[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 15 martie 2011

Japonia nucleara

Lipsa comunicarii este si va ramane una din problemele moderne cu consecinte grave pe multe planuri ale vietii noastre. Cand ai un public ignorant si nestiutor te transformi in televiziune alarmista ca sa faci rating. Via un cititor hotnews va trimit la un link despre situatia centralelor nuclearedin Japonia. Veti fi mai lamuriti si mai castigati.

8 comentarii:

  1. Cred ca ar trebui sa ne intrebam cum este mai bine : fie sa preluam informatii fara sa le filtram, sa intram intr-o panica majora asteptamnd in orice moment sa avem si in Romania un cutremur de peste 8 si centrale nucleare care explodeaza dupa modelul Japoniei sau sa intelegem ca Japonia datorita pozitionarii geografice are din pacate parte de asa ceva ...dar slava domnului este bine antrenata sa faca fata la asemenea situatii...Cred ca unora le este lene sa gandeasca

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai prezentat extremele: televiziunea alarmista si articolul ultra-linistitor in privinta centralei din Japonia: nimic rau nu se poate intampla. Ba da, se poate, si s-a demonstrat de atatea ori ca realitatea nu tine cont de demonstratiile teoretice.
    Personal, prefer televiziunea care trage un semnal de alarma, decat pe cea care imi transmite "dormi linistit, nimic rau nu se poate intampla".
    Si de-asta sunt japonezii japonezi: sunt informati, preveniti si invatati cum sa actioneze in "worst case scenario".

    RăspundețiȘtergere
  3. Totusi domnul de la MIT nu prea urmareste televiziunile "alarmiste". Ce nu s-a gandit insa, e ca in cazurile stiintifice oricand pot aparea anomalii de la normalitate. A spus ca nu va fi radioactivitate,,,in flota a 7-a US s-a repozitionat dupa airborne radiation, ministerul japonez confirma dozele peste limia si persoane iradiate. Acum cine are dreptate: cercetatorul care stie cum ar trebui sa fie ceva ideal-"flawless" sau imaginile si masuratorile raportate de la fata locului. Nu putem chiar merge pe ideea ca daca nu suntem acolo inseamna ca nu exista.

    RăspundețiȘtergere
  4. televiziunile de stiri din Ro au devenit oglinda TV a tabloidelor

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos blogul, imi place.... sa o tineti tot asa, nota 10+

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai asta le spuneam astazi colegilor la munca. Ce prostii putem debita noi pe la televizor si prin ziare, doar pentru senzational. Japonezii sunt foarte calmi si cu capul pe umeri. Merg mai departe. Azi aud si vad la TV :"Japonezii au inceput sa se panicheze ... si cine era japonezul caruia ii lua interviu despre panica ? Un turist strain.
    Unde e prostia si unde e senzationalul?

    RăspundețiȘtergere
  7. O continuare, tot în scopul de a calma puțin sipirtele, poate fi citită aici. Mulțumesc Tudor pentru popularizare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutari, vorbesc in cunostinta de cauza deoarece eram acolo cand a avut loc primul cutremur. Parintii imi citeau titlurile stirilor de la televizor din Romania si din ziare, si cand auzeam imi venea sa ii aduc acolo pe reporteri, sa vada de fapt realitatea si modul in care ar fi trebuit prezentate lucrurile. Nu "armaghedon", ci dezastrele naturale privite in primul rand pragmatic si cu calm, fara sa lipseasca compasiunea.

    RăspundețiȘtergere