[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 30 noiembrie 2010

Povestea Sfantului Andrei

Aici si aici
Si atunci ma intreb daca nu era mai potrivit ca ziua noastra nationala sa fi fost astazi, de ziua Sfantului Andrei...

9 comentarii:

  1. La Multi Ani pentru toti/toate Andrei/Andreea! Sunt mandra sa port acest nume
    http://taramosului.cancan.ro/Concurent-11487/

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ideea cu ziua nationala! Oricum, cei care ştiu cine este Sf. Andrei, si care mai au aparteneta la neamul românesc, cu siguranţă că trăiesc această zi, ca pe o sărbătoare naţională spirituală a românilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, pentru ca sareau in cap acei nationalsti abstracti care se impotrivesc amestecarii credintei unui popor cu el, cu poporul.

    Da, era bine pentru ca pana la urma Sf. Andrei ne-a increstinat prin propovaduirea la Marea Neagra.

    Din pacate nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici pomeneală. Suntem un stat laic, cea mai frumoasă şi mai ales îndreptăţită zi e 1 Decembrie. Sfântul Andrei face parte mai mult din istoria nostră imemorială, aproape mitică pe când Marea Unire e cea mai normală zi de sărbătoare a istoriei nostre. De ce? Am fost şi noi în stare măcar o dată de consens. Măcar aşa, având-o zi naţională ştim să avem un model pentru cum vrem să fim. Nu vom fi, dar trebuie măcar să ştim cum vrem să fim. Ca atunci.

    RăspundețiȘtergere
  5. pai de ce ca ziua noastra nationala sa fie de SF Andrei? Ca asa vrei tu?

    RăspundețiȘtergere
  6. ar fi o varianta, ne-am asuma sfantul ce ne-a crestinat, aidoma poporului frunzei de trifoi, care-l cinstesc ecstrem de fain pe St.PATRICK in toata lumea ; )

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu ocazia Zilei Naţionale a României, 1 DECEMBRIE 2010, bloggeri din Sibiu, membri ai O.N.B.R (Organizaţia Naţională a Bloggerilor din România), lansează invitaţia tuturor românilor de a spune la unison „La mulţi ani, România!”.

    Scopul acestei actiuni este de conştientizare a valorilor naţionale autentice, de întărire a spiritului naţional şi de regasire a identităţii naţionale. Obiectivul nostru este acela de de stimulare şi mobilizare a cetăţenilor români, a bloggerilor din blogosfera locală şi naţională, prin cele două acţiuni de solidaritate, în mediile offline şi online.

    În data de 1 decembrie 2010 bloggerii sibieni vor publica un articol pe blogul personal numit „SUNT MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN!”. Acesta va fi completat de un banner de susţinere a campaniei.
    Fiecare blogger va argumenta în postarea respectivă raţiunea pentru care se mândreşte că este român. De asemenea, fiecare blogger, implicat în proiect, va împărţi în data de 1 decembrie 2010 cu ocazia Zilei Naţionale a României, 92 de stickere (92 de ani de la 1 decembrie 1918) cu bannerul de susţinere a campaniei „SUNT MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN!” sibienilor care sunt mândri că sunt români.

    Organizaţia Naţională a Bloggerilor din România are ca scop susţinerea, promovarea şi dezvoltarea blogosferei precum şi a comunităţilor online, din care fac parte pentru a-şi atinge potenţialul lor maxim de-a lungul existenţei acestora.

    RăspundețiȘtergere
  8. daca se chinuie unpic preafericitii poate se hotarasc sa mute 30 noiembrie pe 1 decembrie...

    RăspundețiȘtergere