[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 31 martie 2011

Hingherii de masini, sistemul. Umilinta.

Zilele trecute mi-au ridicat masina. Eram grabit si n-am avut timp sa ma enervez. Pentru cateva momente, cat n-o gasesti, e un sentiment ciudat, ca o pierdere de memorie. Ca si cum ai intra intr-o alta dimensiune. S-a ridicat la sesizarea politiei, adica de pe carosabil. Masina era parcata intr-o intersectie, e adevarat, dar de ce trebuie sa fac efortul de a-mi aminti ca n-am voie sa parchez astfel cand ar putea fie semnalizat preventiv de pe trotuar?
Dincolo de asta nu incurca traficul. Intr-un oras in care nu avem unde parca. Imi place sa merg pe jos si nu fac parte din categoria celor care parcheaza exact unde au treaba. Si nici sindromul VIP nu m-a cuprins. Cum ca eu as putea parca mai smecher, ca ma stie lumea. Am privit dezorientat locul ramas gol si m-am intors in magazinul unde fusesem, ca sa cer sa-mi cheme un taxi.

A doua zi am fost sa-mi ridic masina. Vreau sa vorbesc despre umilinta. Pentru ca ridicarea masinii e umilitoare. Ajungi undeva la marginea orasului intr-un loc in care noaptea s-ar putea hingheri caini. Un loc viran imprejmuit de un gard, prin spatele Casei Scanteii, langa o cale ferata. E o atmosfera de resturi. De dezintegrare. Doi barbati cu mutre dubioase si cautaturi aspre stau in spatele unei porti mari de grilaj. Te intreaba daca ai masina acolo. Da, o ai. Nu pare un loc in care sa vii cu alta treaba. Dupa poarta se vad cateva zeci de masini care nu ocupa tot spatiul acela gol. Undeva in dreapta sunt doua containere albe. Acolo e casieria.

Intru inauntru. Un barbat cu borseta spumega. Are toate actele, insa din spatele unui grilaj asemanator cu cel de la casele de schimb valutar femeia ii spune implacabil ca are nevoie de imputernicire de la firma. Barbatul incepe sa tremure: - Va bateti joc de mine? Va bateti joc de mine? V-am dat toate actele, ce mai vreti? In mana dreapta tine o borseta in care scotoceste intens. Nu-mi dau seama daca scotoceste sau tremura. Incepe sa se balbaie, e incoerent. Sistemul castiga pas cu pas. Ii frange grumazul. Omul era la un pas de a-si recupera masina. Perspectiva unei a cincea hartii il ingenuncheaza. Se zbate in fata grilajului. Grumazul se ingroasa si pulseaza de parca are toate cuvintele adunate acolo, in gusa, sufocandu-l: - Doamna, nu stiti ce faceti... Nu stiti cine sunt eu, urla omul. Scoate o legitimatie. - Eu sunt angajat al statului, al unei institutii a statului si vreau sa-mi iau masina. - Vreau sa-mi iau masina!!!

Apare un individ tiganos care e programat sa se uite urat. Toti cei care lucreaza aici se uita urat. Sunt pregatiti sa raspunda la agresiunile oamenilor. Culmea e ca sunt convinsi ca au dreptate. Tiganosul e in pulovar si n-are aer oficial: - De ce tipi, dom'le? Nu intelegi ca n-ai imputernicire de la firma? Omul nostru sufocat urla: - Ce imputernicire vreti, ma??? Am talonu' masinii, sunteti nebuni? Credeti c-am furat talonul si stiam unde e masina, ati innebunit? Sunt proprietarul!!- Ba, nu mai urla ca te dau afara, nu ma sperii, riposteaza tiganosul sec. Are ochii mici, vicleni si incruntati. - Calmeaza-te, suna la Porsche sa-ti dea imputernicire pe fax, pe mail, ne-o arati si iei masina.Daca mai faci scandal te dau afara de aici. Omul pare hotarat. S-au apropiat si hingherii de la poarta care se uita urat.

Pagubitul se calmeaza, dar ameninta cu garda financiara. E ultima lui speranta. Asul din maneca - Lucrez la garda financiara si o sa aveti control. Va reclam pe toti. Raspunsul vine prompt: - Ce faci, ma, ne ameninti? Nu mai pot io de controlul tau! Pleaca de aici pana nu te reclam eu la sefii tai.
Omul nostru e neputincios. Pare ca intreg trupul lui e intr-o contradictie. Se contorsioneaza si se inmoaie de parca nu stie care e calea de urmat. Tiganosul e de neclintit si deja isi vede de treaba prin curte. Eu ajung la ghiseu dupa ce in fata mea un alt client a obligat-o pe femeia care intocmea procesele verbale sa scrie textual: "un alt abuz al statului roman".

Mie imi trebuie carnetul, buletinul, certificatul de inmatriculare si stampila firmei. Eu n-am decat carnet si stampila. Femeia imi cere buletinul. Calmul pare a fi singura solutie: - Doamna, ii zic, n-am decat carnet, dar va rog sa nu ma trimiteti acasa. Pentru ca aici, pe carnetul de conducere, exista codul numeric personal care este suprema forma de indentificare a unui cetatean. Vorbesc pe un ton jos, rar, raspicat, dar nu agresiv, ca sa nu supar sistemul. Ma aflu in fata unui ciclop imens cu trup de gelatina care la prima trepidatie ma poate strivi ca pe un gandac de bucatarie. Femeia cade pe ganduri. Am senzatia ca pentru o fractiune de secunda va pune mintea la contributie, va gandi, va face o deductie logica si voi reusi sa scap. - Va trebuie buletinul. Ca sa va trimita politia amenda, sa stie ca sunteti dumneavoastra.

N-a mers, femeia nu s-a trezit. Doarme cu ochii deschisi in fata mea. Nu mai are niciun sens sa-i spun ca certificatul e eliberat pe baza buletinului, e eliberat recent, ca sansele ca hotii sa vina sa fure masini de la recuperari sunt minime. N-are niciun rost. De afara se aud inca urletele comisarului de la garda financiara care cred ca articuleaza singur. In spatele meu, prin ferestrele containerului se vad masinile si spatiul viran, ca un loc bun de executat cetateni. Poate influentata de calmul meu, femeia ofteaza: - Ok, merge si fara buletin. Talonul, va rog. - N-am talon, fortez eu, dar daca ma lasati sa merg la masina va arat cartea de identitate. Inca o pauza: - Intrebati alaturi.

Alaturi e cusca cu grilaj a casieriei. Casiera ezita la intrebarea mea. Salvarea vine din partea tiganosului care spune ca e ok. Sunt escortat la masina de un baietas de cartier. Sunt vreo suta de metri pana acolo. Nu ne spunem nimic pe drum. Am sentimentul ca masina mea nu e a mea, ca mi se face o favoare. Ma apropii de ea timid ca de o femeie de care te desparti o lunga perioada, desi nu s-a terminat nimic intre tine si ea. Vrei sa vezi ce a ramas, cat s-a schimbat, oare cine a atins-o in lipsa ta, cine a strans-o in brate. - Va rog sa vedeti daca e ok. Masina e legata cu sfoara. Baietasul o da jos si ma lasa sa-mi buzunaresc iubita in timp ce priveste curios. Gasesc actele si o imputernicire mai veche. Ma intorc la ghiseu.

Ma gandesc la femeia asta din spatele grilajului. Ma gandesc la momentul in care ajunge seara acasa si inchide usa dupa ea. Ajunge si ea la familia ei. Poate are copii, un barbat care n-a facut-o niciodata fericita. Poate nici vreun orgasm adevarat nu i-a facut cadou. Douaspe' ore in spatele grilajului. Sau poate e o viata mai bogata decat as putea sa mi-o inchipui eu vreodata. Cine stie? As vrea s-o intreb: - Cum puteti sa munciti 12 ore in spatele unui grilaj in cusca asta? Renunt, n-are rost. Platesc 868 de lei. Cer o factura. Mi se da. Ma duc spre masina din nou. Sunt mai putin umilit acum. Masina imi apartine, totusi. Pornesc, demarez. Ajung la poarta cu grilaj. Mi se verifica bonul. - 29, striga un hingher. Mergeti! Merg, pornesc. In spatele meu se inchid usile. Dincolo de ele, in zona libera, se agita la telefon cu borseta in mana comisarul de la garda financiara.

40 de comentarii:

  1. Pai...cred ca mai simplu era sa iti iei alta masina...Sau doua,ca sa ai una de rezerva,in caz ca ti-o ridica si pe cea noua...Si e mai simplu sa inghiti umilinta asta.Nu iti consuma nervii si traiesti mai mult.Oricum,asteapta-te sa iti mai ia masina o data.Si lasa-te umilit,caci nu ai decat o viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Locuiesc aproape de Universitatea Politehnica, în Bucureşti, mai exact la cam 50 de metrii de o întreagă linie nesfârşită de cămine studenţeşti. Şi nu este săptămână în care să nu trec pe lângă cămine sau cluburi şi să nu văd hingherii ăştia ridicând o maşină, două sau chiar cinci. Maşini ale studenţilor, bineînţeles. Dacă vroiau să jupuie pe cineva de bani, măcar nu pe studenţii care la început de an se bat pe locuri în cămine.

    Şi astfel tocmai mi-am amintit de o ironie pe care am auzit-o azi : sunt clasa a 8a, vreau să intru în Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. De ce mi se spune că, deşi am şanse când vine vorba de note, n-am cum să intru fără să dau şpagă? "Ah, Lazăr? Păi în Lazăr e vară'mea şi-ţi spun sincer că abia a intrat, deşi avea 10 pe linie, n-au primit-o fără bani...bani destui."
    Cu ce am greşit eu ca să trebuiască să mă târască în jos sistemul? Mă gândeam să mă duc afară, dar n-am decât 14 ani...

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare de ce oamenii care isi fac treaba corect sunt considerati ca te-ar fi umilit?!
    Daca cineva ar fi ridicat masina in numele tau cu un act fals, ai fi tipat ca sunt incompetenti...
    Ei se supun numai regulilor jocului, nu vreau sa ma gandesc ce sanctiuni ar primi daca s-ar intampla o neregularitate si persoanele respective nu ar fi acoperite de documentatia necesara!

    Cat despre abuzul de functie (lucrez la nu`s ce administratie si va ard) nu imi provoaca decat multa------ (am mai multe variante si toate negative)!

    RăspundețiȘtergere
  6. valeu! ai facut din episod film de groaza! daca imi ridica astia vreodata masina prin capitala, fac procura si trimit pe oricine sa o ia de acolo cand are timp... Grozavnic, dom'le, grozavnic! La puscarie cum o fi? Psss, daca ajungi vreodata pe-acolo, promite acuma ca nu vrei scrie un articol cu patania ca sa-l postezi pe blog!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. " Vrei sa vezi ce a ramas, cat s-a schimbat, oare cine a atins-o in lipsa ta, cine a strans-o in brate."
    Asta mi se pare foarte frumos :X

    RăspundețiȘtergere
  8. (M-am încurcat în autentificare...)
    Nu ştiu dacă să râd sau să plâng.
    Într-un timp aş fi condamnat-o pe doamna de la ghişeu, aşa cum i-am condamnat pe mulţi dintre angajaţii de la stat (odata am scris aici despre medici si mi-a sărit lumea-n cap... ). Acum nu mai ştiu. Câteodată nici nu mă mai interesaeză.
    Acum vreo lună am mers la finanţe, dau să intru, iese-un tip: "doamnă, nu le daţi nimic ... nu le plătiţi nimic ... hoţii ăştia!" Am zâmbit. Era comic în toată supărarea lui, avea încă puterea să se certe şi o voce răsunătoare. Oare pe la cate ghisee umblase?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ghisee, birocratie, secretare.... Imi suna foarte cunoscut. Sincer si fara niciun fel de acuza, cred ca ai scapat asa usor pentru ca doamna de la ghiseu te-a recunoscut (Tudor Chirila). Ea e si ea supusa unui regulament pe care daca il incalca, isi risca propria piele.
    Desi nu as fi crezut ca voi spune asta vreodata, decat sa povestesti pe blog cum a fost sa-ti ridici masina, mai bine faci o pauza de la "blogging" si revii cu subiecte mai serioase.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca are dreptul sa publice orice subict, serios, sau vesel, pe blogul sau.. cand vrea, cum vrea.. ce vrea, ce simte.
    Ma bucur ca a povestit atat de plastic atmosfera de acolo... si mama a trecut printr-o stare asemantoare de umilinta, intimidare... NU_I NORNALA si cel MAI PUTIN LEGALA o astfel de procedura.
    Eu il consider furt...legalizat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine-ai venit în clubul meu, Tudor.

    Am păcătuit şi eu cu câteva parcări neregulamentare, dar cu bun-simţ. N-am lăsat maşina în drum, să mă ocolească alţii. Astă-toamnă, într-o zi frumoasă ce se vestea perfectă, am văzut cum mi-o ridică, a fost traumatic. Pt. zece minute, atâta am staţionat.

    Purtam o rochiţă frumoasă, deasupra genunchilor. M-a ajutat mult căci poliţistul, fără concupiscenţă m-a iertat de amendă. Aveam să plătesc doar contravenţia în parcul de maşini, ,,datorată''firmei parazite. Băieţii de la ,,ridicări'', ,,musculoşi şi generoş'', privind intens materialul rochiţei mele s-au oferit să mă consoleze, pardon, să mă ia cu ei în cabină, am vrut să zic.:) Sfidătoare şi întorcându-mă pe tocurile cui am strigat Taxi!

    În parcul de maşini, am început să
    le blestem eufemistic şi cu lacrimi în ochi firma ticăloasă. Cred că le-a plăcut, lua-i-ar dracu, ieşirea mea de personalitate cam latino. Am lăsat două sute şi ceva şi am dat contact tristă şi plânsă, dar măcar cu draga mea maşină în reposesie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Tudor Chirila,
    cazul meu in ce priveste ridicarea masinii (tot in Sect.1 si taxa pentru o zi si ore =1240lei!!)este si mai aberanta, si anume mi-a fost ridicata dintr-o zona semnalizata cu P, si liniute oblice, si motivul trecut pe P.V. de contraventie este halucunant:citez”a parcat auto altfel decit paralel si cit mai aproape de bordura din dreapta(spic)”. Va rog sa observati cit de cretin(scuzati-mi expresia!) ca altfel nu pot numi un astfel de politist care imi ridica autoturismul pe motiv ca nu l-am parcat paralel, dar in acelasi timp si oblic cu bordura, intr-o parcare care indica modul oblic de parcare fata de bordura. Și culmea aberatiei este ca JUDECATOAREA DE LA SECT.1 imi respinge contestatia printr-o sentinta IREVOVABILA. Traim intr-o tara salbatica unde domneste legea junglei.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu cand parchez ma uit bine in jur dupa indicatoare si in general parchez in locuri unde sunt trase dungi de parcare pe asfalt sau intre blocuri in parcari de resedinta. Nu ai nicio scuza. Aiparcat ilegal trebuie sa platesti. Foarte bine ca ai fost umilit, poate data viitoare parcheziregulamentar si nu mai decizi tu daca masina incurca sau nu traficul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Baietii de la ridicari salta o masina parcata neregulamentar (?!) iar apoi distrug placutele montate pe linia dubla.
    http://www.trafictube.ro/respectul-celor-de-la-ridicari-fata-de-banii-nostri/

    RăspundețiȘtergere
  16. Te miri ca ti-a ridicat masina daca ai parcat acolo? Nasol...o sa o mai patesti.
    Ai lucrat vreodata cu proceduri? Concepute prost sau nu procedurile le respecti sau iti pierzi locul de munca.
    Ori te apuci si te angajezi la o forma d'asta si schimbi procedurile..fie ii dai femeii aleia ceea ce iti cere...ori isi pierde locul de munca.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am citit aproape cu lacrimi in ochi drama domnului Chirila! Nu am putut sa nu remarc, cu aceasta ocazie, pentru a cata oara?!..., trairile aproape nefiresti specifice dumnealui. In fond, daca am cantat la Vama Veche, nu ar trebui sa fie suficient pentru a parca unde vreau eu? Ce daca e intersectie? Trebuia semnalizat de pe trotuar ca nu am voie sa parchez.
    E trist! Dar totusi a fost inspirat ca nu a mai intrat in dialog cu doamna "de la casa". Desi ar fi vrut...

    RăspundețiȘtergere
  18. bai tudor.
    cum poti sa vorbesti asa de femeia aia? ce treaba ai tu ca ea lucreaza la ghiseu? e o munca!
    ai parcat gresit si gata! vina ta. macar taci si nu te plange... iar scuza cu efortul de a-ti aminti ca e interzis... scuze, e jenanta. poate o data n-o sa mai depui efort sa-ti amintesti ca numai pe verde ai voie sa treci.
    pacat ca ti-au dat masina inapoi. imi pare brusc rau ca ti-am ascultat piesele, cand iti citesc ipocrizia. si nu doar pe postarea asta...

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt de acord cu 99% din articolul cu masina saltata. Detaliul care ne desparte opiniile este ipocrizia cu care sugerezi (delicat) ca in intersectie ar trebui sa existe un semn de circulatie care sa interzica parcarea. Nu cred ca esti genul care si-a luat carnetul pe bani...

    Asa cum nu exista semn rutier "interzis aruncatul de resturi pe geam", tot asa nu cred ca este normal sa fie puse semne redundante, de genul celor asteptate de tine. In intersectie nu se parcheaza. Punct. Sunt sigur ca "gelatinosul" te-a facut sa tii minte deja asta... Spor la succes!

    RăspundețiȘtergere
  20. E tragic ce se întâmplă. Am lăsat mașina parcată undeva pe „spațiu vedere”, vezi Doamne. Pe dracu, era pe o bucată de noroi, fără să incomodeze pe nimeni, fără a fi pe trotuar, fără a fi în stradă. Unde era deranjul?

    Nu am lăsat-o că sunt eu vreun idiot, ci pentru că mi s-a stricat acolo. Ei, să vezi! Unui student i-au cerut 2350 de lei pentru a își recupera mașina, care fusese acolo 5 zile, că pur și simplu fusesem plecat din București.

    375 lei/zi pentru a-ți depozita mașina pe câmp. Mai puțin dai la aeroport dacă o lași. E hoție pe față.

    870 lei pentru ridicat mașina, când o platformă să-ți transporți mașina în București costă în medie cam 150 lei? Este enorm!
    + amenda

    Umilința este extrem de mare, nu doresc nimănui să aibă de-a facecu așa ceva. Acolo te mănâncă haitele de câini și la propriu și la figurat.

    E trist pentru societatea în care trăim!

    Mulțumim domnului Chiliman pentru prețurile decise în Consiliul Local și pentru firma-prietenă pe care și-a pus-o la ridicat mașini, chiar și abuziv

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga Tudor,
    Imi pare foarte rau pentru ca ai trecut printr-o astfel de experienta insa daca nu treceai nu scriai acest aticol excelent. Mi-a placut foarte mult stilul desi continutul iti lasa un gust teribil de amar. Superb .... Nota 10 cu felicitati. Sper sa cada un meteorit chiar in zona aia...

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. tot ce am invatat nou din articolu scris de Tudor. se cheama cuvantul concupiscent.din comentariul evei.esti buna, te vreau!

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnu chirila... indicatoare care sa va spuna pe ce banda trebuie sa circulati la fiecare 10 mentru nu va trebuie ? Sau un semn care sa va aminteasca sa semnalizati cand schimbati directia de mers ? Eventual fiecare semn de circulatie sa aiba o scurta descriere sub el ?... asta ca sa nu mai depuneti efort sa va amintiti ce vor sa spuna... Imi cer scuze, dar esti un bizon in trafic, probabil ca nici nu semnalizezi in intersecti pentru ca, deh... nu e treaba nimanui incotro vrei dumneata sa mergi, nu ? Faptul ca erai grabit nu este o justificare, o masina parcata gresit poate insemna lipsirea de vizibilitate pentru o masina care circula prin intersectia cu pricina si un accident, e nevoie de mai putin de 1 minut cat ai stat tu cu masina parcata neregulamentar ca sa se intample asta. Fi barbat, ai gresit ! Invata sa iti asumi greselile si dovedeste ca esti om invatand ceva din asta.

    RăspundețiȘtergere
  25. "Masina era parcata intr-o intersectie, e adevarat, dar de ce trebuie sa fac efortul de a-mi aminti ca n-am voie sa parchez astfel cand ar putea fie semnalizat preventiv de pe trotuar?"
    Ce fitze de vedeta nonconformista (chipurile). Din pacate sunt extrem de multi soferi ca tine, desi nu sunt toti vedete cu figuri in cap. Din cauza unora ca voi traficul din Bucuresti este un calvar. Banuiesc ca nu v-ati pus niciodata problema asta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu e nevoie sa faci nici cel mai mic efort. Trebuie doar sa stii Codul rutier si sa-l respecti. Atat. E foarte simplu. Ar mai fi ceva, totusi, ceva ce, pentru soferi ca voi, nu conteaza catusi de putin - respectul pentru ceilalti participanti la trafic

    RăspundețiȘtergere
  27. nu m-ai lamurit cu nimic ca ai fi fost batjocorit.
    aia nu si-au facut decat treaba. au urmat procedura. care poate nu e chiar perfecta (faza cu ci - cnp) insa nu ei sunt cei de blamat. ei aplica corect o norma.
    in schimb tu nu, nu ai parcat regulamentar, nu aveai documentele necesare.

    de cel dinaintea ta ...ce sa mai zic. face controale :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Din pacate din multe comment-uri se vede de ce Romania este in situatia actuala. Servilismul, prostia, acceptarea oricaror mizerii si abuzuri cu o paisvitate mioritica, coloana vertebrala de carpa. Ideea principala este ca acesti "hingheri" sunt dincolo de limita legalitatii in majoritatea cazurilor la fel ca si "organele" cu care sunt mana in mana. coruptie, bataie de joc si infractionalitate, eticheta tuturor acestor scursuri.

    RăspundețiȘtergere
  29. Salut Tudor,
    Am trait experienta in care sa constat ridicarea masinii parcate undeva in sectorul 1 si ulterior umilinta de a negocia cu gestionarii hingherismului eliberarea vehiculului desi aveam actele chiar in interiorul habitatului.
    Concret, lipsa unui minim efort de gandire din partea celor care gestioneaza parcarea in care se regasesc masinile ridicate m-a indarjit.
    Chiar in aceasta saptamana am termen la instanta in incercarea de a rezilia contractual de concesiune incheiat intre Politia Locala Sector 1 si CFR Transauto SA Bucuresti.
    Acest contract il puteti vizualiza chiar la adresa http://profesionist-achizitiipublice.blogspot.com/.
    Orcine a mai lucrat cu un contract va fi surprins sa constate ca acest accord parafat de municipalitate nu contine mentiuni privind plata unei redevente.
    Mai mult, pana la acest moment Primaria Sector 1 n-a incasat un leu de la operatorul specializat (hingherul de serviciu).
    Desi ANRMAP a facut un control si a determinat nereguli grosolane asupra modului in care s-a incheiat contractual, functionarii din achizitii s-au determinat neputinciosi, motivul invocat fiind trecerea termenului in care putea aplica amenda.
    Eu unul nu m-am impacat cu ideea si incerc din toate puterile sa ajung la constientizarea autoritatilor asupra fraudei ce tine de semnarea contractului pentru concesionarea serviciilor de ridicare vehicule in Sectorul 1.
    Deci, am rugamintea catre cei care nu s-au resemnat sa fie umiliti zi de zi de tot felul de capuse: hai sa incercam sa aratam neregulile evidente in care bugetul local este fraudat. Chiar daca unii opineaza ca nu se poate face nimic, eu unul consider ca trecerea timpului nu face ca o frauda sa devina normalitate.
    Tudor si toti ceilalti: chiar trebuie sa ne demnitatea sa fie terfelita de indivizi care inca n-au depasit mentalitatea unui hot la drumul mare?
    Va astept pe toti cei interesati la http://profesionist-achizitiipublice.blogspot.com/
    Cele bune,
    Sorin

    RăspundețiȘtergere
  30. Locuiesc in Germania de 5 ani si pana acum nu am vazut nicio intersectie aici unde sa fie semnalizat pe trotuar ca nu se poate parca in acea intersectie, si ma intreb de ce tu si toti romanii ca tine nu pot face efortul sa isi aduca aminte ca in intersectie nu se poate parca, cand lumea civilizata poate face acest "imens" efort si avand in vedere ca acesta este unul dintre lucrurile de baza pe care le inveti la scoala de soferi. Dar cred ca de fapt te inseli cand spui ca nu te-a cuprins sindromul VIP. E interzis sa parchezi in intersectie, asa ca ti-au ridicat masina, nu inteleg unde e problema. Iar scena cu domnul de la garda financiara care nu avea documentele corespunzatoare si care ameninta ca va trimite controlul daca nu i se elibereaza masina ar fi trebuit sa te revolte, nu sa te faca sa iti fie mila de el. Nu inteleg de ce ti se pare normal ca anumiti oameni sa fie favorizati doar pentru ca lucreaza pentru garda financiara sau pentru ca se cred mari cantareti. Si inca un lucru - esti ridicol pentru lucrurile pe care le-ai scris despre doamna de la ghiseu. Pentru mine aceste lucruri reflecta doar complexele despre tine insuti.

    RăspundețiȘtergere
  31. Si cand te gandesti , ca aceasta este doar una din sirul de umilinte la care suntem supusi ...!!! Intrebarea fireasca si logica , pe care o pot emite este : ,,Pana cand ... pana cand ...???!!"! '' ...Intrebare care ramane , deocamdata , ...fara raspuns ...!!!
    Trist , dar adevarat ... ca doar traim in Romania ...

    RăspundețiȘtergere
  32. ai dat 868 fix sai ai lasat 2 lei ciubuc? am si eu o curiozitate :D

    RăspundețiȘtergere
  33. Toata lumea vorbeste de umilinta la ridicarea masinii.... eu va spun, eu ma simt umilit de indivizi ca voi care parcheaza cu o nesimtire imensa unde vor muschii lor. Dupa mine, ati putea face si putina parnaie, desi dupa cum scrie greierasul se pare ca orice vi s-ar face tot voi sunteti victimele. Victica e si madam Paunescu, victima e si Severin, victima e si Mailat, victime sunt toti care parcheaza si sofeaza aiurea. Noi cei loviti, stresati de nesimtirea in trafic, incapabili sa intelegem de ce trotuarul e blocat de masini, ei bine, noi suntem agresorii. Halal metalitatea, halal exemplu pentru tineri.

    RăspundețiȘtergere
  34. e incredibil cat de ipocrit poti fi...incredibil

    RăspundețiȘtergere
  35. Este absolut fantastica drama prin care ai trecut. Nici nu pot sa imi imaginez! Seriously?!

    RăspundețiȘtergere
  36. Daca inteleg bine...tu ti-ai lasat masina intr-o intersesctie si ii numesti pe cei care ti-au ridicat-o de acolo "hingheri de masini"?

    Eu cred ca un om cu bun simt nu isi lasa masina in intersesctie, in primul rand. In al doilea rand legea ar trebui sa spuna ca in cazuri d'astea masina se confisca si end of story. Daca ti-o lasi ampixulea inseamna ca nu ai nevoie de ea.

    RăspundețiȘtergere
  37. Sa zici mersi ca nu ti-a ridicat-o in sect. 3....peisajul descris de tine e chiar Insulele Maldive...un maidan imputit la marginea orasului, la Rebu...unde am stat o jumatate de ora in masina cu prietena mea sa ne gandim daca merita sa ne riscam viata si sa ne dam jos sa facem cunostinta cu duduia din ghereta. In plus..masina noastra era parcata REGULAMENTAR in parcare amenajata, semnalizata ca atare. Cu toate acestea am platit..si ni s-a recomandat sa facem contestatie...si sa venim cu martori!! In plus masina era zgariata pe portiera.

    RăspundețiȘtergere
  38. Deci ti-ai parcat masina ca un bou nesimtit ce esti, cand te-ai dus sa o ridici nu ai avut actele la tine si tot faci figuri. Daca erai in america faceai si o noapte la bulau sa te mai calmezi.

    RăspundețiȘtergere
  39. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
    * Dacă vrei să concepi.
    * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
    * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere