[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 6 octombrie 2011

La moartea lui Steve Jobs.

Sentimentul pe care il incerc, si cred ca e valabil pentru multa lume, e ca a murit un prieten. Cineva foarte apropiat. Pentru ca Steve Jobs a reusit sa intre in vietile noastre si sa ne farmece continuu cu descoperirile lui. Fiecare dintre noi i-a multumit macar o data pentru ca poate sa-si care aproape toata muzica intr-un dispozitiv de cateva sute de grame. Multi dintre noi i-au multumit macar o data pentru un alt fel de computer. Mai prietenos, mai simplu, mai simpatic. Sentimentul ca un om e undeva acolo sus si gandeste lucruri care sa-ti faca viata mai frumoasa si mai usoara e nu numai reconfortant, dar iti inspira siguranta si incredere. Cati dintre noi nu ne-am ratacit neputinciosi in padurea driverelor, a erorilor si a instalarilor windows?
Steve Jobs a reusit sa se infiltreze in vietile noastre non invaziv, aproape pe nesimtite, devenind indispensabil. Discursul sau de la Stanford ramane cel mai important discurs motivational pentru o generatie de tineri care s-a rostit vreodata. Acum, cand scriu aceste randuri, o prietena imi atrage atentia: milioane de oameni citesc despre vestea mortii lui Steve de pe dispozitivele pe care el le-a inventat. Pentru foarte multi dintre noi astazi s-a stins din viata un Prieten. Si nu numai atat. Probabil ca este unul dintre cei mai iubiti oameni ai planetei. Pentru ca Steve Jobs a oferit lumii nu doar produse, ci un mod de viata. Iar lumea a platit fericita pentru asta.

Dumnezeu sa-l ierte.

28 de comentarii:

  1. Numai tu puteai sa punctezi si sa exprimi atat de bine ceea ce a fost si va fi Steve Jobs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scheize, ce zi tampita! Tipu' era Extraterestru de Genial. Sa vii cu atat de multe idei ingenioase si necesare si apoi sa te mature un rahat de boala nemiloasa. :( Despre Steve Jobs in mod sigur se vor face filme, si mai cred ca pana la un anumit punct, povestea vietii lui se aseamana cu cea a lui Faust. Parerea mea! Teribila pierdere, mare pacat! :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca exista loc de zambet, eu o sa-l am... pentru ca am avut sansa de a trai in timpul vietii lui Steve Jobs!
    Dumnezeu sa-l ierte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cacat. A murit unul care a inventat cateva rahaturi electronice pentru a face o caruta de bani. Le-a inventat, noi i-am dat bani. Cred ca el a fost suficient de multumit de relatia noastra. Nu trebuie sa il bociti atat. Sunteti patetici, sincer.
    Am ajuns sa ma intreb daca nu sunt pasibil de dosar penal ca nu il bocesc pe steva asta...

    RăspundețiȘtergere
  5. Opinii Libere,ăsta,nu zice rău.Greţos ecler partea cu 'Sentimentul ca un om e undeva acolo sus...'.

    RăspundețiȘtergere
  6. @opinii libere : Prietene ... si tu esti unu dintre oamenii care urasc IOS si Apple dar sunt mandri de Android, fara sa gandeasca ca daca nu exista Apple, nu mai aparea Androidul, cel putin nu pentru vreo 2-3 ani.

    Deci... prietene, esti prost. Si nu ma refer la cel, esti prost informat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Florine, tu esti un prost bine indoctrinat sa ii pupe in cur pe corporatistii care iti iau si pielea de pe tine pentru 'inventiile' lor de kkt. Nu, nu ma intereseaza produsele Apple. Dar nu asta e chestia. Nu inteleg de ce sa plangem pe unul care a stiut sa isi vanda produsele la preturi oricum supraevaluate. Mai da o raita si prin ograda Samsung.
    Chiar nu inteleg aceste derapaje patetice care trebuie tratate in mod evident de psihiatri si psihologi.

    PS. Pentru orice produs ai fost jumulit de bani, nu inteleg de ce trebuie sa plangem dupa talhar?!
    PS2 Nu uras Apple, de fapt mi se rupe de Apple. Am un telefon obisnuit, cumpar doar ceea ce am nevoie. Nu ma intereseaza fitele. Nu fac parte din gloata consumatorilor care au 2 laptopuri, 3-4 telefoane samd...

    RăspundețiȘtergere
  8. http://utopiabalcanica.net/2011/09/15/est-deus-in-snobis/

    RăspundețiȘtergere
  9. E pacat ca a murit un om dar oameni mor zilnic si la un moment s-a nimerit ca acela sa fie Steve Jobs. Si cand multi, multi il bocesc (nu zic ca nu-i moral) deparca ar fi fost fratele lor..e un pic cam patetic si nu cred ca sentimentul vine din inima ci din instinctul romanesc de a te preface inclus in orice problema. A inventat ceva, a devenit foarte bogat, probabil a fost si fericit...iar ca orice om a si murit cum ar fi facut-o oricum chiar daca nu din cauza cancerului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multi dintre bloggeri au simtit nevoia sa scrie despre marea pierdere. Intamplator am gasit pe un blog acel discurs memorabil, la care toata lumea face referire, tradus in romana. Din punctul meu de vedere, Steve a fost si un geniu al oratoriei!
    http://www.gabrielaneagu.info/2011/10/09/dorinta-lui-steve/

    RăspundețiȘtergere
  11. B1TCH PLEASE http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/338198_460s.jpg

    RăspundețiȘtergere
  12. Adica... Steve Jobs e bun pentru calculatoarele simpatice, unde padurea driverelor isi gaseste luminisul si pentru ca a reusit sa patrunda in vietile oamenilor si sa le ia banii cu fericire?

    Prietene, esti pe alt film.

    Ne pare rau, foarte rau, ca a murit Steve Jobs, dar nu asta e motivu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Raportat la noi nu cred ca este un eveniment atat de important. Cel putin in Romania nu prea exista piata de desfacere Apple. Poate ca o sa sune putin badaran, dar chestia asta se aseamana cu spusele lui Boc, cum ca si-a cumparat un iPad "ca orice roman". Intr-adevar, ideile lui Jobs au fost mai mult decat interesante, avand in vedere ca el a facut designul computerului clasic din ziua de azi si ca el a lansat Pixar, ceea ce putina lume stie. Da si nu.

    RăspundețiȘtergere
  14. L-ul din "Dumnezeu sa-l ierte" trebuia sa fie cu majuscula.

    RăspundețiȘtergere
  15. B1TCH PLEASE pt.2 http://9gag.com/gag/353812

    RăspundețiȘtergere
  16. A murit un prieten, desi habar n-aveam ca exista.

    RăspundețiȘtergere
  17. A murit un prieten, desi nici macar nu stiam ca exista ...

    RăspundețiȘtergere
  18. nenea Chirila, daca nu era omul asta, http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Ritchie , azi nu ar mai fi vorbit nimeni despre marele Steve.

    Si el a murit de curand, dar nu ii deplange nimeni pierderea.

    RăspundețiȘtergere
  19. Păi dacă a fost aşa bun şi divin, pentru ce să-l ierte Dumnezeu? lolololo

    RăspundețiȘtergere
  20. "...a reusit sa se infiltreze in vietile noastre non invaziv, aproape pe nesimtite, devenind indispensabil." ..cred ca vorbesti despre alcool!

    RăspundețiȘtergere
  21. Sigur ca da. Si mie imi pare rau ca a murit unu care vindea niste produse cu 500% adaos, pe care nu l-am vazut in viata mea, si care nu a inventat nimic, doar vindea un calculator mult mai scump decat unu de 3 ori mai bun.

    Deci si mie imi pare rau, NOT.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu-l mai deplange tu atat de mult pe steve jobs..nu a fost un geniu asa cum spun toti , a fost doar un bun strateg de marketing...a stiut sa-si vanda marfa si pe bani multi..si cand va muri bill gates lumea va spune acelasi lucru..vai ce mare om a fost el...ne-a vandut windowsul lui cu virusii cand ei isi tineau serverele pe linux si vindeau windows server pe bani grei..dar cand va muri Linux Tordvalds...luma oare il va plange?

    RăspundețiȘtergere
  23. salut toată lumea sunt aici pentru a-mi da experiența în timp ce tranzacționez pe platforma de tranzacționare valutară, deoarece am văzut destule recenzii despre modul în care dl Barry ajută și ajută individul să facă tranzacții de succes. strategia sa de masterclass câștigă 10.000 EUR săptămânal și a fost grozav până la capăt, poți lua legătura cu el prin WhatsApp +17168691327

    RăspundețiȘtergere