate din maneca asul 'Rogu-va, Nu ma votati', ca in Titanic vals.. Cand era el tanar-flacau ce a facut?! Parca ceva tare prin UTC..

    Un personaj curat care sa aspire la varf in politica nu exista, sau ar putea fi, subiectiva fiind, principele (principele zis acum, nu?) Radu Duda. dar cum, cred, nu are increngaturi in culisele ei, nu are nici permis de libera trecere. crinutu antonescu ar putea fi, daca nu chiar acum, la urmatoarele alegeri un candidat cu priza. E o rasa similara de vulpoi, acelasi tip de carisma si gargara ca actualul, plus tineretea giranta, pe care bate moneda. Mi s-a lipit de suflet ca timbrul…. formularea "Vreau SI POT (?!) sa aduc nou un lucru f vechi… normalitatea") Cica, dupa raportul nujtu care din 2008, e unul dintre cei mai chiulangii parlamentari, deci e dintre cei mai normali :) Insa maine-poimaine o sa vedem sloganuri gen Curat politik ca un Crin. Sa-l vedem pe post de Nufarul Romania S.A. Stooop…brrr..nu e vba despre discursul lui Crin aici..hu..te incinge rau baiatu asta

    RăspundețiȘtergere
  17. Scz dar mie una m-i se pare amuzanta chestia asta ca tocmai un politician, iti citeste tie scrisoarea.Eact k in comediile de I.L.Caragiale.Tocmai un politician care sa fim seriosi aja cum ai spus si tu stye doar hotie ,coruptie,incercand sa faca din scrisoarea ta un discurs.

    RăspundețiȘtergere
  18. Zilele trecute, am citat un pasaj lung din scrisoarea lui Tudor Chirila si am vazut apoi, pe blogul sau, ca a sesizat gestul meu. Asa cum am spus public, nu i-am cerut voie inainte, considerand ca, de fapt, scrisoarea sa este deja un bun public. Stiu ca priveste cu scepticism gestul meu. A scris-o pe blog. L-am sunat si i-am spus personal cat de mult apreciez vorbele lui. I-am spus ca sunt de acord cu el si ca imi place sa vad oameni care nu au legatura cu politica luand atitudine.[Crin Antonescu pe blogul sau]
    Sti ce,mi se pare cea mai mare prostie.In primul rand pentru ca nu ti`a cerut permisiunea..poate o sa foloseasca o mica propozitie din scrisoare despre slogan,cine stie. Toti politicienii sunt ipocriti,prea ipocriti.
    Da,din cate vad aici chiar ai tratat cu scepticism mesajul dumnealui.Bine,pentru ca si noi tratam la fel mesajele dumnealui.

    RăspundețiȘtergere
  19. Tudor, daca ai timp si stare poate mai continui anul asta cu SCRISOAREA A II-a catre liceeni si nu numai.. (pe 'prima' eu mai acuma am citit-o..)

    Poate le atragi atentia asupra importantei cunoasterii istoriei, geografiei. Daca matematica pare anosta, literatura stufoasa, prea poetica sau demodata si artele pt artisti, macar istoria si geografia sa fie cunoscute. a Romaniei si a lumii. Ca sa stim pe ce lume traim si incotro ar fi bine sa ne indreptam. Sa stim cine suntem in oglinda si cand dam ochii cu un strain sau cu strainatatea. Ca sa avem identitate si valoare. Si stapanirea rezonabila a gramaticii limbii romane e un accesoriu care ar prinde bine la ceva, da-o-n moasa-sa pe gheata!....precum si o limba-doua straine – instrumente pt accesarea altor lumi, sisteme de gandire si actiune, alti oameni, alte 'cluburi'. Si o specializare serioasa in ceva, in orice meserie care poate tine de foame.

    E greu sa fie indrumati,atrasi tinerii spre literatura acum, prea mult zgomot in jur si prea multe lumini colorate. Dar pt ca avem cultul personalitatilor, in fine… al vedetelor, se poate incepe si descoperi placerea si folosul lecturilor, prin biografii.. a madonnei, poftim, apoi ar veni de la sine a mariei antoaneta sau altor regine… sunt pline de picanterii, sa stiti...sunt, fetelor, asa ca niste povesti adevarate..de pe acasa tv :).
    Daca treci prin viata lui robbie williams, de exemplu, sau jim morrison, ca pilda.., te simti mai atras de cea a lui ciprian porumbescu, enescu, mai e doar un pas pana la aurel vlaicu, apoi da vinci, einstein vin de la sine pe banda rulanta, cu shakespeare si caragiale deja te bati pe umar

    Tudor, poate le spune si tatal lor acasa, poate ei cred ca doar ii cicaleste, spune-le si tu frateste, cu impact cum stii, cat de utila, captivanta, palpitanta e istoria.. ca o carte detectivistica, politista, ca un triller sau ca o telenovela.. cu intrigi, povesti de amor, rasturnari, puncte-cheie, dedesubturi, intelesuri, interpretari, invataminte, perpective..are de toate! nu e stiinta moarta si are inca necunoscute..
    Iar geografia e o calatorie…o excursie, o vacanta, nici nu stiti ce pierdeti :) Cand citesti jurnale de calatorie e ca si cum ai urmari un film ca indiana jones; citind jurnale ale exploratorilor, in general scrieri ale oamenilor care au vazut lumea, cum e lumea… e cam ca atunci cand urmaresti bloguri… ale unor oameni care au vazut/facut ceva interesant si povestesc ceva cu rost

    daca li se pare ca nu e timp, mai incolo va fi si mai mai putin. iar ferestrele nedeschise acum ar putea face ca interiorul lor de mai tarziu sa para cenusiu si fara oxigen
    mai spune-le o data

    RăspundețiȘtergere
  20. Ti-a cerut voie sa o foloseasca? i-ai dat voie? Nu mi se pare suficient ce ai zis pe blog, mi se pare murdar ce a facut. S-a folosit de ea.

    RăspundețiȘtergere
  21. DA, Dragos!.. Da' sa vezi tu ce-i face americanu (J.F. K)cand s-o scula..!!d'apai alde Vasile Parvan... Moarte de Crin pt drepturi de autor :))

    RăspundețiȘtergere
  22. eu zic ca ar trebui apreciat faptul ca aceasta scrisoare s-a facut apreciata si printre politicieni.
    e mai usor sa-l blamam pe crin pentru ca e politician decat sa apreciem faptul ca prin gestul sau da dovada ca este apropiat de valorile tinerei generatii.
    iar cele debitate de multi dintre cei care au comentat ca ar fi furt intelectual sunt niste prostii pentru ca oricine poate prelua un text public, respectand conditia citarii sursei. Cel putin asa am invatat eu in cei cativa ani de scoala pe care i-am absolvit.
    haideti sa nu ne mai "umflam in pene" doar pentru faptul ca avem anumite antipatii/simpatii politice

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu vad de ce ar trebui cineva sa ceara acordul pentru un citat intr-un discurs public. Politician fiind sau orice altceva. Exista reguli ale artei si daca citatul respectiv e facut in concordanta cu ele nu vad cum ai putea restrange dreptul acesta pe care il avem fiecare dintre noi.
    Omul are dreptul sa spuna ca e de acord cu tine si tu sa spui ca nu esti de acord cu el.

    RăspundețiȘtergere