[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 2 iulie 2012

Dincolo de marginile fotografiei

Mereu ma gandesc ca fotografia este o minciuna. Sau doar o frantura de adevar. E mai bine spus asa. Am inceput din ce in ce mai des cand vad o o fotografie, sa ma gandesc la ce se afla dincolo de marginile ei. Care sunt imprejurimile, contextul, ce se intampla dincolo de incadrarea asta care naste iluzii si hraneste fantezii. Am sa va spun ce se afla dincolo de aceaste cadre cu fetita blonda de la malul marii, de pe Insula Vantului. Undeva in stanga dincolo de partea neagra a fotografiei care reprezinta o bucata dintr-o baraca de lemn, se afla marea.

Acolo copiii n-au voie sa se joace pentru ca oamenii mari se joaca cu zmeele lor si mai mari care ar putea sa-i loveasca pe copii. In stanga se afla un camp batut de vant, mult nisip, buruieni si trestii. E un loc de regrupare al "riderilor" locul in care sta aceasta fetita blonda care nu era foarte incantata ca ma chinuiam sa-i fac poze. Copiii se joaca aici in spatele baracii de lemn, printre perne si echipamente de kite, rastoarna cafele, se urca pe mese, se fugaresc printre rulotele aflate cateva zeci de metri mai incolo. Doar vantul care sufla nebuneste ne salveaza de o arsita aproape dureroasa.

 Copiii sunt liberi aici, nu e niciun pericol, n-au unde sa fuga, e multa pustietate neinteresanta in jur. Aici la baraca e micul lor univers, populat de oameni mari si de vreo sase catei jack russel pe care ii chinuie cu abnegatie. E un sentiment de uitare placuta in care te abandonezi dupa ce vii din apa infuriata si batuta de vant, tu insuti batut de vant, pielea creponata pe fata arsa de soare si linistea din spatele baracii 

Era undeva pe la ora pranzului si ne pregateam sa parasim insula cand fetita asta dezinvolta si revoltata s-a cuibarit pe perne, speriata de caini, agasata de mine, fara nicio provocare din partea vietii. Si totusi exista un moment de melancolie in ochii ei. Sau poate e  iluzia obiectivului. E doar oboseala dinaintea somnului de dupa amiaza. Acel somn care ii chinuie pe adultii care se simt vinovati ca adorm.















12 comentarii:

  1. un zambet din inima nu poate fi trucat, nici suferinta. poza arata ceea ce ESTE.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca lui purple.fluid ii faci pofta de scris, ei bine, mie, cu siguranta-mi faci pofta de fotografiat! Foarte bine ai exprimat sentimentul din fotografie...Genial! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Gandindu-te ce se afla in spatele unui lucru frumos DISTRUGE toata magia

    E ca si cum te-ai uita la un film si te-ai gandi ca decorul ala frumos nu e decat un cadru creat artifiical intr-un studio

    Sau copiii care priesc la un teatru de papusi sa se gandeasca ca privsc de fapt jocul unor maini dibace.
    Hmm..perspectiva asta distruge fantezia


    --Cu drag, Felicia
    GoodGameFelicia [.] word press [.] com

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricat de mici, oricat de tineri am fi, undeva in adancul sufletului stim ca ni se pregateste un cosmar. De aici melancolia... de aici fetita care pe cat de mica este, insamanteaza fara sa vrea sufletul adultului ce va deveni. De ce nu putem ramane copii?

    RăspundețiȘtergere
  5. Muzica New
    Hip-Hop New
    Mp3 Albums
    Search Mp3
    Adult Videos
    Aplication New
    Games New
    Video New
    Full Movies
    Imagini New
    Youtube Music
    Full Mp3 Albums!
    Filme Mp4 3Gp
    Teme, Jocuri, Imagini
    http://www.zu-mp3.tk

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi cer scuze că nu sunt pe subiect. Vreau doar să îţi spun, Tudor, câte ceva despre concertul de la Cluj, din cadrul Ursus Revolution. A fost, la fel ca toate concertele voastre, al naibii de fain, vorba ardelenească. Dar a fost puţin mai... altfel. Nu ştiu exact cum să verbalizez ce am simţit eu în timp ce tu cântai câteva piese de pe albumul nou (pe care îl ţin la loc de cinste în colecţia mea de CD-uri). Piese ca "Să facem sex" sau "Post-iubire" parcă sunt scrise despre mine. A fost o revelaţie destul de intensă, am scris despre concertul vostru pe blog, dacă vrei să arunci o privire. În orice caz, voiam să te felicit şi să îţi mulţumesc pentru un concert superb! Nu numai ţie, ci întregii trupe. E unul din lucrurile pe care le admir la voi: faptul că sunteţi, în mod vizibil, o echipă foarte bine închegată şi omogenă. Sunteţi grozavi!

    RăspundețiȘtergere
  7. read a fashion blogers post about Vama, here ---> http://mcampitelli.blogspot.ro/2012/06/vama.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut!Ma numesc Andreea si sunt din cluj.O sa ma abat de la subiectul textului si am sa-ti spun cat de mult apreciez concertele VAMA(din pacate am participat doar la doua dar sper sa am ocazia de a va revedea cat de curand). sunteti singura trupa care creeaza asemenea atmosfera , si obiceiurile tale de a te dezbraca/descalta sunt cele mai nebune si ..pur si simplu perfecte.noul album imi insipira ,la propriu, viata de zi cu zi si versurile ..n-am cuvinte: divine, adevarate, realistice, geniale; perfeeecte!in plus, desi nu te cunosc, tudor, (sper ca nu te superi ca ma adresez la persoana a 2-a) prin personalitatea ta si modul tau de a fi ai devenit idolul meu si vreau sa iti multumesc pentru toate piesele si toate concertele si toate textele pe care le scrii pe blog, si pozele care imi completeaza viata si care ma pun pe ganduri si ma ajuta sa realizez lucruri importante!sper sa o tineti tot asa si ..ne vedem in cluj,sper, cat de curand(desi au trecut doar cateva zile de la ursus evolution.) TE ADOR, VAMA!(aveti TOT respectul meu) p.s: nu ma pot opri din a asculta noul albuuuum!! si, scuze pentru greselile de ortografie..

    RăspundețiȘtergere
  9. tudor, unde câcat s-au dus vremile când scriai versuri și îți forțai dizgrațios dar expresiv vocea? la dracu ascultam "am să mă-ntorc bărbat" și "scenes from a memory" și mi se păreau la fel de bune. nu ești un guru social, nici un mare gânditor. în proză trântești eseuri de elev picat la bac anu ăsta. stop trying too fuckin hard.

    RăspundețiȘtergere
  10. "am să mă-ntorc bărbat" :) o sa pun sa o mai ascult

    RăspundețiȘtergere
  11. 1. Misto layout.
    2. Vezi, ai prins esentialul. Contextul te indeparteaza. Te distrage.
    Contextul e periferia. Tu fotografiezi centrul.
    Restul nu conteaza.
    Restul dispare oricum.

    RăspundețiȘtergere