[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 2 iulie 2010

Trafic la raze

Ati observat ca de cele mai multe ori cand te lasa sa treci cu masina in fata lor sau iti acorda prioritate cei mai multi dintre romani o fac cu un gest superior, dispretuitor aproape?
Cu o mutra cel putin plictisita inclina capul in directia in care te lasa sa mergi si coboara colturile gurii in jos sau dau din mana a lehamite.
Faptul ca te lasa sa treci este o favoare zeiasca adresata tie, umil si nesemnificativ participant la trafic.
Stau si ma intreb adesea, de unde atata aroganta la un popor care a trait zeci de ani in frica si umilinta?
Suferinta nu trebuia sa ne faca mai buni, mai ingaduitori?
Dupa douazeci de ani emfaza domina relatiile cotidiene. Iar traficul este radiografia perfecta a oricarei societati. La fel ca si comportamentul care deriva din trafic.

6 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. nici cand esti cu scoala nu iti dau prioritate te clnsoneaza ca parca ei s-au nascut invatati

    RăspundețiȘtergere
  3. depinde de zone, din greseala am avut norocul sa conduc in toata romania, si dupa parerea mea e bine chiar daca se stramba cand o fac, sau ma rog se cred superiori, e totusi bine, si nu cred ca multi o fac intentionat dar e ceva omenesc sa afisezi o oarecare "prioritate" si pe fata, sa spui hai frate treci ca te las nu mai astepta acolo caci eu nu ma grabesc...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm...pai da, tocmai, dupa atatia ani de umilinta, unii aleg sa isi resusciteze orgoliul prin aroganta pe care o fructifica la cel mai mic fleac care se poate ivi, iar acordarea prioritatii in trafic este executata ca o fapta plina de mila divina, insotita eventual si de o binecuvantare de genul "treci si hai sictir, acum voi ajunge cu cinci secunde mai tarziu"...Traiasca semizeii cu inima mare si hemoroizi mici!

    RăspundețiȘtergere
  5. macar ai ocazia sa treci:) vino in ploiesti si o sa vezi adevaratii soferi TARANI:) nu conduc, dar am stat de prea multe ori in dreapta sa nu mi dau seama cat de tarani sunt si cat de plini de ei sunt..n ai cum sa recunosti ploiestenii in trafic..oriunde ar fi..:-j

    RăspundețiȘtergere
  6. Unii dintre noi zambesc. Mai ales daca il intalnesc pe Tudor Chirila in trafic. :)

    RăspundețiȘtergere