[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 27 august 2009

Ma intorc la scoala si o iau de la capat

De sase luni de zile lucrez la un proiect fara prea mare legatura cu profesiile mele. Nu am vorbit despre el pe blog. M-am marturisit doar prietenilor foarte apropiati sau necunoscutilor absoluti. Nu despre ce fac vreau sa va scriu. Ci despre sentimentul de "a invata". Traiesc momente foarte frumoase legate de un soi de inocenta spirituala si o capacitate de absortie fata de un domeniu nou pentru mine. Ma simt de parca "Scrisoarea catre liceeni" mi s-ar fi adresat. Am muncit sase luni ca sa pot asterne pe hartie patru pagini, dar sunt cele mai importante pagini scrise de mine pana acum. Nu sunt nici macar la jumatatea drumului meu, dar este o calatorie superba si anevoioasa, cand motivanta, cand de-a dreptul descurajanta. Nici macar nu pot intrezari ce va iesi din asta. Se va termina probabil in doi ani de-acum inainte, dar in planul evolutiei mele, oricare ar fi rezultatul de facto, este o lupta castigatoare. Nu e nimic mai frumos decat sa nu stii si sa te macine sa afli. Suficienta este moartea spiritului, iar moartea spiritului este moartea lumii. Iar eu, slava Domnului, mai am atatea de invatat, deci pot spera ca sunt VIU.

De ceva timp traiesc cu constienta deplina a faptului ca pana nu te apuci SA FACI un lucru, doar VORBESTI despre faptul ca VREI SA FACI acel lucru.

22 de comentarii:

  1. Cel mai important este sa nu ne plafonam niciodata in viata. Mereu trebuie sa cautam provocari, sa cautam motivare si sa gasim puterea de a invata lucruri noi.
    Vorba aia: "omul cat traieste invata"!
    Live to learn, and learn to live

    RăspundețiȘtergere
  2. @cardbord Mai de graba doctorat. Oricum nu asta conteaza. Ultima fraza este elocventa. Am retinut. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Blogurile tale au un efect incredibil asupra mea - ma motiveaza si ma antreneaza sa ma gandesc la tot felul de lucruri,la depasitul propriilor limite.
    Pentru treaba asta si nu numai,ai respectul meu acum,si-ntotdeauna...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sweet little nightmare:doctoratul dureaza vreo trei ani (sistem Bologna). Si cu un doctorat nu prea o iei de la capat, mai "de graba" aprofundezi o chestioara. Oricum, daca e asa, nu spune unde, ca o sa fie fane mai ceva ca la tentativa de iesit la alergat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu care e proiectul la care lucrezi si oricare ar fi iti doresc mult succes, insa am tot vrut sa-ti spun ca pe langa faptul ca ceea ce scrii tu aici are meritul de a fi autentic si reusesti de fiecare data sa creezi o emotie si astfel sa transmiti mesajul celui care citeste, toate povestirile tale au viata si se creeaza cel putin in mintea mea si ca si imagine si prin urmare cred ca ai putea scrie cu succes scenariu. De altfel, si piesele voastre reusesc acelasi lucru( iar live cu atat mai mult) si poate si de aceea au impact mai mare, cel putin asupra mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ps Daca tot iti da toata lumea sfaturi fara sa le ceri:) sper sa o iei doar ca pe o remarca...nu se vroia a fi un sfat:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Omul cat traieste invata! :) Bafta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. "orice viata este o carte a secretelor,care asteapta sa fie deschisa.In ea se afla secretul Iubirii perfecte,alaturi de secretul vindecarii,al compasiunii, al credintei si cel secretul cel mai evaziv dintre toate- cine suntem noi cu adevarat" Deepak Chopra
    mi a placut si m am gandit sa impartasesc cu voi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si ai dreptate Tudor, actiunea duce la evolutie, dar nu orice actiune ci aceea cand gandul si sentimentul sunt la unison.

    RăspundețiȘtergere
  10. in momentul cand pe alte planuri nu suntem impliniti, scoala este un refugiu in care punem totul la bataie, cel putin in ceea ce ma priveste pe mine
    bafta

    RăspundețiȘtergere
  11. Gandindu-ma la originea tatalui tau
    ,presupun ca te-ai hotarat sa inveti greaca sau rusa si cred ca este nevoie de sase luni ca sa poti scrie patru pagini.
    Orice ar fi mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  12. P.S.Sunt cu voi la Cerb.Si vremea e cu voi.Nu ploua.

    RăspundețiȘtergere
  13. Poftiti la F.M.C.T. de la Sibiu

    Iata asadar, ca si pana acum, ultimul sfarsit de saptamana a lui August cheama la sarbatoare timp de trei zile si trei nopti orice...
    http://gigelitatea.blogspot.com/2009/08/festivalul-medieval-cetati-transilvane.html

    RăspundețiȘtergere
  14. astept un articol pro dinamo...ai sarit sa-i critici...acum merita toate laudele :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Pasiunea este energia pe care iubirea o creeaza fara alt scop decat ea insasi. Energia nascuta din iubire este creativa – ea innoieste tot ceea ce atinge. Pentru a vedea cat de pasionat esti, priveste in jurul tau la ceea ce ai creat. Sursa pasiunii se afla inauntrul tau. Cand pasiunea incepe sa se stinga, trebuie hranita din nou de la sursa.
    — Deepak Chopra
    ...
    probabil vrei sa scrii o carte...eu asa cred....consideri ca ai maturitatea necesara?
    m-as bucura enorm sa imi dai unraspuns sincer la intrebarea asta...
    si BAFTA!din suflet...pentru suflet.

    RăspundețiȘtergere
  16. este super proiectul acesta... am ascultat "Scrisoarea catre liceeni" si a avut un impact emotional foarte mare pt mine.. mi-a dat putere sa imi intaresc caracterul si dorinta de a face ceva ca sa traim toti intr-o lume mai buna... chiar daca nu va fi mare lucru, cred ca este primordial sa fim corecti cu noi insine si apoi cu restul lumii. un pas mic pentru o lume mai buna. regret acum un singur lucru: ca incepand din aceasta toamna nu voi mai fi liceana. poate vei reveni mai tarziu si cu un proiect pentru studenti. ar fi foarte interesant.
    Iti multumesc Tudor pentru ca esti ceea ce esti!

    RăspundețiȘtergere
  17. Bine si frumos ca ne impartasesti si noua aceasta satisfactie si cautare. dar de ce pastrezi secret domeniul?! te-ai apucat de o meserie serioasa? :)
    Mie mi-ar placea-asea...sa stiu ca e vorba de ceva stiinte social-politice, ca te pregatesti pt viitorul parlament european. Pe bune

    A invata mereu lucruri, alte deprinderi sau alte desprinderi.., apare ca forma oamenilor de adaptare la mediu. Din alt unghi privind, se spune ca ne-am imbarcat in arca asta a vietii, ca ne-am inscris in calatorie pt a evolua dpdv MORAL (experimentand diverse suferinte naufragii transfigurari, asimiland mai curand sau mai tarziu felurite iluminari, adevarata iubire de noi, iubirea de omul din fata si din spate, respectul pt tot ce-l inconjoara in mod natural. go travel. safari :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @trusted Eu tind sa cred, din ce ne-a mai impartasit Tudor undeva prin martie, ca proiectul la care se refera este din domeniul marketing/ publicitate. Asa este?

    RăspundețiȘtergere
  19. Sweet..., mersi de informare :)
    acum i-am observat orientarea, blogul il lecturez la zi de-abia din aug.
    atunci, da , chiar e ceva grav..:) marketingu mai treaca-mearga, dar publicitatea e tare alunecoasa..(iar toate actiunile, nu doar proiectele, iti sunt suspectate de inducere in vanzare. imi pare rau...varianta mea cu politica era mai fatisa :)

    RăspundețiȘtergere