[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 24 septembrie 2010

Nu sunt blogger

Nu pot sa scriu. Spatiul asta a devenit pentru mine mai important decat credeam. Nu pot sa scriu despre mitinguri, rivalitati suburbane, viteza de internet, marketing, ultimele reclame, jurnalism indoielnic, nu pot sa scriu despre ultimele evenimente, despre hamesiti si vanati, despre ascensiuni blonde, nu pot sa scriu despre travestiti si poponari, despre mascati, despre ultima lansare de album, nu mai pot face un poem de cauciuc de iarna, nu mai pot sa scriu despre cotidian, nu stiu sa elogiez nimicul si vai! cat imi doresc sa fac poemul cauciucului de iarna, medalia nebunului, sa scriu despre gastro economie, sa fac trafic din nimic, sa fiu un guru al criticii nanotehnologiei, sa fac glume cu gropari, sa comentez comentatorii, sa ii arat cu degetul, nu stiu sa scriu despre ambulanta, despre mitocani, nu stiu sa preamaresc voluntariatul, nu sunt voluntar al Preamaritului, nu stiu sa scriu despre ratare, nu stiu sa scriu despre karaoke, despre importanta usturoiului, nu stiu glume, nici macar bancuri, nu stiu sa mi-i apropii pe oameni, nu stiu sa le dau pastila, nu stiu sa-i invelesc si sa-i sarut de noapte buna, nu stiu sa-i pretuiesc la kilogram, sa raspund, sa comentez, nu stiu sa fiu prezent in vietile lor, nu sunt nici in a mea, nu stiu, nu stiu, e mult de invatat, mi-au scapat atat de multe, sunt un semidoct, e mult de citit si mai mult de trait si imi lipsesc toate astea, nu stiu sa scriu si nici sa fiu autentic, nu sunt autentic. Nu sunt "blogger".



Cand scrisul se va naste din nevoia dureroasa de a inspira ca sa expir, cand scrisul va fi o rabufnire, ultima rabufnire - cand scrisul se va elibera din mine asa cum iese aerul din plamanii disperatului care e gata sa se inece si in ultima clipa iese la suprafata. atunci voi fi cu adevarat scriitor.

21 de comentarii:

  1. Dar noi te iubim asa cum esti. Fii mai prezent in viata ta si scrie doar atunci cand simti ca trebuie s-o faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mai e nevoie de inca un scriitor care sa lupte impotriva mizeriei sau sa faca haz de ea; cand prind lupta si indiferenta ranesti si frumosul; sau cel putin nu-l pui pe primul plan. respect pentru ceea ce scri, pentru ceea ce faci

    RăspundețiȘtergere
  3. cu siguranta nu esti un blogger, esti mai mult de atat. esi un scriitor. si nu orice scriiotr, ci unul care instiga oamenii la cultura, cunoastere, realitate; un scriiotor in adevaratul sens al cuvantului. prea putini oameni mai incearca sa faca veva bun in ziua de azi. tu in schimb faci mai mult de atat, estii scriior, textier, poet, blogger, muzician, actor; esti imaginea omului de cultura polivalent, esti omul care se descurca, chiar exceleaza zic eu in tot ce face. esti un model de urmat. faci ceea ce iti place si o faci cu daruire.
    iar asta nu este un discurs motivational, este o realitate.
    o zi buna, plina de impliniri si inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  4. * Scriitor,
    * ceva
    * scriitor

    Scuzati greselile (tastatura noua):)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici idealul tau in viata nu este sa fii bloger. Sa fim seriosi:)) Si eu, cand mi am facut blog, l-am facut pentru ca aveam nevoie la facultate, cu timpul, am tot vrut sa-l inchid, dar oamenii l-au tinut in viata si inca il mai tin...

    RăspundețiȘtergere
  6. cand joci rolul uni personaj stii ca joci un rol chiar daca intri in "pielea lui" cat poti. cam asa si cu "nu sunt bloger" ..bineinteles ca nu esti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti blogger pana in maduva oaselor!
    Ai un blog- esti blogger, indiferent de ce scrii.
    A zis cineva ca esti scriitor...nu esti. Scriitori publica, tu te inchizi in cochilie. Esti atat de egoist incat nu vrei sa imparti egoismul tau cu restul...

    RăspundețiȘtergere
  8. tudor esti om. e ok. esti tu. si lasand la o parte fantezia creata de fani ca ai o viata perfecta, toti suntem oameni. mai mult sau mai putin. ma bucur ca esti tu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cred ca tocmai de aceea esti autentic:).

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie imi place cum scrii si chiar m-am contrazis cu o bloggerita pe tema asta. Cred ca ai putea scrie lejer o carte, stiu ca te preocupa cultura, ai stilsi sensibilitate. Unora nu le place, poate, asa multa sensibilitate, ca doar traim in era duritatilor. Fii asa cum esti , nu trebuie sa te schimbi.Scrie ce iti dicteaza sufletul

    RăspundețiȘtergere
  11. Iti place sau nu, atat cat scrii - scrii bine. Nu vrem kg de cuvinte. Cam atat.

    RăspundețiȘtergere
  12. cine stabileste cum e un blogger? pe criteriile tale, cei pe care ii citesc nu sunt bloggeri si prin concluzie nu citesc blogguri. dar ce citesc? non-blogguri?
    esti bine asa...

    RăspundețiȘtergere
  13. 1) Inchide ochii!
    2) Respira adanc!
    3) ...Si gandeste-te la o chelie celebra.

    Asta ar trebui sa ajute...si daca nu, atunci scrie despre scientologie; nu-ti trebuie nici inspiratie nici apetenta pentru scris, nici invocarea blogger-ului ce salasluieste undeva in adancul tau ca sa dai cu literele-n cap unora care cred ca provin din semintia faxului spatial si ca dupa moarte o sa se restarteze undeva pe Eris

    RăspundețiȘtergere
  14. asta spunea sabato despre scriitor. cand scrii ca sa-ti poti supravietui, abia atunci se cheama ca merita sa o faci.

    RăspundețiȘtergere
  15. Tudor, joi seara pe avion am observat ca ai citit pe nerasuflate dintr-o carte. Imi era tare rusine sa te intrerup, dar, dat fiind ca erai atat de cuprins de ea, m-ai facut un pic curios. Tare as vrea sa mai citesc si eu o carte buna. Cum se numeste?
    Multumesc,
    M.

    RăspundețiȘtergere
  16. De fapt tu nu esti.

    Si cand te gandesti ca inca mai sunt pokemoni impresionati de bullshit-urile astea emo.
    GROW UP!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut, arunca un ochi pe linkul asta. E blogul unui prieten de-al meu. Multumesc frumos.

    http://z0mero.wordpress.com/2010/09/30/oameni-dragi-oameni/

    RăspundețiȘtergere
  18. Imparti cu noi ...o parte din tine...:)Scriitor te vei intitula, atunci cand vei crede in asta, pana atunci noi ceilalti nu putem decat sa te incurajam sa-ti doresti mai mult decat un blog:) Oricum ar fi esti citit fara a intra in sabloane legate de blog, si asta nu poate decat sa te bucure si ...de ce nu, sa te inspire spre o noua etapa...Succes!

    RăspundețiȘtergere