[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 21 martie 2012

2012

Pentru noi, acest album inseamna foarte mult. Mai mult decat un disc, este o optiune. Aceea de a face muzica in care credem. Nu e usor in vremurile noastre, dar este extrem de important sa fii multumit si impacat cu ceea ce creezi.  Asa ca, putem spune cu mana pe inima ca asta este muzica pe care stim si vrem s-o facem. Fara compromisuri. Si cu multa speranta.

A fost o munca de trei ani de zile. Sunt cantece la care am lucrat si cate doua luni. Trei ani in care Vama s-a sudat, s-a consolidat, relatiile muzicale s-au intarit si noi am evoluat. Roadele ar trebui sa le culegem acum, la lansarea acestui material catre public.  Este un moment de schimbare muzicala, este un nou inceput. Iubirea, speranta, increderea, visele, fricile sunt tot acolo, dar ne uitam altfel catre ele. Din locul in care am ajuns impreuna. Cand unii cred ca lumea se apropie de sfarsit, noi credem ca ea trebuie sa inceapa. Pentru toate astea, pentru momentul de acum, albumul nostru se va numi simplu: "2012".

Au fost multe titluri in discutie. Niciodata nu mi-a placut sa dau titlul unui album, mai ales daca el nu este un album de conceptie cu o poveste unitara. De obicei, albumele iau titlul cate unui cantec.

Si discul nostru ar fi putut sa se numeasca “Regatul meu pe-un vis”, insa nu este un disc doar despre un suflet care trebuie sa viseze ca sa mearga mai departe. Ar fi putut sa se numeasca “Departe”, insa nu este un disc doar despre intoarcerea la natura ca sa te descoperi pe tine. Ar fi putut sa se numeasca “Condamnat la iubire”, dar nu e un disc doar despre iubire. Si nu este nici un disc numai despre libertate si nostalgia copilariei ca sa-i fi spus “Copilul care alearga catre mare”. Ar fi putut sa se numeasca in multe feluri, insa am ales asa pentru toate motivele expuse deja mai sus.

Cineva, pe pagina noastra de Facebook, spunea ca nu conteaza numele, important e ca discul sa aiba greutate. Ii raspund eu acum: are greutate. Are greutatea a trei ani de munca si de acumulari. Suntem mandri de el si il iubim mult.

Sper sa va placa "2012" si sa gasiti fiecare dintre voi un cantec care sa va reprezinte. Eu am deja unul. Inca nu are titlu. Dar va veni, va veni…

7 comentarii:

  1. De cate ori citesc randurile scrise de tine ma pierd in cate o poveste, visez si incep sa uit de tot ce este in jurul meu, de tot banalul cotidian si ma bucur de toate lucrurile frumoase pe care le-am realizat cu munca cinstita, pasiune si incredere ca mai am atatea vise de implinit...felicitari dragilor pt album si la cat mai multe albume pline de vise, sperante si trairi pasionale...va pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari si multumiri pentru muzica, pentru emotie, pentru speranta!

    RăspundețiȘtergere
  3. De fiecare data cand verific blogul tau si vad cateva randuri in plus fata de cele existente peste care mi-am aruncat privirea de atatea ori in speranta in care ti-ai facut putin pentru a scrie,de fiecare data ma faci sa ma simt minunat.Tu poate nu stii dar de fiecare data,cu fiecare cuvant scris de tine faci o fiinta sa se simta minunat.Pot spune ca pot compara cu trairile pe care le aveam cand eram copil,mama imi citea o poveste si eu o ascultam fermecata de vocea materna.E ciudat,nu stiu de ce aproape tremur acum cand iti scriu aceste randuri,dupa atata timp in care nu am avut ''curajul'' de a o face.M-am hotarat acum,in timp ce reascultam inregistrarile tale postate pe trilulilu intinsa pe covor cu o carte in mana.Vocea ta ma relaxeaza si ma face sa visez la ceva in care uneori refuz sa cred ca mai exista in lume:lucruri simple,lucruri care in doi,fac viata sa fie cu adevarat traita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Avem nevoie de muzica voastra ca de aer... sau ca de soare..sau ca de orice crezi tu ca este indispensabil vietii. Pentru ca doar ea, Muzica, ne salveaza de "mizeria" ce ne inconjoara si ne salveaza sufletele de alti "mizerabili". Versuri cu substanta , ce ti se intiparesc in cap si in inima ... un "multmesc" ar fi prea putin. mult prea putin

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua,
    Va rog sa ma iertati ca va deranjez.Vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe Facebook despre copilul meu Lucia Cristiana.Mai multe detali le gasiti pe http://lucia-cristiana.blogspot.com/sau la nr de tel. 0762.682.426.Asteptam un raspuns la adresa de e-mail: maryanoana@yahoo.com
    Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat
                 

    RăspundețiȘtergere
  6. Toată munca asta nu are cum să nu dea rezultat.Nu are cum.Noi vă vom iubi oricum, cu atât mai mult cu cât munca depusă pentru a crea un univers în care să ne regăsim este atât de asiduă.Îmi pare rău doar de data lansării, dar voi găsi o cale de a vă întoarce, măcar parțial, sacrificiile.Mulțumesc pentru tot ce faceți zilnic pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere