[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 20 iulie 2010

Germanii au interzis manelele in masini

Producatorul german de software Menschtechnik a inventat un dispozitiv care poate stopa manelele in masina. Este vorba de un analizor de spectru al frecventelor audio incorporat in playerul masinii fie ca e vorba de cd, mp 3 player sau radio. La o anumita frecventa generata de vocea umana si la un anumit ritm dispozitivul induce computerului de bord comanda de a nu mai furniza scanteie astfel ca ciclul motorului se intrerupe. Mai multi producatori si dealeri romani de autoturisme au inceput sa comande pe masinile lor optiunea brevetata luna trecuta de producatorul german. Inventia se pregatesteste sa faca deja turul saloanelor auto din Europa, in toamna.

30 de comentarii:

  1. Aleluia. Ştiam eu că Germania e tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, desi cred ca inca nu au negociat pretul corect cu Asociatia Internationala a Manelelor Profesioniste :) S-ar putea ca manelele soft, fara implicatii geopolitice, sa primeasca o anumita frecventa preferentiala :))
    Altfel cum am mai vedea X5-uri albe, la fel si Q7 albe, germane get-beget? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. i-am asteptat pe americani sa ne scape de plaga sovietica, acum ii asteptam pe nemti sa ne scape de manelisti! nice! dar noi romanii, vesnic spectatori?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deutschland, Deutschland, uber alles...

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. TRAIASCA GERMANII, astia chiar sunt genii....

    RăspundețiȘtergere
  8. emmatzy... nam nimic cu manelistii, das mai rasist ca nemtii, daca tu asculti asculta tu frumos pe un nivel 2 din 10 nu cum se asculta de obicei pe 10 din 10 2 la mana am ajuns sa cred ca unii sufera prea mult, poate de ei poate au vro boala inafara de cea mintala, manelele nus altceva decat acelasi lucru carel auzi la inmormantari

    RăspundețiȘtergere
  9. Ok,iubesc Germania iar vestea asta ma incanta..dar faptul ca sunt romanca si ca au fost nevoiti sa produca ceva care sa impiedice prostia din Romania inseamna ca deja s-a ajuns la un nivel grav al ei si ma simt rusinata,zau.

    RăspundețiȘtergere
  10. am glumit. ma gandeam ca era evident.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Tudor, evident ca nu pt unii!!! Totusi nu ma pot abtine sa nu-i raspund lui emmatzy, cand vorbesti de mutilare corporala sau gay's rights e vorba de alegerea personala a fiecaruia, care nu te afecteaza pe tine in nici un fel, sau cel putin n-ar trebui. dar cand vorbim de manele, asta e o instigare la prostie, care pe mine personal ma deranjeaza atunci cand le auzi din masinile cocalarilor care tin neaparat sa se faca auzitii de toti din jur. Trebuie respectat dreptul la propria alegere! De exemplu, in autobuzele din Londra nu ai voie sa asculti muzica decat la casti si doar pt tine, daca faci altfel au dreptul sa te dea jos.

    RăspundețiȘtergere
  12. @tudorchirila..eu m-am simtit rusinata de idee. o luna am stat in franta si chiar ca mi-era rusine ca sunt romanca,avand in vedere faptul ca am cunoscut o groaza de persoane si ma intrebau de unde sunt..
    am luat-o in serios,greseala mea.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Cenusareasa:

    Tocmai asta incercam sa evidentiez si eu: tu esti liber sa alegi si eu iti respect alegerea. Sa zicem ca tu alegi sa faci ceea ce am numit eu mutilare corporala. Eu sunt obligata sa ma supun vointei tale. La fel, sa zicem ca eu aleg sa ascult manele cand merg cu masina - evident tare si cocalareste! Tu esti obligata sa te supui vointei mele.
    Pe mine ma deranjeaza felul in care arati tu (pt ca trec pe langa tine pe strada si literalmente imi vine sa vomit). Pe tine te deranjeaza ce si cum ascult eu.
    Eu imi acopar ochii, tu urechile.

    Plus: dreptul la libertate si la exprimare nu e doar pentru cei cu un nivel de inteligenta foarte ridicat. imi este clar ca marea majoritatea a celor care asculta manele, nu sunt cei cu prea multa carte, cultura generala, simt estetic, etc. dar ca parte a categoriei om sunt liberi si au aceeasi valoare ca oricare altul.

    nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun... nu sunt un fan al manelelor. intr-un timp as fii spus ca manelele ar trebui interzise prin lege.
    totusi trebuie vazuta si cealalta parte.

    (ca o replica a exemplului londra: mi se pare normal si de dorit! in franta - sau cel putin in bordeaux - e interzis sa apari la bustul gol in public.)

    RăspundețiȘtergere
  14. @Andreea.
    foarte rau ca iti este rusine sa recunosti ca esti romanca...

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna,
    Unde si la ce ora o sa fie concertul din Costinesti?
    Merci

    RăspundețiȘtergere
  16. Vreau sa vin la concert in Costinesti, dar daca nu dai mai multe detalii nu stiu unde sa va gasesc.
    Super ca puteti canta melodiile din perioada Vama Veche.
    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pana or sa ajunga aceste dotari pe masinile celor cu cefe de porc si plini de tatuaje o sa mai treaca ceva timp. Va trebui sa ii mai suportam mult timp de aici incolo...

    RăspundețiȘtergere
  18. ce zici de blog? http://super-imagination.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut, voi posta aici un mesaj, pentru că nu știu dacă l-ai citi de-ar fi la un articol mai vechi.
    Mă numesc Samuel Haret, sunt reprezentant al Consiliului Elevilor din Jud. Vaslui și am auzit că ai desfășurat o campanie numită 'Chirilă în licee' anul trecut și aș fi dorit să discut cu tine posibilitatea venirii tale în unul din liceele Vasluiului, ar fi evenimentul deceniului, probabil nu trebuie să îți mai spun, avem sute de liceeni care au melodiile tale ca alarmă de trezire, imn național, ringtone la telefon, până și sunetul care se aude la tren le aduce aminte de una din melodiile tale.

    Sper să citești acest post și să vii cu un răspuns, sper pozitiv, însă chiar și negativ, tot aștept un răspuns, pentru a avea certitudinea ca ai citit mesajul. :)

    Salutări din Vaslui!

    RăspundețiȘtergere
  20. Excelent asa ar trebuii si la noi sa se faca :http://ghitageorge.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  21. Sper sa treaca la urmatorul pas de bun simt, unul care sa interzica muzica romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Vicus,adica si muzica de la Vama?

    RăspundețiȘtergere
  24. @emmatzy, nu mi-e rusine,m-am exprimat gresit,daca ar fi sa trecem la detalii ti-as explica faptul ca in Franta o ora jumate am vorbit despre Romania si am incercat cat am putut sa schimb parerea tinerilor de acolo in legatura cu tara noastra. Ma oftica,mai degraba,faptul ca Romania e al naibii de frumoasa si ca toti prostii ne reprezinta,ca tot ce mai e superb in tara asta se duce de rapa.

    RăspundețiȘtergere
  25. Super Tare!!! Nu-mi vine sa cred, tot altii trebuie sa ne ajute sa ne scapam de incultura...daca o inventa un roman poate nici macar nu era bagat in seama.

    RăspundețiȘtergere
  26. :))) abia acum am vazut ca era de fapt o gluma...ar fi fost tare oricum.

    RăspundețiȘtergere
  27. exista vreo sansa sa primim si noi asa ceva? eventual la un pret mai mic pentru ca aveam cea mai mare nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  28. Oare merge si pe motoarele diesel ? Alea nu au nevoie de scanteie......

    RăspundețiȘtergere