[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 4 martie 2011

Se apropie...

Cand am iesit astazi din casa iarna ceda insistentelor primaverii ca o femeie dezolata si dezorientata care nu reuseste sa reziste farmecelor unui barbat atragator.

E acel miros al primaverii pe care il stim cu toii. Atunci cand simtim ca se sfarseste, dar mai ales ca incepe. E ceva sublim si maret in schimbarea anotimpurilor care parca vindeca, pentru un timp scurt, orice rana omeneasca acumulata peste iarna. E ca si cum sufletul intra intr-o coma indusa sau intr-un soi de meditatie care ii netezeste asperitatile si il slefuieste intru perfectiune.

Apoi, miracolul se sfarseste, primavara se instaleaza. Inchideti televizoarele si lasati-i sa se balacareasca singuri. Aveti nevoie de liniste, de dragoste si de speranta. Nu le gasiti la televizor. Ci in parfumul etern al primaverii.

13 comentarii:

  1. si e asa, senzatia aia ca totul parca e mai frumos 8-> eu acum nu sunt in tara, dar nici aici nu a fost mai frumoasa vremea pana acum. astazi m-a sculat si soarele stralucea in apa de iti lua ochii. superb :x

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos,frumos de tot ai scris, Tudor!
    Mă face să-mi reamintesc de tot ce-am uitat, de alte primăveri din copilăria pierdută parcă definitiv, când totul nu era atât de complicat cum pare azi.Hai, să lăsăm această încrâncernare cotidiană şi să-i permitem sufletului să se simtă acasă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu simt ca fierbe primavara sub asfalt, sub sinele de tramvai, sub pamant, de fiecare data cand ies afara. Chiar daca e frig.

    RăspundețiȘtergere
  4. Primavara, tot ce ne trebuia ca sa mai lasam calculatoarele si televizoarele. Chiar acum il inchid si eu pe al meu si ma duc sa ma plimb.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si de ce pierzi timpul primaverii scriind aici?
    Am realizat ca primavara nu moare niciodata, ea se ascunde in fundul memoriei noastre, dar nu moare. Vara moare in toamna, dar primavara se integreaza in vara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da...asa pare sa se apropie. Dar numai daca nu ascultam ce se spune la prostia de METEO...ca cica iar se raceste urat si dupa se incalzeste si tot asa. Dar asa cum a spus si emmyema..primavara nu moare.

    RăspundețiȘtergere
  7. pacat ca ninge iar...primavara asta se cam incapataneaza sa apara...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce fierb femeile pe blogul tau, of of, mai mai , vai .. da .. vai .. :) www.eTigaraRunway.ro

    RăspundețiȘtergere
  9. Ieri dimineata am auzit gugustiucul cantand. Deci primavara e foarte aproape! La televizor oricum nu prea ma auit, dar acum am un motiv in plus sa il tin inchis ca sa aud natura...

    RăspundețiȘtergere