[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 28 noiembrie 2010

Fara fericire in dictionar

Fara cuvantul "fericire" oamenii ar fi fost cu adevarat fericiti. Dintre toate cuvintele lumii "fericire" are cele mai multe coordonate. Inainte de a fi un cuvant el este un punct pe o harta adesea atat de accidentata.

Fericirea e o fecioara senzuala inchisa intr-un turn de fildes asaltat zilnic de cuvinte luptatori: iubirea, implinirea, echilibru, liniste, intelepciune, simplitate, bunatate, toleranta sau cate si mai cate. O armata de cuvinte asediaza turnul de fildes in speranta unei singure sau mai multor clipe in care sa atinga fericirea.

Hotarat lucru, fara "fericire" acest razboi n-ar mai fi fost necesar. E insa posibil ca in lipsa unui tel comun toti aliatii de mai sus sa-si piarda conditia fizica si morala. Ce ar fi, la urma urmei, iubirea fara fericire?

Nimic serios, pana la urma, o judecata ieftina si nu indelung cumpanita intr-o zi monotona de duminica.

11 comentarii:

  1. fericirea, draga tudor,
    este un ceas cand apare si o secunda cand dispare.
    mereu merge in acelasi sens: al trecutului....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ferice de noi, ca nu suntem prea fericiti. – William Shakespeare

    RăspundețiȘtergere
  3. Fericirea este o stare... data de orice mic detaliu. Un zambet, o zi cu soare, o conversatie placuta la cafeneaua de langa facultate, samd. Eu, una, cred in complementaritate. Daca nu ar fi existat "fericire" in dictionar, nu ar fi existat nici "tristete". S-ar fi anulat, frumos, una pe cealalta si noi nu am fi cunoscut uratul si frumosul...si asta ar fi fost de-a dreptul trist, pentru ca si uratul are frumosul sau, si in acelasi timp si frumosul are uratul sau.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fericirea e ca o minge de fotbal... toti alearga dupa ea, iar cand o prind... ii dau cu piciorul.

    Cine incearca sa posteze un comentariu mai banal?

    RăspundețiȘtergere
  5. Heh! Prin martie am scris o chestie legata de fericire : http://poartadeschisaspreieri.blogspot.com/2010/03/defineste-mi-fericirea.html

    RăspundețiȘtergere
  6. ce ar fi iubirea fără fercire? promotorul dezastrului.

    RăspundețiȘtergere
  7. :)....iubirea fara fericire?
    Mai dragule, dar intr-o zi monotona de duminica ce subiect iti gasisi si tu. Cand am mai mult timp liber:)(mai toata ziua) iti citesc postarile cu voce tare...imi place sa ma aud citind ca dintr-o carte. Simt o stare semidepresiva cand citest postarea cu fericirea...,dar nu vreau sa o scot din dictionar.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca am cunoaste Fericirile mai mult decat ca pe niste simple afirmatii, probabil ca am fi mai fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Citat din probabil piesa mea preferata "Fericirea este o arma calduta..cand te tin in brate si imi simt degetul pe tragaciul tau stiu ca nimeni nu imi poate face rau pentru ca..fericirea este o arma calduta"

    RăspundețiȘtergere
  10. Bani din fericire?uite dupa ce comentariu scriu.Mai oamenii ai lui spam mai luati o pauza.Fericirea asta a devenit ingrozitor de mercantila pe cand ea e doar o zbatere de pleoape peste ochii visatori si...si atat.Dureaza un moment.

    RăspundețiȘtergere