[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 14 decembrie 2007

Leul in iarna (2)

Stia si singur ca asa e. Cu cativa ani in urma reusise sa-i faca sa-l lase sa construiasca o piramida de cuvinte in centrul orasului. Era un proiect greu. Mii de cuvinte asezate intr-o ordine numai de el stiuta urmau sa formeze o piramida care in lumina soarelui si a lunii reflecta din diverse pozitii propozitii sau fraze care aveau sa schimbe viata celui care le citea.

Nimeni nu a dat atentie proiectului in faza initiala. Dar fundatia o data terminata si primele cateva mii de cuvinte zidite in corpul piramidei cateva hiene se pare ca trecusera pe la santier intr-o seara cu luna plina. Ceea ce citira le facu sa inteleaga ca piramida odata terminata nimic nu va mai fi la fel. Intr-o prima faza au incercat sa blocheze proiectul ca fiind inutil pentru comunitate. Edilii erau insa convinsi ca era nevoie de o opera de arta de dimensiuni gigantice chiar daca nu intelegeau foarte clar despre ce vorba.

Nu ma deranjeaza cuvintele, mormaia primarul, poa' sa adune acolo toate limbile pamantului. Ati citit, il intreba, capetenia hienelor, inr-o anumita pozitie a lunii sunt adevaruri care sunt convins ca au sa va deranjeze. Primarul se lasa induplecat sa mearga la santier cand luna va fi din nou plina. Era oarecum hilara delegatia aceea a costumelor negre printre skaterii care foloseau santierul piramidei ca baza de free style. Se adunau noptile acolo si pana la venirea gaborilor trezeau linistea cu zgomotul placilor in lupta cu unghiurile.

3 comentarii:

 1. Cand citesc blogul nu-l vad pe Tudor Chirila, actor, mebru al unei formatii, om (adica infatisarea); daca te-as vedea pe strada nu as face legatura intre tine si blog.
  PS: nu e o critica, aici m-a dus cu gandul povestea ta.

  RăspundețiȘtergere
 2. frumoasa povestea
  se refera la ceva personal?

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere